Kirjaudu ▼
 

Suomi hakee Microsoftilta irtisanotuille 9 miljoonan tukirahaa

Sami Kilpiö
Suomi hakee Microsoftilta irtisanotuille 9 miljoonan tukirahaa
Ministerit vierailivat viime kesänä Salossa Microsoftin suur-irtisanomisten vuoksi
Suomi hakee Euroopan globalisaatiorahastosta tukea ohjelmistojätti Microsoftilta viime syksynä irtisanottujen tukemiseksi.
11.3.2016 11:05
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Euroopan komissiolle tänään jätetty hakemus koskee yhteensä noin 2 000 Microsoftilta tai siihen kytköksissä olevista yrityksistä irtisanottua työntekijää.

Hakemuksen kokonaisbudjetti on yhdeksän miljoonaa euroa ja sen toiminta-alueena ovat Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa.

– EU-tuki mahdollistaa räätälöidyn palvelutarjonnan myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta työllisty ensimmäisten joukossa, sanoo oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) kertoo työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

Microsoft Oy
Taloustiedot
Y-tunnus 0897464-3
Kotipaikka Esbo
Yhtiömuoto OY
TOL-luokka
Ohjelmistojen suunnittelu ja valmistus
Kaikki yrityksen taloustiedot

Microsoftilta irtisanottaville tarjottavat palvelut on TEM:n mukaan käynnistetty välittömästi irtisanomisten alkaessa viime syyskuussa, ja yhtiön tuella on perustettu kymmenittäin yrityksiä.

Suomessa on meneillään myös useita muita hankkeita globalisaatiorahaston tuella. Ne on käynnistetty telakkayhtiö STX Finlandin, yhdysvaltalaisen viestintäteknologiayhtiön Broadcomin ja ohjelmistoalan viime vuosien suurten irtisanomisten vuoksi.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Hakemusvalmistelu on aloitettu lisäksi Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston irtisanomisten vuoksi.

Globalisaatiorahaston tuessa EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia ja kansallinen osuus 40 prosenttia.

Rahastosta myönnetään suurissa rakennemuutostilanteissa tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan.

11.3.2016 11:05
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (34)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Olemme halunneet reagoida tähän tilanteeseen nopeasti ja kaikilla rintamilla.
Microsoftilta irtisanottavilla on korkeatasoista osaamista ja se on saatava pikaisesti Suomen kansantalouden käyttöön.

EU-tuki mahdollistaa räätälöidyn palvelutarjonnan myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta työllisty ensimmäisten joukossa", toteaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps).


Lama ei koske paremminvoivia, resursseja riittää, kunhan ryhmä on ns. oikea.
Velkaa, velkaa.
Anonyymi: paljon_hyvää_tulikin 11.3.2016 11:24

Anonyymi
ei ne mitään tukea tarvitse, kortistoon ja jostakin uusi elämä
Anonyymi: dsssdsdas 11.3.2016 11:33

Anonyymi
Asumistuki, toimeentulotuki, globalisaatiorahaston tuki.. tukia riittää, jolla kuplaa pidetään pystyssä! Aitoa kasvua ei niinkään.
Anonyymi: Dandy 11.3.2016 11:42

Anonyymi
Rahan ryövääminen kansalta ja kierrättäminen virkaoneistojen kautta kannattaa aina !
Vai mitä, poliitikko? Ja kansa on kiitollinen.
Anonyymi: Kitkahäviö 11.3.2016 11:52

Anonyymi
EKP sanoi, että se alkaa ostaa ei-finanssialan yritysten joukkolainoja osana arvopapereiden osto-ohjelmaansa, jota se laajentaa 60 miljardista eurosta 80 miljardiin euroon kuukaudessa.
Suora lahjoitus hv-rikollisyrityksille, ei koske pieniä rehellisiä, ne pelataan nyt ulos.

Rikollisponzin petos on huiman massiivinen ja äärituhoisa omaisuudensiirto samalla kun työn arvoa poljetaan kohden nollaa ja orjuutta.

Sodasta tulee karmaiseva kansainvaelluksen yhteydessä.
Anonyymi: kohta_kosahtaa 11.3.2016 11:52

Anonyymi
EKP:n osto-ohjelma koskee vain isoja yrityksiä, jotka ylipäänsä voivat laskea liikkeelle joukkolainoja. Pienet yritykset, joilla rahoitus on muutenkin tiukemmassa, eivät ohjelmasta hyödy sentin vertaa.

Suurempi kysymys on, että vaikka keskuspankin on helppo aloittaa uusia osto-ohjelmia - markkinareaktiot ovat yleensä ekstaattisia - niistä irtautuminen aikanaan voi olla hyvinkin vaikeaa.
Riski on, että jos EKP sekaantuu isosti yrityslainamarkkinoihin, markkinat jäävät enemmän tai vähemmän riippuvaisiksi siitä, että siellä huseeraa keskuspankin kaltainen iso ostaja. Keskuspankin voi olla vaikea joskus vuosien päästä yrittää poistua vaivihkaa takavasemmalle ilman että markkinat saavat hepulin.

Tämä on jo nähty Yhdysvalloissa, missä Fed on yrittänyt varovaisesti aloittaa koronnostot. Vaikka rapakon takana talous on vahvassa kasvussa, elvytyksen ajaminen alas on ollut hyvin vaikeaa.

Euroopassakin on selvää, että jos EKP ei olisi aloittanut valtioiden joukkolainojen isoa osto-ohjelmaansa vuosi sitten, valtioiden velkamarkkinat voisivat olla paljon huonommassa jamassa kuin nyt - eikä esimerkiksi Suomi välttämättä nauttisi ennätysmäisen alhaisesta korkotasosta.

On täysin kyseenalaista, auttaako EKP:n uusien helikoptereidenkaan nousu rahoitustaivaalle oikeasti auttamaan nostamaan inflaatiota lähellekään 2 % tavoitetasoa. Jos tämä ei toimi, keskuspankki joutuu laittamaan taas mietintämyssyn päähänsä.
Keijupölyllä hybrikseen, rikollispankeissa menee kokaiinia paljon.
Anonyymi: hirtettävän_huppu 11.3.2016 11:56

Anonyymi
kaikki työttömät samassa asemassa? eikö suomessa ole yhdenvertaisuuslaki? vai onko näillä liikaa velkaa?
Anonyymi: pekkas 11.3.2016 12:02

Anonyymi
Miksi näin ex Nokialaisia paapotaan? Ei pysty ymmärtää.
Samanlaisia duunareita kuin muutkin bitin vääntäjät...
Anonyymi: EiExNokianlainen 11.3.2016 12:13

Anonyymi
Mikä ihme siinä on, että näitä entisiä Nokian työntekijöitä luullaan joiksikin kulttuuriaarteiksi, joita täytyy kaiken konstein tukea. Ihan samanlaisia taliaivoja kuin kaikki muutkin irtisanotut. Muita ei kuitenkaan jostain syystä tueta. Herää väistämättä epäilys, onko siinä ex-Nokian porukassa poikkeuksellisen paljon niitä, joilla on kytköksiä päättäjiin.
Nyt joku aktiivinen toimittaja selvittämään asiaa!!!
Anonyymi: KummaJuttu 11.3.2016 12:19

Anonyymi
Hakekaa tukea myös suoraan Microsoftilta. Kyseessä on erittäin kannattava yritys, joten irtisanomiset eivät oikeasti johdu taloudellisista syistä. Siksi sillä on varaa hoitaa omat sotkunsa. Irtisanomisen syyt löytyvät muualta kuin taloudesta. Todennäköisemmin huonosta paikallisjohdosta ja -hallinnosta.

Hallitus ja valtio ei toivottavasti enää anna verohelpotuksia Microsoftille tai sen tuleville datakeskushankkeille, joiden työllistävä vaikutus Suomessa on käytännössä 0. Valtion taloudelle irtisanomisesta koituvaa haittaa voi pienentää poistamalla huonosti käyttäytyvän, infrastruktuuria kuluttavan yrityksen vero- ja kehitystukia.
Anonyymi: yritystuetpoismsltä 11.3.2016 12:35
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä