Kirjaudu ▼
 

Euroloan selvittää pankkitoimilupaa ja pörssiin listautumista

Kimmo Taskinen
Euroloan selvittää pankkitoimilupaa ja pörssiin listautumista
Pikavippiyhtiönä aloittanut Euroloan haluaa toimia verkkopankkina.
12.1.2016 16:55
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Suomalainen finanssiteknologiayhtiö Euroloan Group suunnittelee pankkitoimiluvan hankkimista. Samaan aikaan se myös harkitsee pörssiin listautumista.

Euroloanin hallituksen puheenjohtaja Tommi Lindfors kertoo yhtiön kartoittaneen pankkitoimiluvan hakemista ja vahvistaneen samalla pääomarakenteitaan ja organisaatiotaan. Hakemusta yhtiö ei ole vielä jättänyt.

– Olemme käyneet keskusteluja hyvinkin pitkälle, ja päätämme lähitulevaisuudessa missä ja millä aikataululla etenemme. Periaatteemme on ollut avoimuus ja tiedotamme tästäkin aiheesta asianmukaisesti ajallaan, Lindfors kertoo Taloussanomille.

Euroloan Group Oyj
Taloustiedot
Y-tunnus 2237990-4
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto OYJ
TOL-luokka
Muu liikkeenjohdon konsultointi
Kaikki yrityksen taloustiedot

Euroloan vie hänen mukaansa projektia tällä hetkellä eteenpäin vakavissaan. Samaan aikaan yhtiö on keskustellut mahdollisesta pörssiin listautumisesta aktiivisesti neuvonantajiensa kanssa, Lindfors muotoilee.

– Olemme edelleen siinä pisteessä, että olemme arvioineet sekä Helsingin, Frankfurtin että Lontoon pörssejä.

Lindfors huomauttaa, että niin pankkitoimilupa kuin listautuminen ovat valtavia prosesseja, jotka vaativat pitkät selvitysajat. Tarkempia yksityiskohtia hän ei tässä vaiheessa paljasta. Euroloan on tiedottamassa molempien suunnitelmien edistymisestä ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Tavoitteena laajentaa Euroopassa

Automatisoituihin rahoituspalveluihin erikoistunut Euroloan haluaa toimia verkkopankkina. Verkkopankkitoiminnan eduiksi Lindfors mainitsee esimerkiksi transaktiokustannusten minimoinnin.

– Ei konttoreita, pieni ydinhenkilöstö ja palvelut verkon yli, hän summaa.

Lindforsin mukaan Euroloan on pitkälti it-talo. Yli puolet sen noin 50 hengen henkilöstöstä on it-ammattilaisia.

Tällä hetkellä yhtiön liiketoiminnasta valtaosa on vielä kuluttajarahoituksessa. Euroloan aloitti pikavippiyhtiönä vuonna 2007, mutta nykyisin se tarjoaa pitkäaikaisempia kulutusluottoja.

Yhtiön toiminta tähtää online-pankkitoiminnan laajentamiseen koko Euroopan alueella. Tällä hetkellä yhtiö myy verkossa rahoitustuotteita Suomen lisäksi Ruotsissa ja Puolassa. Euroloan tähtää ensisijaisesti Keski- ja Länsi-Euroopan ja Baltian alueelle sekä Pohjoismaihin.

Lindfors kertoo, että teknisesti yhtiöllä on kyky avata yhdessä uudessa maassa kolmessa kuukaudessa. Hitaampaa on kerätä maksuhistoriaa eli tietoa siitä, kuinka ihmiset käyttäytyvät kyseisessä maassa. Lindforsin mukaan näiden tietojen hankinta vie vuodesta puoleentoista vuotta yhtä markkinaa kohden.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Euroloan teki lokakuussa historiansa suurimman rahoitusjärjestelyn, ja voi myydä yhteensä 300 miljoonan euron saatavat kansainväliselle sijoitusyhtiölle Pausa Capitalille.

– Se mahdollistaa paljon aikaisempaa nopeamman kasvuvauhdin.

Euroloanin lokakuussa laatima tuottoennuste viime vuodelle oli 14 miljoonaa euroa ja yhtiö ennusti tilikauden tuloksen olevan noin 1,6 miljoonaa euroa. Euroloan arvioi viime vuoden kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksessaan, että näkymät alkuvuodelle 2016 ovat positiiviset.

Tulossa luottokortti asiakaskohtaisella vuosikorolla

Euroloanilta on tulossa oma Mastercard-luottokortti tämän vuoden alkupuolella yhteistyössä Ålandsbankenin tytäryhtiön Compass Cardin kanssa. Aiemmin yhtiö arvioi saavansa kortin ulos vuodenvaihteessa, mutta muut hankkeet ovat Lindforsin mukaan viivästyttäneet aikataulua muutamalla kuukaudella.

Päätuotteen, luottolimiitin, käytön todellinen vuosikorko lasketaan asiakaskohtaisesti toisin kuin muilla toimijoilla. Lindfors sanoo, että kyse on hinnoittelumallista, joka huomioi riskin.

Malli pohjautuu Euroloanin omiin tietojärjestelmiin, jotka prosessoivat automaattisesti tiedot asiakkaan maksukyvystä ja tekevät siitä maksuvaralaskelman. Sen pohjalta yhtiö pystyy määrittämään asiakkaan luottolimiitin suuruuden, kuukausittain takaisin maksettavan erän ja luoton hinnan.

Lindfors mainitsee esimerkkinä asiakkaan, joka maksaa kilpailevasta luottokortista 20 prosentin todellista vuosikorkoa.

– Jos hänellä on asiat niin sanotusti keskimääräistä paremmassa kunnossa, me voimme tarjota kortin huomattavasti edullisemmin. Jos taas on asiakas, joka ei välttämättä saisi luottokorttia muualta ollenkaan, me pystymme huomioimaan, että hänellä on hieman suurempi luottoriski ja tarjoamaan korttia esimerkiksi 30 prosentin vuosikorolla.

12.1.2016 16:55
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
WTF? Kuka maksaa luottokortista 20 % todellista vuosikorkoa?

Kenellä on sekä VARAA että HALUA tuollaiseen vapaaehtoiseen ryöstöön?

(tietysti on aina niitä, joilla on kova halu mutta ei yhtään varaa...)
Anonyymi: aaaaaaaa 12.1.2016 20:41

Anonyymi
Pikavippifirmat omistaa suurimmaksi osin lakiasiaintoimistot. Kun nuori joutuu maksukyvyttömäksi se alkaa luottotappioiksi kirjautuneen pikavipin jälkeen oikeasti vasta tuotamaan veronmaksajien rahoilla pikavippifirman omistavalle lakiasiaintoimistolle.
Anonyymi: Kiikurikaakurikirjav 13.1.2016 5:50

Anonyymi
Minkälainen moraali tällaisilla ihmisillä on, jotka tienaavat näiden pikavipin ottajien kustannuksella? Ovatko nämä Tommi Lindforsit koskaan tavanneet "asiakkaitaan" silmästä silmään? Peliriippuvaisia, huumeidenkäyttäjiä, päihdeongelmaisia, mielenterveyspotilaita? Kaikki ihmisiä, jotka eivät hallitse omaa rahankäyttöään, ja siksi ajautuvat näiden valkoisten orjakauppiaiden asiakkaiksi. Tällainen vakuudeton lainaaminen ja koron kiskonta tulisi olla kielletty lailla. Mihin järkevään tai perusteltuun rahoitustarpeeseen tällaista tarvitaan? Ei mihinkään. Huumekaupan tai laittomien liiketoimien rahoitukseen, tai sitten ne ihmiset, jotka ovat menettäneet jostain syystä oman elämänsä hallinnan. Nykyään tuo syy on yhä useammin hoitamaton mielenterveysongelma, joka johtaa päihde- tai muuhun riippuvuuteen.
Olen itse seurannut tätä kehitystä läheltä. Näin se vaan menee. Eikä se muutu sillä puhtoisemmaksi, vaikka miten on koronkiskurifirman kotisivulla talitiaisen ja joutsenen kuvia.
Kyllä hävettää asua maassa, jossa tällainen ihmisten hyväksikäyttö on paitsi sallittua, niin vielä hyväksyttyä liiketoimintaa. Tämän rinnalla ei orjakauppa ole yhtään sen kielteisempi ilmiö.
Anonyymi: seenthatbeenthere 13.1.2016 7:52

Anonyymi
JOs haet euroloanilta lainaa esim.5000€/24kk ja maksat takaisin jotain 5533€,todellinen korko kymmenisen prossaa.ei niin kauhee takaisin maksettava summa
Anonyymi: Hjkhjk 13.1.2016 14:01

Anonyymi
Aika jännä juttu. Montako pankkitoimilupaa Suomessa mahtaa olla? Omasta mielestäni kuulostaa vastuulliselta tai ainakin vastuullisemmalta toiminnalta kuin mitä pikavippifirmoissa harjoitetaan. Rahan tarve ei tästä maailmasta tule mihinkään katoamaan joten hyvä vaan että palveluita kehitetään paremmiksi.
Anonyymi: ujvjhvj 13.1.2016 14:15
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 

Taloussanomat - Uutiset

17:03 Löytyykö microsoftilaisille töitä? – "Houkutellaan insinööreillä yrityksiä Suomeen"
16:50 Öljytynnyrin hinta rikkoi 50 dollarin rajapyykin ensi kertaa yli puoleen vuoteen
16:36 Digitoday Ratkeaako Androidin iso ongelma? Google pystyttää häpeäpaalua
16:03 Onko Suomen menetys verokeitaista 10 vai 200 miljoonaa?
15:42 Helsingin yliopisto irtisanoi 371 työntekijää – osa on lähtenyt oma-aloitteisesti
15:34 Digitoday Jolla pääsi yllättämään: Julkaisi uuden puhelimen
15:21 Asiantuntijoiden mukaan hallituksen Talvivaara-toiveet ovat katteettomia: "Lotossa pitäisi saada 7 oikein"
14:52 Fuusiohuhu nostaa Koneen kurssia Helsingin pörssissä
14:36 Moody'sin Carlson: Kaksi asiaa ratkaisee Suomen luottoluokituksen
13:58 Digitoday Onko elämää Lumioiden jälkeen – mitä puhelimia Suomi seuraavaksi ostaa?
13:52 Suomen pk-yrityksille 40 miljoonaa euroa
13:36 Räjähtävien turvatyynyjen valmistajalle ilmaantui ostaja
13:01 Digitoday Mikko Hyppönen nimesi miljoonavarkaan: "Valtion tekemä ryöstö"
12:47 Britannian talouskasvu jäi hienoisesti odotuksista
12:25 Aukiolojen vapautus ei lisännyt vipinää oluthyllyillä – "Toisin kuin monet epäilivät"
12:17 Lehtitieto: Kone halusi yhdistää hissitoiminnot ThyssenKruppin kanssa
11:36 Digitoday Microsoft jekutti asentamaan Windows 10:n: Riittääkö tämä korjaus?
11:30 UPM perustanut kolme uutta tytäryhtiötä
10:37 Portugaliin maksettiin 3 571 euron eläkkeitä
09:47 Pankkijätti: Finnair on yhä houkutteleva ostokohde
09:25 Vastikään pörssissä aloittaneen Lehdon kannattavuus heikkeni
09:17 IMF empii vielä Kreikka-tukea
08:29 Tutkimuslaitos: USA:n tuottavuus heikkenemässä ensi kertaa 30 vuoteen
08:11 Kulutusluotto ei ole apurahaa – Verkkokaupan mainonta vastoin hyvää tapaa
07:56 TS: Lounais-Suomessa epäillään bussikartellia
06:03 Kreikka sai taas rahaa – nämä uudistukset riittivät europäättäjille
25.5. McDonald'sin ex-pomo korvaisi duunarit roboteilla: "Työpaikat tulevat katoamaan ennennäkemättömällä tavalla"
25.5. Digitoday Google lakkauttaa salasanat – hintana yksityisyys?
25.5. Meijerialan kiky-sopimus kaatui – Elintarviketeollisuus: Työpaikkojen säilymisen kannalta valitettavaa
25.5. Komissio vaatii muutoksia Netflixin sisältöihin ja netin maarajoituksiin
Asiakastieto

Yhteistyössä