Kirjaudu ▼
 

Juristiryhmä loikkasi kilpailijalle

Jussi Nukari/Lehtikuva
Juristiryhmä loikkasi kilpailijalle
Krogeruksessa jylläävät nelikymppiset.: Mika Ståhlberg on 39-vuotias, Samuli Palin 37-vuotias, Juha Pekka Katainen 39-vuotias,
Suomen asianajomarkkinoilla on nähty harvinainen henkilökaappaus: kokonainen juristiryhmä vaihtaa työnantajaa.
2.6.2008 16:50
Heidi Vaalisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Nuoret juristileijonat jättävät maan vanhimman asianajotoimiston Castrén & Snellmanin. Kansainvälisiin yritysjärjestelyihin erikoistunut ryhmä loikkaa asianajotoimisto Krogerukselle. Ryhmään kuuluu osakas ja neljä juristia.

Aiemmin yksittäiset juristit ja osakkaat ovat vaihtaneet työnantajaa, mutta kokonaisen juristiryhmän loikkausta ei ole usein nähty.

Loikkaus on kovan luokan henkilökaappaus. Asianajaja Samuli Palinin, 37, johtama ryhmä on ollut järjestelemässä Suomessa toteutettuja viimeaikaisia private equity -sijoituksia ja kiinteistökauppoja. Niihin useimmiten liittyy kansainvälinen ostaja.

Seuraavatko asiakkaat luottojuristien perässä, näkyy myöhemmin.

– Asiakassuhteet perustuvat luottamukseen ja henkilösuhteisiin, Samuli Palin muotoilee.

Palin sanoo työnantajan vaihdon johtuvan yrityskulttuuriin liittyvistä kysymyksistä. Palin kehuu Krogeruksen avointa ja välitöntä ilmapiiriä, matalaa organisaatiorakennetta ja nuorekkuutta. Krogeruksella juristien keski-ikä on 39 vuotta.

– Olemme tottuneet tekemään kädet mudassa töitä. Uskon, että Krogeruksella saamme erittäin vahvan substanssituen transaktiotoiminnallemme.

Palinista tulee Krogeruksen osakas ja private equity -ryhmän vetäjä.

Krogeruksen toimitusjohtaja Juha Pekka Katainen näkee, että alalle on tullut uusi juristisukupolvi. He ovat opiskelleet ja työskennelleet ulkomailla.

– Nuoret juristit osaavat valvoa etujaan ja ovat valmiita vaihtamaan työpaikkaa.

Castrén & Snellman
ei itke perään

Castrén & Snellmanin toimitusjohtaja Jukka Niemi sanoo, ettei viiden henkilön lähtö tunnu asianajotoimistossa missään.

– Meillä on töissä sata juristia. Lähtijät vastasivat pienestä liikejuridiikan marginaalista.

Samuli Palinin ryhmä hoiti Castrén & Snellmanissa kiinteistöjärjestelyihin ja pääomasijoittamiseen liittyviä kysymyksiä. Niemi sanoo, että vapautuneet paikat on täytetty. Asiakkaat eivät edes huomaa juristien vaihtumista.

Juristiryhmän lähtö on Niemen mielestä uutta Suomen työmarkkinoilla.

– Meillä kyseessä on vain pieni ryhmä. Ulkomailla on nähty, miten kokonaisia osastoja vaihtaa asianajotoimistoa.

Krogerus neuvoi
Sampo Pankin myynnissä

Juristiryhmän saaminen laajentaa Krogeruksen yritysjärjestelytaitoja.

Krogerus on tähän asti vaikuttanut kotimaisissa yrityskaupoissa. Sen viimeaikaisia suuroperaatioita ovat finanssipankki Sampo Pankin myyntiin Danske Bankille liittyvät it-asiat, teleoperaattori DNA:n muodostamiseen liittyvät järjestelyt, sopimusvalmistaja Elcoteqin kotipaikan siirto ulkomaille.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Toimitusjohtaja Katainen arvioi, että suomalaisista yritysjärjestelyistä on tullut laajempia kansainvälisiä operaatioita. Järjestelyt tuovat lisää töitä suomalaisille juristeille. Heidän pitää hallita kansainvälinen dokumentaatiomalli, joka on nykyisin yleisesti käytössä myös Suomessa ja ja suomalaisten osapuolten välillä toteutetuissa järjestelyissä.

– Kun ennen yrityslainasopimus oli 20–30 sivua, nyt sopimus on pikemminkin 80 sivua, Katainen sanoo esimerkkinä.

Pakkomyynnit
työllistävät juristeja

Talouden hiipumisesta ja luottokriisistä ei ole näkynyt merkkejä suurissa asianajotoimistoissa. Asianajotoimisto Krogeruksen liikevaihto on kasvanut alkuvuonna yli 30 prosenttia.

Työntäyteistä on ollut myös Palinin yritysjärjestelyryhmässä. Palin sanoo, ettei subrime-kriisi ole hiljentänyt kauppaneuvotteluja.

– Asiakkaat eivät toimi nyt niinkään velkavivulla, vaan oman pääoman määrä on kasvanut merkittävästi.

Yrityskauppoja on Palinin mukaan paljon vireillä. Keskustelut liittyvät etupäässä hintakysymyksiin. Hintatarjoukset eivät ole samoja kuin puoli vuotta sitten.

– Poissuljettua ei myöskään ole, etteikö rahoitusliitännäisiä pakkomyyntejä nähtäisi.

Keskikokoisilta
sulavat markkinat

Suomen asianajomarkkinoilla on käynnissä samanlainen konsolidointikehitys kuin muualla Euroopassa. Jos aiemmin asianajotoimisto työllisti parikymmentä juristia, nyt suurimmissa toimistoissa on toista sataa juristia.

Toimitusjohtaja Katainen näkee, että Suomessa markkinat keskittyvät viiteen suureen asianajotoimistoon. Nämä tarjoavat asiantuntijapalveluita kotimaisille ja kansainvälisille yritysasiakkaille.

Kilpailu suurten välillä on kiristymässä. Ostajista on tullut entistä valveutuneempia. He kilpailuttavat toimistoja ja vaihtavat palveluntarjoajaa.

Hyvä tulevaisuus on Kataisen mielestä myös pienillä asianajotoimistoilla. Ne keskittyvät hoitamaan perinteisiä asianajopalveluita omilla paikkakunnillaan.

Väliinputoajia Kataisen mielestä ovat keskikokoiset asianajotoimistot, jotka hoitavat sekä perinteisiä asianajopalveluita että yritysasiakkaiden kysymyksiä.

2.6.2008 16:50
Heidi Vaalisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (13)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kyllä on taas juttu kirjoitettu ylisanoja ja kehuja säätämättä. Todellisuudessa tilanne on aika erilainen kuin tässä isojen toimistojen herrat puhuvat. Mutta eihän sillä ole niin ole väliä miten asiat oikeasti ovat, kunhan saavat isot mainosta.
Anonyymi: AA 2.6.2008 17:41

Anonyymi
substanssituen transaktiotoiminnallemme.
Anonyymi: Jätkä heittää nauram 2.6.2008 18:04

Anonyymi
Pari kaveria on vaihtanut työpaikkaa? Niin vai? Ehkä hiukan nyt lämpiää sisäänpäin vai tilasivatko kundit mainoksen? Onks tämä Helsingin piireissä joku iso juttu? Tuleeko tää ylen iltauutisiin?
Tiedän tapauksen jossa 45 hengen toimistosta lähti 15 kaveria ja toisen tapauksen jossa 4 hengen byroosta lähti ne 4 kaveria yhdellä oven avauksella. Kiinnostaisko nää tapaukset?
Anonyymi: syväkurkku 3.6.2008 6:44

Anonyymi
Minäkin loikkasin.Pääsenkö uutisiin?
Anonyymi: Vai miten se nyt oli 3.6.2008 6:55

Anonyymi
Tilatut uutiset nakertavat aina oikeiden uutisten uskottavuutta.

Onpa iso juttu, kun Cassun kaveriporukka vaihtaa firmaa.
Anonyymi: Max 3.6.2008 8:42

Anonyymi
Katainen sanoo, että häviäjiä ovat "keskisuuret" toimistot. Mitäköhän hän tällä tarkoittaa? Kyllä ns. tavallinen yrittäjä varmaankin osaa varoa Krogeruksen ja Cassun arviolta 300-500 euron tuntilaskutusta. Keskimääräinen yrittäjä on kokemuksen mukaan keskimääräistä fiksumpi ja kyllä hän tietää, mistä ja mitä haluaa maksaa. Edellyttääkö esim. parin miljoonan liikevaihdoilla pyörivien firmojen fuusiointi ja vaikkapa suunnattu anti kahden tai kolmen tuon "arvoisen" juristin "erikoistiimin" työpanosta vaikkapa kolmeksi päiväksi, kun saman homman hoitaa valistunut keskisuuren toimiston "yleisjuristi" yksinään päivässä tai parissa?

Muuten kyllä pidän kovastikin arvossa jutussa esiintyneitä ammatinharjoittajia. Osaamista ja tietotaitoa siis varmasti löytyy, mutta tarkoitan tässä vain sitä, että on vähän populisitista esittää, että Suomessa eivät oikeudellisia palveluita osta kuin suuret yritykset, joille palvelun hinta ja "läheisyys" ei ole merkityksellistä. Hyvää mainosta äijille anyway.
Anonyymi: yksi AA lisää 3.6.2008 10:19

Anonyymi
Onnittelut vaan Castrenille että pääsi eroon moisista kavereista!
Palin hehkuttaa että "Asiakassuhteet perustuvat luottamukseen ja henkilösuhteisiin", ja näitähän juuri syntyy sillä että työhistoriasta löytyy muutama joukkopaon järjestely työnantajan seläntakana? =)
Anonyymi: trasho mondo 3.6.2008 10:43

Anonyymi
substanssituen transaktiotoiminnallemme.


Oliko liian isoja sanoja sulle?
Anonyymi: walle 3.6.2008 11:56

Anonyymi
Tämän toimittajan artikkelit ovat järjestään naurettavia. Paljon melua tyhjästä ja typeriä ylihypetyssanoja
Anonyymi: höpöjutut 3.6.2008 15:27

Anonyymi
Huhhuh -- onpas aikamoista asiakkaiden aliarvioimista. Eipä tartte ainakaan C&S harkita asioittemme hoitoon


Niinpä -- onneksi on vaihtoehtoja -- vaikka en nyt ole tästä nykyisestä toimistostammekaan ihan 100% vakuuttunut.
Anonyymi: B&K:n asiakas 3.6.2008 21:30
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä