Kirjaudu ▼
 

Kuluttajaliitto Carunan hintasovusta: "Vain väliaikaisratkaisu"

Kimmo Brandt
Kuluttajaliitto Carunan hintasovusta: "Vain väliaikaisratkaisu"
Kuluttajaliiton mukaan Carunan siirtohintojen nousua voidaan edelleen pitää "kovana korotuksena".
18.2.2016 20:15
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kuluttajaliiton mukaan Carunan ja kuluttaja-asiamiehen sopu sähkönsiirron hinnankorotusten kohtuullistamisesta on päätös oikeaan suuntaan, mutta ei riittävä.

– Vaikka alle 15 prosentin keskimääräistä korotusta voidaankin pitää kohtuullisena ratkaisuna, voi se silti olla kova korotus kuluttajalle ja varsinkin mikäli korotus toteutetaan useampana vuonna peränjälkeen, liiton pääsihteeri Juha Beurling sanoo tiedotteessa.

Kuluttajaliitto muistuttaa, että ne asiakkaat, jotka kuluttaja-asiamiehen neuvotteleman ratkaisun jälkeenkin pitävät korotuksia kohtuuttomina, voivat edelleen viedä asiansa Kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi.

Kuluttajaliiton mielestä sen kohtuuttomiksi katsomia hinnannostoja tulisi rajoittaa lakimuutoksella.

– Nyt saavutettu sopu on vain väliaikaisratkaisu ja maan hallituksen tulee ehdottomasti antaa mahdollisimman pian lakiesityksensä eduskunnalle, jotta asialle saadaan kuluttajan kannalta kestävä ratkaisu, Beurling jatkaa.

∇ Mainos ∇
18.2.2016 20:15
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Caruna Oy

Kommentit (16)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kuluttajaliiton mukaan Carunan siirtohintojen nousua voidaan edelleen pitää "kovana korotuksena".
Anonyymi: Taloussanomat 18.2.2016 20:41

Anonyymi
Kuluttajaliitto= lammasliitto. Tekee mitä tahansa välttääkseen joutumasta ajamaan ryhmäkanetta. Viis siitä, vaikka kuluttajan oikeuksia poljetaan törkeästi.
Anonyymi: Kärpix 18.2.2016 22:08

Anonyymi
Sähköverkot pakkolinastukseen!
Anonyymi: Tendrix 19.2.2016 8:05

Anonyymi
Huomio on viety kertakorotuksen suuruuteen sen sijaan, että keskusteltaisiin itse ongelmasta: yksityistämisen syistä ja yksityistämiseen liittymisestä poliittisesta päätöksenteosta.

Tuntuu, että millekään ei voi tehdä mitään, juna vaan etenee.
Anonyymi: Yksinkertainen 19.2.2016 8:08

Rekisteröitynyt käyttäjä
Housuihin liruttelua Rehniltä.

Sähköverkot on pakkolunastettava suomalaiseen omistukseen.
Eläkerahastot voivat omistaa enemmistön ja muut sijoittajat pörssin kautta.
Rekisteröitynyt käyttäjä: joiku 19.2.2016 8:21

Anonyymi
Nyt tehty ratkaisu on vain silmänlumetta, koska Kuluttajaliito oli heppoinen neuvotteluja, kuten tavallista.
Jos lakia, johon sähköyhtiöt vetoavat, ei saada muutetuksi, jatkuu sähkönkäyttäjän riisto ikuisesti.
Lakia pitää muuttaa ja sähkökatkojen korvauksia kohtuullistaa.
Ei tällä maalla ole varaa vetää maakaapelia joka mökkiin syrjäseuduille. Parin - kolmen talon kaapelointi voi maksaa 100000 euroa. Hätätilanteita varten voi antaa 2KW aggregaatin varavoimaksi se syrjässä asuvien turvaksi.600 ?/kpl.
Runkolinjojen kaapeloinnissa voi myös valtiolta odottaa korvausta ja avustusta; me kaikki maksamme sähköveroa 2-3 c/KWh. Satoja m?/v.

Tässä luonnollisessa monopolissa valvonnan ja hintasäännöstelyn pitää olla ankaraa. Muuten kuluttaja kupataan kuoliaaksi. Ja verkot kotimaisessa, mieluiten yhteiskunnan omistuksessa.
Anonyymi: ramses2ruu 19.2.2016 8:55

Anonyymi
Fortum ei tannut paljon kaapeleita kunnostella. Keskityttiin vai keräämään johdolle palkkoja, bonuksia ja eläkkeitä.
Anonyymi: Maantapaeiolerikos 19.2.2016 9:02

Anonyymi
Vaikka hinnoista nyt paineen alla tehdään alennus, se ei ole väliaikaisratkaisu, että Caruna kuten monet muutkin jättiyhtiöt maksattavat verot kuluttajilla ja vievät itse omat rahansa verotusta pakoon. Näin ne saavat muhkean kilpailuedun verrattuna veroja maksaviin kilpailijoihinsa ja aikaa myöten veronmaksu siirtyy pelkästään keskiluokan harteille.

EU-mailta jää vuodessa saamatta 1 000 000 000 000 euroa (tuhat miljardia) siksi, että paratiisikoijaukselle on annettu periksi. Tämä tuhat miljardia peritään sitten meiltä, jotka vielä maksamme veroja.

Reilua, Caruna?
Anonyymi: AntaaToistenMaksaa 19.2.2016 10:28

Anonyymi
Eihän tuo siirtohinta ole edes suuri. Tervetuloa Savoon niin siirtohinta lähes kolminkertaistuu vielä tuosta
Anonyymi: älkää_valittako 19.2.2016 10:48

Anonyymi
Uskomattoman härski vedätys Carunalta - sama kuin kalliin maidon hintaa hyvitettäisiin laskemalla piimän hintaa. Miten se voikin olla neuvottelevalle virkamiehelle niin vaikeaa keskittyä olennaiseen, eikä lillukanvarsiin! Vai ovatko nämä veroparasiittiheput kerta kaikkiaan niin kieroja, ettei suomalainen sitä kykene uskomaan. Tästä se sylttytehtaan perkaaminen oikeasti vasta alkaa, pidetäänpä siis asianosaisia silmällä, ja tiukasti huoli siitä ettei asiaa lakaista maton alle.
Anonyymi: Sähkö-ajan-virrassa 19.2.2016 11:50
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä