Kirjaudu ▼
 

Suomen suurin maksuhäiriömerkintä on "aivan poikkeuksellinen"

Rio Gandara
Suomen suurin maksuhäiriömerkintä on "aivan poikkeuksellinen"
Lounais-Suomessa asuvalla miehellä on velkaa yli 61 miljoonaa euroa. Hän voi päästää velkajärjestelyyn, jos sille ei ole estettä.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Suomen suurin maksuhäiriömerkintä on 61 441 290 euroa. Merkintä on Lounais-Suomessa asuvalla miehellä.

– Ulosottomies on käynyt miehen luona ja todennut hänen varattomaksi, kertoo liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen maksuhäiriörekisteriä ylläpitävästä Suomen Asiakastiedosta Taloussanomille.

Muhonen kuvailee summaa "aivan poikkeukselliseksi".

– Yleensä maksuhäiriömerkintä on muutamia satoja tai tuhansia euroja.

Muhonen ei tiedä, mistä miehen velka on syntynyt. Mies voi päästää velkajärjestelyyn, jos sille ei ole estettä.

– Puhutaan kuitenkin summasta, jota tavallisella ihmisellä ei ole mitään mahdollisuuksia maksaa takaisin.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Eniten voimassa olevia maksuhäiriömerkintöjä, 1044 kappaletta, on niin ikään Lounais-Suomessa asuvalla miehellä. Keskimäärin yhdellä ihmisellä on 16 merkintää.

"Maksuhäiriöisten määrä kasvaa myös tänä vuonna"

Maksuhäiriöisten ihmisten määrä nousi viime vuonna ennätykseen. Asiakastiedon mukaan maksuhäiriörekisterissä oli viime vuoden lopussa 370 000 ihmistä. Kokonaan uusia henkilöitä rekisteriin tuli 39 000.

Luvut selittyvät Muhosen mukaan pitkälti kehnolla taloustilanteella.

– Uskon, että maksuhäiriöisten määrä kasvaa myös tänä vuonna.

Eniten maksuhäiriöitä tuli kulutusluotoista. Maksamattomista verkkokauppaostoksista aiheutuneet merkinnät lisääntyivät selvästi.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (112)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 12
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Normaalilla hieman paremmalla vuosipalkalla (40k€) saa elämänsä aika tuhlattavaksi n. 1,6 M€ eli tämä mies on laittanut menemään 38-kertaisesti eli elänyt n. 127 000 euron kuukausitulojen mukaan. Ja sitten maksukyvyttömäksi...
Anonyymi: opppo 11.1.2016 20:10

Anonyymi
Taitaa olla Lindorffin perintä kuluja muutamasta miljoonasta joka on mahdollisuus saada Suomalaisen,mutta nämä perintä kulut kyseisen perintä firmalla on aivan tolkuttomia. Onkohan veroparatiisiyhtiö jonka perimisiä pitäisi tutkia hieman lähemmin virkavallan puolesta! En halua maksaa konkurseissa tuolle Lintorffille senttiäkään jolle tulee suuria summia konkurseissa jotka veronmaksajat maksaa!
Anonyymi: erkkalääniltä 11.1.2016 20:17

Anonyymi
Vaatii jo yritystä, tai yrittäjyyttä :-D
Anonyymi: mullinkurittaja 11.1.2016 20:22

Anonyymi
Jos taloustilanne ei olisi niin kehno, onnistuisi muutaman miljoonan velat maksamaan vaikka lomarahoista.
Anonyymi: vippaaja 11.1.2016 20:24

Rekisteröitynyt käyttäjä
Jos jollain ihmisellä Suomessa (huom!) on velkaa 61 miljoonaa euroa, niin aika paljon vikaa täytyy olla niissäkin tahoissa, jotka ovat menneet tuollaiset velat myöntämään.

Kysehän ei voi olla mistään satunnaisesta hairahduksesta tai huonosta tuurista, vaan monenlaista piittaamattomuutta, lepsuilua ja typeryyttä pitää esiintyä useammallakin taholla, ennen kuin tuollainen velkasumma on mahdollista saavuttaa.

Eikä lainkaan mahdotonta ole sekään, että joku ihan tietoisestikin on ollut avittamassa noita puuhia, tarkoituksenaan päästä itsekin samalla hyötymään.
Rekisteröitynyt käyttäjä: AsioitaSeurannut 11.1.2016 20:25

Anonyymi
Normaalilla hieman paremmalla vuosipalkalla (40k€) saa elämänsä aika tuhlattavaksi n. 1,6 M€ eli tämä mies on laittanut menemään 38-kertaisesti eli elänyt n. 127 000 euron kuukausitulojen mukaan. Ja sitten maksukyvyttömäksi...


Tämä on sitä Kok, Kesk ja Sdp hyvinvointivaltio-mallia, jota urakalla rakentaneet vuorotellen hallituksissa istuen jo 15 vuotta...
Anonyymi: KokSdpKeskSYY 11.1.2016 20:25

Anonyymi
Tämä roisto ei ole varaton, hyvä päivää tätä suomea.
Tällaiset rikolliset pääsee kuin koirat veräjästä.

Jutussahan todettiin, että ulosottomies oli käynyt miehen luona ja todennut tämän varattomaksi.
Konkurssimenettely ei ole mahdollista koska ei ole varoja sen rahoittamiseksi. Mitä pitäisi tehdä, ei velkoja voi jättää pyörimään hamaan ikuisuuteen. Maksaa sekin. Ei siinä paljon muuta mahdollisuutta ole kuin velkajärjästely, mikäli, kuten jutussakin todetaan, edellytykset siihen pääsemiseksi täyttyvät.
Anonyymi: Don_Pedro 11.1.2016 20:32

Anonyymi
Suomi ei ole enää mikään oikeusvaltio, tämmöinen logiikak on normitapaus: rikollisen mukaan hänen aiempaa rangaistustaan ei oltu otettu riittävät huomioon rangaistusta uuden rikoksen tuomiossa alentavana seikkana.

Ts. mitä enemmän rikosksia tilillä, semn pienempää kakkua tarjolla... ja humalassa kannattaa aja kuoliaaksi sekä raisk-alaikäisiä, koska niistä ei saa mitään tuomiota.
Anonyymi: pervolandia 11.1.2016 20:32

Anonyymi
Täytyy nostaa hattua jos kaveri pystyy vedättämään 61 miljoonaa euroa.

Ketkä lienee velkojia.
Ihan mielenkiintoista tietää lisää. Onko kysessä uusi nigerialaiskirje -juttu vai mikä on homman juju ?

Tässä voisi olla Suomen talouden pelastus jos vaikkapa tuhat kaveria pystyisi samaan ja varsinkin jos velkojat olisi muista EU maista niin se olisi 61 miljardin piritysruiske.

A. Stubb voisikin aloittaa kouluttamaan fiksumpia kavereita jotka sitten alkaisi tehdä tätä hommaa ja levittää eteenpäin.

Ajatelkaa, vaikkapa 10 miljoonaa talteen salaiselle pankkitilille (kumminkaiman veljenpojan nimellä) tai kultaan, 10 vuotta nimellisesti varattomana, elämä peruspäivärahalla (miksei leipäjonossa) ja sitten velkojen anteeksianto.

Ihan hyvä tili. Miljoona vuodessa verottomana. Minä ainakin ottaisin tämän tarjouksen jos tulisi eteen.
Anonyymi: Suomi_nousuun 11.1.2016 20:33

Anonyymi
Kohtuuttomat perintäkulut ovat suuri
syy loputtomaan velkakierteeseen. Mihin perintäkulut oikeastaan perustuvat ja mitä instanssia velalliset pitävät pystyssä maksaessaan perintäkuluja? Velka pienenee viimeisenä , ensiksi hoidetaan valtavat perintäkulut ...yksityisellä sektorilla (kaverin velka kaverille) lindorffia ym voisi luokitella koron kiskureiksi.Tehokkaampaa olis luottotietoihin häiriömerkintä nopeammin, jotta lisäluoton ottaminen hankaloituu mutta velka ei suurenusi. Jättäisin perintätoimiston pois kokonaan välistä..onhan siinä varmaan toinenkin puoli mutta tämä siis velallisen ja uuden yrittämisen näkökulma. Harvemmin maksamattomuus johtuu haluttomuudesta maksaa...taustalla usein työttömyys, ero, sairastuminen tms. Näistä hyötyy eniten perintätoimistot!! Jos ei ole varaa maksaa 100e laskua niin mistä löytyy rahaa kun summa nousee 400e...
Anonyymi: Eiomissakäsissä 11.1.2016 20:44
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 12
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä