Kirjaudu ▼
 

Nyt se on virallista: Venäjä haastoi Ukrainan oikeuteen

© RIA Novosti / Reuters
Nyt se on virallista: Venäjä haastoi Ukrainan oikeuteen
Venäjän pääministeri Dimitri Medvedev (vas.) ja valtiovarainministeri Anton Siluanov presidentti Vladimir Putinin pöydässä
Venäjä vie Ukrainan oikeuteen maksamattoman kolmen miljardin dollarin velan vuoksi. Velkariidasta käydään oikeutta Lontoossa.
17.2.2016 17:46
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Venäjän on jättänyt Lontoon ylemmän oikeusasteen tuomioistuimeen (High Court) haasteen koskien Ukrainan kolmen miljardin dollarin maksamatonta velkaa.

Asiasta ilmoitti Venäjän valtiovarainministeri Anton Siluanov, jonka mukaan Ukraina on syypää velkaongelman kiristymiseen. Ukrainan mukaan maa on pyrkinyt saavuttamaan hyväksyttävän velkasovun kaikkien velkojiensa kanssa. Saksa on toiminut kiistassa välittäjänä, mutta tulos on jäänyt laihaksi.

– Haaste on jätetty, koska yritykset käydä Ukrainan kanssa keskusteluja velan maksusta ja uudelleenjärjestelystä ovat epäonnistuneet, Siluanov sanoi.

Venäjä vaatii Ukrainalta lainasummaa kokonaisuudessaan, 75 miljoonan dollarin maksamattomia korkoja sekä oikeudenkäyntikulujen maksamista. Tapaus käsitellään Britanniassa, koska laina on rakennettu maan lainsäädännön mukaisesti.

Laina on myönnetty vuonna 2013, kun Ukrainassa oli vielä vallassa entinen presidentti Viktor Janukovytš


Venäjän päätös ei ole yllätys, sillä presidentti Vladimir Putin määräsi joulukuussa maan valtiovarainministeriön viemään asian oikeuteen, mikäli keskustelut Ukrainan kanssa eivät etene.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Maan nykyinen pääministeri Arseni Jatsenjuk on ilmoittanut toistuvasti, ettei maa aio maksaa lainaa. Ukraina on hänen mukaansa valmis taistelemaan asiasta oikeudessa.

Velkariidassa on kyse Venäjän asemasta suhteessa Ukrainan muihin lainoittajiin. Ukraina sopi viime vuonna yksityisten lainoittajiensa kanssa velkojen uudelleenjärjestelystä ja vaati Venäjää suostumaan samanlaisiin leikkauksiin.

Ukrainalla on varaa jättää laina maksamatta ainakin Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n noin 40 miljardin dollarin lainapaketin valossa. IMF päätti viime vuoden lopulla muuttaa sääntöjään siten, että se voi myöntää lainaa myös maalle, jolla on maksamattomia velkoja toiselle valtioille.

17.2.2016 17:46
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (204)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 21
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Venäjä vie Ukrainan oikeuteen maksamattoman kolmen miljardin dollarin velan vuoksi. Velkariidasta käydään oikeutta Lontoossa.
Anonyymi: Taloussanomat 17.2.2016 17:51

Anonyymi
Millä nimellä iivana kutsuu oikeaa kättään ?
TumPutin !
Anonyymi: KremlinKäsi 17.2.2016 17:54

Anonyymi
Mielestäni Suomi hölmöt voisi vastuullisesti maksaa Ukrainan velat.

Se olisi mielestäni luonteva jatke Suomen Kreikka, Kypros, Irlanti, Espanja ja Portugali tuille.

Lisäksi olisi vastuullista jos Naton ja Venäjän välille tulee sota, niin Suomi hölmöt pistettäisiin ekana eturintamalle tykinruuaksi.

Hölmöläisistä kaikki irti.
Anonyymi: HölmöläisistäKaikkiI 17.2.2016 17:56

Anonyymi
Olis varmaan helpompaa hakea ne rahat armeijan avulla, varsinkin nyt kun lentäjien harjoitukset ovat menneet niin hyvin Syyriassa. Tietenkään rahoja ei löydy mistään, mutta korvauksena voi ottaa hieman maata.
Anonyymi: Nojatuoliputtepossu 17.2.2016 18:00

Anonyymi
Soini näkee, että Suomen rooli on toimittaa Ukrainaan humanitaarista apua, ei sotilaallista. Suomi on vuosina 2014-2016 myöntänyt Ukrainalle yli 19 miljoonan euron edestä apua.
Anonyymi: KahvirahatJoAntanut 17.2.2016 18:00

Anonyymi
Ei edes Putin ole niin tyhmä, että tällaista asias veisi hallutsemaansa läpensä mätään Venäjän oikeuslaitokseen.
Anonyymi: hahhhheeh 17.2.2016 18:03

Anonyymi
Putinilta vain yksinkertaisesti lopppuu kohta rahat. Tai eihän Putinilta rahat lopu, mutta Venäjän valtiolta loppuu. Ja kun Putin on miehittänyt Krimin sekä itä-Ukarainen, niin eiköhän Venäjän pitäisi maksaa Ukrainalle päin.
Anonyymi: Laskutus 17.2.2016 18:04

Anonyymi
oisko se sopivasti krimi tuon arvoinen?
Anonyymi: janik 17.2.2016 18:05

Anonyymi
Maan nykyinen pääministeri Arseni Jatsenjuk on ilmoittanut, ettei maa aio maksaa lainaa.


Eikö tätä klovnia kukaan saa ulos sieltä Ukrainan hallituksesta johon hänen ei olisi koskaan tullut edes päätyä. Tämä on ollut yski pahimmistä virheistä kun EU on alkanut sekaantua jonkun maan asioihin. Ymmärrän jopa vallankumouksenkin mutta en sitä että tämä pelle kotkanpesineen ja hristeineen istuu pääministerinä.

No, jonain päivänä kun propaganda laantuu saatamme nähdä "yllättäen" herra Jatsenjukin kansainvälisessä oikeudessa vastaamassa rikoksista. Niin paljoon omaisuuteen Jatsenjuk ei pääse käsiksi että voisi ostaaa itsensä puhtaaksi.

Tämä mies on todella vaarallinen tapaus. Onneksi hänellä ei kuitenkaan ole enempää valtaa ja sekin vähä alkaa kuivua kokoon. Ajojahti on menossa. Joku on alkanut myös ajatella Ukrainan etuja jättäen itälänsi sopan hämmentämisen vähemmälle.

Toivottavasti vallan päätyttyä hänet pidetään jonkinlaisissa kontrolloiduissa olosuhteissa siten ettei pääse pelaamaan rumaapekkaa josta on toki haaveillut ja vähän puuhannutkin. (nimittäin se oma erityinen armeija...ei kun sabotaasikomppania josta länsi ei uskalla juurikaan puhua. Valokuvat päämajasta aikanaan jertoivat karua klieltä siitä mistä oikeasti oli kyse. Mielipuolet kuuluisivat hoitoon.
Lähes koko Ukrainan kansa nakkaisi Arsenin ulos jos suuinkin voisi. Pitäisiköhän siellä nousta uusi ns erilliskapina yksinomaan Jatsenjukin ulos saamiseksi. Saisi omaa lääkettään.
Anonyymi: yliluutnantti 17.2.2016 18:11

Anonyymi
Ei edes Putin ole niin tyhmä, että tällaista asias veisi hallutsemaansa läpensä mätään Venäjän oikeuslaitokseen.


Tuskin se laina ja takaisimaksu olisi muuttunut mitenkään, jos se olisi käsitelty velkojan tai velallisenmaan oikeudessa.

Mutta kyllä Venäjä tässä on oikessa ei se miksikään muutu.
Se mihinkä päätökseen Britamnian "oikeamielinen" oikeuslaitos päättyy on asia erikseen. Mutta jos meinaa säilyttää riippumattomuutensa, sen on asetuttava Vänäjän näkökannan kannalle.
Anonyymi: päätösilmanpolitikka 17.2.2016 18:14
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 21
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä