Kirjaudu ▼
 

Merkel erotti ympäristöministerinsä vaalitappion vuoksi

Merkel erotti ympäristöministerinsä vaalitappion vuoksi
Saksan liittokansleri Angela Merkel on erottanut ympäristöministerinsä, jonka johdolla kristillisdemokraatit kärsivät sunnuntaina raskaan vaalitappion.
16.5.2012 18:45 (päivitetty 20:13)
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Angela Merkel kertoi tiedotustilaisuudessaan tänään, että hän on pyytänyt liittopresidentti Joachim Gauckia erottamaan Norbert Röttgenin ja nimittämään ympäristöministeriksi hänen tilalleen Peter Altmaierin.
 
Altmaier on arvostettu parlamentaarikko ja hän on toiminut kristillisdemokraattisen liittopäiväryhmän johtajana vuodesta 2009 alkaen järjestäen useaan otteeseen parlamenttienemmistön Merkelin esityksille euroalueen tukipaketeista.
 
Merkel sanoi tiedotustilaisuudessaan, että liittovaltion ympäristöministeriö tarvitsee "uuden alun" nyt, kun maa on irtautumassa ydinvoimasta ja
siirtymässä uusiutuviin energiamuotoihin. Tämän jälkeen Merkel poistui vastaamatta kysymyksiin.
 
Merkel hylkäsi Röttgenin sen jälkeen, kun hänen CDU-puolueensa kärsi suuressa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa puolueen sodanjälkeisen historian pahimman vaalitappion.

SPD:n osavaltion ministeripresidentti Hannelore Kraft onnistui Röttgeä paremmin kampanjassaan. 

∇ Mainos ∇
16.5.2012 18:45 (päivitetty 20:13)
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (18)

Sivut:1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Pian se erottaa Kataisen ja Urpilaisen jos ei suomen rahahanat aukea enemmän. Lisää rahaa kreikan kautta saksaan ja ranskaan...
Anonyymi: Germaani 16.5.2012 20:14

Anonyymi
Suomessa ei veljeä eroteta vaikka olisi lahjusoikeudenkäynnissä tuomittu.
Anonyymi: Talonmies 16.5.2012 20:34

Anonyymi
Isot pojat järjestivät Suomen U-kaivosmutkan kautta osaksi läntistä sotateollisuutta. Tästä on hyvä jatkaa kohti ylikansallista ydinjätehautuumaata. Kyse on paljon tavanomaista kaivostoimintaa isommista asioista, mihin meidät on varmaan ennemmin pakotettu kuin lahjottu.
Anonyymi: aika näyttää, löytyy 16.5.2012 20:36

Anonyymi
Joku kommentoi tämän uutisen tiimoilta Merkeliä saksalaisessa mediassa

well, I guess once again, the lesson is you don't mess with Mutti.

They say nobody who ever underestimated Angela Merkel is still here to talk about it... she has left a whole trail of deposed ministers and party functionaries since she became chairwoman of the CDU in '2000... Röttgen is only the latest example that if you don't play ball with Merkel, you end up getting axed. One is reluctant to admit it, but this woman is even tougher in her will to power than Margaret Thatcher.
Anonyymi: Nimetön 16.5.2012 20:49

Anonyymi
Hän on aina ollut nolla.
Anonyymi: purkin panttaaja 16.5.2012 21:30

Anonyymi
Suomessa Käteinen erotti Stubidon, kun tämä käyttäytyi huonosti pohjoismaiden neuvoston kokouksessa, ylimielisesti kirosi ja halvensi samalla muita jäseniä.
Suomessa Käteinen erotti puolustusministerin, kun tämä valehteli kansanedustajille ja jopa äänestäjilleen.
Suomessa Käteinen erotti opposition, kun epäili näiden kuuluvan ääriliikkeisiin.
Kyllä meidän pääministerillä on selkärankaa.
Anonyymi: CXX 16.5.2012 21:32

Anonyymi
Taas on yleistiedon puute huipussaan !!!!

Ensinnäkin nämä olivat osavaltiovaalit. Niissä usein äänestetään eritavalla kuin valtakunnallisissa vaaleissa.

Edelleenkin Merkel on Saksan suosituin poliitikko. Yli 70% saksalaisita puolueisiin katsomatto on sitä mieltä, että hän hoitaa tehtävänsä erittäin hyvin. Edelleenkin hänen johtamansa puoluen on valtakunnan tasolla selvästi eniten äänestäjiä saava puolue.

Tässä ei äänestetty EUROkiirisistä. Tässä ei äänestetty ydinvoimasta. Tässä äänestettiin ison osavaltion johtajasta. Ihan noin perustietona että tuossa osavaltiossa asuu lähes 18 miljoonaa ihmistä. Se on yli kolme kertaa Suomen asukasmäärä.

Rötgen on älykäs, mutta teki kampanjassaan kohtalokkaita virheitä. Alku suositummuuden perusteella hänellä olisi hyvällä kampanjalla ollut mahdollisuus voittaa. Ensimmäinen virhe oli se, että kun häneltä kysyttiin tulisiko hän osavaltioon johtamaan oppositiota, jos häviäisi, vai jatkaisiko ympäristöministerinä, hän ei antanut selvää vastausta. Eivät ihmiset halua äänestää jotakuta, joka ei ole koko sydämestään osavaltion asialla. Toinen virhe oli tvhaastattelussa lause "ikävä kyllä tästä ei päätä puolue, vaan äänestäjät". Se kasvoi itseään suuremmaksi asiayhteydestä irrotettuna. Parempaa kuvaa ei antanut kampanjatilaisuuspätkä, jossa normaali kansalainen tarjosi ehdokkaalle Bratwurstia. Tyyppi ei ymmärtänyt ilahtua vaan sanoi "kiitos, ei".

Ihmiset äänestävät kärkiehdokkaan mukaan pääasiassa. Häviäminen ei ole yksilön häviämistä. Siinä menevät osavaltion ministerin postit muiltakin puolueen jäseniltä.

Asiaa on vatvottu niin paljon mediassa, että Merkel teki viisaasti puhaltaessaan pelin poikki. Päästään taas tähän päivään ja tulevaisuuteen.


Mistä näitä kokkareita ja eurostokraatteja sikiää?
Anonyymi: Dirty Hardy 16.5.2012 21:47

Anonyymi
Ydinvoiman vastustaja Röttgen, Saksan poliittisen ydinvoimastaluopumispäätöksen puuhamies oli rasite myös ympäristöministerinä. Merkelkin on tajunnut miten epärealistinen ja vastuuton luopumispäätös oli. Kun tuuli- ja aurinkoenergian sekä siirtolinjojen nopea lisääminen on ongelmallista ja tulee tavattoman kalliiksi, ydinvoima on pääosin korvautumassa fossiililla.
Anonyymi: Nimetön 17.5.2012 9:18
Sivut:1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä