Kirjaudu ▼
 

Seitsemän työtöntä sai töitä – jättivät tulematta, koska satoi

EPA/CLAUDIO ONORATI
Seitsemän työtöntä sai töitä – jättivät tulematta, koska satoi
Brittityönantaja järkyttyi, kun yksikään hänen palkkaamistaan työntekijöistä ei ilmaantunut töihin sateen vuoksi. Yrittäjä arvostelee työmoraalia ja tukijärjestelmää kovin sanoin Daily Mail -lehdessä.
27.4.2012 09:10
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Brittiläisen Car Smart -markkinointiyhtiön johtajan Carl Cooperin tilanne ei olisi mukava yhdellekään johtajalle: olet juuri palkannut seitsemän uutta myyjää, mutta ensimmäisenä työpäivänä yksikään ei saavu töihin eikä kukaan ilmoita poisjäännistään.

Kun Cooper alaisineen alkoi soitella työntekijöille, kävi ilmi, että neljä oli päättänyt jäädä kotiin aamuisen rankkasateen takia. Sama sade ei kuitenkaan ollut estänyt yhtiön pidempiaikaisia työntekijöitä.

Cooper uskoi tehneensä palveluksen yhteiskunnalle palkatessaan työntekijät, joista jokainen oli kortistossa. Hän järkyttyikin kuullessaan, että viisi palkatuista perusteli kotiin jäämistään myös sillä, että valtion työttömyyskorvaus on suurempi kuin Cooperin tarjoama provisiopalkka.

Oliko vika sitten liian pienessä palkassa vai liian anteliaassa järjestelmässä?

Cooperin mukaan hänen yhtiössään tavalliset työntekijät voivat päästä 400 punnan viikkoansioille, mikä tarkoittaa hieman yli 2 000 euron kuukausipalkkaa. Palkka on kuitenkin provisiopohjainen, ja peruspalkka on alle Britannian minimipalkkasuosituksen. Sen vuoksi töistä kieltäytyneet eivät myöskään menetä tukiaan.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇


Cooperilla itsellään on asiasta vahva mielipide.

– Nämä ihmiset ovat moraalisesti niin kieroutuneita, että he mielummin pysyvät työttömyyspäivärahalla kuin tekevät töitä. Korvausjärjestelmä on liian antelias ja kannustaa työttömiä pysymään työttöminä ja ainoastaan lisää laiskuutta, hän tilitti Daily Mailille.

27.4.2012 09:10
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Carl Cooper

Kommentit (285)


Anonyymi
tuttua touhua Suomessakin eli ei kannata mennä töihin kun elää hyvin sossun rahoillakin. Jossain vika kun on kannattavampaa jädä kotiin kuin mennä töihin. Ratkausuja on kaksi, tuet huonommaksi tai palkat paremmaksi. Tuet tulee veroina muiden taskusta ja paremmat palkat muiden taskusta korkeampina hintoina. Kumpi valitaan? Artisti maksaa lopulta.


Tietenkin tuet kannattaisi pienentää. Artisti maksaa tällöin vähemmän kuin nykyään ja bonuksena saa laiskiaisia töihin kun rupeaa nykypalkoillakin kannattamaan työnteko.

On aivan älytöntä että joku ylipäätään makaa sohvalla tekemättä mitään ihan vain sen takia että saa "melkein" saman rahan näinkin. Todella lyhytkatseista, tuolla periaatteella maataan sitten sohvalla lopun elämää, kun muutamien vuosien päästä ei yksinkertaisesti ole kykenevä töihin ja säännöllisiin työaikoihin.

Kaikkein järkevintä on tehdä töitä vähintään silloin, kun siitä saa edes saman rahan kuin laiskottelemalla. Töissäkäyvällä on aivan eri mahdollisuudet päästä parempiin hommiin kuin laiskiaisella joka on viimeiset 5 vuotta maannut sohvalla.

Itseäni hävettäisi elää muiden kustannuksella, jos se olisi vain omasta viitseliäisyydestä kiinni. Toinen juttu on, jos ihan oikeasti yrittää eikä töitä saa.

Ei ole kauaa aikaa kun luin jutun työttömästä yksinhuoltajasta joka koki vääryytenä ettei hänellä pienien tukien takia ole varaa kustantaa tyttärilleen ratsastusharrastusta. Ihan oikeasti? Siis jum**auta ihan oikeasti? Miksi pitäisi olla varaa työttömällä yksinhuoltajalla kustantaa sellaisia harrastuksia johon normaalilla työssäkäyvällä perheelläkään ei ole?
Anonyymi: torvi 27.4.2012 9:54

Anonyymi
Eli töitä pitäisi tehdä palkalla joka ei edes riitä elämiseen? Mikähän mahtaa olla seuraava vaihe jota nämä ahneet yrittäjät ehdottavat? Maksetaan hieman ,että saadaan käydä töissä? Olisiko muuten jutun yrittäjä itse valmis töihin samalla "palkalla"? Tuskin.Nämä etujen karsimista vaativat tuskin olisivat itse valmiita luopumaan mistään: kakkosautoista,ulkomaanmatkoista jne.

Totuus on ,että ainaisesta valittamisesta huolimatta monikaan yrittäjä ei elä läheskään siinä köyhyydessä kuin ne työttömät joiden kurittamista he jatkuvasti vaativat.Mielestäni hyvin hävytöntä käytöstä.

Ja uutisen otsikko täydellisen harhaanjohtava ja jättää olennaisen -olemattoman palkan- kertomatta.
Anonyymi: Epäilijä 27.4.2012 9:56

Anonyymi
Tämäkin palsta on täysiä laiskoja pummeja. Työttömyys- ja sosiaalikorvaukset tulisi muuttaa vastikkeellisiksi. Näille pummeille ei pidä maksaa senttiäkään ilman vastiketta. Vaikka 2 viikoksi valtion/kunnan leipiin, vaikka tienvarsia siivoomaan ja sitä työtä vastaan saa palkkaa kuukauden päivärahaa vastaavan summan.
Itse en palkkaa ketään kortistosta. Seiltä ei saa kuin töitä vieroksuvia pellejä.


Kyllä nyt kirjoitit täyttä paskaa. Töihin menisin minäkin välittömästi jos niitä töitä vain olisi. Työnantajat kun eivät ilmoita niitä vapaita työpaikkoja sinne kortistoon. Hyvä veli suhteilla jos sattuu joku tuttu olemaan ja hänen kauttaan voi sinne töihin päästä. Mutta työnvälitystoimisto ei välitä mitään töitä niin vain luullaan. Ja onhan se niinkin jos saat palkkaa jotain 8? ja joudut ajamaan 50 km työnperässä niin ei siinä kannata kyllä lähteä töihin. Pitäisi nimittäin saada jotain kielen päälle se kun palkka ei sitten riitä elämiseen.
Anonyymi: Jaahas tälläinen yri 27.4.2012 9:56

Anonyymi
Ihminen on rationaalinen olento. Jos ilman töitä saa saman kuin työnteolla, toki kannattaa jättää menemättä töihin ja tehdä jotain omia hommia jotka ovat nautinnollisia ja/tai hyödyllisiä (vapaa-ajasta nauttiminen, opiskelu, kuntoilu yms), varsinkin jos työnteko ei kehitä omia taitoja tai ole työväline muihin tavoitteisiin.

Järjestelmä on syyllinen, ei ihminen.
Anonyymi: asdfh 27.4.2012 9:56

Anonyymi
Kyllähän liikeyrityksen johtajan pitäisi ymmärtää, että tärkeintä on voiton maksimointi. Ei kai kukaan järkevä ihminen alenna vapaaehtoisesti tulotasoaan?


Kuinka ihmeessä työtön ikinä pääsee töihin, jos hän ei ota töitä vastaan???

Jos työtön optimoi hetkellistä tulotasoaan niin hän ei luonnollisestikaan koskaan saa töitä, koska kukaan ei tarjoa työttömälle mitään sellaista työtä, jossa edellytetään osaamista tai vastuunkantoa (=korkean palkan edellytys).

Työttömän on mentävä töihin ja kartutettava osaamistaan, jos hän aikoo koskaan päästä hyväpalkkaiseen duuniin.

Ja huomaa, tässäkin työttömät eivät jääneet pois töistä huonon palkan vaan sateen vuoksi. Tämä tietysti saattaa johtua siitä, että motivaatiota tehdä töitä ei ole, koska vastikkeeton tuki virtaa.

No, rehellisesti sanoen, ei minuakaan saa millään hinnalla töihin. Vastikkeettomalla tuella loikoilu nyt vaan on ylivoimainen ansaintatapa. Voit tehdä lisäksi pimeänä niin paljon fyffeä kuin huvittaa - niin ja jatkossa voit vaikka asua ulkomailla ilman, että tukien leikkaamisesta on riskiä.
Anonyymi: kohtuus 27.4.2012 9:57

Anonyymi
Oli tekevinään "palveluksen työttömille ja yhteiskunnalle", miten tekohurskasta, halusi vain halpoja työntekijöitä, joiden palkka täysin sidoksissa tulokseen eli itse vain voittaisi koko hommassa ilman riskiä ja saisi samalla vakityöntekijätkin nöyriksi varpailleen, että kohta tekin olette samalla "palkalla", jos...
Anonyymi: kieroa uutisointia 27.4.2012 9:58

Anonyymi
Työttömyys on tehtailtu viemällä työ ja tuotanto halpamaihin. Jäljellä on silpputyö ja provisiopalkat. Puhelinmyyntityössä voi jäädä ilman palkkaa jos myytävä tuote on huono ja myynti vaatii ostajien huijaamista ja harhaanjohtamista. Pakkomyynti ja -markkinointi tuhoaa yhteiskunnan.
Anonyymi: Nimetön 27.4.2012 9:58

Anonyymi
Kyl se niin on ettei täällä suomessakaan pärjää enää edes tonnilla,kun maksat siitä vuokrat,sähköt,(bensat ja autonvakuutukset),puhelinlaskun,terveysmenot,niin ja ruokaakin tarttis vissii syödä mikäli laskujen jälkeen enää rahaa jää.Eli työstä, kuin työstä pitäisi väh.ansaita se 2000e,jotta pärjäis.Kaikki hinnat nousee koko ajan (ruoka,bensa,sähkö jne.... ,mutta ei vaan palkat, päin vastoin veroja vaan nostetaan entisestään.TÖRKEETÄ SANON MINÄ!!!!
Anonyymi: TYTTELI 27.4.2012 9:58

Anonyymi
Näinhän siinä käy kun sosiaaliturva on liian hyvä! :D Jos taas tilanne olisi toinen niin myös moraali työtä kohtaan olisi toinen! :D Hyvinvointi yhteiskunta aiheuttaa työelämässä pahoinvointia! :)

Ei ole Kivaa maksaa 4200e/kk tuloista 38% veroa, että ressukat voi jäädä kotiin nukkumaan kun ulkona sataa vettä.

Elämme sairaita aikoja ystävät hyvät...
Anonyymi: Jaakko 27.4.2012 9:59

Anonyymi
Näinhän se markkinataloudessa kuuluu mennäkin. Vaikka tässa työnantajalla saattoi olla hyva tarkoitus, pitää silti ymmärtää että ei halvalla hyvää saa.
Anonyymi: pentti 27.4.2012 9:59
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

15:43 8 ominaisuutta, jotka yhdistävät poikkeuksellisen älykkäitä – kuulutko joukkoon?
14:39 Saksalaislehti: Audilta kolme sähköautoa 2020 mennessä
14:17 G20-maat yhtenäisinä: Valtioiden tuki pahentanut teräksen ylituotantoa
13:11 BOJ:n Kuroda: Helikopterirahaa ei tule
12:01 Mökistä vakituinen asunto? Hallitus haluaa vauhdittaa
11:06 Öljyalalla jaetaan potkuja – "Menossa viides, kuudes, seitsemäs leikkauskierros"
10:03 Sairaiden lasten ilahduttaminen pokémoneilla houkuttaa – mutta ei kannata
09:46 Airbnb kaipaa neuvoja – entisistä pormestareista majoituspalvelun "lähettiläitä"
08:56 Ilta-Sanomat Näin Münchenin ammuskelu eteni: Täysi paniikki ja sekasorto – ampuja tulitti myös lapsia, 10 ihmistä kuoli
07:15 Näkökulma Kuka meni kiinalaisille – robotit eivät kiinnostaneet Euroopassa
06:01 Tiemaksuista muhevat riidat – "Isoisän isoisä katsoi naapurin emäntää sillä silmällä"
22.7. Digitoday Apple Watchin myynti yli puolittui
22.7. Duunari hallitukseen? Yritys voi tehdä rahaa
22.7. Varakkaat ovat vähemmän halukkaita pienentämään ruokajätteen määrää
22.7. Lähteet: Verizon lähellä sopimusta Yahoosta
22.7. Oleellinen osa puuttui – talousvaikeuksien riivaamasta maasta ei enää saa Big Maceja
22.7. Pohjoismaiset pankit yllättivät tuloksillaan
22.7. IMF:n Lagarde hävisi väännön – määrättiin oikeuden eteen
22.7. Pankki vai luotto? Anttila osoitti, että maksutavalla on väliä
22.7. Digitoday F-Secure neuvotteli alas kiristysohjelmien lunnaita – jopa yli tuhannella eurolla
22.7. Säästöillä kohentunut Konecranes vauhdittaa pörssiä
22.7. Digitoday Facebookin nettiyhteys lähti lentoon: "Vaikeita ongelmia ratkaistavana"
22.7. Suomalaismepit vaativat EU:lta 100 miljoonan tukea Venäjän vastapakotteista kärsineille maitotuottajille
22.7. Digitoday Happamia, sanoi Firefox Flash-sivuista
22.7. Suomesta löytyi alkuvuonna 703 väärää euroseteliä – näin tunnistat väärennöksen
22.7. Digitoday Snowden suunnittelee iPhonelle tietovuodon paljastavaa lisälaitetta
22.7. Huhtamäki osti yli puolet intialaisyhtiöstä
22.7. Teollisuuden ja palvelualojen kasvuvauhti hidastui hiukan euroalueella
22.7. Konecranes kiitää pörssissä – osake +17 %
22.7. SSAB:n tuloskasvu ylitti odotukset selvästi – säästöt arvioitua suuremmat
Asiakastieto

Yhteistyössä