Kirjaudu ▼
 

USA:n sosiaaliturva pian vararikon partaalla

EPA/Chip Somodevilla
USA:n sosiaaliturva pian vararikon partaalla
Yhdysvaltain perinteisen Sosiaalirahaston rahat (The Social Security Trust Funds) ovat Bloombergin mukaan loppumassa pikavauhtia.
24.4.2012 20:22
Bloomberg-Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Yhdysvaltain budjettinäkymät synkkenevät entisestään. Sosiaalirahaston rahat ovat Bloombergin mukaan loppumassa pikavauhtia.

Rahavarojen hupenemista lisää mm. yhdysvaltalaisten ennakoitua nopeampi eläkkeelle siirtyminen.

Perinteisen Sosiaalirahaston rahat (The Social Security Trust Funds) on tarkoitettu mm. vanhuusajan toimeentuloon, perustoimentuloon ja työkyvyttömille.

Yhdysvaltojen presidentiti Barack Obama sitoutui heti virkaan astuttuaan uudistamaan Yhdysvaltojen sosiaaliturvajärjestelmää ja karsimaan sen menoja. 

Yhdysvaltain korkein oikeus päätti maaliskuun lopussa kolme päivää kestäneen väittelyn presidentti Barack Obaman terveydenhuoltouudistuksesta.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Varsinaisen päätöksen Obama-hoivan kohtalosta tuomarit tekevät kuitenkin vasta kesäkuussa. Nyt uudistuksen vastustajat ja kannattajat ryhmittyvät omiin kantoihinsa entistä tiukemmin. 

Obama-hoivan kannattajat ja vastustajat käyvät kiivasta väittelyä asiasta. Jotkut osavaltiot vastustavat eritoten lain kohtaa, jonka mukaan jokaisen amerikkalaisen on hankittava sairausvakuutus vuoteen 2014 mennessä.

Nyt varojen hupeneminen uhkaa viedä pohjan Obaman terveydenhuoltouudistukselta. Demokraattien kärkipoliitikkoihin kuuluva Nancy Pelosi vakuuttaa kuitenkin, että Yhdysvallat pitää huolta jatkossakin sosiaaliturvasta.

24.4.2012 20:22
Bloomberg-Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (66)


Anonyymi
Alkuperäiväestöllä pitää olla oma turvaverkko jos käy huonosti, niin autetaan. Muiden tulijoiden pitää ansaita työnteolla oikeus sosiaalietuihin


Ja hyvinhän ne Pohjois-Amerikan alkuperäisväestön edustajat ottavatkin apua vastaan reservaateissaan. Ehkä historia pitää kuitenkin muistaa, jotta siitä voisi jotain oppiakin. Erityisesti, jos on Nokiassa ollut joskus töissä vink vink
Anonyymi: tarvehierarkia 25.4.2012 7:43

Anonyymi
Justiinhan sieltä tuli niin iloisia uutisia, niin iloisia uutisia...
Anonyymi: Winston C 25.4.2012 8:11

Anonyymi
Mihin voimme lähettää rahaa ?

Terveisin Jutta Urpolainen ja Jyrki Käteinen.
Anonyymi: Kyllä Suomi maksaa 25.4.2012 8:16

Anonyymi
Valitettava totuus euroopasta on;

Se että; Euro ei ole valtionvaluutta. Valuutta on erotettu yksittäisistä valtioista. Yksikään 17 valtiosta, jotka käyttävät euroa, ei voi liikkeelle laskea euroja, vaan ovat kyseisen valuutan käyttäjiä. Valtion, joka on omaksunut euron, on lainattava valuuttansa. Niiden on maksettava mitä tahansa velkakirjamarkkinat vaativatkaan.

Koko taloutemme on liikepankkien myöntämien lainojen armoilla! Eli olemme velkaorjia!

Jenkeillä tuo ongelma on nimenomaan siinä, että he kuluttavat enemmän kuin tienaavat. Toisaalta heillä on suvereeniteetti omassa rahassaan ja myös muu maailma käyttää heidän valuuttaansa; Petrodollari, Venäjä(Kyllä vaan useat ns. elitisti liikkeet vaativat maksun dollareina), Lähi-idänmaat. yms.

Niin kauan kun dollareilla on kysyntää muuallakin maailmassa niin Jenkeillä on suht hyvin asiat. Painokoneet vaan kakkoselta kolmoselle!
Anonyymi: Karlos 25.4.2012 8:20

Anonyymi
Kohta on prosenttijengi kusessa.

Bandidos vai Hell's Angels?
Anonyymi: Nimetön 25.4.2012 8:39

Anonyymi
Suomalaisilla on tämä vähemistöidentiteetti, he samaistuvat siksi niin voimakkaasti intiaaneihin. Molemmat ovat alkoholiin meneviä luonnonkansoja. Ketään ei oikeasti pitäisi kiinostaa muutaman intiaanin toimet.
Anonyymi: Totuus tulee tutkija 25.4.2012 8:39

Anonyymi
Harmillista että tälläinen sosialisti presidentti kuin Obama on päässyt valtaan. No marraskuussa järki ottaa taas voiton ja saadaan selkärankainen konservatiivi johtoon.
Anonyymi: Nimetön 25.4.2012 9:08

Anonyymi
USA:lla on rahaa kyllä sotiin...
Anonyymi: Sponsored by Sossu 25.4.2012 9:08

Anonyymi
Kun katsoo itään, ja vielä idemmäksi on pakko ymmärtää että vain kauhuntasapaino ylläpitää rauhaa. Usan on pakko pitää rahat aseissa, sillä idän ihmemaat pitää ne siinä katkeraan loppuun ja jos usa ei pitäisi kovaa aseistusta olisi ainakin omat yöunet vähillä. Kyllä nuo idän maat ovat aseissa kiinni ja on hyvä että edes yksi maa joka on vapaa suurimmalta osin pitää aseissa valtaa. Itä ei aseista luovu, ei siitä voi länsivaltakaan luopua.


Juuri näin! Länsimaiden ykkösvaltion on syytä pitää huoli siitä, että epästabiilit idän ihmemaat ja muut roistovaltiot pysyvät kurissa. USA ei ole ikinä uhkannut Suomea ja päinvastoin pitkälti pelasti Euroopan natselta ja kommunismilta. Aasian se pelasti Japanilta (joka kylläkin nykyään kuuluu Aasian "turvallisiin" maihin). Vapaa merenkulku ja kaupankäyntikin on pitkälti mahdollista sen vuoksi, että USA:n laivasto toimii globaalisti varmistaen vapaan öljyn ja muiden materiaalien kuljetuksen.

Nämä ovat vain niitä asioita, joita tässä vasemmistolaisessa pikkuvaltiossa ei tajuta.
Anonyymi: näin se on oikeasti 25.4.2012 9:26

Anonyymi
USA:n sosiaaliturva pian vararikon partaalla


Miten niin "pian"?
Anonyymi: höh? 25.4.2012 10:03
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä