Kirjaudu ▼
 

Fedin Kocherlakota: Rahapoliittista elvytystä ei tarvitse lisätä

Lehtikuva
Fedin Kocherlakota: Rahapoliittista elvytystä ei tarvitse lisätä
Yhdysvaltain taloudessa ei tällä haavaa ole enää tarvetta lisätä rahapoliittista elvytystä, koska taloudesta on viime aikoina saatu hyviä uutisia. Tätä mieltä on keskuspankki Fedin Minnesotan aluepankin johtaja Narayana Kocherlakota.
21.3.2012 08:00
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Narayana Kocherlakota arvioi eilen, että Fed voisi aloittaa elvytystoimista luopumisen tänä tai ensi vuonna, mikäli talous kehittyy ennusteiden mukaisesti.

– Tämä ei tarkoita sitä, että haluaisin korkoja nostettavan heti huomenna. Rahapoliittisten toimien kanssa on oltava varovainen, hän tähdensi.

Yhdysvaltain talouden viime viikkojen kehitystä Kocherlakota luonnehti "miellyttäväksi yllätykseksi". Hän uskoi, että työttömyys jatkaa laskuaan tänä vuonna.

– Arvioisin, että työttömyys on vähän alle kahdeksassa prosentissa loppuvuonna ja vähän yli seitsemässä prosentissa vuoden 2013 lopussa.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Helmikuussa työttömyysprosentti oli 8,3.

Kocherlakota muistutti, että Fedillä on vain rajallisia keinoja työttömyyden alentamiseksi. Keskeinen rooli asiassa on hänen mukaansa liittovaltiolla eli finanssipoliittisilla toimilla.

21.3.2012 08:00
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (12)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Taas joku huuhaa ja vedätysmilipide !
Anonyymi: idiotismi valloillaa 21.3.2012 8:15

Anonyymi
Kyllä minä ainakin meinaan jatkaa elvytystä. Siihen on mielestäni 2 hyvää perustetta:

1. Elvytyksen nimessä voi kätevästi junailla omien kavereiden firmoille julkisia varoja. Käynnistetään esim. sellaisia rakennushankkeita, joita normaalioloissa ja normaalein taloudellisin perustein ei ikimaailmassa olisi katsottu järkeväksi aloittaa.

2. Elvytyksestä puhuminen on hyvää mainosta minulle ja puolueelleni. Näyttää hyvältä kun voin tv-haastattelussa koko kansan silmien edessä ilmoittaa, että "tämä hallitus on elvyttänyt kymmenillä miljardeilla euroilla", vaikka todellisuudessa valtaosa näistä rahoista olisikin valunut ihan muihin taskuihin ja elvytyksen osuus olisi jäänyt mitättömän vähäiseksi. Höperöt mummot ja tuulipukukansalaiset tykkää tällaisesta puheesta - ja seuraavissa vaaleissa sitten ääniä ropisee kokoomuksen laariin!
Anonyymi: Jyrki Siilinjärveltä 21.3.2012 8:21

Anonyymi
QE kolmosta pukkaa!
Anonyymi: HaRos 21.3.2012 8:24

Anonyymi
Työttömyys (tai muukaan finanssiskriisin aiheuttama yhteiskunnallinen ongelma) ei ole pankkien asia millään tavalla, koska "pankithan toimivat yhteiskunnan ulkopuolella". Näppärällä sanailulla pääsee näin kaikesta vastuusta ottavaksi osapuoleksi !

Ja työttömiksi potkittujen/ potkittavien "velvollisuus sen sijaan on tukea pankkeja veronmaksajina tukimiljardeilla ja luovuttamalla velka-asunnot takaisin pankeille uudelleenmyyntiin !"

Raha siis liikkuu vain yhteen suuntaan, sillä rikastuu, kässärissä on vain yksi lause; OTA , älä anna !
Anonyymi: vastuunkanto kuuluu 21.3.2012 8:28

Anonyymi
Jenkeissä pehmopenkeillä miljoonabisnes-palvelukeskus-megakirkoissa kestohymyilevien blondivaimo-julkkis-tv-pastorien johdolla kuuntelevat 30 000-päisenä vellovana laumana musakin soidessa ihanan PAKKOpositiivisuuden ja rahan evankeliumia, jossa kaikki on kivaa ja ihanaa, hyvää kaikille, nyt ja heti, ota se, JESSS!

Katsokaa netistä esim. Joel Osteen - ja kauhistukaa.
Anonyymi: viihdeusko myy kuin 21.3.2012 8:34

Anonyymi
Elvytyksestä puhuminen on hyvää mainosta minulle ja puolueelleni. Näyttää hyvältä kun voin tv-haastattelussa koko kansan silmien edessä ilmoittaa, että "tämä hallitus on elvyttänyt kymmenillä miljardeilla euroilla", vaikka todellisuudessa valtaosa näistä rahoista olisikin valunut ihan muihin taskuihin ja elvytyksen osuus olisi jäänyt mitättömän vähäiseksi. Höperöt mummot ja tuulipukukansalaiset tykkää tällaisesta puheesta...


Juu, Kataisen metkut tuntien hän varmaan keksii väittää, että kaikki Suomesta Kreikalle annetut miljarditkin ovat olleet elvytystä, ja siten menneet oikein hyvään tarkoitukseen!
Anonyymi: Absoluuttinen fakta 21.3.2012 8:35

Anonyymi
Suomessa ainakin tarvitaan elvytystä.Kansalta uhkaa rahat loppua.Mitä köyhempi sitä enemmän otetaan.Ottamisen takaa SAK,SDP ja vasemmistoliitto.
Anonyymi: Hoikkapoika 21.3.2012 8:49

Anonyymi
Sarjassamme kuuluisat viimeiset sanat.

osa 1: Elvytystä ei tarvitse lisätä
Anonyymi: Nimetön 21.3.2012 8:57

Anonyymi
Kun raha on loppu, täytyy sitä lainata lisää.Ja jos lisää lainattavaa rahaa ei enää ole, täytyy pankkijärjestelmän luoda uutta rahaa. Tästä tässä velkakriisissä on kyse.
Anonyymi: Kaikki raha on vain 21.3.2012 8:58

Anonyymi
Toivottavasti joku euroblondi pyörtyy tänään ja pääsen elvyttämään 8)
Anonyymi: Nimetön 21.3.2012 9:41
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä