Kirjaudu ▼
 

Kreikan kansa ei apua kaipaa

Kreikan kansa ei apua kaipaa
Kreikkalaiset eivät ole tyytyväisiä maan hallituksen päätökseen kääntyä EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston puoleen talouskriisissä. Ainoastaan seitsemäsosa kansasta tunsi olonsa helpottuneeksi avunpyynnön jälkeen.
1.5.2010 17:42
Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kreikkalaisista ainoastaan puolet kokee EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n avun tarpeelliseksi, selviää tuoreesta mielipidemittauksesta. Ainoastaan joka seitsemäs kreikkalainen tunsi helpotusta hallituksen avunpyynnön jälkeen.

Suurin osa Kreikkalaisista ei olisi apua kaivannut. 31 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa päätöksen jälkeen vihainen, 30,6 prosenttia pettynyt tai peloissaan ja 22,8 prosenttia häpeissään päätöksestä.

41,9 prosenttia kreikkalaisista uskoi, että EU:n ja IMF:n apu olisi vältettävissä.

Kreikan pääministerin George Papandreoun hallitus nousi viime lokakuussa valtaan luvattuaan lisää rahaa julkisen sektorin työntekijöille sekä elvytykseen. Tuore hallitus myönsi vain viikkoja valtaan astumisen jälkeen, että maan budjettivaje kohoaisi 12 prosenttiin. Tällä hetkellä korjattu luku on jo 13,6 prosenttia.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Monet kreikkalaiset ovat jo valmiiksi raivoissaan suunnitelluista palkanleikkauksista ja veronkorotuksista. Hallitus suostui perjantaina alustavasti 24 miljardin euron säästöohjelmaan. Maan ay-liike suunnittelee vastaavansa yleislakolla ensi keskiviikkona.

Mielipidemittauksen toteutti Kappa Research -yhtiö sanomalehti Vimalle. Alkuviikosta toteutetun kyselyn virhemarginaali on 2,6 prosenttiyksikköä.

1.5.2010 17:42
Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (141)


Anonyymi
Ponzi
Anonyymi: kaide 2.5.2010 18:23

Anonyymi
Mitä seuraa jos Kreikka ei saa maksettua lainojaan? Euroopan pankit, eläyhtiöt yms menettävät miljardeja ja kohta samassa tilassa on myös Espanja ja Portugal. Pankkien luottamus näiden maiden maksukykyyn tai maksuhalukkuuteen ei ainakaa kasva jos Kreikka menee nurin vaan näiden maiden korko ampaisee heti uusiin sfääreihin.

Mitä tuosta sitten seuraa? Pankit menevät maiden perässä nurin ja ennen nurin menoaan pankkien laina-asiakkaille tipahtaa postilaatikosta kirje joka kertoo lainan erääntyvän kahden viikon kuluttua kokonaisuudessaan. Toki valtio yrittää pitää pankit pystyssä, mutta tämä tarkoittaa sitten miljardien pankkitukia ja maksajana on edelleen veronmaksajat. Tältä kantilta katsottuna nyt on valittava "pienemmän pahan" polku joka näyttää olevan Kreikan tukeminen. Rahojen mentyä toivotaan sormet ristissä ettei ongelmat leviä enää muihin euromaihin ja että Kerikka pitää lupauksensa.

Itse en näe Kreikan avustamista nyt hyvänä toimenpiteenä, sen jälkeen piikki käytännössä on auki myös muille etelä-euroopan maille ja nyt on nähty vasta esinäytös siitä mitä tuleman pitää.
Espanjan kaatuminen olisi sitten viimeinen niitti euron arkkuun...
Anonyymi: Ei hyvältä näytä oik 2.5.2010 18:33

Anonyymi
A.R.G.E.N.T.I.I.N.A.
Anonyymi: Nimetön 2.5.2010 18:34

Anonyymi
Ymmärrän hyvin kreikkalaisten kreikkalais-strategian. Ei tarvita apua.
Kun ei otettaisi apua, ei maksettaisi mitään velkoja takaisin. Pyöritetäisiin euroa kuten ennenkin.
Nyt kun otetaan apua, pitää "hiki" hatussa maksaa velat takaisin. Kreikkalaiset eivät tykkää tästä raatamisesta.
Anonyymi: Heikki K 2.5.2010 20:37

Anonyymi
Taannoin pyramidihuijauksesta laitettiin ihmisiä vankilaan. Muutamat kokivat tulleensa huijatuksi mutta on niitäkin jotka, yllätys yllätys uskovat siihen ja saavansa rahat takaisin.. Jotenkin tuntuu toistavan samaa rataa, ihmiset eivät tunnu oppivan mitään vaan työntävät sormensa tulee uudestaan ja uudestaan...
Anonyymi: Terveisiä hölmölästä 2.5.2010 21:00

Anonyymi
Onkohan J.Käteinen maanisdepressiivinen oikeasti. Ei kai täysin terve nyt ala maksamaan maksukyvyttömän lainoja lainarahalla kun on itsekin kusessa? Jos se on oikeasti hullu?
Anonyymi: Olen vakavissani 2.5.2010 23:05

Anonyymi
mitenhän portugali ja espanja lainaa kreikalle kun varmaan itse joutuvat maksamaan markkinoille isompaa korkoa kuin saavat kreikalta?


Juurikin näin. Kymppiuutisissa sanottiin että kyseiset maat joutuvat maksamaan korkeampaa korkoa kuin millä Kreikalle lainaavat. Jos eivät suostu kyseiseen viritykseen, suomen osuus vaan kasvaa entisestään!!!koska jos joku maa kieltäytyy osallistumasta, muiden osuus paketissa kasvaa.
Anonyymi: J. Käteinen, lopetit 2.5.2010 23:15

Anonyymi
Koska täällä lähdetään mielenosoituksiin järjettömiä lainoja vastaan? Koskaan en ole vielä mieltäni kadulla osoittanut, mutta nyt alkaa hermot olla liian tiukoilla tätä huijausta sivusta seuratessa.

Minä laitan tomaatit ja kananmunat kypsymään, niin ne ehtii valmistumaan ennen eduskunnan äänestyksiä näistä pankkihuijareiden lahjapaketeista. Kuka haluaa organisoida tapahtuman?

Ajatuksia mietittäväksi: mitä vastaan tässä pitäisi lähteä mieltä osoittamaan? Järkeenkäypiä vaihtoehtoja taitavat olla Kreikka, joka koko sopan on keittänyt, EU, joka haluaa syöttää sopan euromaiden veronmaksajille ja Suomen hallinto, joka on innolla viemässä padallisen rahaa Brysseliin tuodakseen Kreikka-soppaa takaisin.

Fyysisiä paikkoja ilmaukselle kai olisivat Kreikan suurlähetystö, EU:n komission edustusto ja Senaatintori/eduskunta asian käsittelyvaiheesta riippuen. Mitä suuremmat mielenosoitukset Suomessa saa aikaan, sitä helpommin Suomi voi irtautua kankkulankaivo-paketista.

Mitä tuollaisessa mielenosoituksessa oikein pitäisi konkreettisesti tehdä? Hiljaisena jupiseva suomalaisjoukko tuskin herättää muuta kuin hilpeyttä kreikkalaisissa.

Olisiko sittenkin parempi ryhtyä hiljaiseen, omakohtaiseen vastarintaan, esim. hylkiä täysin kaikkea kreikkalaista: korvata feta jollain kopiolla ja ostaa kreetalaisen sijasta italialaista oliiviöljyä? Kuluttajien lompakko on kuitenkin aika pelottava ase.


Olisiko parempi boikotoida niitä pankkeja ja eläkerahastoja, jotka ovat myöntäneet lainat riskistä välittämättä?
Anonyymi: Ääni pohjalta 3.5.2010 1:46

Anonyymi
Kreikkalaiset ovat kiittämättömiä EU:n verenimijöitä.

Tällaiset Eu:ta heikentävt skrubumaat tulisi erottaa Unionista.

Ehkä Suomellekin EU:sta eroaminen olisi parempivaihtoehto tai ainakin ottaa markka takaisin?

Joutuuko Ruotsikin, jolla on oma valuutta maksamaan EU-n pakkotukea Kreikalle, sillä siitähän tässä on kysymys, sillä Kreikka ei koskaan maksa valtavia velkojaan takaisin?
Anonyymi: Ennustaja Ensio 3.5.2010 5:35

Anonyymi
Kyllä lainat ovat paras tapa kurittaa Kreikkaa palaamaan ruotuun. Nyt saadaan näet vahva puolinelson Kreikan johdosta ja painetaan Kreikka samalla siltaan.

Varsinaisesti rahaa ei Kreikalle nyt anneta. Pää on pidettävä kylmänä ja viholliset lähempänä kuin ystävät, kun meno äityy kovaksi.

Tunnetasolla olen valmis sanomaan EI.
Anonyymi: Lu mimi est 3.5.2010 12:30
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä