Kirjaudu ▼
 

LM: PAMin hallituksen jäsenet haluavat muuttaa yhteiskuntasopimusta

Ismo Pekkarinen
LM: PAMin hallituksen jäsenet haluavat muuttaa yhteiskuntasopimusta
Palvelualojen ammattiliitto PAM ei ole muuttamassa kielteistä kantaansa yhteiskuntasopimukseen, jos sopimukseen ei tehdä merkittäviä muutoksia. Näin uutisoi Lännen Media, joka on tehnyt soittokierroksen PAMin hallituksen jäsenille.
16.3.2016 10:35
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

PAMin hallitukselta odotetaan kannanottoa yhteiskuntasopimukseen huomenna torstaina. Enemmistö Lännen Median kyselyyn vastanneista PAMin hallituksen jäsenistä ei halua lähteä neuvotteluihin, vaikka hallitus lupaisikin veronkevennyksiä.

LM tavoitti hallituksen 16 jäsenestä 11. Heistä kuusi on sitä mieltä, että veronkevennykset eivät riitä. Viittä hallituksen jäsentä ei tavoitettu.

Kielteisesti suhtautuvat jäsenet ovat sitä mieltä, että paketti pitää avata, jotta he voisivat äänestää neuvottelujen jatkamiseksi. Lähes kaikkia hiertää vuosityöajan pidennys 24 tunnilla. Lisäksi osa haluaa eroon esityksestä, jonka mukaan työttömyysvakuutus- ja työeläkemaksuja siirrettäisiin työnantajilta työntekijöille. Molemmat ovat hyvin keskeisiä koko sopimuksen kannalta.

PAM äänesti aiemmin äänin 11-5, että se ei lähde mukaan neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta. PAM on Suomen suurin ammattiliitto, ja sen osallistumista on pidetty keskeisenä sopimuksen onnistumiselle.

∇ Mainos ∇
16.3.2016 10:35
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (101)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 11
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ei tarvita mitään leikkauksia. Nordean erittäin fiksujen ja aina oikeassa olevien ekonomistien mukaan suomi kasvaa 0,5 rosenttia.Palkat kattoon, että vastataan EKP ihannoimaan inflaatio tavoitteeseen.
Anonyymi: Nojatuoli 16.3.2016 10:39

Anonyymi
24 tuntia vuodessa, senhän voi vaikka istua vessassa
Anonyymi: dsssdsdas 16.3.2016 10:40

Anonyymi
Vaikka sen kiveen hakkaisitte se sopimus ei tule nykymuodossa päivää kauempaa pitämään.
Nämä on jo nähty ja muut hävetköön.
Anonyymi: sheeplen_show 16.3.2016 10:41

Anonyymi
Jaahas, jonkinlainen realismi olisi paikallaan. Neuvotteluja on käyty viime vuoden keväästä ja tuloksen pusertaminen on vaikuttanut mahdottomalta. Nyt se sitten saatiin ja yksi liitto haluaa sitten avata sen. Nyt alkaa jo yleisöäkin tympäistä. Eikö tätä pienituloisille suunnatulla veroalella voisi ratkaista.

Olisikohan hallituksen vaan paras ottaa lainsäädäntötie käyttöön, muuttaa työnantajamaksujen jakoa, nostaa arvonlisäveroa ja leikata julkista sektoria. Päästäisiin tästä eteenpäin ja vältettäisiin vatuloinnin seuraukset. Jos tämä sopimusyhteiskunta jotakin osaa, niin vatuloida.
Anonyymi: Riittää_jo 16.3.2016 10:57

Anonyymi
24 tuntia vuodessa, senhän voi vaikka istua vessassa


EKlle ja Sipilän hallitukselle on tärkeintä työpaikalla olo, ei mitä työpaikalla saadaan aikaiseksi.
Toimitusjohtajaportaallahan työaikaan lasketaan golfin peluu, laskettelu ja purjehtimiseen käytetty aika. Samoin lounaat ja illalliset syömingeineen ja juomingeineen. Yhteiskuntatyötä näes, sopimusneuvotteluja tai muuta mukavaa. Ainakin nimeksi.
On varsin paljon töitä, joissa ideontia ei voi lopettaa työajan päätyttyä vaan luova työskentely jatkuu vapaa-aikana, jopa nukkuessa.
On taas ihmisiä, jotka ovat kyllä työpaikalla, mutta eivät saa mitään aikaiseksi. Sitten taas johtajia, joiden kohdalla koko yritys toivoo, etteivät he saa mitään aikaiseksi. Perä ja Talvivaara, Ollila ja Nokia jne.
Anonyymi: Työaikaeitoimi 16.3.2016 11:06

Anonyymi
Olisikohan hallituksen aika luoda paikalliseen sopimiseen uudet säännöt, lopettaa työehtosopimusten yleissitovuus ja lopettaa Hakaniemen veroparatiisin toiminta? Kaikki lakiteitse. Kyllä se sitten siitä.
Anonyymi: Sivullinen 16.3.2016 11:06

Anonyymi
Nyt on rakenteelliset muutokset vietävä läpi poikkeuslakiteitse!
Jos yhteiskuntarauha on uhattuna, niin katupartiot ja pikakertausharjoitukset löytyvät työkalupakistamme.

Kyseessähän on nyt se, että työkyvyttömät vanhenevat alisuorittajat pitää ehdottomasti vaihtaa nuoriin ja nälkäisiin. Mutta mitäs - kun itse annoin työterveyslääkärien avustuksella ja suosituksilla potkuja kaikille yli 40-vuotiaille keskinkertaisuuksille, niin eihän ne sitten sillan alle joutuneetkaan!

Syynä Suomen syöksyyn on 70-luvun kekkosslovakiassa elävä AY-liike, työttömyyspäivärahat sekä vapaat lauantait. Kumma kun työ ei kelpaa vaikka Suomessa on huutava työvoimapula ja työpaikkoja on tarjolla vaikka kuinka ja lisää tulee koko ajan Nokian renkaisiin ym! Vastiketta ei vaadita, vaikka työttömät voisivat aivan hyvin tulla siivoamaan entisen työpaikkansa kahvihuonetta.

Vaaleissa äänestettiin taas kaikenlaisia hörhöjä, mutta onneksi maan johtoryhmään kutsuttiin oikeaa EK-johtajuutta edustavat vastuunkantajat. Nyt on ihan vähimpänä ryhtiliikkeenä tuntuvasti kevennettävä vastuunkantajien verotusta ja kammottavat työttömyyskorvaukset kokonaan pois!

Vastuunkanto, näkemyksellisyys ja $työkykyjohtaminen kunniaan!
Anonyymi: Koivula 16.3.2016 11:08

Anonyymi
Onhan tämä nyt ennenkuulumatonta, että joku PAM kiristää, painaa ja kyykyttää kansan luottamusta nauttivaa hallitusta. Kyllä kaiken maailman PAMit pitäisi kieltää lailla. Yhteiskuntasopimuksen olisi voinut nopeasti jo vuosi sitten hyväksyä, mutta ei vaan kelvannut AY-liikkeelle 110 000 uutta työpaikkaa.
Anonyymi: Audimies 16.3.2016 11:15

Anonyymi
24 tuntia vuodessa, senhän voi vaikka istua vessassa[/quote

On sellaisiakin työpakkoja jossa huomataan vessassa piileskely , kaikki ei työskentele konttoreissa ja hoitolaitoksissa .
Anonyymi: erilaistsakulttuutia 16.3.2016 11:16

Anonyymi
Kyllä kansa on nähnyt uutisista että firmoilla rahaa riittää roppakaupalla osingonjakoon joten miksei sitä siis riittäisi myös palkkoihin.

Turha duunarin on joustaa jos osakkeenomistajat ja johtajat keräävät kaikki hedelmät.

Yhteiskuntasopimus nurin ja liittokierrosta kehiin eikä mitään työajan pidennyksiä koska se lisää työttömyyttäkin kaikkien asiantuntijoidenkin mukaan.
Anonyymi: Kassaneiti 16.3.2016 11:17
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 11
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä