Kirjaudu ▼
 

Akava: Työttömyyden kasvu hidastui

Ismo Pekkarinen/All Over Press
Akava: Työttömyyden kasvu hidastui
Työttömyyden kasvuvauhti hidastui alle neljään prosenttiin alkuvuonna.
10.3.2016 12:04
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Työttömyyden kasvutahti on hidastunut vuoden alussa alle neljään prosenttiin, kertoo ammattijärjestö Akavan julkistama työttömyyskatsaus.

– Kun kokonaistyöttömyyden kasvuvauhti on pysytellyt kymmenen prosentin tuntumassa jo parin vuoden ajan, herättää viime kuukausien huomattava hidastuminen pitkästä aikaa toivoa siitä, että työttömyyden kasvu viimeinkin pysähtyisi, kertoo ekonomisti Heikki Taulu tiedotteessa.

Työttömiä oli tammikuun lopussa 337 000, joista 50 400 oli korkeakoulututkinnon suorittaneita.

Myös korkeakoulutettujen työttömien määrän kasvuvauhti on hidastunut alle kymmeneen prosenttiin, ensimmäistä kertaa kolmeen ja puoleen vuoteen.

Joillakin Akava-aloilla, kuten oikeus- ja sosiaalialalla työttömien määrä on viime aikoina jopa laskenut verrattuna vuotta aikaisempaan tilanteeseen.

∇ Mainos ∇
10.3.2016 12:04
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (18)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Työttömyyden kasvutahti on hidastunut vuoden alussa alle neljään prosenttiin, kertoo ammattijärjestö Akavan julkistama työttömyyskatsaus."


Huh huh. TÄMÄKÖ on hieno saavutus??!! Aika vähästä tuuletetaan, varsinkin kun oikeita, kovia, maahan rahaa tuovia työpaikkoja vähenee hurjaa tahtia. Leikkityöpaikat ja julkisen sektorin kasvaminen ei tässä kokonaistilannetta valitettavasti paranna, vaan ainoastaan onnekkaiden yksilöiden.

Mutta maalaillaan toki toivoa tuulipuvuille.
Anonyymi: kylläsetästäpahenee 10.3.2016 12:14

Rekisteröitynyt käyttäjä
Akava: Työttömyyden kasvu hidastui


Heh, tämä on taas tällaista mielikuvakikkailua.

Työttömyyshän on siis koko ajan pahentunut. Ainoa hyvä asia on siinä, että pahenemisen vauhti näyttää pikkuisen hidastuneen. Tämä kuitenkin on varsin laiha lohtu verrattuna varsinaiseen pääasiaan.

Nyt kuitenkin on tuo pääongelma yritetty työntää taka-alalle ja vähämerkityksellinen sivuseikka nostaa päärooliin, jotta saataisiin luotua mielikuva siitä että asiat ovat menossa jo hyvään suuntaan.
Rekisteröitynyt käyttäjä: AsioitaSeurannut 10.3.2016 12:16

Rekisteröitynyt käyttäjä
Työttömiä on siirretty lokerosta toiseen. TEM näyttää, että työttömiä oli 01/2016 337,000 hlö. Hekään siis eivät luota Tilastokeskuksen lukuihin. Miten Akava saa 337,000 työtöntä = 10% työttömyys on mysteeri. Se vaatisi 3,337,000 hlö:n työvoimaa. Oikealla työvoimalla (Tilastokeskuksen arvio toki) työttömyys oli 14,1%.

Paras luku on kaikki työttömyyskorvauksia nostavat, sillä silloin eri momenteilta putsatut työttömät näkyy kokonaisluvussa. 12/2015 luku oli 633,000 työtöntä (TEM) ja 01/2016 339,000 työtöntä. Kasvua 6,000 hlö yhdessä kuukaudessa ja jälleen uusi SM suoritus ja >24% faktinen työttömyys.

Ei näy työttömyyden vähenemistä, eikä valoa tunnelin päässä, eikä hentoa talouden orastusta, mutta se mikä kaukana vielä udussa siintää ovat punainen ja vihreä kulkuvalo jonkun matkan päässä Vantaan lentokentältä. Ne ovat troikan koneen valot ja ne lähestyvät pelottavalla vauhdilla.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Luottoluokittaja 10.3.2016 12:17

Anonyymi
Positiivinen asenne kavereilla! Kaikki pisteet siitä!

"Työttömyyden kasvutahti on hidastunut vuoden alussa alle neljään prosenttiin.......

Voisiko tuon ymmärtää että ei mene huonosti? vaan voidaan vaatia palkakorotuksia niille harvoilla joilla vielä täitä? vai leikata työttömien järjettömän pitkää ansiosidonnaista vaikka 6 kk??


Kumpaa pohjustetaan veikkaan molempi!
Anonyymi: Paripointtia 10.3.2016 12:20

Anonyymi
Samaan hengenvetoon voi ilmaista että valtion velkaantuminen on % hidastunut kokonaisvelan määrään nähden vaikka velkaa otetaankin saman verran kuin edellisvuotena....eli kaikki hyvin!

Ei toimenpiteitä!
Anonyymi: Dengrönapunikit 10.3.2016 12:25

Anonyymi
Missä Mario piileksii, nyt elvytystä niin saadaan pörssikurssit nousuun!
Anonyymi: Italianpussisilmä 10.3.2016 12:27

Anonyymi
Iloitsen tästä kuten dieettini edistymisestä, toissaviikolla lihoin 3 kg, viime viikolla vain 2 kg.
Anonyymi: Akka-akka 10.3.2016 12:33

Anonyymi
työttömyyden kasvu loppuu kun kaikki ovat kortistossa
Anonyymi: asassaasasd 10.3.2016 12:34

Anonyymi
Missä Mario piileksii, nyt elvytystä niin saadaan pörssikurssit nousuun!


Jälkeenjääneet näin luulee. Ei auttanut edellinenkään elvytys vaan kurssit romahti 25%.
Anonyymi: velkaneuvoja 10.3.2016 12:36

Anonyymi
niin kun valtio velkaantuu joka vuosi saman verran niin prosenteissa velan kasvu pienenee
Anonyymi: asassaasasd 10.3.2016 12:36
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä