Kirjaudu ▼
 

Johtajien palkat ponkaisivat

Kimmo Mäntylä/Lehtikuva
Johtajien palkat ponkaisivat
Eniten tienestejään viime vuonna lisäsi Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.
Pörssiyhtiöiden johtajien palkat noisivat viime vuonna jopa kymmeniä prosentteja. Eniten tienestejään lisäsi Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.
14.3.2007 06:02
Ari Kapanen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Taloussanomat selvitti markkina-arvoltaan suurimpien pörssiyhtiöiden johtajien palkkoja ja palkkioita. Palkoissa on mukana luontaisedut. Kaikki suuryhtiöt eivät ole vielä julkistaneet palkkoja.

Eniten viime vuonna palkkojaan nostivat Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo ja Kemiran pääjohtaja Lasse Kurkilahti. Kallasvuon palkka nousi viime vuonna 44 prosenttia ja Kurkilahden palkka 35 prosenttia edellisen vuoden tasolta.

Pomojen palkat kasvavat

Kallasvuon ansiotason nousua tosin selittää se, että hän siirtyi Mobile Phones -toimialan johtajan paikalta koko yhtiön toimitusjohtajaksi kesken viime vuotta. Kallasvuo lienee saanut aloittaessaan palkankorotuksen.

Myös Neste Oilin toimitusjohtaja Risto Rinne ja UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen pärjäävät hyvin palkkavertailussa: kummankin palkka nousi 19 prosenttia.

Neste Oil aloitti pörssiyhtiönä vuoden 2005 huhtikuussa. Rinne sai tuolloin palkankorotuksen, joka selittää pitkälle hänen nousuaan palkkavertailun kärkisijoille. Alkuvuonna 2005 Rinne sai huonompaa palkkaa kuin loppuvuonna.

Kesko ilmoittaa pääjohtaja Matti Halmesmäen palkan vuodelta 2005 vain maalis–joulukuulta, koska hän aloitti pääjohtajana maaliskuun alussa. Oheisessa taulukossa 10 kuukauden pääjohtajan palkka on muutettu 12 kuukauden ansioiksi.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Elisa ja SanomaWSOY eivät erittele johtajiensa palkkoja ja bonuksia. Siksi niiden muutosprosentteja ei voi laskea. Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila on kuitenkin saanut ylimääräisiä palkkioita, jotka on merkitty oheiseen taulukkoon.

SanomaWSOY:n hallituksen päätoiminen puheenjohtaja Jaakko Rauramo jäi eläkkelle joulukuussa, ja hän sai lähtiäislahjaksi paljon ketrtaluonteisia palkkioita.

Monessa pörssiyhtiössä ylimpien johtajien saamat bonukset kuitenkin heikkenivät viime vuonna selvästi. Esimerkiksi Nokian johtajat menettivät bonuksia.

14.3.2007 06:02
Ari Kapanen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Lisää Aiheesta

Kommentit (25)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
sanokaa onko kukaan näiden palkkojen arvoisessa työssä?kuka tarvii näin paljon rahaa.kun eläkeläinen pyytää muutaman euron nousee kova poru!joku roti pitäs saada näihin ylettömiin palkkoihin kun ne ei ole suhteissa siihen työhön,ei mihinkään.
Anonyymi: jukolan jussi 14.3.2007 6:48

Anonyymi
Itseäni ärsyttää pahasti sananmuodot joita uutisessa käytetään: "Eniten tienestejään lisäsi" ja "Eniten viime vuonna palkkojaan nostivat". Tämä vaan vahvistaa sitä kummaa vallalla olevaa uskomusta, että (palkka) johtajat päättäisivät itse palkoistaan. Näinhän ei yleensä ole, vaan heidän palkoistaan päättävät yrityksen omistajat ja heidän edustajansa, eli yrityksen hallitus. Vaikka Kallasvuo olisi Nokian hallituksessa, tuskin hän silti omaa palkkaansa päättäisi.

Siihen tarvitseeko joku henkilö noin suuria summia, en ota kantaa, mutta mielestäni työnantaja saa maksaa palkolliselleen niin paljon kun haluaa. Varsinkin kun siitä seuraa Suomessa kunnon verotulot. Tämän lisäksi Nokian hallitus ilmeisesti uskoo, että Kallasvuo on palkkansa ansainnut, sillä johtajan paikkahan on yrityksessä tunnetusti tuulisin ja vailla mitään lain suojaa. Kummallista kun lottovoitoista ei synny joka viikko yhtä suurta haloota kateellisten keskuudessa.
Anonyymi: Saahan sitä maksaa 14.3.2007 7:34

Anonyymi
Mitenkä osakekurssi on kehittynyt,palkka pitäis olla sen mukaan.Osakkaat ei hyödy mitään,osinko ja kurssi pörssin rapasakkia.
Anonyymi: Osakas 14.3.2007 7:45

Anonyymi
Toivottavasti ovat hintansa arvoisia.
Anonyymi: Palkkatyöläinen 14.3.2007 7:56

Anonyymi
"...vailla minkäänlaista lain suojaa". En usko että tj tekee sopimuksen jossa siihen on kirjoitettu että vailla minkäänlaista lain suojaa. Irtisanomisajan palkka on aina väh. 12kk, sekä optiot useasti seuraavat niin että niitä on aikaa myydä tuon ajan kuluessa. Bonukset ehkä menetetään, joka on pieni menetys kun uudet hommat kutsuvat muutaman jo kk:n kuluttua. Mielestäni yritys saa maksaa mitä vain jos uskoo että kyseinen henkilö on sellaisen palkan arvoinen. Näin pienomistajana tuntuu pahalta kun tj:n palkka kohoaa mutta yrityksen kurssi laskee ja huonon tuloksen vuoksi osinkoja ei makseta.
Anonyymi: Peetu 14.3.2007 8:38

Anonyymi
> "...vailla minkäänlaista lain suojaa". En usko että
> tj tekee sopimuksen jossa siihen on kirjoitettu että
> vailla minkäänlaista lain suojaa. Irtisanomisajan
> palkka on aina väh. 12kk, sekä optiot useasti
> seuraavat niin että niitä on aikaa myydä tuon ajan
> kuluessa. Bonukset ehkä menetetään, joka on pieni
> menetys kun uudet hommat kutsuvat muutaman jo kk:n
> kuluttua. Mielestäni yritys saa maksaa mitä vain jos
> uskoo että kyseinen henkilö on sellaisen palkan
> arvoinen. Näin pienomistajana tuntuu pahalta kun tj:n
> palkka kohoaa mutta yrityksen kurssi laskee ja huonon
> tuloksen vuoksi osinkoja ei makseta.

Ja yhtiökokouksessa ei pien osakesäästäjät mitään mahda tilantelle. Yhtiö antoi katteettomia lupauksia 40% markkinaosuudesta ja käskettiin olla kärsivällinen vuos-pari.muut yhtiöt maksaneet kunnon osingot ja Nokiakin antoi silloin siirtymä vaihteessa pyöreitä lupauksia tarkistaa osinkopolitiikkaa. Kyllä tuo osinko on saparon alta yhdessä kurssikehityksen kanssa.
Anonyymi: KR 14.3.2007 9:28

Anonyymi
Palkka on edelleen vain murto-osa esim. Motorolan toimitusjohtajan palkasta.

Tämä osoittaa Suomen kilpailukykyä ja osittain tämän ansiosta Nokia tulee pysymään Suomessa. Ajatelkaapa sen merkitystä ennenkuin alatte kiukuttelemaan muutamasta miljoonasta. Kasvunvaraa palkkiohin on.
Anonyymi: Julle 14.3.2007 10:09

Anonyymi
"Bonukset ehkä menetetään, joka on pieni menetys kun uudet hommat kutsuvat muutaman jo kk:n kuluttua."

Ihme että saavat noin nopeasti uutta duunia jos ovat niin huonoja ja ylipalkattuja kuin täällä esson baarin alajaostossa väitetään.

Piensijoittaja voi aina myydä osakkeensa jos on siihen tyytymätön, tai vaikka avautua siellä yhtiökokouksessa. Kyllä sieltä tukea saa jos on hyvät perustelut.

Aivan naurettavaa spekuloida muiden palkkoja, tai ainakin aivan väärä foorumi siihen kun ne päätökset tehdään välillisesti yhtiökokouksen kautta.
Anonyymi: Repa 14.3.2007 10:20

Anonyymi
Ja duunarin täytyy taas tyytyä tupo-korotuksiin,2% max ja siitäkin jo saa taistella kynsin ja hampain.Kumma ettei vielä johtajien palkkoja pienennetä jotta saataisiin sitä kuuluisaa "säästöä".
Anonyymi: Duunari_pelle 14.3.2007 10:20

Anonyymi
Sikamaista touhua. Työntekijän pitää joustaa joka suuntaan ja johtajan liksat kimpoaa aina ylöspäin. Tälle sikailulle tulee vielä loppu. Nahkurin orsilla tavataan.
Anonyymi: matti-veli 14.3.2007 10:34
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

10:05 Digitoday Microsoftilta tulossa uutisia: Työntekijät busseilla Tampereelta Espooseen
10:04 Danske Bank huolissaan: Asiakkaat tottuvat mataliin korkoihin
09:32 Digitoday "Törkeä temppu": Näin hyväksyt Windows 10 -asennuksen tietämättäsi
09:25 Kysely: Ylin johto ei murehdi tietomurron riskistä
08:46 Fed-johtaja: Kesä–heinäkuun koronnosto ei kiveen hakattu
08:37 Sopu syntyi yöllä: Kreikka saa 10,3 miljardin tukilainan
08:17 Uusi ilmiö mökkeilyssä: Kysyntää voi olla, vaikka ostajia ei
07:24 Hallitus päättää tänään Talvivaaran rahoituksesta – MTV: Kaivosta uhkaa alasajo
06:07 Digitoday Testi: Sony teki Xperia X:stä hämmentävän puhelimen
06:01 Analyysi Näin euromaiden velkataakka kevenee – paitsi Kreikan
24.5. Linnassa lymysi 1800-luvun kätköpulloja – 11 000 euron viiniä maistettiin avaamatta sitä
24.5. Monsanto sanoi ei – Bayerin 62 miljardin ostotarjous liian alhainen
24.5. Ruotsalainen tosi-tv-tähti menetti miljoonansa – päätyi leikkaamaan entisen linnansa nurmea
24.5. Digitoday Vai että tällaisia tuloksia – googlasivatko Nokia-miehet HMD-firmansa nimeä lainkaan?
24.5. Luxemburgia epäillään EU:n verosääntöjen rikkomisesta – komissio uhkaa viedä asian oikeuteen
24.5. Roviolla yli 300 lisenssisopimusta Angry Birds -tuotteista
24.5. Digitoday Tulihan se sieltä: Spotify pisti perhehinnoittelun kuntoon
24.5. Googlen vastaus aamulla alkaneeseen veroratsiaan: "Noudatamme täysin Ranskan lakia"
24.5. Euroryhmä haluaa sopia IMF:n kanssa Kreikan velkahelpotuksista vielä tänään
24.5. EU-tuella piti tulla työtä ja kasvua – "Tulokset ovat aivan liian laihoja"
24.5. Näissä osoitteissa Suomen suurituloisin prosentti viihtyy – yksi kaupunginosa Helsingissä ylitse muiden
24.5. Liikanen puolusti EKP:n rahapolitiikkaa: "Se on tukenut myös työllisyyttä"
24.5. Suomi erottuu muista Pohjoismaista Moody'sin vertailussa – eikä ainoastaan huonolla tavalla
24.5. Komissio hyväksyi Keskon Onninen-kaupan
24.5. Koneelle uusi talousjohtaja Microsoftilta
24.5. Digitoday Windows 10:n uudella päivityksellä on ikävä vaatimus
24.5. Googlen tiloissa Pariisissa on käynnissä laaja ratsia
24.5. Digitoday 81 miljoonaa kahmineet pankkiryöstäjät pääsivät kuin koira veräjästä – pidätys oli vain yhden käskyn päässä
24.5. "Tunnelmat ovat uneliaat, kesäpörssi on alkanut"
24.5. Digitoday Suomalaisten karuja tarinoita: Windows 10 alkoi asentua väkisin
Asiakastieto

Yhteistyössä