Kirjaudu ▼
 

Tutkimus: Yksityinen työnvälitys löytää töitä nuorille ja johtajille

Ismo Pekkarinen
Tutkimus: Yksityinen työnvälitys löytää töitä nuorille ja johtajille
TEM:n tutkimusten mukaan julkisen ja yksityisen työnvälityksen yhteistyötä olisi lisättävä. Yksityinen työnvälitys toimii julkista tehokkaammin nuorten sekä johtajien ja erityisasiantuntijoiden kohdalla.
23.3.2016 20:20
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Työ- ja elinkeinotoimistojen yhteistyötä yksityisten työnvälityspalveluiden kanssa kannattaa lisätä, koska se lisää työnhakijoiden mahdollisuuksia löytää töitä.

Tiedot selviävät työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kahdesta uudesta tutkimuksesta.

Ensimmäisen tutkimuksen mukaan yksityinen työnvälitys täydentää julkista työnvälitystä. TE-toimistot voivat ostaa yksityiseltä sektorilta tietyille kohderyhmille työnvälitystä, jolloin palvelusta maksetaan tulosten perusteella.

Yksityisen työnvälityksen tulisi tutkimuksen mukaan keskittyä 3–6 kuukautta työttömänä olleisiin. Yksityisten palvelujen tulisi tukea julkista työnvälitystä erityisesti työttömyyden alkuvaiheessa, esimerkiksi palvelutarpeen arvioinnissa tai osaamiskartoituksen teossa.

Uudenmaan ja Pirkanmaan TE-toimistoissa toteutettiin viime vuoden aikana kaksi kokeilua yhteistyössä yksityisen työnvälityksen kanssa. Kokeilujen arviointiselvityksen mukaan ne lisäsivät työllistymisen todennäköisyyttä.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Kokemukset piloteista osoittavat, että esimerkiksi nuorempien ikäluokkien sekä johtajien ja erityisasiantuntijoiden kohdalla yksityisten palveluntuottajien palvelu toimii julkista työnvälitystä tehokkaammin.

TEM arvioi, että suurten asiakasmäärien työllistämiseen yksityinen työnvälitys ei todennäköisesti vielä lähiaikoina ole ratkaisu.

Tutkimukset ovat osa hallituksen tavoitetta löytää uusia keinoja työntekijöiden työllistymiseen ja työttömyyden lyhentämiseen.

23.3.2016 20:20
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (14)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Löytää töitä nuorille ja johtajille, naisille ja miehille. Ts. nuorille naisille ja miesjohtajille.
Anonyymi: TakeAnyTwo 23.3.2016 20:37

Anonyymi
Jaa niin että vaivalla saatu tulos pitäisi antaa valtiolle tällaisena ylimääräisenä "verona". Nyt jumangauta..
Anonyymi: Rekryhessu 23.3.2016 20:41

Anonyymi
Ainakin valtio sentään tunnustaa, että TE-toimistot on ihan yhtä tyhjän kanssa mitä tulee vähänkään koulutetumpaan väkeen. Rasvakourat ja ojankaivajat sieltä töitä löytää, mutta jos takana on kokemusta ja koulutusta niin ne elämäänsä kyllästyneet tantat haluaa vain hallinnoida, kyykyttää ja pompottaa, mitään PALVELUA tai HYÖTYÄ ei siitä puljusta ole.
Saisivat lakkauttaa koko lafkan ja pistää väen kilometritehtaalle. Säästyis rahaa ja asiakkailta mielipaha.
Anonyymi: Palvelua_hakenut 23.3.2016 21:04

Anonyymi
Kookoomuksen yksityistämisohjelma etenee. Tuloksena uuden tasoinen massatyöttömyys.
Anonyymi: Tjaaha 23.3.2016 23:37

Anonyymi
Miksi valtio maksaa? Ei kovin tasapuolista toimintaa.
Anonyymi: Carunahoitaa 24.3.2016 6:17

Anonyymi
Kohta kaikki työttömät pakotetaan vuokrafirmojen listoille.
Anonyymi: vuokrattu_kansa 24.3.2016 6:51

Anonyymi
Kun itse olin työttömänä, ei TE-toimistosta ollut minkäänlaista apua.
Anonyymi: EiHyötyä 24.3.2016 7:20

Anonyymi
Ei oikeasti voi tajuta, miten slas TE-keskusten toiminnan on annettu vajota! Kun vertaa aikaa ja palveluita sekä ihmisten kohtelua, niin 35 vuotta sitten asiat olivat paremmin;) Sieltä sai oikeesti töiyä ja apua työllistymiseen. Viime vuosina vain nöyryytystä ja mielipahaa. Valitukset kaikuvat seinille? Onneksi itsenäisesti voi hakea ja saa töitä. Asiakkuus TE-keskuksen kanssa hoituu netissä.
Anonyymi: Brina 24.3.2016 7:25

Anonyymi
Te toimistojen ainoa agenda on osoittaa mahdollisimman paljon ilmaistyövoimaa yhtyeistyö yrityksilleen.

Miksi veronmaksajien pitäisi maksaa ko. "palvelusta" joka tukee yksinomaan vain tiettyjä yrittäjiä ja vielä veronmaksajien tukiessa "työllistymistä"?
Anonyymi: pikku_myy 24.3.2016 8:46

Anonyymi
Kaynako näitä TE-toimistoja vielä ylläpidetään. Niistä ei ole koskaan ollut oikeastaan mitään hyötyä ja tuskin tulee olemaakaan. Selvä säätökohde suomelle. Viarnaomaisbyrokratio pitäisi tässä maassa jo pikkuhiljaa ymmärtää ajaa alas mutta kun puolueiden kivat kaverit ovat siellä suojatyöpaikoissa niin ei vaan voi...
Anonyymi: TeTeTeTe 24.3.2016 9:00
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä