Kirjaudu ▼
 

Liittojohtajalla huoli nuorten nihkeydestä: "Ay-liike joutuu katsomaan peiliin"

Sari Gustafsson
Liittojohtajalla huoli nuorten nihkeydestä: "Ay-liike joutuu katsomaan peiliin"
Ay-liike järjesti syyskuussa suurmielenosoituksen Rautatientorilla Helsingissä.
"On selvää, ettei niin sanottu ei-liike kiinnosta ketään", Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki arvioi.
13.2.2016 11:43
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Nuorten vähäinen järjestäytyminen ammattiliittoihin huolestuttaa Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton Jytyn puheenjohtajaa Maija Pihlajamäkeä.

– Ay-liikkeen painoarvo suomalaisessa yhteiskunnassa ja ylipäänsä Pohjoismaissa on kuitenkin perustunut korkeaan järjestäytymisasteeseen ja hyvään edunvalvontaan, Pihlajamäki sanoi lauantaina Jytyn yhdistyspäivillä tiedotteen mukaan.

Noin 70 prosenttia suomalaisista kuuluu johonkin liittoon. Pihlajamäki arvelee, että nuorten heikkoon järjestäytymiseen on monia syitä.

– Osiltaan myös ay-liike joutuu katsomaan peiliin syitä etsiessään. Se on kuitenkin selvää, että ns. ei-liike ei kiinnosta ketään. Rakentava sopimisen kulttuuri on avainsana.

Pihlajamäen mukaan ay-liike ei kuitenkaan alistu sanelupolitiikkaan tai epäoikeudenmukaiseen kohteluun.

∇ Mainos ∇
13.2.2016 11:43
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (57)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Hinta-Laatu kohtaa tässäkin. Maksaakko satoja euroja vai ottaako vain työttömyysturvan. Ay-liike ei ole enää vuosiin saanut aikaiseksi mitään millä olisi työntekijälle väliä.
Anonyymi: -jokatapauksessa 13.2.2016 12:02

Anonyymi
Niin paljon vahinkoa on Ay-liikkeet aiheuttaneet yrityksille ja taloudelle että parempi myöntää ihan reilusti että tämä sorretun työläisen puolestapuhumisen aika on ohi.

Moderni yhteiskunta ei enää toimi niin kuin ay-liike kuvittelee. Valitettava tosiasia on, että paljon yrityksiä ja työpaikkoja on menetetty vain siksi, että ammattiyhdistyksen ihmiset ovat panneet yrittäjät liian tiukille vaatimuksineen.

Nykyisin riittää, että ihmiset kuuluvat työttömyyskassaan, jolloin ansiosidonnainen korvaus on mahdollista. Työntekijät ja työnantajat hoitavat tänä päivänä asiansa keskenään ja yhteistoimintalain mukaisesti.

Ei noita liittoja enää mihinkään tarvita ja turhat jäsenmaksut voi kukin käyttää omaan hyvinvointiinsa eikä lihavien ja ahneiden ay-pamppujen ja -juristien korskeaan elämään.
Anonyymi: ex-luottamusmies 13.2.2016 12:02

Anonyymi
Eihän kassajäsenyydellä ja liittojäsenyydellä ole välttämättä mitään yhteyttä . Loimaan kassaan liitytään ettei tarvitse elättää hirveetä äärää täysin jonniinjoutavia toimitsijoita ja välivouhkia "liitoissa" . Liitot sitäpaitsi sijoittavat rahojaan veroparasiitteihin, joiden toimet vievät suomesta työpaikkoja pois . Hyvä kun edes nuorisolla on silmät auki .
Anonyymi: Lipposka 13.2.2016 12:02

Anonyymi
Liittojohtajalla huoli nuorten nihkeydestä: "Ay-liike joutuu katsomaan peiliin"
On aivan turha maksaa kallista ammattiliiton jäsenmaksua, jos SAK:n pomot vain lammastelevat ja tekevät myönnytyksiä EK:lle kerta toisensa jälkeen. Ollaan jo menetetty esim. eläkkeelle pääsy 63-vuotaana ja kohtuullinen työttömyyskorvaus. Nyt SAK neuvottelee yhteiskuntasopimuksen nimissä, mitä myönnytyksiä seuraavaksi annetaan. Samalla suuryritykset jakavat 11 miljardin osinkopottia omistajilleen. Veikkaan että pakkolait tulevat voimaan, mutta niiden nimi on yhteiskuntasopimus. Ja SAK tietysti kehuu, kuinka päästiin työntekijän kannalta erinomaiseen sopimukseen.
Anonyymi: Eroa_liitosta 13.2.2016 12:06

Anonyymi
Hyvin kuvastaa AY liikettä oma ahneus perusteettomasti.

Minulla meni kuppi nurin siinä kohtaa kun alkoi vaatia minulta maksuja ajalta kun en saanut euron euroa mistään vaan eli ihan omilla säästöillä jne.. Eikä siinä mitään että olisin maksanut sen mukaan mitä tulot oli joskus ollut vaan vaati että maksan jonkun keskiarvon mukaan....

Hel..ti sentään en olisi joutunut maksamaan jos olisin saanut kelasta työttömyys tukea tai olisin ollut opiskelija tms tms...

Totesin että sentin senttiä ette tule saamaan joten se on tattis ja moro verenimijät!
Anonyymi: wckamaakokoay 13.2.2016 12:10

Rekisteröitynyt käyttäjä
Onneksi olkoon!
Olette romuttaneet suomalaisten työllisyyden. 633,000 hlö. nosti työttömyystukia 12/2015. Uusi Suomen ennätys kautta aikojen.

Nyt ihmettelette, että nuoret, jotka ohjeidenne mukaan viskataan ensimmäisinä työttömyyskortistoon monotanssien alkaessa, eivät liity kahvittelukerhoonne varmistamaan vanhojen ja liiton edustajien edut?

Lähtökohtaisesti työnantaja haluaa palkata lisää työvoimaa, eikä monottaa olemassa olevaa hankeen, rekrytointivirheitä lukuun ottamatta. Paikalliset työyhteisöt hyväksyvät tämän täysin. Kuka viitsii painaa ylimääräistä työtä jotta joku pätemättömämpi saisi saman palkan? Ei kukaan. Maksetaan palkkaa tuloksen mukaan ja kun se ei ole sallittua, otetaan tilalle joku toinen. Sitäkään ei saisi Ay:n mielestä tehdä.

Vuosien kiristämisellä, työnantajien rahaa ja aikaa väärin käyttäen sekä lakkouhkailuilla, että lakoilla olette ajaneet maan, tai oikeammin mantereen, tähän pisteeseen.
Firmat sulkevat ja lähtevät. Samoin tekevät nuoret, kunhan heille selviää, mitä edustatte – jos niinkään kauan jaksavat vaivautua turhien asioiden parissa.

Hyvää yötä AY-liike.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Luottoluokittaja 13.2.2016 12:13

Anonyymi
Ainoa asia mille AY sanoo kyllä on lisää työttömiä. Jokainen joku kuuluu ammattiliittoon tukee työttömyyden lisääntymistä.

Ostatko mieluummin uuden henkilöauton vai tuetko AY-porsaita?
Anonyymi: MakeVaan 13.2.2016 12:13

Anonyymi
Uskoohan nuoret laihaa selfiemiestäkin-nehän on aivopesty ihannoimaan 24/7 kokoomus-kulttuuria ja hirmuista rahankeruun ja ahneuden maailmaa...

Aikaa myöten käy sitten niin,että jos ay kuihtuu pois-nämä samaiset nuoret-tosin silloin kypsään keski-ikään ehtineinä-joutuvat huomaamaan,että heilä ei ole mitään.

Ei työsuhdeturvaa...ei palkallisia lomia-ei sairausajan korvauksia. Mutta joillakuilla saattaa sentään olla palkkamaltin kuihduttama palkkapussi,josta riittää tuskin mihinkään hilloa.

Joku voi toki nousta menestyksen kukkulalle opillaan-mutta n. 90% ei.

Joka muuta väittää...jne...
Anonyymi: Make-123 13.2.2016 12:20

Anonyymi
Suurin osa nuorista työttöminä/harjoittelijoina ja niiden asioitahan AY ei aja?
Kun suurempi osa nuorista työllistyy järjestymisaste kasvaa.
Anonyymi: yksinkertasta 13.2.2016 12:27

Anonyymi
"– Ay-liikkeen painoarvo suomalaisessa yhteiskunnassa ja ylipäänsä Pohjoismaissa on kuitenkin perustunut korkeaan järjestäytymisasteeseen ja hyvään edunvalvontaan,"

Tällä kai tarkoitettiin sitä, että AY-liikkeen tehtävä on valvoa puolue- ja AY-aktiivien omaa etua?! Näinhän se menee mm. Tekniikan Akateemisten Liitossa (TEK), josta vuosikausia maksettua "edunvalvontaa" sai vain kosmeettisesti silloin, kun sitä oikeasti tarvitsisi. Oikeudellinen tuki irtisanomistilanteessa oli ainakin täysin ala-arvoista ja tehotonta.
Anonyymi: Pian_ex-jäsen 13.2.2016 12:28
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 

Taloussanomat - Uutiset

30.8. Menitkö sairaana töihin? Ei olisi kannattanut
30.8. Uusi apu keliaakikoille: Laite tunnistaa gluteenin ruuasta
30.8. Digitoday Onko nyt tosi kyseessä? SETI tutkii outoa signaalia avaruudessa
30.8. Britannian hallitus: Apple tervetullut maahan
30.8. Kolme isoa teollisuusliittoa arvostelee lisäleikkauksia koulutukseen
30.8. Jorma Ollila: "Suomen toipuminen Euroopan hitaimpien joukossa"
30.8. AVI kielsi kiinteistönvälitysyrityksen toiminnan – LKV-tutkinnot puuttuivat
30.8. Keskituloisille perheille voi tulla iso lasku – hallitus päättää päivähoitomaksuista
30.8. Digitoday Applen Cook: Miljardien veromätky näkyy investoinneissa ja työpaikoissa
30.8. Öljyä löytyy nyt niukasti – tulossa hintapiikki?
30.8. Digitoday Ei niin nopeasti: EU huolestui Whatsappin muutoksesta
30.8. "Kreikan hallitus ei ole sitoutunut kunnolla tukipaketin ehtoihin"
30.8. Verotus muuttuu: Tästä syystä palautukset kilahtavat tilille normaalia aiemmin
30.8. Helsingin pörssissä on nyt melko hiljaista
30.8. Tanska leikkaa kasvuennustettaan Brexitin vuoksi
30.8. VR:n tulos parani – vihjaus uusista hinnanalennuksista
30.8. 5 vinkkiä – näin työntekijän palkitseminen onnistuu
30.8. EU määräsi Applen maksamaan Irlannille jopa 13 miljardin euron mätkyt
30.8. Talousluottamus heilahti odotettua enemmän euroalueella
30.8. Ranskalaisministeri vaatii TTIP-neuvotteluiden keskeyttämistä
30.8. Digitoday IPhonen julkaisupäivä varmistui – tarvikevalmistaja otti ronskisti ennakkoa
30.8. Digitoday Facebook antoi potkut koko tiimille: Tuloksena katastrofi
30.8. Rakentamisen suhdannekäänteen rajuus yllätti alan etujärjestönkin
30.8. Tuhansille maksuhäiriömerkintä maksamattomien matkalippujen vuoksi
30.8. Raisiossa aloittaa torstaina kimppataksi, joka maksaa 5 euroa
30.8. Digitoday EU epäilee Applea ja Irlantia verokikkailusta: Yli miljardin mätkyt uhkaavat
30.8. Ilta-Sanomat Taajamajunat Riihimäen ja Tampereen välillä peruttu – liikenne takkuilee useamman päivän
30.8. Nordea: Suomalaiset tottuneet ajatukseen nousevasta eläkeiästä
30.8. Verottaja muistaa kirjeellä – veronpalautukselle uusi maksupäivä
30.8. Digitoday Opera varoittaa murrosta: Vahingot riippuvat käyttäjän omatoimisuudesta
Asiakastieto

Yhteistyössä