Kirjaudu ▼
 

Opetusministeri Gustafsson MTV3:lle: Oppivelvollisuus 18-vuoteen

Oppivelvollisuuden jatkaminen 18 ikävuoteen asti auttaisi torjumaan syrjäytymistä, uskoo opetusministeri Jukka Gustafsson.
23.4.2012 21:04
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Opetusministeri Jukka Gustafsson olisi valmis nostamaan oppivelvollisuuden ikärajaa 18 vuoteen asti, kertoo MTV3:n uutiset.

 - Näkisin hyvänä, että kävisimme keskustelua siitä, että pitäisikö kaikille nuorille taata jatko-opintomahdollisuus joko lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa. Silloinhan se käytännössä tarkoittaisi sitä, että he olisivat koulutuksen ja oppivelvollisuuden piirissä 18 ikävuoteen asti, Gustafsson sanoi MTV3:lle.

Ehdotuksella opetusministeriö pyrkii torjumaan nuorten syrjäytymisvaaraa peruskoulun jälkeen. Vuosittain arviolta neljätuhatta nuorta jää ilman opiskelupaikkaa toisen asteen yhteishaussa.

Jo aikaisemmin on keskusteltu kymppiluokan pakollisuudesta niille, jotka eivät saa peruskoulun jälkeen muuta opiskelupaikkaa tai töitä.

∇ Mainos ∇
23.4.2012 21:04
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (50)


Anonyymi
Demarit taas arvostavat suuresti ihmisen oikeutta päättää omasta elämästään. Sopivasti menee samaan linjaan Guzeniinan ajamaan kotihoidon tuen leikkaukseen ja työterveyden siirtämiseen terveyskeskukssin, kaikki ikään katsomatta vain yhteiskunnan siipien suojaan.
Anonyymi: Paddy 23.4.2012 23:00

Anonyymi
Oppia ika kaikki on nyt oppia kaikki ika.
Anonyymi: ja toita ei ole miss 23.4.2012 23:03

Anonyymi
Oppivelvollisuus 70 vuotiaaksi ja täydellinen liivikielto.
Anonyymi: Sairaat virkamiehet 23.4.2012 23:25

Anonyymi
Miten sotaväki?
Anonyymi: What s up nutcase? 23.4.2012 23:27

Anonyymi
Ei koulu ole oppimista varten luotu laitos. Sitä käytetään ohjaamaan laumojen mielipiteitä haluttuun suuntaan. Laajamittainen reformi olisi paikallaan.
Anonyymi: Chomsky 23.4.2012 23:31

Anonyymi
Oppivelvollisuus niin kauan kun on töissä , estäisi sen syrjäytymisen
Anonyymi: Nimetön 23.4.2012 23:37

Anonyymi
Pakollahan saadaan innostumaan ne yksilöt joita ei muutenkaan DDR koululaitoksemme innosta pätkän vertaa.
Paras olisi saada nuorille työpaikka, melkeinpä mitä vaan vaikkapa kotikunnan jossain kunnossapidossa tai jossain.
Sen jälkeen kun on pari vuotta tehnyt hommia niin ammatillista koulutusta jos yksilö vaikka saisi työnteostaan kipinän kehittää itseään johonkin suuntaan.
Sen sanon peruskoulun keskeyttäneenä (tenttimällä loppuun) jonka jälkeen jätin kauppiksenkin kesken (tosin sain duunin)
Pakolla ei näitä yksilöitä saada opiskelemaan, työ tekijäänsä opettaa usein parhaiten.
Anonyymi: Tarkkisluokkalainen 23.4.2012 23:56

Anonyymi
Eiköhän olisi parempi, että ne nuoret, joita ei koulunkäynti kiinnosta, pistetään vaikka tien pientareita siivoamaan ja talvella lumitöihin. Vain vastikkeellista rahaa jakoon.

Mikäli joku siellä tien penkalla sitten huomaa, että saattaisi olla eduksi opiskella, sillä ei nykylukion suorittaminen iltakouluna työn ohessa tuota tuskaakaan. Niin, siis jos ei tuota lukion tasoa ruveta vähitellen saamaan peruskoulua edeltäneelle tasolle.
Anonyymi: :) 24.4.2012 0:03

Anonyymi
työtön tohtori. Miksi ihmeessä olet työtön? Eikö kiinnostanut huonot työt opiskelujen aikana? Eikö riitä paukut omaan firmaan? Vai onko vaan kiva odottaa, että joku maksaa sun fattan laskut?

Ole hyvä vaan, ei kestä kiittää. Mielelläni teen 6 päivää viikossa töitä, että saadaan sinulle hyvä toimeentulo muiden maksamana? Haluatko vielä jotain sinne kotisohvalle? Vaikka uusi Pleikkari...


Älä kuvittele olevasi itsestäänselvästi jokin sankari, vaikka olet yrittäjä!

Kerro ihmeessä lisää, mitä itse yrittäjänä olet saanut aikaiseksi? Toistatko vain jotain valmista kaavaa vai teetkö jotain uutta, mitä 100 muuta ei jo tee?

Mitä yhteiskunnan tukia muuten itse käytät hyväksi firmassasi? Palkkatukia kenties? "Harjoittelijoita?"

Talous pyörii vallan hyvin ilmankin, että hoidatat mielenterveysongelmaasi Taloussanomien lukijoilla. Jos tekisit jotain muuta kuin toistaisit annettuja kaavoja, ei sinun kaltaisten katkerien "yrittäjien" tarvitsisi roikkua täällä.

Mutta ei näiden täällä vinkuvien loispummiyrittäjien kanssa keskustelu mitään auta, sillä syyllisiä verokseen ja kurjuuteen ovat

JOKO mahaanmuututttajat
TAI työttömät

Jotka siis yksinään aihettavat sen, että yrittäjiä verotetaan -- heidän mielestään.

No eipä se minullakaan juhlaa ole. Psyykelääkkeiden voimalla tässä mennään, ja "kuntouttava" työtoiminta ongelmajätteen käsittelijänä lähestyy.

Itse menen mieluummin kyllä junan alle kuin sosiaalitoimistoon. Keväisin hyvää aikaa bongailla junia ja nähdä sielunsa silmin muuttuvansa jauhelihaksi. Ei minulla ole elämäntaiteilijan tai huijarin geenejä, jolla saisin puhuttua itselleni rahaa bussilippuun, lääkkeisiin ja ruokaan edes.

Taulutelkkarit ja pleikkarit jaetaan niille, joilla on renttugeenit.
Anonyymi: anti-yrittäjä 24.4.2012 0:19

Anonyymi
Joka TOINEN Suomen työikäinen istuu jatkuvasti jossain opinahjossa tai kurssilla tai on kokopäivätyötön tai on eläkkeellä.
Anonyymi: Joka toinen tekee ty 24.4.2012 0:37
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä