Kirjaudu ▼
 

Näissä töissä lyöt nopeimmin rahoiksi

Lehtikuva/Kuvankäsittely Taloussanomat
Näissä töissä lyöt nopeimmin rahoiksi
Oikea uravalinta ratkaisee palkkakehityksen jo työelämän ensi metreillä. Onko luvassa monta vuotta sentinvenytystä vai heti leveä elämä? Joissain ammateissa vastavalmistunut voi päästä jopa yli 5 000 euron ansioille. Taloussanomat listasi yli 60 ammatin lähtöpalkat. Katso missä töissä pääsee nopeimmin leveän leivän ääreen.
30.4.2010 06:01
Sakari Nupponen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Vappuna kadunkulmilla Julkkua myyville teekkareille voi ennustaa hyviä työmarkkinoita. Yksityiselle sektorille sijoittuville diplomi-insinööreille maksetaan nimittäin alusta alkaen kovaa palkkaa – varsinkin, jos he osaavat markkinoinnin.

Edelle menevät lähinnä vastavalmistuneet lääkärit ja taloustieteen maisterit, jotka sijoittuvat pankkiiriliikkeisiin.

Opiskelu kannattaa ainakin palkkatilastojen valossa. Monesta tutkinnosta pääsee heti paremmille palkoille kuin runsaat 2 800 euroa kuussa ansaitseva keskivertopalkansaaja saa.

Tämä ilmenee muun muassa Ekonomiliiton, Tekniikan Akateemisten ja Uuden Insinööriliiton työmarkkinatutkimuksista, joissa on selvitetty juuri työllistyneiden palkkatasoa.

Ainoa iso mutta tilastoissa on se, että uusia työpaikkoja ei syntynyt tilastovuonna 2009 yhtä paljon kuin vuonna 2008. Aloituspalkat jopa laskivat – kauppatieteiden maistereilla keskimäärin 3 135 eurosta 2829 euroon. Sen sijaan esimerkiksi lääkäreillä työmarkkinat vetävät ja syrjäseudut joutuvat kilpailemaan rahalla saadakseen virat täytettyä.

Vastavalmistuneiden ylintä palkka-aatelia on se joukko erikoistuvia lääkäreitä, joka tekee sairaaloissa paljon päivystyksiä. Heidän kuukausikokonaisansionsa nousevat jopa yli 5 000 euron. Ja ihan ensimmäisenä vuonna.

Tyttöjen uudeksi suosikkialaksi noussut maalarin ammatti ei tasoita miesten ja naisten palkkaeroja tulevaisuudessakaan. Ammattikoulun päättäneen maalarin aloituspalkka on sairaanhoitajan alkupalkan ja lähihoitajan alkupalkan luokkaa eli 1 914 euroa.Työuraansa aloittava sairaanhoitaja saa 2 100 euroa ja lähihoitaja 1 817 euroa. 

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Koulunsa käynyt kirvesmies pääsee sen sijaan kiinni parempaan palkkaan kuin yliopistosta tullut toimittaja, korkeakoulutettu luokanopettaja tai liittonsa minimisuosituksiin tyytyvä tradenomi. Kirvesmiehen alkupalkka on 2 466 euroa, kun toimittajalle on luvassa 2 446 euroa ja luokanopettajalle 2 383 euroa ja tradenomille 2 200 euroa.

Katso yli 60 ammatin aloituspalkat alla olevasta taulukosta.


[zoom]

[zoom]

[zoom]

30.4.2010 06:01
Sakari Nupponen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (209)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 21
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Vaadin tietokonelisää ja palkkiota siitä, että tulen ajoissa töihin !
Anonyymi: Palkkio 30.4.2010 6:23

Anonyymi
Sinäpä sen kirjoitit: "ehkä en viitti, sais takuulla lähteä". Jos ei viitti tehdä palkan nousemisen eteen mitään, niin ei se palkka itsestään viitti noustakkaan ja ei sitä tuolla asenteella taida asian omainen paljon viittiä töitäkään tehdä...
Anonyymi: Henkka 30.4.2010 6:30

Anonyymi
Apupojalle 2110?/kk? Ei ihme, että virolaiset tekevät kaikki rakennushommat.
Anonyymi: Vihainen Asiantuntij 30.4.2010 6:34

Anonyymi
paperitehtaan kesätyömies 3500e/kk
Anonyymi: vessapaperi 30.4.2010 6:44

Anonyymi
Hahmota markkinarako, hanki muutama hyvä iso asiakas. Hoida heidät erittäin hyvin. Pääset loistaville ansioille kunhat ansaitset luottamuksen uudestaan jokaisen tilauksen jälkeen.
Anonyymi: Testattu on ja toimi 30.4.2010 6:47

Anonyymi
Omalääkäri terveyskeskuksessa 4 663e/kk ja lääkärit sen kun marisevat palkoista ja työoloista ja siitä, että eivät jaksa kuunnella marisevia potilaita. Mitkä mahtavat olla todelliset kustannukset kunnille, kun työt teetetään yksityisten lääkärifirmojen kautta. Tähän ei mikään ministeriö puutu, vaikka kustannukset nousevat pilviin. Lääkäriliitto on ajanut ainakin kymmenen vuotta kuin käärmettä piippuun amerikanmallia, jossa jokaisella tulee olla yksityinen vakuutus hoitoa saadakseen. Näin kasvaisi lääkärin palkkapussi entisestään. Ahneudella ei tunnu olevan rajaa.
Anonyymi: Nimetön 30.4.2010 6:56

Anonyymi
Nopeimmin??

Miksei tuossa oteta huomioon, että noi amis/pk-pohjaiset tyypit saa sen 2000k ilman/lyhyellä koulutuksella, kun taas noi listan kärkisijoilla olevat tulot ovat vaatineet peruskoulun jälkeen ~10 vuotta lisäkoulutusta... :P

Todellakin "Näin lyöt nopeimmin rahoiksi"...
Anonyymi: naureskelija 30.4.2010 7:00

Anonyymi
Vaikuttaa siltä, että Suomessa on liki mahdotonta saada alle 2000 euron kuukausipalkkaa vaikka aloittaisi työt missä vaan.
Anonyymi: Nimetön 30.4.2010 7:06

Anonyymi
Sairaanhoitajan tutkinto on AINA AMK tutkinto!!
Anonyymi: Nimetön 30.4.2010 7:13

Anonyymi
Jokainen jolla on älliä, ahkeruutta, sosiaalisia taitoja sekä terveyttä pääsee kunnon palkoille. Näin se vaan menee ja elämä on OMIA valintoja.
Anonyymi: Hesus 30.4.2010 7:14
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 21
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä