Kirjaudu ▼
 

Fedin Yellen muistutti mahdollisuudesta avata rahahanat uudelleen

© Kevin Lamarque / Reuters
Fedin Yellen muistutti mahdollisuudesta avata rahahanat uudelleen
Yhdysvaltojen keskuspankki Fedin pääjohtajan Janet Yellenin mukaan pankin avomarkkinakomitea etenee koronnostojen tiellä varovaisesti.
29.3.2016 19:55
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Janet Yellenin mukaan varovaisuus keskuspankin koronnostoissa on perusteltua maailmantalouden epävarmuuden takia.

New Yorkissa pörssikurssit liikahtivat Yellenin lausunnon jälkeen loivaan nousuun ja dollari heikkeni noin puoli prosenttia suhteessa 10 tärkeimpään valuuttaan.

New Yorkissa puhuneen Yellenin mukaan "avomarkkinakomitean on sopivaa edetä varovaisesti rahapolitiikan sovittamisessa".

Hänen mukaansa varovaisuus on erityisen perusteltua sen takia että ohjauskoron ollessa alhainen avomarkkinakomitean mahdollisuudet vastata talouden kriiseihin tavanomaisella rahapolitiikalla ovat rajoitettuja.

Yellen mainitsi puheessaan Kiinan talouden hidastumisen sekä rakennemuutoksen ja toisaalta myös raaka-aineiden halpenemisen mahdollisina riskien lähteinä.

Etenkin öljyn halpeneminen voisi vaikuttaa maailmantalouteen haitallisesti.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Yellen painotti kuitenkin, että keskuspankilla on edelleen liikkumavaraa rahapolitiikan keventämisessä.

Ohjauskoron muutosten lisäksi myös keskuspankin hallussa olevien arvopaperien määrää ja niiden koostumusta voidaan muuttaa. Tällä Yellen viittasi mahdolliseen uuteen määrälliseen elvytykseen.

Yhdysvaltain keskuspankki nosti joulukuussa ohjauskorkoaan historiallisesti pois nollarajalta. Fedin ohjauskoron tavoitehaarukka nousi 0,25–0,50 prosenttiin aiemmasta 0,00–0,25 prosentista.

Edellisen kerran korkoa oli nostettu kesäkuussa 2006.

29.3.2016 19:55
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Janet Yellen
Tagit Fed

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Siinä se sitten meni. Viimeinen haave että euro putoisi sille tasolle että euro alue voisi jotenkin selvitä tästä ...ska kasasta. EKP johtajat nukkuu ja nauttii valtavia liksojaan ja + 20 mijoonaan euro työtöntä jatkaa tumput suorana odottelua paremmista ajoista niin että nei oilla on velä duunia, maksaa.

Haber euron oikeasta hinnasta ja euron devalvoitumisesta tärkeimpiä kilpailija maan-osia vastaan meni tässä.

Suome sisäilissä löpinöillä sisäisitä devalvaatioista ei ole yhtään mitään väliä.
Anonyymi: KintaaseenMenee 29.3.2016 20:03

Anonyymi
Jenkeistä voi olla ihan mieltä mitä haluaa,mutta fakta on että jenkit on todellinen suurvalta eikä kehitysmaa kuten Venäjä.Mitä vaikuttaisi maailmantalouteen jos Venäjän keskuspankki avaisi rubula hanat,vastaus,ei mitään.
Anonyymi: Huima_ero 29.3.2016 20:06

Anonyymi
The national debt is over $19 trillion and is expected to surpass $23 trillion by 2021. Will Washington learn to control spending or will they attempt to raise taxes? Is there an economic collapse at the end of this road?

Lainaus Forbes artikkelista.

Pensions became a significant expense during the 1960s. In 2015, it consumed over 25% of the federal budget.

US rahoittaa eläkkeet lainarahoilla koska kansalaisten SS maksut menevät suoraan budjetin paikkaukseen.

Medicare. It has been rising steadily since then and was the largest budget category in 2015 (27.9%).

Silti tli 40 miljoonaa ilman terveydenhoitoa.

defense spending has been trending lower. In 2015, it consumed slightly over 21% of the budget.

Muilla mailla sotateollisuus vie vain noin 2% BKT.

To finish our discussion, welfare expenditures [W] have been holding steady as has interest on the federal debt [I]. In 2015, these items consumed 10% and 6%

Velkojen korot ovat alhaiset nyt mutta odotetaan nousevan seuraavan 5 vuoden aikana 11% tuntumaan budjetista.

America’s interest expense on the debt is projected to exceed 11% of the budget by 2021.
Anonyymi: economisti 29.3.2016 21:00

Anonyymi
USA:n talouden asiat on siis todellisuudessa niin huonosti, että Janet Yellen joutuu jo nyt vihjaamaan rahanpainokoneiden käynnistämisestä uudelleen sekä FED:in mitättömien koronnostojen perumisesta ja paluusta nollakorkoihin? Lisäksi USA:n muutenkin käsittämättömiin mittasuhteisiin noussut valtionvelka on kasvanut Barack Obaman kahden kauden aikana nopeammin kuin yhdenkään aikaisemman USA:n presidentin hallinnon aikana ja myös kotitaloudet velkaantuvat hurjaa vauhtia.

Niin Yhdysvallat kuin yhdysvaltalaiset ovat eläneet jo noin 35 vuotta reippaasti yli varojensa ja yli varojen eläminen on vain kiihtynyt viime vuosina. Samaan aikaa globalisaatiokehitys on vienyt maasta perinteiset kunnon teollisuustyöpaikat ja myös USA:n hiljalleen supistuva keskiluokka on ollut jo pitkään ahdingossa, aina 70-luvulta alkaen, eikä sen reaalinen tulotaso ole noussut enää 80-luvun lopulta. Keskiluokkainen amerikkalainen unelma on enää käytännössä mahdollinen vain nukkuessa, unta nähdessä. Globalisaatiokehityksestä taas on Yhdysvalloissa hyötynyt vain hyvin pieni upporikas eliitti, jonka käsiin varallisuus näyttää kasaantuvan, mikä on taas myrkkyä kansantaloudelle ja yleiselle hyvinvoinnille.

Tämä tarina ei tule päättymään hyvin, ei ainakaan Yhdysvaltojen ja yhdysvaltalaisten kannalta. Eikä EU-alueella mene sen paremmin, pikemminkin huonommin. Jos hyvin käy, EU alkaa hajoamaan juhannuksen tienoolla Britannian EU-kansanäänestyksen myötä ja Donald Trump voittaa syksyn presidentinvaalit USA:ssa.
Anonyymi: Arminius 29.3.2016 21:14

Anonyymi
Fedin Yellen muistutti mahdollisuudesta avata rahahanat uudelleen
Ikään kuin ne olisi joskus suljettu. Keskuspankit kilpailevat, kuka onnistuu heikentämään omaa paperirahaansa eniten. Kansalaiset eivät huomaa rahanpainamista, koska oman maan paperirahan arvoa mitataan toisten maiden paperirahoissa. Aina välillä nämä samat ihmiseet tuskailevat "hintojen nousua", joka oikeasti on paperirahan arvon heikkenemistä.

Kun tulee valomerkki, musiikki katkeaa ja tarjoilu loppuu. Silloin on myöhäistä muuttaa peperivarallisuuttaan kullaksi, hopeaksi ja bitcoineiksi. Myöhäistä hankkia maata, myöhäistä opetella tuottamaan oma ruokansa.
Anonyymi: Loppupeli 30.3.2016 5:37

Anonyymi
Siinä se sitten meni. Viimeinen haave että euro putoisi sille tasolle että euro alue voisi jotenkin selvitä tästä ...ska kasasta. EKP johtajat nukkuu ja nauttii valtavia liksojaan ja + 20 mijoonaan euro työtöntä jatkaa tumput suorana odottelua paremmista ajoista niin että nei oilla on velä duunia, maksaa.

Haber euron oikeasta hinnasta ja euron devalvoitumisesta tärkeimpiä kilpailija maan-osia vastaan meni tässä.

Suome sisäilissä löpinöillä sisäisitä devalvaatioista ei ole yhtään mitään väliä.


Sisäinen devalvaatio pahentaa vain entisestään maamme itseluotua ahdinkoa.
Suomi on luopunut jo suurelta osin itsenäisyydestään ja loputkin rippeet menevät muutaman vuoden kuluttua liittovaltion myötä. Tämän kehityksen huomaa hyvin siitä, kuinka kiire valtaeliitillä on tehdä viimeinen rahastus kansallisomaisuutemme myynnillä sekä muina arveluttavina bisneksinä.
Poliittisesti todellakin mielenkiintoinen vuosi tulossa..
Anonyymi: ILoveMrBurns 30.3.2016 9:18

Anonyymi
Jenkeistä voi olla ihan mieltä mitä haluaa,mutta fakta on että jenkit on todellinen suurvalta eikä kehitysmaa kuten Venäjä.Mitä vaikuttaisi maailmantalouteen jos Venäjän keskuspankki avaisi rubula hanat,vastaus,ei mitään.Niin tuskinpa kukaan kuvitteleekaan, että Venäjällä menisi mielettömän hyvin. Eipä tietenkään.
Tuskinpa millään maalla menee. Ei edes Kiinalla.

Sen sijaan niillä yksityisillä, yhtiöillä ja sijoituspankeilla, jotka ovat kärränneet politikkojen suotuisalla myötävaikutuksella voittojaan veroparatiisien Varjopankeihin menee epäilemättä niin hyvin kun silloin voi vain mennä.

Kysymys onkin enenmmän siitä, että ihmisille luodaan tyhjästä mielikuvaa (niin kuin pankit luo rahaa), että USA:la menisi muka hyvin. -"Kasvua pukkaa ja pörssit kasvaa kohisten".
Niin se kasvoi vielä 2008 vuoden alussa ja yksi yö ja talous tuli alas kuin kivi.
Yleensä sitä ennen lypsetään uskovaisilta viimmeisetkin dollarit.
Niin se on aina tehty.
Ainoa mikä todella kasvaa on täysin vedonlyöntiin perustuva johdannaiskupla ja siitä eivät USA tavalliset kansalaiset ole päässeet hyötymään. Jos ylipäätään on työtä, niin se on osapäivä-työtä.

Kaikki muu perustuu mielikuviin, markinoiden ja tilastojen manipulointiin sekä niiden pohjattomaan uskoon, jotka ovat elämänsä katselleet USA:laisia elokuvia, eivätkä halua tajuta, että ne ovat vain elokuvia.
Talous on nykyisin Hollywood-maista kuplaa.

Olisin mielenkiintoista tietää paljonko eläkevaroista on "sijoitettu" johdannaisiin ?
Anonyymi: HollywoodTalous 30.3.2016 16:04

Anonyymi
Niinpä tietenkin

Lisää pätäkkää finanssimarkkinoille, niin kuin
se jotakin auttaisi. Holtittoman keskuspankki-rahoituksen vaikutuksethan on jo nähty moneen
kertaan: se ei ole elvyttänyt reaalitaloutta eikä
lisännyt kysyntää, vaan on kasvattanut kaiken aikaa
kuplaa osake- ja rahoitusmarkkinoilla.
Kun ei ole kokonaiskysyntää, ei ole myöskään
mielekästä investoida uuteen tuotantoon. Seurauksena on ollut pitkittyvä ja ilmeisesti entistäkin pahempi taantuma.

Sellaisenaan FEDin johtajan puheen voi tulkita
neuvottomuudeksi - ja suorastaan epätoivoksi.
Anonyymi: ilposetä 30.3.2016 18:50

Anonyymi
on selvää että hintojen lasku saa velan hoidon entistä vaikeamaksi. Niin kauan kuin kaikki nousi jatkuvasti voi velkaakin ottaa lisää silti se ei tuntunut missään. Mutta laskevien hintojen mailmassa pienikin korko lainalle tuntu.
Näin USA valtiokin joutu tuvautumaan entistä enemän uusien setelien painamiseen rahoitus muotona.
Kun velkaa ei voida jatkuvasti lisätä ja siten ainut vaihtoehto ontuo seteli koneiden pyöritys. USA siinä on se etu että jatkuvasti iso osa painetuista seteleitä joutuu mailmalle ja siten USA keskuispankilla ei ole vaaraa että ne joutuisi lunastamaan.
Anonyymi: säästäväisyys 31.3.2016 9:34
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä