Kirjaudu ▼
 

Fed täytti odotukset – ohjauskorko pysyi ennallaan

Andrew Harrer
Fed täytti odotukset – ohjauskorko pysyi ennallaan
Rahapolitiikasta päättävä Fedin avomarkkinakomitea piti ohjauskoron ennallaan 0,25-0,50 prosentin tavoitehaarukassa. Tänä vuonna nähdään todennäköisesti kaksi koronnostoa.
16.3.2016 20:21
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Yhdysvaltain keskuspankki Fed piti ohjauskorkonsa odotetusti ennallaan tänään päättyneessä korkokokouksessaan ja laski arviotaan siitä, kuinka korkeaksi korko tänä vuonna vielä nousee.

Rahapolitiikasta päättävä Fedin avomarkkinakomitea piti keskeisen fed funds -koron ennallaan 0,25-0,50 prosentin tavoitehaarukassa, mihin se koron nosti joulukuisessa kokouksessaan.

Uutistoimisto Bloombergin ekonomistikyselyssä vain neljä ekonomistia 98:sta uskoi federal funds -koron tavoitehaarukan nousevan 0,50–0,75 prosenttiin 0,25–0,50 prosentista.

Avomarkkinakomitean mediaaniennuste ohjauskoron tasosta vuoden lopussa on nyt 0,875 prosenttia, mikä viittaisi vielä kahteen koronnostoon tänä vuonna. Vielä joulukuussa Fed ennakoi kuluvalle vuodelle neljää koronnostoa.

Fedin mukaan maailmantalouden heikentyneet kasvunäkymät ja rahoitusmarkkinoiden myllerrys muodostavat riskin myös Yhdysvaltain taloudelle. Fed ennustaa silti Yhdysvaltain talouden jatkavan kasvuaan maltilliseen tahtiin ja työmarkkinoiden edelleen vahvistuvan.

Fedin mediaaniennusteen mukaan ohjauskorko olisi ensi vuoden lopussa 1,875 prosentissa, kun joulukuinen ennuste povasi 2,375:ttä prosenttia. Vuoden 2018 lopun ennuste laski kolmeen prosenttiin aiemmasta 3,25 prosentista.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Inflaation Fed ennustaa tänä vuonna jäävän 1,2 prosenttiin joulukuussa arvioidun 1,6 prosentin sijaan. Ensi vuonna inflaatio kiihtyisi 1,9 prosenttiin ja sitä seuraavana vuonna kahteen prosenttiin. Fedin inflaatiotavoite on alle kaksi prosenttia.

Vielä aiemmin talvella Fedin odotettiin pysyvän viestimällään nousevalla korkopolulla, mutta rahoitusmarkkinoiden heilunta ja maailmantalouden kasvuhuolet ovat herättäneet epäilykset Fedin koronnostoista.

Lisäksi useat keskuspankin päättäjät ovat puheillaan vaimentaneet odotuksia uusista koronnostoista samalla, kun Yhdysvaltain talouden elpymisestä on saatu ristiriitaista tietoa.

Joulukuun koronnosto oli ensimmäinen seitsemään vuoteen. Vuoden 2008 joulukuussa Fed laski ohjauskorkonsa 0,00-0,25 prosenttiin nostettuaan sitä edellisen kerran vuoden 2006 kesäkuussa.

16.3.2016 20:21
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (11)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kyllä talous usassa on kuralla kun korkotaso on noin sairas. Venäjän taloudella menee hyvin ja talouden kuumenemista pitää jopa hillitä yli 10% korkotasolla.
Anonyymi: Arminius 16.3.2016 20:38

Anonyymi
Kulta. Niin yksinkertaista se on tässä markkinassa.
Anonyymi: GoldenFuture 16.3.2016 20:39

Anonyymi
Fed täytti odotukset...

Mitä muutakaan se olisi voinut tehdä. Keinot ovat vähissä.
Anonyymi: KeinoValikoima 16.3.2016 20:43

Anonyymi
Kulta. Niin yksinkertaista se on tässä markkinassa.

"$16,000,000,000,000.00 had been secretly given out to US banks and corporations and foreign banks everywhere from France to Scotland. From the period between December 2007 and June 2010, the Federal Reserve had secretly bailed out many of the world's banks, corporations, and governments."
Menee samaan konkurssiin kun kultaakaan ei ole. Saksa saa takaisin omansa Federal Reserven holveista aikaisintaan v.2020
Anonyymi: Lukija1917 16.3.2016 21:08

Anonyymi
Pääasia on että Pörssikurssit nousee ja Osingot tulee ensi keväänäkin hiukan kasvaneena!
Anonyymi: Osinkoexpertti 16.3.2016 21:16

Anonyymi
FED on itse Bernanken suulla ilmoittanut maailman olevan pysähtyneisyyden eli stagnaation kourissa ehkä kymmeniä vuosia, niin miksi tämä syrjäytetään kun puhutaan epätoivoisesti millä saataisiin kasvua ja kilpailukykyä. Nobelisti Nouriel Roubin on ilmoittanut vuosia sitten että maailman kasvut on kasvettu ja silti pidetään tällaista epätoivoista näpertelyä kuin Suomen malli puuhastelua yllä.

Mikä tällaisella julkeudella ja moraalittomalla menolla on tarkoitus? Orjuuttaminen, kolmas maailmansota vai uusi maailman järjestys?

Velkaa otettiin nyt vuoden alussa 4 miljardia. Kesän alussa otamme toisen mokoman ja syksyllä kolmannen kerran.kertokaa minne se häviää?? Markkinatalous jakaa potkuja, vie riistonsa köyhiin maihin, jaakaa osinkoja roimasti ja teettää töitä yhdellä ihmisellä kahden kolmen ihmisen verran mutta palkka on yhden ihmisen? Saa tukia vuosittain 4 miljardia verovaroista, samoin maataloustuet nallea myöten ovat 4 miljardia per vuosi.

Mihin häviää vuosittain otettu 8-12 miljardin euron velkarahat??
Uuudesasuomessa joku ihmetteli vain mihin velkana otettu 5 miljoona on hävinnyt. Jos lukee lehtiä niin vuosittain otamme tuon summan kolme kertaa. Joten mihin ne ovat hävinneet? Ulkomaiset omistajat vievät voittonsa ulkomaille verosuunnittelulla ja pikkupikku aivoillaan poliitikkomme vääntävät "Suomen mallia" siitä kuinka taviskansa ajetaan alas niin alas ettei enää ole nousua eikä kysele riistorahojen perään.
Anonyymi: kelmitMalleineen 16.3.2016 21:46

Anonyymi
SUOMEN MALLI? Miksi tuo kuullostaa pahaenteiseltä? Malli jolla saadaan epätoivoisia asioita aikaiseksi?
Jos näin tulee olemaan niin tämänluonteineen kansa saa hävitäkin. Koiviston konklaavi kuullostaa yhtä pahamaineiselta viime kurjimuksessamme.
Anonyymi: historiaToistuu 16.3.2016 22:03

Anonyymi
Taisi jäädä tussahdukseksi Fedin koron nosto. Maailma on ajautunut nollakorkoihin. Siinä ei ole mitään pahaa, vain hyvää. Jopa Raamattukin kieltää koron kiskonna.

Nyt vaan ottamaan lainaa nollakorolla. Jos ei ole kattoa pään päällä, niin parempaa aikaa assunnon ostamiselle ei taida olla kuin nyt.
Anonyymi: jerry 16.3.2016 22:49

Anonyymi
Fed täytti odotukset...

Mitä muutakaan se olisi voinut tehdä. Keinot ovat vähissä.
Seuraava 25 peruspisteen koronnosto taittaa monen osakevelkapelurin selän ja syöksy osakemarkkinoilla alkaa, jyrkkänä ja alaspäin...
Anonyymi: Markkinamies 17.3.2016 2:56

Anonyymi
Velkaa otettiin nyt vuoden alussa 4 miljardia. Kesän alussa otamme toisen mokoman ja syksyllä kolmannen kerran.kertokaa minne se häviää??
Se häviää Kankkulan kaivoon, koska Suomella valtion velka on muuta EU:ta alempi. Suomen kannattaisikin ottaa kertaheitolla 50-100 miljardia lisävelkaa; puolella ostettaisiin kultaharkkoja ja toinen puolikas voitaisiin käyttää teollisuuden investointeihin. Sitten kun Suomen valtion velka-aste on yli EU:n keskitason, meitä ei enää voisi velvoittaa maksamaan Etelä-Euroopan pelastuspaketteja. Ja parasta lisävelan otossa on, että kun eurojärjestelmä lopulta romahtaa ja palaamme kultakantaan, Suomen euromääräiset velat nollautuvat. Eurojärjestelmä on tuhoon tuomittu jo yksistään siitä syystä, että jossain kohtaa ylivelkautuneille maille on edullisempaa pakottaa Euro romahtamaan kuin yrittää maksaa musertavia velkoja; ja näin nollata euromääräiset velkansa. Kun PRIGGS-maiden hallitukset käsittävät tämän tosiseikan, EU romahtaa alta viikon ja suurimpia voittajia ovat ne valtiot, joilla oli suurimmat eurovelat ennen romahdusta ja suuri kultavarasto romahduksen jälkeen. Suomen pitää liittyä tähän joukkoon ennen kuin on myöhäistä.
Anonyymi: Taas_sita_mennaan 17.3.2016 5:38
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 

Taloussanomat - Uutiset

21:48 Digitoday Uutiseksi naamioitu haittaohjelma leviää Facebookissa – ethän klikannut?
21:35 Komissio ehdottaa julkista rekisteriä EU-lobbareille
21:01 EU-komissio ottaa ison pörssikaupan tarkempaan syyniin
20:27 Venäjä pumppaa öljyä kuin neuvostovuosina
19:57 SK: Technip Offshore voi lomauttaa koko henkilöstön
19:43 Digitoday Blackberry lopettaa puhelinten valmistamisen
19:20 Kuntarahoitus myi vihreitä bondeja – rahaa Länsimetrolle ja kouluille
18:28 FK:n Tornivaara: Sopeuttamista voi tehdä monella tavalla
17:44 Viime vuonna selvä piikki: Yhä useampi raivosi lentokoneessa
17:29 Inderes: Yrityskauppojen tahti hidastunut – viime vuonna ennätys
17:05 Digitoday Kutsu kävi oikeuteen: Loppuuko musiikin rippaaminen Youtubesta?
16:25 Autoja tuodaan yhä enemmän ulkomailta – "Autonvaihto useammalla mielessä"
15:48 Nyt se on virallista: OP eroaa FK:sta
15:19 Kone laskussa nousupörssissä, Caverion jatkaa eilistä kiriä
14:24 Harjoittelija löysi sattumalta – huutokaupassa 102-vuotias samppanja
13:55 Digitoday Näin Mars asutetaan elinaikanamme - Muskin hurja suunnitelma julki
13:29 Saudi-Arabia vihjasi öljysopimuksesta Iranin kanssa
12:53 Kotipizzan kasvukausi jatkui: Asiakkaat lisääntyivät ja ostokset kasvoivat
12:19 Digitoday Accenture irtisanoo jopa 40
11:25 Vaikeuksissa kyntävä Deutsche Bank myy henkivakuutusyhtiönsä
11:16 Digitoday Natsilaulu päätyi Googlen hampaisiin – mitä oikein tapahtuu?
10:46 Deutsche Bankin toimitusjohtaja: Emme tarvitse valtiontukea missään tapauksessa
10:21 Suomi putosi kilpailukykyvertailussa – Ruotsi kiri ohi
10:01 Vanhojen asuntojen hinnat nousivat elokuussa
09:18 Hanjinin konttilaivat halutaan myydä mahdollisimman pian
09:03 Digitoday Sitä on tehty vuosikausia - nyt Youtube sallii sen
08:44 TVO haastanut Arevan oikeuteen Ranskassa
07:41 Ilta-Sanomat Rakentaja vaikeni talon märkätilojen virheistä – joutui maksamaan ostajalle 50 000 euroa
06:03 Digitoday Jouduitko hakkeroiduksi? Älä tee tätä yleistä virhettä
06:02 Analyysi Maailman vaarallisin pankki – tätä ei voi päästää nurin
Asiakastieto

Yhteistyössä