Kirjaudu ▼
 

HS: Fiva laittaa eläkeyhtiöt kuriin – asiakkaita ei saa houkutella rahalla

Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
HS: Fiva laittaa eläkeyhtiöt kuriin – asiakkaita ei saa houkutella rahalla
Finanssivalvonta antaa lähiaikoina uudet ohjeet eläkeyhtiöiden työhyvinvointirahojen käytöstä, kertoo Helsingin Sanomat.
26.2.2016 07:52
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Finanssivalvonta (Fiva) antaa lähiaikoina uudet ohjeet eläkeyhtiöiden työhyvinvointirahojen käytöstä, kertoo Helsingin Sanomat (HS).

HS:n mukaan Fiva tiedottaa asiasta maanantaina.

Uudet ohjeet puuttuvat suurimpien eläkeyhtiöiden Varman ja Ilmarisen tapaan käyttää osa työhyvinvointirahoista tarjouskilpailuun asiakkaista.

Uuden ohjeen mukaan rahoja saa käyttää vain ja ainoastaan työkyvyttömyysriskin torjuntaan. Eläkeyhtiöiltä vaaditaan kirjalliset ohjeet, jotka varmistavat rahojen käytön tähän tarkoitukseen.

Lisäksi jaettavan rahan tulee olla peräisin siitä eläkemaksun osasta, jonka eläkeyhtiö kerää yrityksiltä työttömyysriskin hallintaan. Etenkin suurimpien eläkeyhtiöiden kohdalla ero kerätyn ja jaetun rahamäärän välillä on ollut jopa kolminkertainen.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Uudet ohjeet sopivat hyvin pienemmille eläkeyhtiöille, mutta isommilla Varmalla ja Ilmarisella on ollut huomautettavaa. Ilmarisen mukaan uudistuksessa pitäisi olla kolmen vuoden siirtymäaika.

HS kertoi torstaina Varman houkutelleen Raha-automaattiyhdistyksen RAY:n asiakkaakseen poikkeuksellisen suurella, 755 000 euron työhyvinvointirahalla. Vastaavia tapauksia on lehden mukaan useita viime vuosilta.

26.2.2016 07:52
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Ilmarinen Varma

Kommentit (20)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Suomen hallitus ja koko olemassaolon infra kaatuu perustuslakiin. 40 vuoden työt tekemättä vain omaa etua on ajettu.
Anonyymi: homonKostoOnKaamea 26.2.2016 8:08

Anonyymi
Eläkeyhtiöt kilpailevat väärin päin eli jakavat rahaa saadakseen asiakkaita. Rahaa jaetaan tyky-rahoina ja ylihintaisina kiinteistökauppoina. Normaalit yritykset kilpailevat tehokkuudella ja laadukkailla tuotteilla. Eläkeyhtiöiden tuote on kaikille sama. Suomessa ei tarvita kuin yksi yhtiö hoitamaan eläkkeitä.
Anonyymi: Turkulainen 26.2.2016 8:28

Anonyymi
Todella ankaraa lakia ja valvontaa tulossa , samaa vartalonlämmintä jetron jämäkkää kuin tuolla rakennusalalla jossa miljardibisneksen suurin ongelma ja huoli on työläisten turvalasit ja kypärä, muuten olis kaikki kunnossa , kypärä suojaa mitä? Ja lasit on huurussa joten saadaan enemmän tehtävää, valvontaryhmälle kuulosuojaimet ja mustat ämpärit päähän ni ollaan tasoissa.
Anonyymi: Tööttööö 26.2.2016 8:35

Anonyymi
Eläkeyhtiöissä on unohdettu täysin niiden alkuperäinen tarkoitus. Mutta ainahan valtava määrä rahaa johonkin koottuna kerää ympärilleen ne kaikkein rahanahneimmat ja häikäilemättöminmmät tyypit vetelemään välistä.
Anonyymi: RahametsänSiimeksess 26.2.2016 9:13

Anonyymi
Entä ne kohtuuttomat palkat ja palkkiot? Rahaa saa polttaa ravintoloissa ja veroparatiiseihin! Eläkeläisten varoja rahastoidaan ja eläkeläiset joutuvat sosiaaliviraston asiakkaiksi sekä leipäjonossa seisomaan!
Anonyymi: varmanPASKAA 26.2.2016 9:15

Anonyymi
Fiva: ei saa antaa yrityksille rahaa, jota ne käyttävät työntekijöidensä hyvinvointiin.

Sen sijaan eläkeyhtiöiden johdon jättibonuksista ja eläkeyhtiöiden veroparatiisikytkennöistä ei Fivalla ole mitään pahaa sanottavaa.
Anonyymi: Moraalikato 26.2.2016 9:31

Anonyymi
Kansan eläkerahojen hallinnoinnissa ei tule sallia minkaalaista korruptiota tai rahojen väärinkäyttöä. Siellä toimivien ihmisten tulee olla moraalisesti nuhteettomia.
Tai joutaisikohaän tämä koko pakollinen eläkejärjestelmä joutaisi purkaa... tai sitten ainakin muttaa esim niin että sinne maksetut rahat eivät olis "tuuliajolla" vaan esim ihmisen kuollessa enne eläkeikää sinne maksamat rahat maksetaisiin perikunnalle...
Anonyymi: MaksettuRahaKatoaa 26.2.2016 9:33

Anonyymi
Miksi Finanssivalvonta puuttuu ei-korruptioon? Millä oikeudella?

Eikös se ole hyvä asia että joku hyötyy siitä että julkisen sektorin kontrollissa oleva taho saadaan pienin (rahallisin) hyödyin asiakkaaksi? Onhan se helpompaa rahantuloa kun on verorahoista (tai tässä tapauksessa veikkausvaroista) takaantuvat tasaisen suuret tulot? Mitä tähän OECD toteaa?

Menee hyvävelivelat ihan sekaisin! Hyi Finanssinvalvonta, hyi!
Anonyymi: Onnim 26.2.2016 9:43

Anonyymi
Eläkeyhtiöissä tapahtuvat kohtuuttomuudet ovat yksi osa suurta puhallusta, joka on tehty parin vuosikymmenen aikana. Mihinkään ei enää voi vaikuttaa mitenkään, vaan pienet piirit jakavat koko maailman keskenään. Suuri enemmistö katselee sivusta, ja osa keskiluokasta vielä fanittaa tätä kehitystä kuvitellen, että ehkä jotenkin hyötyy siitä. Vaikka fanit ovatkin vain hyödyllisiä idiootteja.

Tämän tien päässä on enemmistön elintason kuihtuminen, demokratia vetääkin jo viimeisiään.
Anonyymi: MeKeksimmeMaailman 26.2.2016 9:45

Anonyymi
Eläkeyhtiöissä on vähän sama ongelma kuin oli ennenvanhaan säästöpankeissa ja nykyään osuuspankeissa: paljon rahaa mutta ei selkeää omistajaa. Osuuskunnat, osuuspankit, säästöpankit ja keskinäiset yhtiöt ovat sellaisia, joissa toimiva johto saa huseerata ilman kontrollia, koska ei ole sitä tahoa, joka kantaisi viimekädessä omistajariskin. Tällöin tarvittaisiin vahvaa viranomaisvalvontaa.
Anonyymi: Jerome 26.2.2016 10:10
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä