Kirjaudu ▼
 

HS kertoo pankkien pelosta: Apple voi kaapata pankkitoiminnan

© China Daily China Daily Infor
HS kertoo pankkien pelosta: Apple voi kaapata pankkitoiminnan
Älypuhelimen maksusovellus voidaan jatkossa liittää suoraan asiakkaan pankkitiliin. Pankeille muutokset aiheuttavat harmaita hiuksia, Helsingin Sanomat kirjoittaa.
24.2.2016 08:05
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Digitalisaation suurin uhka pankeille on kahden vuoden päästä voimaan tuleva EU:n maksupalveludirektiivi, joka pakottaa pankit tarjoamaan asiakastiliensä rajapinnat ulkopuolisten palveluntarjoajien käyttöön, Helsingin Sanomat uutisoi.

– On oikeastaan uskomatonta, että EU on luomassa tilanteen, joka päästää tällaiset loiset kiinni pankkitileihin – ja vielä samaan aikaan, kun pankkien sääntelyä on kiristetty jatkuvasti, nimetön korttialan asiantuntija kommentoi lehdelle.

Liiketoiminnan digitalisointiin keskittynyt Solinorin kehitysjohtaja Sami Karhunen selostaa HS:lle potentiaalisen tulevaisuuden tapahtumaketjun: iPhone kysyy käyttöönoton yhteydessä, otanko Apple-pankin käyttöön. Seuraavana valitaan listasta, mitä suomalaista pankkia käyttää.

– Se onkin sitten viimeinen asia, jonka vanhasta pankistani näen. Kaikki palvelut toimivat jatkossa Applen käyttöliittymällä. Vanhasta pankistani tulee sillä sekunnilla vain kasvotonta infrastruktuuria, rahoitusalan Caruna, Karhunen visioi.

Mikäli pankit menettävät kosketuksen asiakkaaseen, kilpailussa ratkaisevat lähinnä hinta ja saatavuus.

Alalla saattaa syntyä ainoastaan verkossa toimivia pankkeja, ilman henkilökohtaista palvelua eikä konttoreita. Ne voisivatehkä myös koota asiakkaan eri pankkien plevluita yhteen.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Muutokset ovat tiedossa, ja tämä näkyy myös sijoittajien kiinnostuksessa alaan. Sijoitukset finanssialan startup-yrityksiin kaksinkertaistuivat maailmalla viime vuonna 20 miljardiin dollariin

Suomessa esimerkiksi OP-ryhmän Pivo on tuomassa markkinoille maksutavan, joka toimii lähes samoin kuin iPhonessa toimiva Apple Pay.

– Myös perinteiset pankit, kuten OP, joutuvat arvioimaan, millaisia palveluja ja mille markkinoille ne jatkossa tarjoava, sanoo OP:n pankkitoiminnan johtaja Jouko Pölönen.

24.2.2016 08:05
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Apple
Ihmiset Jouko Pölönen

Kommentit (41)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Rekisteröitynyt käyttäjä
– On oikeastaan uskomatonta, että EU on luomassa tilanteen, joka päästää tällaiset loiset kiinni pankkitileihin


Hehee, vai että "loiset"?

Aika omituinen lausunto tyypiltä, joka itse edustaa pankkialaa, eli juuri niitä loisia sieltä pahimmasta päästä!
Rekisteröitynyt käyttäjä: AsioitaSeurannut 24.2.2016 8:16

Anonyymi
Eihän pankista saa enää palvelua. Sitä tarjotaan pankin verkkosivuilla. Rahaa ei saa nostaa kuin parina tuntina joku päivä. Monessa konttorissa ei ollenkaan. Mitä ne siellä vanhoissa konttoritiloissa nysvää? Yrittävät epätoivoisesti myydä rahastoja ja vakuutuksia ?
Anonyymi: Pankkineuvoja 24.2.2016 8:16

Anonyymi
Tämähän on loistavaa. Kaikkien pankkien verkkopankit on tunnetusti täyttä kuraa joten muutos on enemmän kuin toivottu.
Anonyymi: alviki 24.2.2016 8:21

Anonyymi
Ihan normaalia uutta taloutta, autonasentaja ei haluu korjata autoa vaan huoltaa,vartiointifirma ei halua lähettää vartijaa vaan soitella asiakkaalle, pankit ei halua nähdä asiakasta vaan myydä ilma/lumelappuja joissa on lupaus/ ilman vastuuta sijoitetusta pääoman tuotosta......eli ei kukaan halua tehdä töitä vaan käydä työpaikalla ja etähommia ja pitää hauskaa ja teettää jokaikinen työ vaikka vastaantulijoille, joten velaton kattoo sivusta tota showta.
Anonyymi: Pimiös 24.2.2016 8:23

Anonyymi
Näillä nyky toimilla ja puhelimilla on asiaa testattu kovaan kritiikin aiheuttamana onko tämä riittävän turvallista nyt.

Aasian tunnustelijat sanoi yhteen ääneen ''ei''.

Puhelin pitää muuttua samoin pankki ja se sovellus, laki tilien turvallisuuteen ei ole viellä julkaistu vaikka on ollut valmiina jo hyvän aikaa (kuka laittaa muutosta hanttiin?).
Anonyymi: lain_voima 24.2.2016 8:25

Anonyymi
Mikäli näin käy, niin silloin vain klikkaat että ET ota tuota palvelua käyttöön.
Anonyymi: Helppo-ratkaisu 24.2.2016 8:29

Anonyymi
Hienolta näyttää tulevaisuus työpaikkojen osalta. Isot jenkkiyhtiöt (Apple, Google, Facebook) vievät suurimman osan esim. pankkien ja tietoliikenneoperaattoreiden liiketoiminnasta kaikissa maailman maissa, eivätkä kuitenkaan maksa voitoistaan niihin veroja. Miljoonia uusia työttömiä, joiden entiset tulot valuvat jo ennestään rikkaiden taskuihin.
Anonyymi: Hyvältävaikuttaa 24.2.2016 8:38

Anonyymi
Korkokate on hyvä : omenalogo-luottokorttia vastaan iPölvästit ovat valmiita keskittämään kaikki rahansa Applen pääkonttoriin ja lisäksi ottamaan kulutusluottoa jenkkkikorolla dollareina (sitä myönnetään vain iVehkeisiin).
Anonyymi: IPankki 24.2.2016 8:39

Anonyymi
En käy pankissa enää kuin lämmitelemässä pakkasella.

Ja sitä paitsi pankit on tilannet tätä jo vuosikausia, miksi sitä he ei sitten saisi.
Anonyymi: hyväsiitätule 24.2.2016 8:44

Anonyymi
EU pankin edustaja kutsuu mailman menestynempiä yrityksiä "Loisiksi" kun he itse saavat 60 miljardia tukea joka kuusa + veronmakajat ovat sytänet EU pelatukseen jo kohta 2000 miljaria.


Loiset = EU PANKIT !!!!
Anonyymi: Pankit_Loiset 24.2.2016 8:51
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä