Kirjaudu ▼
 

Goldman-pomon avautuminen kävi kalliiksi – yli kahden miljardin tikki

Goldman-pomon avautuminen kävi kalliiksi – yli kahden miljardin tikki
Eilen The New York Times -sanomalehdessä julkaistu investointipankki Goldman Sachsin työntekijän erokirje kävi yhtiölle kalliiksi. Markkinat tekivät Greg Smithin kirjoituksesta oman johtopäätöksensä, ja Goldmanin arvosta katosi 2,2 miljardia dollaria.
15.3.2012 19:54
Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Eilen The New York Times -sanomalehdessä julkaistu kirjoitus investointipankki Goldman Sachsin moraalisesta rappiosta on osoittautunut monella tapaa vahingolliseksi yhtiön kannalta.

Goldmanin Lontoon-johtajan Greg Smithin erokirje johti pankin arvon alenemiseen Wall Streetillä. Smith syytti Goldmania asiakkaiden edun unohtamisesta oman voiton tavoittelun huumassa.

Markkinat tekivät Smithin syytöksistä omat johtopäätöksensä, ja Goldmanin osake tippui 3,4 prosenttia eilen New Yorkissa. Pankin markkina-arvolla mitattuna tämä tarkoittaa noin 2,2 miljardia dollaria eli noin 1,7 miljardia euroa.

Osakekurssin lasku oli osittain vain hetken huumaa. Torstain kaupankäynnissä Wall Streetillä Goldmanin osake oli palautunut 2,2 prosenttia noin kolmen ja puolen tunnin kaupankäynnin jälkeen. Pankin osake on kallistunut kuluvan vuoden aikana yli kolmekymmentä prosenttia.

Smith kritisoi Goldmanin työntekijöitä muun muassa siitä, että he ovat kiinnostuneempia asiakkaidensa "ryöstämisestä" kuin palvelemisesta. Smithin kirjoitus on nostattanut mielipidemyrskyn pankkimaailmassa.

Goldmanin entisen työntekijän syyttämät pankin toimitusjohtaja Lloyd. C. Blankfein ja hallituksen puheenjohtaja Gary D. Cohn vastasivat kritiikkiin tänään entisille ja nykyisille työntekijöille jaetulla muistiolla, sanoen että Smithin väitteet eivät vastaa firman, arvoja, kulttuuria tai sitä, "miten suurin osa Goldman Sachsin työntekijöistä ajattelee firmasta ja kuinka se työskentelee asiakkaiden hyväksi".

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Yhdysvaltain keskuspankin entinen pääjohtaja Paul Volcker luonnehti Smithin kirjoitusta "radikaaliksi, vahvaksi" jutuksi. Volckerin mukaan investointipankkimaailma on ympäristö, joka johtaa eturistiriitoihin.

Eri arvioiden mukaan Smithin kirjoitus voi saada huippuasiantuntijat pohtimaan sitä, haluavatko he olla osa Goldmania. Toisten mukaan Goldman on onnistunut niin hyvin kilpailijoihinsa nähden, että kohu ei tule juuri hetkauttamaan investointipankkijättiä.

Kaikki eivät olleet kuitenkaan yllättyneitä Smithin kirjoituksesta.

– Väite, että Goldmanista on tullut äärimmäisen voittoa tavoitteleva, joskus jopa asiakkaiden edun kustannuksella, ja että osa työntekijöistä käyttävät vulgaaria ja epäkunnioittavaa kieltä, ei ole juuri uutinen, sijoitusrahasto T2 Partnersin perustajajäsen Whitney Tilson sanoi sähköpostikommentissaan.

15.3.2012 19:54
Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Lisää Aiheesta

Kommentit (31)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tarkoittaako tama nyt sita, etta ellemme heti toimi ja korvaa menetyksia pankille, tulee lamakriisitaantuma ja Suomi liitetaan Kreikan osavaltioksi?

Apua, toivottavasti vastuunkantajat ovat hereilla vaikka vaativat lobbaustoimet menossa pako/palkkiovirkaan.
Anonyymi: Talonmies 15.3.2012 20:03

Anonyymi
Eiköhän alan ammattilaiset tiedä muutenkin mitä näissä investointipankeissa puuhataan.
Anonyymi: Caveat emptor 15.3.2012 20:14

Anonyymi
Hyvä että tuli myös yleisön tietoon.
Anonyymi: Caveat emptor 15.3.2012 20:15

Anonyymi
On se vaan kumma, kun täysin katteettomalla posken soitolla saa tienattua miljaardeittain eskuudoja. Nyt kun työntekijä on ilmoittanut että jutut on juttuja niin nämä pörssipellet saa kurat housuihinsa, vaikka asia on ollut tiedossa jo vuositolokulla. Lehmannin veljekset oli parasta a-ryhmää päivää ennen nurin menoa, Enron sai kymmenen pistettä ja papukaijamerkin ja paripäivää myöhemmin kolahti asfalttiin. Kreikka oli priimalaatua ja missäs nyt seistään? Täälläkin nämä talousaivokääpiöt hönöttää kuin luokitukset laskee ja kaikki Antinpojat pienintä pajaa myöten nyyhkii nyrkkiinsä kun Guldamies Suck's päräyttelee milloin minkäkinlaista pierua suustaan.
Anonyymi: Nimetön 15.3.2012 20:16

Anonyymi
Hyvä, että jollakin omaatuntoa kyseisessä firmassa.
Muutama viikko taaksepäin TV1 lähetti ohjelman "Pankki maailman valtiaana", joka paljasti tästä Goldman Sachs'istä sen, miten se on levittänyt lonkeronsa ympäri maailmaa. Vaikuttamalla Irlannin ja Kreikan alasajoon. Käärien rahat omiin taskuihin. Toiset jäävät nuolemaan näppejään.
Omana oletuksenani ajattelen, että tämä hyväveliseurue Bilderberg -salaseura juontaa myös lonkeronsa tuohon Goldman Sachs'iin. Sehän on elinkeinoelämän ja yhteiskuntavaikuttajista ym.koostuva salaseura, kauniimmin sanottuna "aivoriihi".
Meidänkään päättäjät eivät voi olla tietämättä näistä em., jotka ohjailevat tätä nykypolitiikkaa. Hyvää on, että asioita tulee julkisuuteen. Oikein hyvä!! Kiitos toimittajille, teette arvokasta työtä.
Anonyymi: oulun sirpa 15.3.2012 20:20

Anonyymi
Starttirahaa vasta.
Anonyymi: Nimetön 15.3.2012 20:24

Anonyymi
Kauanko kaveri on elävien kirjoissa, G.S pankki on veronmaksajien varoilla pidettävä konkurssi kypsä kummajainen.
Anonyymi: kuten koko usa 15.3.2012 20:31

Anonyymi
Goldman-pomon avautuminen kävi kalliiksi - yli kahden miljardin tikki. Goldmanin arvosta katosi 2,2 miljardia dollaria.


Ihan oikein Goldman Sachsille, kun ottaa huomioon alla olevan.

"EKP:n uusi pääjohtaja Mario Draghi on eurokriisiin kyynärpäitä myöten seonneen Goldman Sachsin ex-johtaja.

Kreikan velkojen piilottaja

Mario Draghi on entinen Goldman Sachs International -pankin varapääjohtaja. Hän jätti paikkansa kuusi vuotta sitten.
Goldman Sachsilla on suora yhteys nykyiseen euromaiden velkakriisiin. Se junaili monimutkaisen järjestelyn, jolla Kreikka pystyi kätkemään miljardeja veloistaan piiloon muilta euromailta. Näin Kreikka pääsi livahtamaan Euroopan rahaliittoon Emuun ja sitä myötä eurovaluuttaan sen aloittaessa vuonna 2002, vaikka ei täyttänyt Emu-kriteereitä.
Kreikka maksoi Goldman Sachsille järjestelystä 300 miljoonaa euroa.

Nyt euromaat rahoittavat käytännössä kansainvälisiä pankkeja, kun niiden väitetään tukevan Kreikkaa ja kreikkalaisia.

Kansanuutiset fi 8.11.2011"
Anonyymi: Pankeille lisää rang 15.3.2012 20:44

Anonyymi
Tänä vuonna suurpankkien pomoja on eronnut omasta tahdostaan jo n. 10 kertainen määrä (kuukausi verrannollisesti), verrattuna viime vuoteen. Jotain suurta taitaa olla tapahtumassa pankkimaailmassa.

Kohta kansa saa maksaa oikeen olan takaa, herrojen sekoiluista.
Anonyymi: Mikko1976 15.3.2012 20:46

Anonyymi
Federal Reserve says majority of top US banks would continue to meet capital requirements after financial shock. However, four out of 19 banks fall short of one or more minimum capital ratios.

Losses at 19 banks could total $534bn over nine quarters ending Q4 2013, under hypothetical financial shock.

Ally Financial, Citigroup (shares in which have just fallen 5.2pc), SunTrust fall below 5pc benchmark for ratio of Tier-1 common equity to risk-weighted assets over stress scenario.

Bank of America and Citigroup could incur more than $50bn pre-tax net losses from Q4 2011 to Q4 2013 under hypothetical stress scenario.

Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley and Wells Fargo could each incur more than $19bn pre-tax net losses from Q4 2011 to Q4 2013 under hypothetical stress scenario.
Anonyymi: hypothetical stress 15.3.2012 20:49
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

06:05 Digitoday Windows 10 -asennus raivostutti: Suomalaisnainen marssi Microsoftin konttoriin
06:05 Satelliiteista tuli pieniä ja halpoja – Suomeenkin uusia avaruusyrityksiä
30.5. Digitoday "Vaarallinen": Googlen uusi sovellus Snowdenin hampaissa – kehittäjä vain pahensi asiaa
30.5. Kreikka velkojille: Vaatimukset ovat meille liikaa
30.5. Suomi jämähti kilpailukykyvertailussa – uutta pontta sopimuksesta?
30.5. Air Francen lentäjälakko uhkaa EM-kisalentoja
30.5. Takaako nollasopimus Suomen kilpailukyvyn? Ekonomistit eri mieltä
30.5. Digitoday Nokia pistää 4G:n minikopterin sisään
30.5. NSIG:n Okmetic-tarjous jatkuu – kauppa voi vaatia TEM:n siunauksen
30.5. Palkkaa maksettiin bensana – mätkyt menossa työntekijöiden pulitettavaksi
30.5. Rosatomin viesti Suomelle: Voimala kestää pidempään kuin yksikään poliittinen jakso
30.5. Ovakon säästöohjelma laajenee
30.5. Digitoday Tässäkö Applen seuraava ostos: HBO tai Netflix?
30.5. Vältä näitä kännykkävirheitä – uutta tietoa terveysvaikutuksista
30.5. Bitcoin-louhimo konkurssiin Ruotsissa
30.5. Helsingin pörssi etenee vailla selvää suuntaa – SSAB vauhdissa
30.5. "Tästä halutaan huvipuisto" – Espanjassa yritetään hillitä turismia
30.5. Puolustusvälineyhtiö Patrian toimitusjohtaja vaihtuu
30.5. Ex-työntekijä vinkkasi: Kamux maksanut palkkoja bensana
30.5. Tulva pysäytti Audien rakentamisen
30.5. Digitoday Windows 10:n tietoturvaan merkittävä parannus – aktivoitava itse
30.5. Digitoday "Kestämätön tilanne": Anvia taipui kompromissiin Elisan edessä
30.5. Aktia nosti talousennustetta – työmarkkinoilla "dramaattinen jakautuminen"
30.5. Rautia-rautakaupat katoavat Suomen kauppakartalta
30.5. Kiky-sopu myös viestintään ja mekaaniseen metsäteollisuuteen
30.5. Digitoday Google tuomassa hurjan myyntivaltin omille Android-puhelimilleen?
30.5. Kamux peruu listautumisen – veroja maksamatta
30.5. Elisa ostaa Anvian tietoliikenne- ja viihdepalvelut
30.5. Evli suuntaa pk-sektorille ja aloittaa yt-neuvottelut
30.5. Metsäpalojen laantuminen painaa öljyn hintaa
Asiakastieto

Yhteistyössä