Kirjaudu ▼
 

Verotus kurittaa työtöntä

Työttömien verotus on tiukentunut vaivihkaa. Nykyisin työtön pitkäaikaistyötön maksaa jo enemmän veroja kuin pienituloinen.
14.3.2009 09:52
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Osa-aikaisen myyjän veroprosentti 16 000 euron vuosituloilla on 16,8. Samaan aikaan työmarkkinatuella elävä työtön maksaa veroja 20 prosenttia. Ansiosidonnaista päivärahaa nostavan työttömän veroprosentti puolestaan on jopa 22,7, uutisoi aamun Helsingin Sanomat.

 Syynä verotuksen eroihin on hallituksen vuonna 1997 linjaama veropolitiikka, jonka tavoitteena on ollut kannustaa työttömiä töihin. Peruspäivärahan veroaste on jopa hieman noussut samalla, kun palkkatulon verotus on keventynyt.

Verotuksen erilaisuus syö ikävimmin pitkäaikaistyöttömiä. He maksavat vuodessa veroa 610 euroa enemmän kuin samoilla tuloilla elävä palkkatyöläinen. On ihmetelty, onko pitkäaikaistyöttömiltä järkeä periä veroa, jos he arjesta selvitäkseen joutuvat hakemaan vastaavan summan toimeentulotukea.

∇ Mainos ∇
14.3.2009 09:52
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (112)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 12
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tahtooko "Työväen Presidentti" myös kurittaa niin työtötekeviä kuin työttömiäkin ihmisiä?

.

Miksi pörssipelailua EI VEROTETA?

Misi veroparatiiseista ei kotiuteta siellä piileskeleviä suomalaisrahoja 450.000.000 euroa?.

.

Yhteishenki meille syntyy vasta tuloeroja kaventamalla. Miten 500 ¬/kk ja 80.000 euroa/kk voivat muka "PUHALTAA YHTEEN HIILEEN"? Eivät voi.
Anonyymi: Perustulo tuhanteen 14.3.2009 10:09

Anonyymi
Veikkaan että veroprosentti on kaikilla pian sama, noin 90% tuloista.

Valtion verotulot nääs romahtaisi muuten.
Anonyymi: Jos ei veikkaa, ei v 14.3.2009 10:12

Anonyymi
jostain ne verorahat pitää kerätä toimeentulotukiin ja työttömyyskorvauksiin.
Anonyymi: hjhhj 14.3.2009 10:14

Anonyymi
Näyttää enemmänkin olevan tarkoituksena ajaa työttömät näkemään nälkää ja kurjuuteen rangaistuksena. Suomessa näyttää olevan asuntovelkaorjuuden lisäksi myös vallalla pakkotyö.
Anonyymi: Suomalaisista saisi 14.3.2009 10:16

Anonyymi
"On ihmetelty, onko pitkäaikaistyöttömiltä järkeä periä veroa, jos he arjesta selvitäkseen joutuvat hakemaan vastaavan summan toimeentulotukea."On järkeä, koska toimeentulotuki haettaisiin kuitenkin.
Anonyymi: Nimetön 14.3.2009 10:18

Anonyymi
Onko kukaan tavannut fiksua pitkäaikaistyötöntä? Miksi heidän elämisen tulisi olla helppoa?

Tulossa on ja paljon!
Anonyymi: Näin nostamme työttö 14.3.2009 10:21

Anonyymi
Raskaana olevat tulisi kaikki irtisanoa välittömästi, jotta firmoilta saataisiin pois yhteiskunnan niille oikeudettomasta sälyttämä lapsitehtailun maksaminen.

Näin yhteiskunta pantaisiin maksamaan lasten hankkiminen niin kuin kuuluukin. Sen sijaan työttömien rankaisu on todella väärin. Suomi on epätasa-arvoinen yhteiskunta, joka kasvattaa eriarvoisuutta ja rankaisee erilaisuudesta.
Anonyymi: Tasapäiden kehto 14.3.2009 10:21

Anonyymi
Kukas silloin oli hallituksessa? Katainen? Vanhanen?
Anonyymi: Nimetön 14.3.2009 10:26

Anonyymi
Surullista lukea noita tiettyjä työttömille katkeria tekstejä.

Toivottavasti "Perusduunariksikin" itsensä nimennyt löytää pikaisesti mielenterveyshoitajan puheille.

Työttömät eivät todellakaan kieltäydy PALKKAtyöstä.

Sen sijaan kyllä monikin on kieltäytynyt palkattomasta työstä tai työstä, joka yksinkertaisesti on terveydelle vaarallista.

Pohdittava yhtälö olisi paremminkin, miksi työvoimatoimistossa on avoimena vaikkapa 20.000 työpaikkaa, joista 80 prosenttia on vain firmojen ilmaisia mainoksia tai "kokeillaas minkälaista väkeä saataisiin". Jälkimmäistä on aikoinaan kokeillut jopa Nokia, joten ei koske vain työttömiä sekään.

Kun nuo muutama tuhat oikeasti avointa työpaikkaa kohtaavat 300-400.000 työtöntä työnhakijaa, kuinka moni jää ilman töitä? Ovatko nuo ilman töitä jääneet laiskoja makoilijoita? Tuskinpa.
Anonyymi: Aito ja rehellinen p 14.3.2009 10:30

Anonyymi
Olen usean tutkinnon suorittanut, 30 vuotisen työkokemuksen omaava 54-vuotias nainen. Jäin työttömäksi pari vuotta sitten kun yritys lopetti toimintansa. Sen jälkeen olen hakenut satoja alani työpaikkoja, mutta mutta - ikärasismi rehottaa. 50 + ikäinen nainen ei kelpaa työmarkkinoille! Nyt kouluttaudun akateemisen urani jatkeeksi lähihoitajaksi tavoitellen siis aiempaa puolet huonompaa palkkaa! Maksan ansiosidonnaisesta koulutustuestani 22,5 % veroja! En usko että olen ainoa näin epäoikeudenmukaisesti kohdeltu suomalainen. Kiva että vielä oikein näilläkin palstoilla kaikki pitkäaikaistyöttömät niputetaan samaan sakkiin!
Anonyymi: Ikärasismin uhri 14.3.2009 10:35
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 12
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä