Kirjaudu ▼
 

Marimekko ja Uutechnic kirivät pörssissä

Osakkeiden kurssit ovat jatkaneet iltapäivällä loivaa nousuaan Helsingin pörssissä. Esimerkiksi teräs- ja metsäosakkeet ovat vahvistuneet selvästi rauhallisessa kaupassa.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Vaihtokärjessä miinuksella roikkuvan Nokian jälkeen olivat plussalla Outokumpu, Fortum ja Neste. Vähemmän vaihdetuista osakkeista selvässä kirissä olivat Marimekko ja Uutechnic. Toimialaindekseistä suurin osa oli nousussa.

Muualla Euroopassa kurssit ovat suunnistaneet alaspäin päättäen näin pisimmän nousuputkensa lokakuun jälkeen. Viiteindeksi Stoxx 600 oli 0,3 prosenttia miinuksella.

Yleisindeksi OMXH oli kello 14.30 aikaan 0,4 prosenttia plussalla 8042,25 pisteessä. Suuryhtiöiden OMXH 25 -indeksi oli noussut 0,6 prosenttia. Vaihtoa oli kertynyt 165 miljoonaa euroa, josta Nokiaa oli 23 miljoonaa.

Vaihtokärjessä Nokian osake oli vajonnut 1,3 prosenttia 5,61 euroon. Fortum oli vahvistunut 2,3 prosenttia ja Neste 0,6 prosenttia. Viime päivinä ylös alas keinunut rengasvalmistaja Nokian Renkaat oli 0,5 prosenttia laskussa.

Koneen Pohjois- ja Keski-Euroopan johtaja vaihtuu. Noud Veeger eroaa yhtiön tehtävistään huhtikuun alussa. Hänen seuraajansa haku on jo aloitettu. Koneen B-osake oli noussut 1,1 prosenttia.

Teräsyhtiöiden ylämäki on jatkunut. Outokummun kurssi oli noussut 5,9 prosenttia ja SSAB:n B-osake oli 5,4 prosenttia plussalla. Metsäyhtiöstä Stora Enson R-osake oli noussut 0,6 prosenttia ja kilpailija UPM:n osake 1,4 prosenttia.

Kehitysyhtiö Panostaja kertoi tuloksensa parantuneen tilivuoden viimeisellä neljänneksellä. Kuluvan vuoden liiketuloksen ennakoidaan paranevan selvästi. Osake oli 0,6 prosentin nousussa.

Konsulttiyhtiö Soprano kertoi tuloksensa pysyneen ennallaan, mutta liikevaihdon laskeneen loppuvuonna. Osinkoa ei aiota jakaa. Osake oli 15 prosenttia nousussa.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Design- ja tekstiilikonserni Marimekko jatkaa eilistä nousuaan, jota vauhditti ilmoitus yhteistyöstä amerikkalaisen tavarataloketju Targetin kanssa. Osake oli 12,4 prosenttia plussalla noustuaan eilen lähes kahdeksan prosenttia.

Myös sekoitusteollisuuden laitteita valmistava Uutechnic oli jyrkässä 19,6 prosentin nousussa. Selkeää syytä ylämäelle ei tuntunut löytyvän.

– Sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti viime kuun lopussa alkuvuoden tilauskannan kehityksestä, ei ole tullut uusia uutisia, markkinoilta kommentoitiin.

Rakennuskonserni Lemminkäinen kertoi saaneensa tilauksen Pietarin lähistölle rakennettavasta 16 miljoonan euron kerrostalokompleksista. Lemminkäisen kurssi oli laskenut 1,5 prosenttia.

Alkuvuonna pörssihaluistaan ilmoittanut päivä- ja hoivakotien rakennuttamiseen ja vuokraamiseen erikoistunut Suomen Hoivatilat kertoi järjestävänsä osakeannin ja listautuvansa First North Finlandiin.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
heh, Marimekko mainostaa itseään high class brändituotteena.

heh, Marimekko mainostaa kovasti ja ilakoi yhteistyöstä Target-alennustavarataloketjun kanssa.

heh, Target on siis alennustavarataloketju joka taistelee alhaisilla ja alennetuilla hinnoilla Walmartin kanssa.

heh, suomeksi Target on siis halpatavarataloketju, joka kilpailisi Tokmannin ja Lidlin kanssa.

Vau, mikä high class muotitalo Marimekko onkaan. Onko se uusi Suomen HM-kopioinnin liikeidea? HM kilpailee halpatuontituotteillaaan eli hinnallaan ja laatu on mitä on.

Tuskinpa Marimekon entinen johtaja Paakkanen on kovin innoissaan tästä Target-halpaketjuyhteistyöstä.

Älä massa Suomessa enää liikaa Marimekon halpatuotteista.
Anonyymi: tiesitkö 3.3.2016 15:41

Anonyymi
Niin, voi vain kysyä miksi Marimekon kurssi on tänään nousussa?

Nythän kaikki jenkeissä tietävät, että Marimekko on Target-kamaa. Sen tuotteet ovat alennustavaraa.

Eli mitenkähän käy noille Marimekon katteille - alas. Nyt sen ymmärtää uuden Marimekon strategian kautta, miksi sillä ei ole enää varaa maksaa suomalaisille työntekijöille palkkaa. Nyt kun se on alennusmyyntitavaraa, niin sen tuotteet kannattaa valmistaa vain halpatuontimaissa - Aasiassa ja Afrikassa.
Anonyymi: alennustuote 3.3.2016 15:47

Anonyymi
"Selkeää syytä ylämäelle ei tuntunut löytyvän", Luonnehtii Sami N. Uutechnicin kurssin aikamoista ampaisua ylös päin. Uutechnicin osakkeilla tehdyt kaupat ovat viimeksi kuluneen kuukauden aikana olleet mitä ilmeisimmin tavallisten piensijoittajien tekemiä ostoksia. Siihen viittaa kauppasummien koko eli alle tuhannen euron ostoja on melko runsaasti, muutaman tuhannen suuruisia niin ikään ja joitakin kymppitonnin tienoilla olevia hankintoja. Varsinaisia suursijoittajia ei ole ollut liikkeellä sikäli mikäli kauppasummien perusteella voi tilannetta arvioida. Vai olisiko joku Iso Pörssihai esittämässä piensijoittajaa?
Anonyymi: Tunnustelija 3.3.2016 22:48
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä