Kirjaudu ▼
 

HBL: Stockmannin hallituksen puheenjohtaja jättää riidan takia

Jari Lam
HBL: Stockmannin hallituksen puheenjohtaja jättää riidan takia
Konstsamfundetin toimitusjohtaja Kaj-Gustaf kertoo Hufvudstadsbladetille haluavansa osoittaa päätöksellä, ettei säätiö havittele valtansa kasvattamista Stockmannissa.
26.2.2016 16:54
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Konstsamfundet-säätiön toimitusjohtaja Kaj-Gustaf Bergh luopuu tehtävästään tavaratalokonserni Stockmannin hallituksen puheenjohtajana, kertoo Hufvudstadsbladet (Hbl). Hän kuitenkin jatkaa Stockmannin hallituksen jäsenenä.

Lehden mukaan taustalla on Stockmannin suurimman omistajan Hartwall Capitalin ja toiseksi suurimman omistajan Konstsamfundetin välinen riita.

Hartwallin suvun sijoitusyhtiö teki hiljattain yhtiökokoukselle ehdotuksen Stockmannin A- ja B-osakesarjojen yhdistämisestä.

FÖRENINGEN KONSTSAMFUNDET R.F. Hartwall Capital Oy Ab Stockmann Oyj Abp
Taloustiedot
Y-tunnus 0200196-3
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto AYH
TOL-luokka
Museoiden toiminta
Kaikki yrityksen taloustiedot

Sijoitusyhtiö omistaa B-sarjan osakkeita, jotka antavat sille suhteessa heikosti äänivaltaa yhtiökokouksessa. Suomenruotsalaiset säätiöt Konstsamfundet ja Svenska Litteratursällskapet puolestaan omistavat paljon ääniä antavia A-sarjan osakkeita.

Bergh kertoo HBL:lle haluavansa osoittaa päätöksellä, että Konstsamfundet vastustaa Hartwallin suvun ehdotusta, koska se katsoo sen olevan huono Stockmannille. Hänen mukaansa ei pidä luulla, että säätiö vain haluaa itselleen valtaa yhtiössä ja puheenjohtajan tehtävän.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Berghin mielestä ei ole hyvä, etteivät suuromistajat pääse yhteisymmärrykseen.

Hartwall Capitalin hallituksen puheenjohtaja Ole Johansson sanoo lehdelle, ettei hän ole missään nimessä ehdottanut Berghille Stockmannin puheenjohtajuudesta luopumista.

26.2.2016 16:54
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (24)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Missä Ole siellä Ongelmia yritysten järjestelyissä!
Anonyymi: OleHiljaaJohansson 26.2.2016 17:06

Anonyymi
"HBL: Stockmannin hallituksen puheenjohtaja jättää riidan takia"
"Konstsamfundetin toimitusjohtaja Kaj-Gustaf kertoo..."

häh?
Anonyymi: mitähäh 26.2.2016 17:28

Anonyymi
Kaj-Gustaf Bergh luopuu tehtävästään tavaratalokonserni Stockmannin hallituksen puheenjohtajana, kertoo Hufvudstadsbladet (Hbl). Hän kuitenkin jatkaa Stockmannin hallituksen jäsenenä.


Toisin sanoen kyseessä on puhtaasti kosmeettinen toimenpide. Tyyppi väistyy muodollisesti hallituksen pj:n tuolilta, mutta on edelleen hallituksessa kaikkien muiden RKP/Konstsamfundet -kamujensa kanssa vahvana omaan suuntaansa vaikuttavana voimana.

Mikään ei muutu.
Anonyymi: kosmetiikkaa 26.2.2016 17:35

Anonyymi
"HBL: Stockmannin hallituksen puheenjohtaja jättää riidan takia".

Jännitys tiivistyy että mitä jättää..
Anonyymi: NalleVaalruus 26.2.2016 18:20

Anonyymi
Toiset osaavat väistyä, toiset eivät sitten millään. Vrt. Tullihallitus. Olisikohan työpaikkakulttuurissa jotain eroa valtion laitoksessa ja yksityisessä yrityksessä ?
Anonyymi: Torpetspojke 26.2.2016 18:20

Anonyymi
Nyt täytyisi antaa kaikki valta taidesäätiölle. Vain sillä tavalla saadaan kaupallinen menestys jälleen takaisin ja valloitettua takaisin venäjän markkinta.
Anonyymi: vanhatosaajatkehiin 26.2.2016 18:25

Anonyymi
Hartwall capital on ostanut tietoisesti äänivallattomia osakkeita, mutta nyt haluaa päästä kiinni äänivaltaan jakamaan omaisuutta, Ts. Stokmanni lihoiksi. Tämmöistä kapitalismi on, Nokia ja renkaatkaan eivät opeta. Tarvitaan lakia ja järjestystä.
Anonyymi: Capitaali 26.2.2016 19:04

Anonyymi
Näiden sisällöntuottajien tuotokset kannattaisi ihan oikeasti kierrättää jonkun luku- ja kirjoitustaitoisen henkilön kautta ennen julkaisua. Koskee erityisesti otsikoita, mutta myös tekstiä.
Anonyymi: sfadsfsa 26.2.2016 19:06

Anonyymi
Stockmann on kuin matkapuhelinNokia ja samoista syistä. Ei kuunnellut asiakasta ja nyt kävi sitten näin. Kaikki menee ja Helsingin tavaratalokin muutetaan varmaan vielä toimistoiksi, hotelliksi ja ravintoloiksi. Kauppa loppuu
Anonyymi: Käkikello 26.2.2016 19:27

Anonyymi
Hartwallin suvulla ei näytä olevan vielä mammonaa tarpeeksi. Rikkaille ei riitä mikään. Tietoisesti ostanut B osakkeita ja nyt euron kiilto on tullut silmiin, euro sokaisee pitää taas paikkansa.
Anonyymi: cookki 26.2.2016 19:36
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä