Kirjaudu ▼
 

Lontoon ja Frankfurtin pörssit pohtivat yhdistymistä

© Alex Domanski / Reuters
Lontoon ja Frankfurtin pörssit pohtivat yhdistymistä
Frankfurtin pörssiä operoiva Deutsche Börse ja Lontoon pörssiä operoiva London Stock Exchange (LSE) harkitsevat yhdistymistä. Yhdistyminen synnyttäisi yhden maailman suurimmista pörssioperaattoreista.
23.2.2016 16:09 (päivitetty 16:22)
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

LSE Ja Deutsche Börse vahvistivat neuvottelevansa mahdollisesta yhdistymisestä sen jälkeen, kun uutistoimisto Reuters kertoi yhtiön fuusiokaavailuista.LSE:n mukaan yhdistymisessä olisi kyseessä "tasaveroisten kumppaneiden liitto", jossa Deutsche Börsen omistajat omistaisivat 54,4 prosenttia yhdistyneestä yhtiöstä.

LSE:n mukaan yhtiön omistajat saisivat jokaista osakettaan vastaan 0,4421 osaketta yhdistyneestä yhtiöstä. Deutsche Börsen omistajat saisivat puolestaan yhden yhdistyneen yhtiön osakkeen jokaista omistamaansa osaketta kohden.

Yhtiöt muistuttivat, etteivät niiden väliset keskustelut kuitenkaan välttämättä johda lopullisiin kauppoihin. Pörssit sanovat kertovansa lisätietoja asianmukaiseen aikaan.

Sekä Lontoon pörssin omistavan London Stock Exchange Groupin että Saksan pörssin omistavan Deutsche Börse AG:n osakkeet ovat olleet tänään usean prosentin nousussa. Hieman ennen kello 16 Suomen aikaan LSE:n osake oli vahvistunut 16 prosenttia. Deutsche Börsen osake oli puolestaan vahvistunut 7 prosenttia.

Vuonna 2011 Deutsche Börse yritti ostaa NYSE Euronext -yhtiön, joka operoi muun muassa New Yorkin ja Pariisin pörssejä. Euroopan unionin (EU) komissio kuitenkin tyrmäsi yrityskauppakaavailut vuonna 2012, koska yhdistynyt yhtiö olisi hallinnut yli 90 prosenttia kaikesta johdannaiskaupasta Euroopassa.


∇ Mainos ∇
23.2.2016 16:09 (päivitetty 16:22)
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
No jopas jotakin. Tällä lähtee britit EU:sta kuin kuppa Töölöstä.
Anonyymi: Hupiariittää 23.2.2016 16:15

Anonyymi
Tulisiko tapahtumaan ennen eu-äänestystä. Millä tavoin vaikuttaa eu-äänestyksen tulos.
Anonyymi: PlanB 23.2.2016 16:24

Anonyymi
Miten käy Helsingin pörssin?
Anonyymi: Nojoon 23.2.2016 16:48

Anonyymi
...joka operaatio tietysti pelastaisi Lontoon pörssin korkeammilta toimilupamaksuilta ja ylipäätään nykyistä kovemmilta vaatimukslta EU:n alueella Brexitin sattuessa...

Ja nippa nappa saksalainen omistusenemmistö (vaikka kaupoista ylivoimaisesti suurempi osa tapahtuu Lontoon kautta), jotta yrityksen toimintaa ei haluttaisi turhia rajoitella vaikka yksi osa toimiikin Lontoossa, koska olisihan kyseessä ydin-EU:n "saksalainen" yritys...
Anonyymi: joopajoopa_joo 23.2.2016 16:54

Anonyymi
Miten käy Helsingin pörssin?
Anonyymi: Nojoon


Miten käy minkä? "Helsingin pörssin"? Mikä se on?
Anonyymi: mitähäh 23.2.2016 16:55

Anonyymi
Pörssit ovat jo kauan sitten erkaantunut alkuperäisestä tarkoituksestaan. Yritysten työntekijöiden työllään aikaansaama tulos = yrityksen menestys ei enää merkitse paljoakaan. Yrityksen "arvo" voi nousta pörsseissä suhteettomaksi, samoin laskea pörssipelureiden perusteettomien odotusten tai pelkojen myötä. Pörsseissä toimijat ovat kuin heinäsirkkalaumoja, jotka syövät "kaiken vihreän", jatkaen matkaansa toisiin kohteisiin. Lisänä vielä ovat "finanssilaitosten" mielikuvitukselliset suhmuoinnit. Outo, globaali rahanahneus-virus on tuhoamassa maailmantalouden.
Anonyymi: Vanhajanainen 23.2.2016 17:20

Anonyymi
Miten käy Helsingin pörssin?


Helsingin pörssi alkaa myymään silakkaa.
Anonyymi: kjgffhjjgvvvv 23.2.2016 17:50

Anonyymi
Outo, globaali rahanahneus-virus on tuhoamassa maailmantalouden.


Kun kyse olisikin rahanahneudesta. Kyse on järjestelmästä, jossa toimitaan amoraalisesti. Frankfurtin ja Lontoon pörssien yhdistyminen saa aikaan jättiläisen, jonka toiminta muuttuu täysin hallitsemattomaksi ja jokainen euroopalainen tuntee sen nahoissaan, kun markkinat seuraavan kerran eivät pystykään korjaamaan virheitään.
Anonyymi: hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm 23.2.2016 19:24

Anonyymi
Hyvä hmmmmm! Koska markkinat ovat viimeksi korjanneet virheitään. Kyllä sen ovat maksaneet keskuspankit eli kansalaiset. Finanssitaloudessa häärivät nykyään "markkinasosialististit".
Anonyymi: kapitalisti 24.2.2016 10:26
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä