Kirjaudu ▼
 

Nordea: Kasvavat osingot tuloskauden parasta antia

Seppo Solmela
Nordea: Kasvavat osingot tuloskauden parasta antia
Kotimainen tuloskausi on yltämässä odotuksiin kohtalaisen hyvin, Nordea toteaa.
15.2.2016 12:45
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kotimainen tuloskausi on yltämässä odotuksiin kohtalaisen hyvin. Nordea pitää sen positiivisimpana antina yhtiöiden osinkoehdotuksia.

Nordea kirjoittaa viikkoraportissaan, että OMXH 25 -indeksin osalta kokonaisvoitonjakopottiaan paisutti 17 yhtiötä. Isoimpia osingonkasvattajia olivat kauppakonserni Kesko, konepajakonserni Valmet, lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec ja tuloskauden tuhdeimmasta tulosylityksestä vastannut öljynjalostaja Neste.

Koko pörssissä osinkoa on toistaiseksi kasvattamassa yli puolet yhtiöistä, minkä lisäksi toistakymmentä yhtiötä on pitämässä osinkonsa ennallaan.

Nordea huomauttaa, että suomalaisyhtiöiden kohdalla ei kuitenkaan voida puhua mistään dramaattisen suuresta osingonjaosta. Osinkojen kasvun taustalla on vahvojen taseiden ja maltillisten investointitarpeiden ohella yhtiöiden kasvaneet tulokset.

Suurimmista yhtiöistä osingonleikkauksesta kertoi kaivosteknologiayhtiö Outotec. Teräsyhtiö Outokumpu puolestaan jättää osingon maksamatta.

– Outokummulta osinko jää ymmärrettävästi tappioputken keskellä maksamatta, mutta positiivisena voi kuitenkin pitää loppuvuoden odotuksia pienempää tappiota sekä taseen vahvistumista Kiina-yksikön onnistuneen myynnin ansiosta, sanoo Nordea viikkoraportissaan.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Pankin seurannassa olevista yhtiöistä hieman yli puolet on raportoinut vähintään konsensusodotusten mukaisesta tuloksesta. Toisaalta tulokset ovat jääneet odotuksista liikevaihtoa ja osinkoa enemmän.

Osingot ja liikevaihdot ovat olleet pitkälti linjassa odotusten kanssa. Kolmannes yhtiöistä on raportoinut odotuksia paremmasta liikevaihdosta ja osingosta.

Myös suomalaisyhtiöiden alkaneen vuoden näkymät ovat olleet enemmistön osalta odotusten mukaisia.

15.2.2016 12:45
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (27)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kylläpä yrityksillä menee taas huonosti. Eiköhän lisätä taas yt-neuvotteluiden määrää, ja pistetään Suomesta lisää porukkaa pihalle.
Anonyymi: KessuaTutuille 15.2.2016 12:55

Anonyymi
Nordea: Kasvavat osingot tuloskauden parasta antia


Kasvavat osingot oikeista syistä on ihan hyvä juttu.

Mutta jos osinkoja kasvatetaan investointien ja/tai markkinaosuuden kustannuksella, kyllähän siinä voi osakkeenomistajalle olla hieman huolen aihettakin.

Ihan kuinka vain, sehän on omistajien vapaa valinta miten tekevät, on toki niin että yrityksen palauttamat varat voidaan sijoittaa aina uudelleen jonnekin muualle, joko Suomeen tai minne vain.

On pitkälti maan hallinnon/eduskunnan vastuulla huolehtia maassa niin verotus kuin erilaiset kustannuksetkin tulonjakoineen ja tulonsiirtoineen niin, että suomalainen työ etusijassa voisi pysyä sekä kilpailukykyisenä että kannattavana vaihtoehtona tulonlähteeksi.

Mitään muita vaihtoehtoja talouden korjaamiseksi ei ole, sikäli kuin halutaan pitää edelleen jokseenkin länsimainen yhteiskunta olemassa.


Kun suomalainen työ on sekä kilpailukykyistä että kannattavaa tekijälleen, silloin on myös hyvin suurella todennäköisyydellä pääomillakin halua investoida tähän maahan.

Työn kannattavuus tekijälleen ja investoinnit ovat tavallaan saman kolikon kaksi eri puolta, niitä ei voida erottaa toisistaan.
Anonyymi: Köyhäläinen 15.2.2016 13:04

Anonyymi
Ja em. "työn kannattavuus", siinä lähtökohtaisestikin perusajatus on se että avoimesta sektorista on kysymys.

Työn kannattavuus on sitä että kotimaiset kulut on sillä tasolla että palkan ostovoima on hyvä, ja työn kilpailukyky on puolestaan sitä että sitä työtä saadaan kaupaksi maailmalla riittävän paljon.

Hinta ei sinällään ole ainoa kriteeri, vaan myös laatutekijät vaikuttaa.


Kun muukin maailma kilpailee, työn hinnalla ja laadulla kilpaileminen käy aina vain vaikeammaksi, kyllä tässä asiassa tullaan lopulta rakenteellisiin kysymyksiin, eli siihen, pitäisikö kuitenkin korjata rajojen sisäpuolista varojen kuluttamista linjaan avoimelta sektorilta saatavien tuottojen kanssa.

Yhteiskunta ei voi toimia jos täällä sekä yksityiseltä että julkiselta puolelta kupataan naapurin taskuja tyhjiksi niin, että seurauksena juurikin avoimen sektorin toiminta häviää.


KAIKKI kotimaiset kustannukset pitäisi aina olla linjassa avoimen sektorin toiminnan kanssa, tämä koskettaa siis paljon laajempaa rintamaa kuin pelkästään työmarkkinoita.

On Suomen hallituksen asia huolehtia siitä, että suomalainen työ kyetään pitämään asianmukaisena tulonlähteenä Suomessa. Keinoja asian hoitamiseksi kyllä on, mutta onko tahtoa hoitaa asia - ja kenen edut edellä - jää nähtäväksi.

Työn aseman huolehtiminen on ainoa tapa pitää Suomi taloudellisesti toimivana systeeminä, pelkästään hintojen nousujen ja inflaatioiden odottelut ei tee tulosta.
Anonyymi: Köyhäläinen 15.2.2016 13:12

Anonyymi
"Nordea pitää sen positiivisimpana antina yhtiöiden osinkoehdotuksia."

Suomaassa ajetaan tehtaiden koneita loppuun, joten rahaa riittää mukavasti osinkojen kasvattamiseen. Lisäksi osakkeiden arvot on ajettu EKP:n toimesta kuplahintaiseksi, joten osakkeiden arvoa täytyy perustella hyvillä osingoilla.
Anonyymi: YllättiIloisesti 15.2.2016 13:14

Anonyymi
Pääasia on että Pörssi kurssit nousee ja OSingot virtaa tilille!
Anonyymi: Osinkoexpertti 15.2.2016 13:21

Anonyymi
Hyvää tässä on se, että suomalaiset globaaliyritykset ovat siirtäneet tuotantoaan maihin, joissa pystyy takomaan voittoja omistajille. Nykyään suomalaisten pörssiyhtiöiden liikevaihdosta jo 70 prosenttia tehdään ulkomailla. Jos ay-liike ei tätä ymmärrä, niin kohta lähes koko utanto tapahtuu ulkomailla.

Osakkeen omistajilla menee hyvin. Tänäänkin kurssit ovat nousseet 3 prosenttia ja osinkoprosentit ovat lähellä 10 prosenttia. Onneksi sijoittajilla on sentään vielä järkeä.
Anonyymi: jerry 15.2.2016 13:25

Anonyymi
Voisi kai siitä rahakasasta jolla osinkoja maksetaan lohkaista edes hiukan isomman siivun tietojärjstelmien luotettavuuden parantamiseen hankkimalla lisää redundanssia verkkoihin ja laitteisiin.

Kun me ei kanneta enää sitä kuraa nallen lattioille niin vosi edes sitten huolehtia siitä että viimme niin tehdä ja luottaa siihen että voimme niin tehdä koko ajan. Ei ole mukaavaa sekään että aina on oltava Nordean kortin lisäksi jonkin toisen paankin kortti mukana kun menee kauppaan jos sattuisi että Nordean kortti ei toimi. (tai mieluummin käteistä)
Anonyymi: Kurasaapas 15.2.2016 13:28

Anonyymi
"Suomaassa ajetaan tehtaiden koneita loppuun, joten rahaa riittää mukavasti osinkojen kasvattamiseen. Lisäksi osakkeiden arvot on ajettu EKP:n toimesta kuplahintaiseksi, joten osakkeiden arvoa täytyy perustella hyvillä osingoilla."


- Sekä palkka että työstä vuotta myöhemmin seuraavat osinkotulokset tulee kaikkien kannattavasti toimivien yksiköiden toiminnan tuloksesta. Jos kannattavuus jossain päin maailmaa on muita huonompi toimintaympäristön takia, niin siinä maassa yksiköt ajetaan lopulta alas. Terveisiä vaan Ahoselle (antakaa sille se 180.000 euroa kun kerran pyytää). Samoin tervehditään erityisesti SAK:ta, SDP:tä, ja vuoden 1980 jälkeen kaikkia suomalaisia puolueita. "Meille on jaettava kaikkee ja enemmän!".

- Se kannattamaton toimintaympäristö syntyy lopulta korporaatioiden mielivallasta, ja ylipöhön julkisvaltion verokustannuksista. Devalvaatioita ei enää ole ! (Vain eurokonkurssi..)

- Osakkeiden hinnat määritellään pörssimarkkinoilla. EKP:lla ei sen kanssa ole mitään tekemistä.
Anonyymi: Fin-Arabikevät-2016 15.2.2016 13:49

Anonyymi
Kuinkahan iso osa noistakin osingoista on tehty lapsi- ja halpatyövoimalla. Köyhien maiden köyhiä ihmisiä riistämällä. Ummistamalla silmät ympäristö- ja sosiaalisilta ongelmilta. Näin voi toimia vähän aikaa mutta kansat ovat aina kaataneet sortajansa ja niin tulee tapahtumaan myös monikansallisille suuryrityksille ja rahatalouden keinottelijoille. Muutos on tulossa. Teidän aikanne on kohta ohi
Anonyymi: muutos_on_tulossa 15.2.2016 14:03

Anonyymi
Osingot pitää pian irrota tai ette saa niitä koskaan.
€i konkka pankista mitään ulos saa.
Anonyymi: elämän_kevät 15.2.2016 14:10
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 

Taloussanomat - Uutiset

11:39 Venevahinkoja sattuu syksylläkin – vakuutusyhtiö varoittaa aalloista ja putoavista lehdistä
11:14 Nyt tuli varoitus: Öljy romahtaa alle 20 dollarin, jos sopimusta ei synny
10:56 Teollisuuden luottamus koheni vihdoin – "myönteisiä uutisia odotettu pitkään"
10:26 Kullan hinta osoittaa: Clinton jyräsi Trumpin
09:59 Digitoday Nyt se paljastui: Tässä Googlen 6 uutta vimpainta
09:44 Caverion nappasi toimitusjohtajan Nokian Renkailta
09:27 Kuluttajien luottamus heikkeni vähän
09:10 Arvio: Maersk saattaa ostaa Hanjinin
08:32 Digitoday Pelifirma mokasi rajusti: Turvapäivitys muuttui takaoveksi
08:16 LM: Taksi voi pian olla mönkijä tai kuorma-auto
07:23 Ilta-Sanomat Kiivasta väittelyä ja jäätäviä kuittauksia – kaikki Trumpin ja Clintonin kohtaamisesta
06:01 Diesel halpeni enemmän kuin bensa – dieselistä tullut sisäänheittotuote
26.9. Tutkimustulos sysäsi lääkefirman kurssin nousuun – epileptikkolapset saivat apua kannabislääkkeestä
26.9. Ranskassa radikaali askel: Varoitusvärit elintarvikkeisiin
26.9. Draghilla on Britannialle tiukka viesti: Ei erivapauksia
26.9. Liike-elämän huippukonferenssi yllätti – tarjoaa vain kasvisruokaa
26.9. Kahvin hinta pomppasi – johtuu isosta muutoksesta säässä
26.9. Trumpin ja Clintonin yhteenotto saattaa heiluttaa kursseja
26.9. Pienemmät katteet, halvemmat tilat – näin Auto-Bil aikoo painaa autojen hintoja
26.9. Arvio: Saksa kyllä pelastaa Deutsche Bankin
26.9. Digitoday Ensimmäistä kertaa Suomessa: Huijari lähetti haittaohjelman ja soitti perään
26.9. YIT hakee kasvua kaupungeista
26.9. Nyt paukkui ennätys – Deutsche Bankin kurssi sukelsi pohjiin
26.9. Algeria: Öljymarkkinat ovat nyt paljon kriittisemmässä tilassa
26.9. Pörssi pakkasella – YIT nousee
26.9. Suursijoittajat kannustavat elintarvikejättejä vaihtamaan lihan kasviproteiiniin
26.9. Elop: Kauteni Nokian johdossa osui harvinaiseen ajanjaksoon
26.9. Kansainväliset pk-yritykset uskovat suhdanteiden parantuvan
26.9. Konecranes ja Kito purkavat allianssinssa
26.9. Digitoday Pelottava löytö: Uusi iOS aiempaa turvattomampi
Asiakastieto

Yhteistyössä