Kirjaudu ▼
 

SSAB vähentää 465 – Suomessa vaarassa 50 työpaikkaa

Ville Honkonen
SSAB vähentää 465 – Suomessa vaarassa 50 työpaikkaa
Teräsjätti SSAB aloittaa Ruotsiin painottuvat yt-neuvottelut. Yhtiö aikoo vähentää väkeä myös Suomessa.
12.2.2016 08:26
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Ruotsalais-suomalainen teräsyhtiö SSAB aloittaa yhteistoimintaneuvottelut osassa Pohjoismaita, yhtiö tiedottaa. Vähennystarve on kaikkiaan enintään 465 työpaikkaa.

Suomessa neuvottelut koskevat etenkin toimihenkilöitä Raahessa, Hämeenlinnassa ja Helsingissä. Vähennystarve on yhteensä enintään viisikymmentä toimihenkilöä.

Suurimmat vaikutukset ovat Oxelösundissa ja Borlängessä Ruotsissa. Vähennystarve on Ruotsissa enintään 415.

SSAB Svenskt Stål Ab Oy
Taloustiedot
Y-tunnus 0114166-5
Kotipaikka Helsingfors
Yhtiömuoto OY
Kaikki yrityksen taloustiedot
Osaketiedot
Viim. hinta € 2,540
Muutos € -0,010
Muutos % -0,31
Katso kurssihistoria
Osinkotiedot
Tarkista osinkokalenteri ja tulosjulkistuspäivät

SSAB on vuonna 2014 tapahtuneen Rautaruukin oston jälkeen keskittynyt tehostamaan toimintojaan ja löytämään kahden synergiaetuja.

Tähän mennessä SSAB:n henkilöstömäärä on vähentynyt noin 1 300:lla Rautaruukin hankinnan jälkeen. Henkilöstövähennykset ovat osa aiemmin ilmoitettua kustannussäästöohjelmaa, mutta sisältävät myös lisätehostamistoimia.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

– Markkinoilla on yhä huomattavaa ylikapasiteettia, joka lisää myös hintapainetta terästuotteille. Se tarkoittaa, että meidän pitää edelleen parantaa suhteellista kilpailukykyämme sekä hyödyntämällä kaikki saatavilla olevat synergiat että samaan aikaan tehostamalla työskentelytapojamme, toimitusjohtaja Martin Lindqvist sanoi.

Vähennysten ei arvioida aiheuttavan lisäkustannuksia.

12.2.2016 08:26
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (17)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
SSAB Ottakaa mallia 1990-luvun Nokiasta, niin on Jorma Ollilakin Outokummussa toteuttanut ja tulokset alkavat näkyä konkreettisesti!
Anonyymi: NokiaKopio 12.2.2016 8:31

Rekisteröitynyt käyttäjä
Rautaruukin ylimmän johdon toimet kannattaisi seuloa. Hyväveliverkostot maksavat maltaita.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Tsunami 12.2.2016 8:45

Rekisteröitynyt käyttäjä
Kun markkinat eivät ota vastaa, on pakko tarkastella, mistä nipistetään. Nyt on tärkeää, että, ei hukata sitä mitä tulevaisuudessa tarvitaan. Kaikkea menetettyä ei pysty palauttaan, tässä pitää olla tarkkana.

Tämä tilannen voi olla hyvä tilaisuus, korjata rakenteita ja virtaviivaistaa, tuotantoja. Rakentaa tuottavaa, hyvää ja arvokasta tulevaisuutta, jossa pääoma on oikeassa paikassa.
Rekisteröitynyt käyttäjä: deleted 12.2.2016 8:55

Anonyymi
Hoi Raahe! Ulosmarssin paikka. Hanska pitää.
Anonyymi: heippamies 12.2.2016 9:05

Anonyymi
Positiivista pöhinää. Myöntäkää vaan Kiinalle markkinatalousasema, niin ei tarvitse terästeollisuutta harjoittaa enää euroopassa. Suomestakin lentäisi vielä paljon porukkaa pellolle. Lisäksi vielä vähän lisää hiiliveroja viimeistelemään homma.
Anonyymi: pöhähde 12.2.2016 9:17

Anonyymi
Jees, suomi on eturintamassa Pariisin ilmastotavoitteissa !!!! Tuotannon siirto maihin jotka viis veisaavat koko asiasta jatkuu.
Anonyymi: Kiiski 12.2.2016 9:26

Anonyymi
Ihan ku suomaassa 59 kun "tuli" lama ja äijät pihalle ni 62 oli huutava pula ammattitaitosesta duunarista..., mutta koskaan ei ole ollut huutava pula välikäsistä, niitä on aina ollut riesaksi asti, jopa niin että 7 vuoden välein tulee ylitarjonta joka painaa duunarimarkkinoilta äänekkäimmät pihalle,,,,,,,ja vastaava määrä bubeja tilalle.
Anonyymi: Bubix 12.2.2016 9:40

Anonyymi
Taas oikein mallisuoritus valtio-omistajalta yritysmyynnistä ulos Suomesta. Siis niitä arvokkaita teollisia työpaikkoja oikein työnnettiin pois.

Tässä tapauksessa on ihan kaikille suomalaistahoille tainnut käydä huonosti: suomalaiselle sijoittajalle, jolla oli Rautaruukin osakkeita, suomalaiselle työntekijälle Rautaruukin leivissä ja verottajalle. Ainoa, joka voitti taisi olla toimitusjohtaja, joka sitten taisi muuttaa Portugaliin.

Oikeastiko ollaan näin tyhmiä?
Anonyymi: aiudskjfs 12.2.2016 10:23

Rekisteröitynyt käyttäjä
Nyt ei porteille kannata enään lähteä mieltään osoittamaan, se ei kannata. Kun teräksen hinnasta ei haluta maksaa suuria hintoja, kun maapallolla tehdään yli puolet halavempaa terästä, ei kenenkään kannata maksaa ylihintoja. Taitaa olla nyt totuttelu rautakourillakin kortistoon. Laittakaa johtajat ihan ensin kortistoon ne, joilla on samasta perheestä molemmat, isä, ja äiti. Jompikumpi joutaa ulos. Sitten seuraavaksi nämä työnjohtajien kakarat, jne. Saadaan nätisti/ tyhjennys.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Markka 12.2.2016 11:08

Rekisteröitynyt käyttäjä
Huomautan vielä, että eu, ja euro on kaiken takana. Ei tällaista kaaosta ollut ennenkään. Muistan kun Suomi erehtyi eu, orjaksi, Rautaruukkilaiset oikein pomppi riemusta, että ollaan nyt yhtä, yhtenäinen eurooppa. Vieläkö rautakourilla tekee mieli kehua eu,ta JOS tehdas kaatuu eu,n ja euron takia. Nyt eletään vapaata markkinataloutta, ja aina joku tekee ilmaisella/ puoli ilmaisella työt. Ja raudan rahtaaminen merten yli on kallista, eu, on asetellut mm, rikkidirektiivit, ja savupiipputehtaiden kiinni laittamisohjeet/ käskyt jne. kts, rikkidirektiivit = ns, eu, haittadirektiivit.! Vieläkö rautakourilla tekee mieli ylistää eu, ta.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Markka 12.2.2016 11:14
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä