Kirjaudu ▼
 

Sijoittaja, älä hötkyile – "Hyviä ostopaikkoja kylmähermoiselle"

Juhani Niiranen
Sijoittaja, älä hötkyile – "Hyviä ostopaikkoja kylmähermoiselle"
Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtaja kehottaa sijoittajia olemaan pitkäjänteisiä ja katsomaan rauhassa, mihin kurssit kehittyvät.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Osakemarkkinoilla on ollut viime aikoina turbulenssia ja kurssit ovat heiluneet. Alkuvuonna sijoittajat ovat olleet huolissaan etenkin Kiinan talouskasvun hyytymisestä ja öljyn hinnan laskusta.

Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtaja Antti Lahtinen neuvoo piensijoittajia pitämään pään kylmänä ja välttämään hötkyilyä. Hänen mielestään väärä taktiikka on yrittää arvailla, mihin kurssit huomenna suuntaavat.

Lahtinen kehottaa myös pohtimaan omaa riskinsietokykyään.

Nokian Renkaat Oyj Outotec Oyj
Taloustiedot
Y-tunnus 0680006-8
Kotipaikka Nokia
Yhtiömuoto OYJ
Kaikki yrityksen taloustiedot
Osaketiedot
Viim. hinta € 33,230
Muutos € -0,470
Muutos % -1,39
Katso kurssihistoria
Osinkotiedot
Tarkista osinkokalenteri ja tulosjulkistuspäivät

– Jos tuntuu, että markkinat heiluvat liikaa, voi ehkä vähän vähentää osakesijoituksiaan. Pääasiallisesti tällaisessa tilanteessa ei mielestäni kannata lähteä panikoimaan ja myymään halvalla, koska kyllä osakkeet taas toipuvat, hän sanoo Taloussanomille.

Lahtinen näkee, että osakemarkkina on tällä hetkellä melko epävarma, mutta toisaalta nyt voi olla hyvä hetki ostaa.

– Se tarjoaa hyviä ostopaikkoja kylmähermoiselle sijoittajalle, jos on valmis hyväksymään, että tästä vähän ehkä välillä käydään alempana. Nyt aletaan olla jo kohtuullisen hyvissä ostohetkissä.

Jos aikoo aloittaa sijoittamisen, on syytä lähteä liikkeelle varovaisesti. Lahtinen muistuttaa, että kaikkea ei kannata panna kerralla kiinni osakkeisiin.

Käynnissä olevan tuloskauden aikana tunnusomaista on Lahtisen mukaan ollut se, että tulosjulkistajien kurssiliikkeet ovat olleet yllättävän suuria.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Esimerkiksi selvästi heikentyneen tuloksen tänään julkistanut kaivosteknologiayhtiö Outotec kävi aamulla yli 20 prosentin alamäessä. Kello 14.20 aikaan kurssi oli miinuksella 18,5 prosenttia.

Rengasvalmistaja Nokian Renkaat ja rakennuskonserni YIT puolestaan molemmat vahvistuivat yli kymmenen prosenttia tulosjulkistuspäivänä viime perjantaina.

– Ylipäätänsä markkina on aika volatiili tällä hetkellä. Mitä tahansa tulee, heilahdus on aina iso suuntaan tai toiseen. Siitä on vaikea vetää pidempiaikaisia johtopäätöksiä.

Lahtinen pitää tuloskautta siinä mielessä tärkeänä, että epävarmassa markkinatilanteessa yhtiöiden tulokset ja osinkoehdotukset antavat hieman suuntaa siitä, mihin suuntaan niiden liiketoiminta on kehittymässä.

– Uskoisin, että ainakin hyvät osinkoyhtiöt pitävät pintansa ja vähän toipuvat, kun osingon irtoaminen lähestyy. Tuntuu, että monet vakavaraisetkin yhtiöt on painettu aika alas tällä hetkellä.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (58)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtaja kehottaa sijoittajia olemaan pitkäjänteisiä ja katsomaan rauhassa, mihin kurssit kehittyvät.


Näyttää selvältä että lähes kaikkien suomalaisten osakkeiden arvo putoaa nollaan seuraavan viiden vuoden kuluessa. Tämän takaa romahtava maailmantalous ja Euroopassa syttyvä suursota.
Anonyymi: Sotamies 9.2.2016 15:25

Anonyymi
Se osakkeista! Nyt ostamaan Ensi asuntoja, koska asuntojen hinnat nousee, koska osake-sijoittajat siirtyvät asunto sijoittajiksi. Capsis?
Anonyymi: Granista 9.2.2016 15:26

Anonyymi
Älä myy miljoonalla nyt kun kohta saat puoli .
Anonyymi: fallthekknife 9.2.2016 15:29

Anonyymi
Suursijoittajt on poistuneet pössistä ja suunnanneetvaransa vatiolainoihin.
Miksi piensijoittaja ei saa hötkyllä? Sen pitää olla varpaillan ja varautua omaisuutensa menettämiseen pörsissä, siellä sen menetys on varminta.
Anonyymi: nytpoispörsisstä 9.2.2016 15:30

Anonyymi
Maailma ei ole entisensä se yksi yö ja kaikki meni.
Anonyymi: täyttä_paskaa 9.2.2016 15:31

Anonyymi
Mitä ne osinkot painaa jos osakkeet on tulleet alas 48,5% kevään osinkojuhlien alkaessa, pimeetä touhua.
Anonyymi: poispörssistäheti 9.2.2016 15:33

Anonyymi
En luota enää noihin arvioihin. Terveisin se ketä neuvottiin ostamaan Nokiaa 7 Eurolla. Prkl.
Anonyymi: ExOsinkoXpertti 9.2.2016 15:34

Anonyymi
Nyt viisas osinkko-säästäjä, niinkuin minä, ostaa hyviä suomalaisia osinkko-osakkeita, kuten Sanomaa, Talvivaara, Outoteciä ja muita mainioita arvoyhtiöitä. Keväällä on mukana olla omistajana päättämässä yhtiökokouksessa isoista osinkkoista ja juoda sitten päälle makoisat osinkko-kaffeet.
Anonyymi: OsinkkoOiva 9.2.2016 15:35

Anonyymi

Näyttää selvältä että lähes kaikkien suomalaisten osakkeiden arvo putoaa nollaan seuraavan viiden vuoden kuluessa.


Ääretön osinkotuotto-% kelpaisi minulle.
Anonyymi: Ääretön 9.2.2016 15:35

Anonyymi
Alaspäin viiletellessä sijoittelen hiljalleen Suomessa mm. OMXH-25 rahastoon (Superrahasto). Se sisältää merkittävimmät suomalaiset pörssiyhtiöt ja osingot sijoitetaan takaisin rahastoon. Tuotto & riski pienenevät vain muutamaan osakesijoitukseen nähden, mutta jonkun isonkin yhtiön mahdollisessa konkurssissa ei menetä kuin max. 10% sijoituksestaan. Osakkeessa menee kaikki, kokemusta on. Elcoteqista.
Suuremmat osakeostot aloitan uudelleen tuossa 4000...5000 pisteen välillä (tänään indeksi 7418). Rahat jo polttelee plakkarissa...
Anonyymi: Kärsivällinen 9.2.2016 15:47
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä