Kirjaudu ▼
 

Sanoman Duinhoven: Kulujen tarkastelu jatkuu

Vesa Moilanen
Sanoman Duinhoven: Kulujen tarkastelu jatkuu
Sanoman tulospäivän merkittävin uutinen oli 500 miljoonan euron laina, analyytikko sanoo. Toimitusjohtaja Susan Duinhoven "ei halua juhlia liikaa".
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Mediayhtiö Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven kuvasi viime vuoden viimeistä neljännestä varsin kelvolliseksi päätteeksi vaikealle vuodelle.

Sanoma kertoi aamulla loppuvuonna kasvaneista tappioista, mutta tulos otettiin markkinoilla ilahtuneina vastaan ja osake hypähti aamupäivällä reippaasti. Iltapäivällä osake oli kuitenkin painunut miinukselle.

Suomen-yksikön Media Finlandin tulos oli markkinoiden odotuksia parempi. Suomen tulosta kohensivat mainosmyynnin kohtuullinen veto, säästöt ja kertaluonteiset erät.

Sanoma Oyj
Taloustiedot
Y-tunnus 1524361-1
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto OYJ
Kaikki yrityksen taloustiedot
Osaketiedot
Viim. hinta € 8,380
Muutos € -0,020
Muutos % -0,24
Katso kurssihistoria
Osinkotiedot
Tarkista osinkokalenteri ja tulosjulkistuspäivät

Yhtiön viime vuonna julkistaman 50 miljoonan säästöohjelman tulokset alkoivat näkyä loka–joulukuussa, ja loput toteutuvat tämän vuoden aikana. Duinhoven kertoi olevansa tyytyväinen ohjelman etenemiseen.

Toimitusjohtajan mukana yhtiö jatkaa tehokkuuden ja säästöjen hakemista tänä vuonna tammikuussa aloitetuilla hankkeilla.

– Nyt katsomme entistäkin perustavanlaatuisemmin kaikkia prosessejamme, Duinhoven sanoo Taloussanomille.

Edessä on kuluihin ja prosesseihin kohdistuvaa innovointia, ja Sanomassa etsitään tapoja tehdä samaa tai parempaa tulosta samoilla tai pienemmillä kuluilla, hän avasi.

Digitilaukset paikkaavat printin laskua

Duinhoven muotoili tiedotustilaisuudessa, että muutos kerää parhaillaan vauhtia Suomen liiketoimissa.

Media Finlandin liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä koheni 15,6 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 5,6 miljoonasta eurosta. Tulosta paransivat säästöt ja kutakuinkin ennallaan pysynyt mainosmyynti pienentyvällä markkinalla.

Kuinka mainosmyynti onnistui markkinan laskusta huolimatta?

– En halua juhlia liikaa, sillä yksi neljännes ei tee vuotta, Duinhoven painottaa. Hänen mukaansa mainosmyynnin onnistumisesta voi kuitenkin kiittää keskittymistä – esimerkiksi tärkeimpiin asiakkaisiin ja näiden tarpeisiin.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Toimitusjohtajan mukaan Suomen liiketoimintojen veto näkyy myös siinä, että Helsingin Sanomat on onnistunut vahvasti paikkaamaan printtimedian laskevia tilauksia digitilauksilla.

500 miljoonan laina tärkeä uutinen

Tänä vuonna Sanoma ennakoi rakennemuutoksilla oikaistun liikevaihdon kehityksen olevan viime vuoden tasolla tai paranevan siitä. Operatiivisen liikevoittoprosentin yhtiö odottaa kohenevan yli seitsemään prosenttiin.

Duinhovenin mukaan parempi kannattavuus tulee kaikista kolmesta yksiköstä, Media Finlandista, Benelux-maiden Media Benesta ja Learningista. Suomessa kannattavuutta etsitään säästöistä, uusista hankkeista ja kohenevasta kuluttajamyynnistä.

Nordean analyytikon Sami Sarkamiehen mukaan tulos ja tämän vuoden ohjeistus eivät poikenneet merkittävästi odotuksista. Suomi kuitenkin ylitti selvästi markkinoiden odotukset, Hollanti taas jäi niistä jälkeen.

Sarkamiehen mukaan Sanoman tulospäivän merkittävin uutinen oli tieto 500 miljoonan euron velkojen uudelleen rahoituksesta.

– Jos miettii riskitekijöistä, niin velkojen uudelleen rahoittaminen on ollut kriittinen asia, ja tämä ratkaisee siitä ensimmäisen ja merkittävimmän osan, Sarkamies sanoo.

Taloussanomat on osa Sanoma-konsernia.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (15)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kuluja ei tarvitse karsia kun kirjoitatte kokoomusvastaisella propagandalla kokoomukset oppositioon. Kun tuhokokoomus on siirretty oppositioon niin Suomen talous alkaa tervehtyä ja lehtienne (ex-)tilaajien ostovoima palautua.
Anonyymi: gtj7jjhu 9.2.2016 16:20

Anonyymi
Raju kulukuuri ja joukkoirtisanomiset ovat edessä Sanomillakin.

Kun ei tuota kuin tappiota, silloin vähennetään, leikataan ja lakkautetaan. Kiihtyvään tahtiin. Kaikkialla. Vain huonoa tulevaisuutta edessä ja loppu Suomelle. Peli on menetetty.
Anonyymi: SaneerausyhtiöX 9.2.2016 16:46

Anonyymi
Sanoma on myynyt omaisuutta , nyt ei ole myytävää , velkaa on rutkasti ja tulosta ei tehdä.
Osakekurssi on tullut alas useita vuosia ja sama tahti jatkuu , ensi vuonna ei tule osinkoja eikä seuraavana-yt neuvottelut on edessä puolet henkilöstöstä pois.
Anonyymi: konsultti 9.2.2016 17:08

Anonyymi
Pitäisikö se sanomienkin vain alkaa puhua asiaa ilman omia mielipiteitä. Puoluelehdet ovat erikseen ja muut joilla on erilainen maailmankatsomus. Joskus on tuntunut että asiat ja mainokset sekö oma tai sukulaisten hyöty ovat menneet aivan sekaisin.
Anonyymi: Tilasin-40-vuotta 9.2.2016 17:33

Anonyymi
Jos pravda potkaisisi viherpiipittäjätoimittajat ja maailmanparantajafeministit pellolle niin minäkin voisin harkita tilaamista.
Anonyymi: järkyttävää 9.2.2016 17:38

Anonyymi
2 miljardin yhtiöstä 600 miljoonan yhtiöksi parissa vuodessa. Lisää tämmöisiä johtajia ja Suomi nousuun! Isot YT:t takuulla edessä jo loppukeväästä.
Anonyymi: Paljonnähnyt 9.2.2016 19:44

Anonyymi
Tiedonvälityksestä mielipiteenvälitykseen.Toimittajat luulevat että lehti on oma blogi ja että lukijoita oikeasti kiinnostaa jonkun viherpiipertäjän mielipiteet. Ei sellaisesta kukaan mitään maksa.
Anonyymi: TampereenTrolli 9.2.2016 21:04

Anonyymi
Tiedonvälityksestä mielipiteenvälitykseen.Toimittajat luulevat että lehti on oma blogi ja että lukijoita oikeasti kiinnostaa jonkun viherpiipertäjän mielipiteet. Ei sellaisesta kukaan mitään maksa.
Anonyymi: TampereenTrolli 9.2.2016 21:04

Anonyymi
Ilmankos HS julkaisee schaissea nykyään kun toimitusjohtaja ei ymmärrä mitään lukemaansa.

Vähän sama kuin palkkaisi Stevie Wonderin autokoulunopettajaksi tai Wolfgang Schäublen juoksuvalmentajaksi.
Anonyymi: Superstition 9.2.2016 23:18

Anonyymi
Kiinteistöt on myyty, samoin pian ulkomaiset omistusyh-
tiöt. Väkeä on vähennetty ja todennäköisesti jälleen vä-
hennetään. Pian on luu vetävän kädessä, jos muuta ei osa-
ta kuin tätä iän ikuista kulukuuria ja yrityksen kurjis-
tamista. Kehistystä, uusia tuotteita, myyntiä, liike-
vaihdon kasvua, lisähenkilöstön palkkaamista ja tervettä tuloksen tekoa. Pystyykö nykyinen johto tähän - vai onko taaseen vaihdon aika. Nyt ei vakuuttavalta näytä, eikä si-
tä ole näyttänyt moneen vuoteen, tj:n lupauksista huoli-
matta. Tulosluvuthan ovat faktaa - sorry.
Anonyymi: onkoosaamista 10.2.2016 8:54
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä