Kirjaudu ▼
 

Osakkeet uppoavat Wall Streetillä – "Emme ole saavuttaneet pohjaa"

© Kai Pfaffenbach / Reuters
Osakkeet uppoavat Wall Streetillä – "Emme ole saavuttaneet pohjaa"
Huolet öljyn hinnan laskusta ja Kiinan talouden tilasta ovat näkyneet maailman osakemarkkinoilla laskusuunnassa olevin kurssein.
20.1.2016 21:23
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Yhdysvaltain osakemarkkinat ovat olleet tänään reippaassa laskussa muun maailman perässä, kun epäilykset maailmantalouden kasvusta nostivat jälkeen päätään. Sijoittajia huolettavat sekä Kiinan tilanne että öljyn halpeneminen.

Laskua johtivat raaka-aineosakkeet, etunenässä energiayhtiöt, jotka olivat suuntaamassa suurimpaan kuukausittaiseen romahdukseen sitten vuoden 2008.

Wall Streetin pääindekseistä suuryhtiöiden Dow Jones oli neljän tunnin kaupankäynnin jälkeen 2,4 prosenttia miinuksella. Laaja S&P 500 oli heikentynyt kaksi prosenttia ja teknologiaosakkeiden Nasdaq 1,1 prosenttia.

Outokumpu Oyj Outotec Oyj YIT Oyj
Taloustiedot
Y-tunnus 0215254-2
Kotipaikka Espoo
Yhtiömuoto OYJ
Kaikki yrityksen taloustiedot
Osaketiedot
Viim. hinta € 5,185
Muutos € -0,270
Muutos % -4,86
Katso kurssihistoria
Osinkotiedot
Tarkista osinkokalenteri ja tulosjulkistuspäivät

– Emme ole saavuttaneet vielä pohjaa, arvioi sijoituspalveluyhtiö Federated Investorsin osakestrategi Phil Orlando uutistoimisto Bloombergille.

Pankit olivat alamäessä kolmatta päivää putkeen. Citigroup ja Bank of America liikkuivat molemmat yli neljä prosenttia miinuksella.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Kurssit laskivat tänään laajasti myös Euroopassa. Eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava viiteindeksi Euro Stoxx 600 laski 3,2 prosenttia.

Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH heikkeni kolme prosenttia 7 848,81 pisteeseen ja vaihdetuimpien osakkeiden OMXH 25 -indeksi 3,1 prosenttia.

Suurimmista yhtiöistä terävimmin alamäkeen luisuivat kaivosteknologiayhtiö Outotec, rakennusyhtiö YIT, nostolaitevalmistaja Konecranes ja teräsyhtiö Outokumpu.

20.1.2016 21:23
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (21)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Pitäkää stetsoneistanne kiinni...
Anonyymi: Rommelson 20.1.2016 21:36

Anonyymi
usdebtclock.org/
Tässä se on todellinen syy!
Anonyymi: usdebclock 20.1.2016 22:21

Anonyymi
Mitä? Eikö nousu ollut ikuista tälläkään kertaa?

Ja vasta meille niin sanottiin, että nousua pukkaa vielä vuosia
Anonyymi: Sjutton 20.1.2016 22:23

Anonyymi
Mitä? Eikö nousu ollut ikuista tälläkään kertaa?

Ja vasta meille niin sanottiin, että nousua pukkaa vielä vuosia


Ääh. Tälläkin kertaa kyseessä on vain pieni tilapäinen notkahdus. Minä ainakin ostan rutkasti lisää!
Anonyymi: Jimbobo 20.1.2016 22:30

Anonyymi
EU -komission puheenjohtaja on taas puhunut EMU-alueen mahdollisesta hajoamisesta, Schengen-alueen mahdollista hajoamista koskevassa asiayhteydessä. Se, että jopa EU-komission puheenjohtaja alkaa puhua julkisuudessa toistuvasti EMU-alueen mahdollisesta hajoamisesta, merkitsee sitä, että EMU:n loppu voi olla lähempi ja realistisempi vaihtoehto, kuin monet vielä nyt uskovat.

Jean-Claude Junckerin mukaan "kohta ihmettelemme mihin tarvitsemme yhteisvaluuttaa". Nyt, kun tuo yhä useampia EMU-maiden kansalaisia askarruttava kysymys on lausuttu ääneen jo EU-komission puheenjohtajankin taholta, voisimme alkaa todellakin yhdessä miettiä mihin ihmeeseen oikein tarvitsemme euroa, jonka ansiosta Suomenkin talous on ollut jo 8 vuotta pysähdyksissä, pisimmän ajan taloushistoriassamme, eikä minkäänlaista kasvua ole näköpiirissä lähivuosina.

Miten käy jo 8 vuotta pysähdyksissä olleen Suomen talouden, jos tulee uusi globaali lama? Kärkikaartin taloustieteilijät ennustavat jo, että merkittävä osa maailman valtioista jättää seuraavan vakavan talouskriisin seurauksena velkansa maksamatta, koska monen valtion velkaongelmat ovat nyt paljon pahemmat kuin vuoden 2008 talouskriisin aikaan. Erityisessä vaaravyöhykkeessä ovat monet ns. "kehittyvät taloudet", mutta en ole vakuuttunut USA:n ja useamman EU-maankaan velanhoitokyvystä kriisitilanteessa. Miettikää seurauksia finanssijärjestelmään. Saksa onkin jo vuosia kotouttanut arvoltaan maailman toiseksi suurimpia kultavarantojaan, erityisesti USA:sta.
Anonyymi: Arminius 20.1.2016 22:53

Anonyymi
Itse epäilen, että sijoittajien pelko lyö nyt ylitse aika pahasti. Jos perinteikkäiden laatuyhdiöiden osingot lähestyvät 10%....niin tekisi mieli jo kävellä pankkiin ja pyytää lainaa. Ainoa syy, miksi niin en tee, on sijoittamisen yksi tärkeimmistä periaatteista "älä sijoita pörssiin koskaan muita kuin omia rahojasi". Silloin ei tyrskyt haittaa...Lainarahalla pelaava on aina muiden armoilla ja hyväksikäytettävänä.
Anonyymi: Osingot-kovia-kevääl 20.1.2016 23:16

Anonyymi
EU -komission puheenjohtaja on taas puhunut EMU-alueen mahdollisesta hajoamisesta, Schengen-alueen mahdollista hajoamista koskevassa asiayhteydessä. Se, että jopa EU-komission puheenjohtaja alkaa puhua julkisuudessa toistuvasti EMU-alueen mahdollisesta hajoamisesta, merkitsee sitä, että EMU:n loppu voi olla lähempi ja realistisempi vaihtoehto, kuin monet vielä nyt uskovat.

Jean-Claude Junckerin mukaan "kohta ihmettelemme mihin tarvitsemme yhteisvaluuttaa". Nyt, kun tuo yhä useampia EMU-maiden kansalaisia askarruttava kysymys on lausuttu ääneen jo EU-komission puheenjohtajankin taholta.

Kärkikaartin taloustieteilijät ennustavat jo, että merkittävä osa maailman valtioista jättää seuraavan vakavan talouskriisin seurauksena velkansa maksamatta, koska monen valtion velkaongelmat ovat nyt paljon pahemmat kuin vuoden 2008 talouskriisin aikaan. Erityisessä vaaravyöhykkeessä ovat monet ns. "kehittyvät taloudet", mutta en ole vakuuttunut USA:n ja useamman EU-maankaan velanhoitokyvystä kriisitilanteessa. Miettikää seurauksia finanssijärjestelmään. Saksa onkin jo vuosia kotouttanut arvoltaan maailman toiseksi suurimpia kultavarantojaan, erityisesti USA:sta.


Kaikki EU-maat ovat valtavasti velkaa ristiin toisilleen ja pankeille joita ne "avustavat".
Pari vuotta sitten Saksa halusi kultansa (noin 1500 tonnia) Fort Knox:sta. USA lupasi palauttaa vain 5 tonnia 7:ssä vuodessa ja senkin vain Ukrainasta ja Libyasta siirretyillä kullalla. Myös Ranskalta jäi kullat saamatta 1971.
Anonyymi: 42MiljardValtionTaka 21.1.2016 0:24

Anonyymi
eikös se neropattien anaalikkojen vakiokommentti ole, että "sijoittajat kotiuttivat voittojaan".

mut ei auta. pian ollaan taas siinä tilanteessa että banksterit tarvitsevat veronmaksajilta pikku peräruiskeita, eikun pääomaruiskeita, ettei lafkat kaadu.

eikä niihin halukkuutta kansalta kysellä.
Anonyymi: bankstergangster 21.1.2016 4:24

Anonyymi
Karvalakkisijoittajat myy paniikissa, fiksu hankki alehintaan itselleen osinkovirtaa.
Anonyymi: Urlauber 21.1.2016 5:26

Anonyymi
Ylikapasitettia..meillä on liikaa öljylähteitä, kaivoksia, rahtilaivoja, älypuhelinsovelluksia, pelejä, artisteja jne. jne.

Kun tarjontaa on liikaa, niin se johtaa hintojen laskuun, huonoon kannattavuuteen ja lopulta irtisanomisiin, konkursseihin...prosessi voi viedä pitkään ja sitä on vaikea korjata elvytyksellä.
Anonyymi: ddfsdfsd 21.1.2016 5:42
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 

Taloussanomat - Uutiset

25.8. Uutuuskoneen lentoja perutaan – syöpyvätkö moottorit?
25.8. Kuluttaja, näin verkkokauppa houkuttelee sinua ostoksille
25.8. Digitoday Kuorma-auton kuljettaja aiheutti liikennekuoleman: Pelasi kohupeliä
25.8. Digitoday Loppu nettiriesalle? Google alkaa rangaista näitä verkkosivuja
25.8. Uber maksaa kuskeille tukiaisia – teki alkuvuonna miljarditappion
25.8. Terrori-iskut herättivät: Auttaako matkavakuutus?
25.8. Puola myi ensimmäiset juan-lainansa
25.8. Ilta-Sanomat Verottomana käteen 560 €/kk – 2000 suomalaista mukaan perustulokokeiluun
25.8. Onnibus.com hyväksyy kilpailijan lipun Porvoon ja Helsingin välillä
25.8. Senttiosake FIT Biotech nousukiidossa pörssissä – teräsyhtiöt painuvat
25.8. Digitoday Facebookin mieli muuttui: Alkaa hyödyntää Whatsapp-tietoa mainonnassa
25.8. Digitoday Pirate Bay -Sunde vaatii tuomionsa purkua ja korvauksia suomalaisilta levy-yhtiöiltä
25.8. Mediatalot perustavat yhteisen digimainonnan markkinapaikan
25.8. Pörssikauppa Finnlinesin osakkeella loppui tänään
25.8. Posti aloittaa taas yt:t – nyt syynä Anttilan konkurssi
25.8. Antti Riivarista Patentti- ja rekisterihallituksen uusi pääjohtaja
25.8. Analyysi Leimaako pitkäaikaistyöttömyys ihmisen? – "Yhtä yleistä kuin rasismi"
25.8. Kone tekee jättikaupat kiinalaisesta GiantKoneesta
25.8. Palkansaajien ansiot nousivat – aloissa on eroja
25.8. Digitoday Uskomatonta mutta totta: Reititin tunnistaa sinut kävelystä ja lukee huulilta
25.8. Saksalaisyritysten näkymät odotettua heikommat
25.8. Digitoday Nyt ei hyvältä näytä: Jopa Applen perustaja varoittaa iPhone-uudistuksesta
25.8. Suomen uudet vientiyritykset poikkeavat vanhoista
25.8. Analyytikko Baltian pankkifuusiosta: Nordeasta varteenotettavampi peluri
25.8. Kesäsää tuki Olvia – tulos ja markkinaosuus kasvoivat
25.8. Vähittäiskaupan myynti väheni keskikesällä
25.8. Yhdysvallat hyökkää EU:ta vastaan Applen verokiistassa
25.8. Nordea ja DNB yhdistävät toimintonsa Baltiassa
25.8. EK arvostelee uudistusta sähköiseksi tulorekisteriksi – "byrokraattinen ja kallis"
25.8. Yle: Ara teettää erityistilintarkastuksen Nuorisosäätiössä
Asiakastieto

Yhteistyössä