Kirjaudu ▼
 

Iranilta kävi käsky: Öljyntuotanto ylös

© Reuters Photographer / Reuter
Iranilta kävi käsky: Öljyntuotanto ylös
Ydinsanktioista vapautuvan Iranin öljyministeriö on antanut määräyksen kasvattaa maan öljyntuotantoa puolella miljoonalla tynnyrillä päivässä.
18.1.2016 19:25
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kansallisen öljy-yhtiön National Iranian Oilin johtaja Roknoddin Javadin mukaan Iranin naapurimaat tulevat kasvattamaan tuotantoaan, jos Iran ei ryhdy siihen itse.

Iranista tulvivan lisäöljyn arvioidaan pahentavan tilannetta markkinoilla edelleen.

– Onko Iranilla oikeus tähän? Totta kai. Auttaako tämä tilannetta? Ei, kommentoi Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien energiaministeri Suhail Al Mozrouei Abu Dhabissa.

– Kuka tahansa, joka lisää tarjontaa markkinoilla tässä tilanteessa, tekee siitä vielä heikomman.

Iran on öljynviejämaiden järjestön Opecin viidenneksi suurin tuottaja. Järjestön suurin tuottaja Saudi-Arabia viestitti sunnuntaina, että se sietää mieluummin halvempia öljyn hintoja kuin supistaa omaa tuotantoaan.

– Iranin todennäköinen lisäys ei olisi voinut tulla heikompaan aikaan, kun markkinoilla oli jo ennestään ylitarjontaa ja taloushuolia, totesi UBS:n analyytikko Giovanni Staunuvo raportissaan.

Yhdysvaltain pumppaus vähenee

Opec arvioi tänään kuukausiraportissaan, että Opecin ulkopuolisten maiden tuotanto tulee supistumaan tänä vuonna aiemmin arvioitua enemmän eli 660 000 tynnyrillä päivässä. Aiempi arvio oli 270 000 tynnyriä.

Opecin mukaan tänä vuonna alkaa "tasapainottumisprosessi" markkinoilla. Sen mukaan eniten tulee supistumaan Yhdysvaltain öljyntuotanto eli 380 000 tynnyrillä päivässä.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Raakaöljyn Brent-laadun tynnyrihinta kävi tänään alle 28 dollarissa, kun markkinoilla ennakoitiin Iranin tuotannonlisäystä. Brentin hinta on laskenut tänä vuonna jo yli viidenneksen.

Saksalaisen Commerzbankin raaka-ainetutkimuksen johtaja Eugen Weinberg arvioi kuitenkin, että öljyn hinnat toipuvat nykyisestä pudotuksesta takaisin 30 dollarin tuntumaan.

– Markkinoilla on todellista ylitarjontaa, mutta mielestäni se on jo heijastunut hintoihin, Weinberg totesi uutistoimisto Bloombergille.

Brentin maaliskuun toimitusten tynnyrihinta oli laskenut illalla 0,22 dollaria 28,72 dollariin Lontoossa. WTI-viitelaadun helmikuun toimitusten hinta oli pakittanut 0,42 dollaria 29,00 dollariin.

18.1.2016 19:25
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (37)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Torstaina Öljy on 25 USD/ pönikkä....ja Ural kuravelli on sitten 23 USD eli aina menee 3-5 USD kylkeen joka tynnyrin mukana mitä Venäjä myy!
Anonyymi: Hyviäuutisia 18.1.2016 19:34

Anonyymi
Mitä enemmän halpaa öljyä, sen surkeampi rupla. Tarvii V8 päräyttää käyntiin ihan talvellakin.
Anonyymi: Vroom 18.1.2016 19:34

Anonyymi
Ruplan arvo sulaa kuin voi kuumalla pannulla, siellä Putte ja toinen miehenpuolikas ihmettelee että kukas se meille sanoi että on teilla varaa Krimi valloittaa!

Taitaa tulla kaalliiksi kuten Obama sanoi heti jupakan jälkeen....muhaha
Anonyymi: Puttepossuntalous 18.1.2016 19:37

Anonyymi
Se on sitten euro sata ruplaa muutamassa päivässä. Sehän tekee gutaa Venäjän taloudelle, eikös niin trollit?

Yrittäkää nyt keksiä edes yksi tuote, jota Venäjä voisi valmistaa ja myydä länteen ja hyötyä tästä halvasta ruplasta. Osataanko Venäjällä valmistaa mitään? Luulisi joidenkin sähkövetureiden tai vastaavien menevän nyt kaupaksi, mutta ei taida olla niistä kilpailemaan läntisten mallien kanssa edes näillä alennetuilla hinnoilla.

Taitaa olla niin, että kaikki Neuvostoliiton vähänkään kehittyneempi teollisuustuotanto oli Ukrainassa ja Baltiassa, joten Venäjältä ei löydy mitään.
Anonyymi: Mitähäh 18.1.2016 19:39

Anonyymi
Öljyn hinnan romahdus saattaa aiheuttaa kyllä ison globaalin katastrofin. Venäjä on toki yksi maa, johon asialla on seurauksia. Mutta öljyyn taloutensa perustaneiden arabimaiden väki saattaa tuon seurauksena lähteä tulvimaan enenemässä määrin ympäri maailmaa. Ja Pariisin ilmastosopimukset yms. joutuvat kummaan tilanteeseen, kun yhtäkkiä öljy onkin halvin energiamuoto eikä kallein, joten porukka alkaakin käyttää taas enemmän öljyä...
Anonyymi: gngngn 18.1.2016 19:43

Anonyymi
Miksi muuten Venäjän trollit ovat nykyisin niin hiljaa? Vielä viime vuoden puolella oli kovasti uhoa. Oltiin rynnimässä panssareilla päivässä Kiovaan, panemassa EU polvilleen Euraasian liiton voimin ja jonkun BRICS-valuutan piti ottaa dollarin asema maailmankaupassa.

Ruksia seinään niiden väitteiden kohdalle, jotka ovat toteutuneet.
Anonyymi: da-daa 18.1.2016 19:45

Anonyymi
Hieno juttu, Iran ylös ja kauppaa tekemään Iranin kanssa. Ja putin alas. Sillai.
Anonyymi: MattiEsko 18.1.2016 19:47

Anonyymi
Ja rupla on pudonnut alemmas kuin kertaakaan vuoden 2004 alun jälkeen.
Putin tekee jatkuvasti uusia ennätyksiä venäjän talouden ruorissa. Suunta vain on väärä.
Tämä on varmaan ovela juoni jolla venäjä yllättää kaikki ja muuttuu yhtäkkiä suurvallaksi. Vain miten tämä on? Mitään huonoahan ei Venäjällä oikeasti voi tapahtua. Venäjä on pirun rikas maa... Vai miten Se oli?
Anonyymi: Putin_lQ150 18.1.2016 19:55

Anonyymi
Mutta öljyyn taloutensa perustaneiden arabimaiden väki saattaa tuon seurauksena lähteä tulvimaan enenemässä määrin ympäri maailmaa.

Nykyinen kansainvaellus Turkin ja Balkanin kautta Eurooppaan alkoi Syyrian sisällissodasta. Venäjän tukema al-Assad sai pommituksillaan maan kaaokseen ja ihmiset liikkeelle. Tämä veti mukanaan sitten ihmisiä myös muista maista, kun syyrialaiset saivat ikäänkuin pään auki.

Venäjän taloudellisen romahduksen seurauksena Venäjä joutuu lopettamaan pommituksensa Syyriassa ja al-Assadin tukemisen. Sen jälkeen ei mene kuin päiviä ja Syyria on Vapaan Syyrian Armeijan hallussa. Maataistelu ISIS:ä vastaan saadaan pyörimään, kun Venäjä ei enää pommituksillaan tue ISIS:ä.

Tämä kehitys saisi syyrialaiset palaamaan kotimaahansa ja pysäyttäisi kansainvaellukset. Lisäksi al-Assadin ja Venäjän vastustama maakaasuputken rakentaminen Qatarista Eurooppaan toisi töitä ja lisäisi kaikkien osapuolien tarvetta rauhoittaa Syyria.

Koko ongelman avain on Venäjän vetäytyminen Syyriasta ja se, että Venäjä lopettaa levottomuuksien lietsonnan lähi-idässä.
Anonyymi: RauhaSyyriaan 18.1.2016 20:05

Anonyymi
Miksi muuten Venäjän trollit ovat nykyisin niin hiljaa? Vielä viime vuoden puolella oli kovasti uhoa. Oltiin rynnimässä panssareilla päivässä Kiovaan, panemassa EU polvilleen Euraasian liiton voimin ja jonkun BRICS-valuutan piti ottaa dollarin asema maailmankaupassa.

Ruksia seinään niiden väitteiden kohdalle, jotka ovat toteutuneet.


Oisko uudelleen koulutuksessa, koska nyt muuttuu Venäjän ulkoiset uhat osittain sisäisiksi uhiksi?

Tuollainen trolliarmeija joka venäläisillä on ollut käytössä saattaa olla hallitsemattomana erittäin vaarallinen venäläiselle sisäpolitiikalle itsellee valllan alkaessa vaihtua.

Oma villi arvaus on, että trollit koulutetaan uutta tehtävää varten ja seuraava missio on EU-alueelle Venäjältä tulevien turvapaikanhakijoiden tukeminen eli suvakkirummutukseen soluttautuminen. Lisäksi opiskellaan lisää suomea ja tuotetaan tietenkin suomalaisten AY-järjestöjen alkavaa lakkokevättä.
Anonyymi: rollaattori 18.1.2016 20:06
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 

Taloussanomat - Uutiset

16:48 Ovakon säästöohjelma laajenee
16:29 Digitoday Tässäkö Applen seuraava ostos: HBO tai Netflix?
15:54 Vältä näitä kännykkävirheitä – uutta tietoa terveysvaikutuksista
14:59 Bitcoin-louhimo konkurssiin Ruotsissa
14:30 Helsingin pörssi etenee vailla selvää suuntaa – SSAB vauhdissa
14:15 "Tästä halutaan huvipuisto" – Espanjassa yritetään hillitä turismia
13:40 Puolustusvälineyhtiö Patrian toimitusjohtaja vaihtuu
13:31 Ex-työntekijä vinkkasi: Kamux maksanut palkkoja bensana
12:45 Tulva pysäytti Audien rakentamisen
12:18 Digitoday Windows 10:n tietoturvaan merkittävä parannus – aktivoitava itse
11:48 Digitoday "Kestämätön tilanne": Anvia taipui kompromissiin Elisan edessä
11:30 Aktia nosti talousennustetta – työmarkkinoilla "dramaattinen jakautuminen"
11:25 Rautia-rautakaupat katoavat Suomen kauppakartalta
11:11 Kiky-sopu myös viestintään ja mekaaniseen metsäteollisuuteen
10:27 Digitoday Google tuomassa hurjan myyntivaltin omille Android-puhelimilleen?
10:25 Kamux peruu listautumisen – veroja maksamatta
10:08 Elisa ostaa Anvian tietoliikenne- ja viihdepalvelut
10:05 Evli suuntaa pk-sektorille ja aloittaa yt-neuvottelut
09:15 Metsäpalojen laantuminen painaa öljyn hintaa
08:53 Aukioloaikojen vapauttaminen iski pienten kauppojen myyntiin
08:26 Fedin Yellen: Koronnostoon syytä varautua
07:51 FT: Kuorma-autonvalmistajia uhkaavat ennätykselliset kartellisakot
07:33 Viestinvälitysalalla sovittiin työajan pidentämisestä
06:07 Digitoday Ei vain Nokia-kauppa: Tässä 10 kaikkien aikojen kehnointa teknodiiliä
06:03 Kolme viikkoa sairauslomaa vuodessa – saadaanko määrä alas uusilla keinoilla?
29.5. Ilta-Sanomat Bensa kallistuu taas — ­öljyn hinta liki kaksin­kertaistunut
29.5. Airbnb:n nurja puoli – kutistaa asuntokauppaa ja palveluita
29.5. Ranska ei aio neuvotella Googlen kanssa veroista
29.5. MTV kysyi A-oluen tuomisesta kauppoihin – useimmille sopii
29.5. Energiajärjestö: Aurinko- ja muu biosähkö tuplaantuu 14 vuodessa
Asiakastieto

Yhteistyössä