Kirjaudu ▼
 

Sipilä Ykkösaamussa: Pakkolait pysyvästi hyllyllä

Antti Hämäläinen
Sipilä Ykkösaamussa: Pakkolait pysyvästi hyllyllä
Pakkolait on laitettu pysyvästi hyllylle, kertoi pääministeri Juha Sipilä (kesk) Ylen Ykkösaamussa. Jos sopimusta ei tule, joudutaan miettimään uusia keinoja, Sipilä arvioi.
5.3.2016 11:35
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Juha Sipilältä kysyttiin Ylen Ykkösaamun haastattelussa, että mitä tapahtuu, jos yhteiskuntasopimusta ei synny.

Hallitus on kuluneiden kymmenen kuukauden aikana yhteiskuntasopimusta valmistellessaan pitänyt sille vaihtoehtona pakkolakeja eli leikkauslistaa, jolla kilpailukykyä oli tarkoitus lisätä ja velkaantumista vähentää. Hallitus itse kutsuu lakipakettia kilpailukykypaketiksi.

Pakkolakien avulla oli tarkoitus leikata esimerkiksi lomarahoja 30 prosenttia ja tehdä ensimmäisestä sairauspäivästä palkaton. Lisäksi tarkoitus oli muun muassa säätää vuosiloman enimmäismitaksi kuusi viikkoa. Nyt näitäkään keinoja ei tällaisenaan välttämättä oteta käyttöön, vaikka yhteiskuntasopimusta ei tulisi viidennelläkään yrittämällä.

– Ei hallituksella ole nyt suunnitelmia. Me ollaan nyt luvattu tätä [sopimusta] vasten laittaa pakkolait pysyvästi hyllylle. Me emme ole valmistelleet niitä yhdessä sovitun mukaisesti, Sipilä sanoi.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

– Jos tätä [sopimusta] ei tule niin sitten me joudumme miettimään jo ihan uusia keinoja. Minulla ei ole sitä keinovalikoimaa. Suunnitelmaa B ei tällä hetkellä ole, kommentoi Sipilä.

Työmarkkinajärjestöjen yhdessä vääntämän yhteiskuntasopimuksen lopullinen hyväksyminen sai perjantaina kolauksen, kun työmarkkinajärjestö SAK:n neljä jäsenliittoa eivät sopimusta sellaisenaan nielleet. SAK kertoo kantansa maanantaina.

5.3.2016 11:35
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (69)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava

Anonyymi
sipilälle sanoisin että perusta sellainen valtion virasto, joka antaa lainaa hyväveliverkoston ohi idioottimaisille yrityksille, joistakin voi tulla uusi nokia
Anonyymi: jepjepjep 5.3.2016 11:41

Anonyymi
Oisko suunnitelma B se, että hallitus lakkaa säätämästä sille kuulumattomista työmarkkina-asioista?

Sen sijaan se voisi ryhtyä valmistelemaan Suomen siirtämistä kaikkien muiden Pohjoismaiden joukkoon euron ulkopuolelle.
Anonyymi: Jfjfkfkf 5.3.2016 11:43

Anonyymi
Jos hallituksella ei ole edes B-suunnitelmaa, niin silloin pitää järjestää uudet vaalit.
Anonyymi: ttytytryrt 5.3.2016 11:43

Anonyymi
LOL, tuon jälkeen yhteiskuntasopimus on varmaan hyllyllä, kun ei ole pelko pakkolaista.
Anonyymi: gfdgdgdfg 5.3.2016 11:44

Anonyymi
Jos valuutta ei anna myöten, työmarkkinat eivät anna myöten, niin mikä sitten? Onko siinävaiheessa valuutan pakko antaa myöten? Jos valuutta antaa myöten niin sen jälkeen myös työmarkkinat antavat myöten.
Anonyymi: Jonidoe77 5.3.2016 11:45

Anonyymi
Sipilä Ykkösaamussa: Pakkolait pysyvästi hyllyllä
Kaikkihan sen tiesivät, että jo alun perinkin Sipilän SSS-hallituksen pakkolait olivat pelkkä uhkailun väline. Voimaan tullessaan pakkolait olisivat aiheuttaneet laajat lakot ja ne olisivat myös järkyttäneet pahasti yhteiskuntarauhaa. Pakkolait olisivat pilanneet neuvotteluilmapiirin työmarkkinaosapuolilta moneksi vuodeksi.
Anonyymi: Harhauttaja_hallitus 5.3.2016 11:46

Anonyymi
ay jäsenmaksun verovähennys oikeus pois, ovat vapaaehtoisia.
Anonyymi: mymmeli 5.3.2016 11:47

Anonyymi
Jos valuutta ei anna myöten, työmarkkinat eivät anna myöten, niin mikä sitten? Onko siinä vaiheessa valuutan pakko antaa myöten?
valuutta antaa myöten, kun erotaan eurosta.
Anonyymi: VäyrynenHallitukseen 5.3.2016 11:47

Anonyymi
Investointeja ei synny sillä, että hallitus alkaa tekemään lakeja joilla pakotettaisiin investoimaan.

Sama koskee myös työtä, eli pakolla ei saada aikaan työskentelyä, tulee vain italialaisia lakkoja.

Sopiminen on ainoa tie. Painostukset ja kiristämiset yms. pois.


Sympatiat on täysin pääministerin puolella, mutta ensisijaisesti kaikissa ratkaisuissa pitäisi varmistaa suomalaisen työn asema tulonlähteenä, alkaen avoimelta sektorilta.

Tämä ei tarkoita pääomien suosimista avoimella sektorilla sinällään. Mielestäni tätä yhteiskuntasopimus-prosessia pitää ehdottomasti jatkaa, sitä ei pidä jättää kertaluontoiseksi toimeksi, vaan yhteiskuntasopimuksen vaikuttavuutta pitäisi laajentaa koskemaan koko kotimarkkinoita.

Logiikka on tässä se, että työn kilpailukykyyn vaikuttaa mitä suurimmassa määrin juurikin kotimaisilla kustannuksilla tuottonsa/osinkonsa tekevät tahot, niin onhan se vähän mahdotonta puhua pelkästään palkoista, kun pitäisi samojen toimenpiteiden kohteena olla myös kaikki työntekijöiden palkkapussiin kohdistuvat kustannukset, asumisen ja ruoan ymv. hinnoista alkaen.

Muutenkin, aito yhteiskuntasopimus koskee todellakin koko yhteiskuntaa, nythän puheet on rajoittuneet lähinnä työmarkkinajärjestöihin.

Mitään vapaamatkustajia tässä asiassa ei voi olla, jotta voitaisiin puhua aidosta yhteiskuntasopimuksesta.

Haasteita siinä varmasti riittää, myös lainsäädännössä pitäisi voida esim. erotella toisistaan suljetun sektorin toiminta ja avoimen sektorin toiminta.
Anonyymi: Köyhäläinen 5.3.2016 11:48

Anonyymi
Sipolä siis joutuu antamaan periksi sekä pankkolaissa, että yhteiskunttasopimuksessa. Ainut keino on euroero saattaa hinnat vuoden 2002 tasollle. Miksi tämä ei pankeille sovi? Onko hilattu asumisen hinta pilviin vanhasta purkukuntoisesta? Miksi Sipilä ei ota kantaa suomen pahimpaan ongelmaa eli ylihintaiseen asumisee? Ainiin, sillähän on sijoitusuntiö jossa on siotusasuntoja ja kelan tuet vuokralaisilta.
Anonyymi: putlermediajyrää 5.3.2016 11:48
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä