Kirjaudu ▼
 

HS: Yhteiskuntasopimus lähes valmis – palkat ja työaika pysyvät tesissä

Tuomas Selänne
HS: Yhteiskuntasopimus lähes valmis – palkat ja työaika pysyvät tesissä
Työmarkkinajärjestöt ovat loppusuoralla neuvotteluissa niin sanotusta yhteiskuntasopimuksesta. Työmarkkinajärjestöjen johtajien mukaan neuvottelutulos on muutamia yksityiskohtia vailla valmis, mutta sopu on periaatteellisesti valmis.
29.2.2016 07:33
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Helsingin Sanomien mukaan neuvottelutulos pitää luultavasti sisällään työn määrän lisäämisen noin kolmella työpäivällä. Lisäämisen tavasta sovittaisiin alakohtaisesti.

Lehden tietojen mukaan paikallisessa sopimisessa työnantajat antoivat periksi, ja palkoista ja työaikojen joustoista sovitaan jatkossakin työehtosopimuskirjauksina. Paikalliseen sopimiseen tulisi HS:n mukaan kriisilauseke, jonka perusteella työehtosopimuksista voitaisiin työpaikoilla poiketa. Lisäksi päätösvaltaa siirretään työpaikoille.

Toteutuakseen yhteiskuntasopimus vaatii sekä työnantajien että palkansaajien keskusjärjestöjen hallitusten hyväksynnän. Lisäksi Suomen hallituksen on hyväksyttävä neuvottelutulos.

Palkansaajajärjestöjen hallitukset kokoontuvat aamulla yhdeksältä käsittelemään neuvottelutulosta, Yle kertoo.

∇ Mainos ∇
29.2.2016 07:33
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (76)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 8
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Eli 3 päivää lisää ja kriisilauseke, vuosi neuvoteltu ja näillä lähtee talous nousuun?
Anonyymi: Ziiisusmikämeininki 29.2.2016 7:45

Anonyymi
Eli työpaikkoja siirtyy ulkomaille, virkamiesten palkkoja sekä lomia nostetaan!
Anonyymi: RIKKIDIREKTIIVI 29.2.2016 7:50

Anonyymi
Hallitus on vaatinut, että sopimuksen tulee tuoda työvoimakustannuksia laskemalla 5 % kilpailukykyhyppy.

Teollisuuden kaikista kustannuksista työvoimakulut ovat vain n 15 %. Jos niitä lasketaan 5 % paranee kilpailukyky vain alle 1 % -väliliset kulutkin huomioiden vainn 1,2 %.

Muutos kilpailukykyyn on niin olematon, ettei sillä ole mitään käytännön merkitystä. Yksi pieni Kiinan valuuttakurssipäätös riittä syömään koko vaivalla synnytetyn sopimuksen hyödyn yhdessä yössä.
Anonyymi: fdsfdsdfdsf 29.2.2016 7:52

Anonyymi
Sopikaa mitä sovitte kunhan se on kaikille tasapuolinen!
Anonyymi: jsipilä 29.2.2016 7:52

Anonyymi
Nolla linjajatkuu jo 7:ttä vuotta ja reaalinpalkat lakee myös samaa rataa.

Mutta nyt on pidettävä osingot suurina ja sen saa maksaa työläiset, eläkeläiset ja muut joilla ei ole voimaa, eikä haluakaan vastustaa tätä kehitystä.

Toisaaltaa pääomatuloista pitääkin tehdä kilpailukykyinen palkkatyölle. Palkkatyö vähenee ja aina vaan pienemmällä työläisten määrällä saamme pääomatuloja lisättyä ja palkkojen lasku tekee myös hyvää tälle osinkojen kehitykselle, joiden suunta on kasvussa vaikka työttömyys lisääntyy ja muiden elintaso laskee.

No, ainakin yksi kansan ryhmä pärjää ja se on hyvä jos työtä tekemmättä saa toimeen tulon toisten työstä.
Anonyymi: nyttöihinrunkut 29.2.2016 7:55

Anonyymi
Iloinen uutinen on se että hallituksen, kansanedustajien ja virkakyöstien määrää on supistettava 100 000/2 ja hallitusneuvottelujen määrää on supistettava.

Jos ikinä suomeen ikinä yritystä perustan ja jokin tällainen sirkusparvi määrää mitä minimissä palkkaa maksan niin sanon nyt sen julkisesti että pyyhin sillä sopimuksella maailman kuuluisinta paikkaa.fi
Anonyymi: HA_HA_HA_HAA 29.2.2016 7:57

Anonyymi
Kriisilauseke kuulostaa tarpeelliselta. Meitin firmassa on huonot ajat. Soppareita alemmat palkat on tarpeen.

Tuon kriisilausekkeen perusteella työehtosopimuksista voitaisiin työpaikoilla sitten poiketa ja liksoja voitaisiin viilata roimasti alas. Tuo on Suomessa tarpeen.
Anonyymi: Lennu80 29.2.2016 8:03

Anonyymi
Taitaa olla nämä neuvottelut vain hämäystä jotta suomi saadaan nopeammin yhtiöitettyä.
Siitä tässä on kysymys niinkuin tämä Metsähallituksen yhtiöittäminen jonka jälkeen se luonnollisesti myydään ulkolaisille sijoittajille ja lisää on tulossa.
Anonyymi: ononniollaonnellinen 29.2.2016 8:07

Anonyymi
Eli 3 päivää lisää ja kriisilauseke, vuosi neuvoteltu ja näillä lähtee talous nousuun?


Aika pelleilyä, ja työajan lisääminen tarkoittaa omalla työpaikalla että jatkossa työntekijöitä vähemmän. Tästä on jo puhuttu. Oli jo valmiiksi laskettu että jos pekkaset poistuu niin kymmenen lähtee. Eli täällä ei työpaikat ainakaan lisäänny. Voi olla tieten osingonjaossa sitten enemmän pelimerkkejä.
Anonyymi: kkkkkkkkkkkkkk 29.2.2016 8:07

Anonyymi
Nyt on tärkeää turvata turvapaikanhakijoille työehtosopimusten mukaiset työehdot, palkat ja eläkkeet. Suomeen ei saamuodostua mitään halvempia työmarkkinoita ja työsuhteita.
Anonyymi: AYTurvaaTyöt 29.2.2016 8:08
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 8
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä