Kirjaudu ▼
 

Fjäder MTV:lle: Yhteiskuntasopimus syntyy vuorokauden sisään

Panu Katila
Fjäder MTV:lle: Yhteiskuntasopimus syntyy vuorokauden sisään
Työmarkkinajohtajat neuvottelevat parhaillaan yhteiskuntasopimuksesta. Akavan Sture Fjäder uskoo, että tuloksia voi tulla jo seuraavan vuorokauden aikana.
28.2.2016 15:51
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder arvioi MTV:lle, että työmarkkinajärjestöt saisivat sovittua yhteiskuntasopimuksesta jo seuraavan vuorokauden aikana.

Työmarkkinajärjestöt ovat jatkaneet tänään neuvottelujaan yhteiskuntasopimuksesta. MTV:n mukaan tällä hetkellä suurin kysymys on paikallinen sopiminen.

– Kyllä minä olen tosi optimisti. Kyllä se syntyy nyt seuraavan vuorokauden aikana. Kyllä tämä kilpistyy paikalliseen sopimiseen. Uskon, että me otamme niin ison hypyn paikallisessa sopimisessa, mitä ei ole koskaan Suomessa tehty, Fjäder sanoi.

SAK:n Lauri Lyly sanoo MTV:lle, että tekstikysymyksiä on vielä paljon auki. Lylyn mukaan sopimukselle on kuitenkin tänään tietynlainen momentum.

Yhteiskuntasopimus on työmarkkinajärjestöjen vaihtoehto hallituksen pakkolaille, joilla heikennettäisiin työehtoja.

∇ Mainos ∇
28.2.2016 15:51
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (57)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Hieno juttu, mutta komea näytelmä on ollut turha.

Suomen viennin ongelmat eivät johdu työvoiman kalleudesta, vaikka muuta väitetään. Niinpä niitä ei myöskään korjata millään halpuutussopinuksella.

Suomen teollisuuden työvoimakulut ovat jo nyt pienemmät kuin vaikkapa Saksan tai Ruotsin. Silti noiden maiden vienti vetää ja Suomen ei.

Syy ongelmiin löytyy teollisuutemme vientivalikoiman laajuudesta, surkeasta markkinoinnista ja tuotteiden heikosta laadusta. Mikään näistä ei korjaannu yhteiskuntasopimuksella tai pakkolaiella.

Firmojen on ihan itse hoidettava tuotevalikoimansa, markkinointinsa ja laatunsa kilpailijoiden tasolle. Valitettavasti usko niiden kykyyn ratkaista ongelmansa ei ole kovin korkealla.
Anonyymi: reeti 28.2.2016 16:05

Anonyymi
Kun palkkoja leikataan, onkin Suomen talous sen jälkeen vapaapudotuksessa.
Anonyymi: marttimehtovaara 28.2.2016 16:05

Anonyymi
Taitaa syntyä yhteiskuntasopimus, jossa on samat palkansaajien toimeentuloon kohdistuvat leikkaukset, kuin on pakkolakipaketissa. Nimi vain on eri. Lyly myy palkansaajat saadakseen nimensä sopimuksentekijöiden historiaan. Samalla kuitenkin yritykset makselevat isoja osinkoja osakkeenomistajille. Paremmin voisi koko sopimusta nimittää tulonsiirtosopimukseksi.
Pörssiyhtiöt maksavat tänä keväänä ennätysosingot
Ylen tekemän selvityksen mukaan osingoistaan jo ilmoittaneiden yhtiöiden osinkopotti on jo 11,5 miljardia euroa.
Yle fi 16.2.2016
Anonyymi: Tulonsiirtosopimus 28.2.2016 16:09

Anonyymi
Paikallinen sopiminen on hieno asia saadaan yrityksissä neuvotella itisanomisen sijaan kaikille palkan alennuksia tarppellinen määrä! Ja erinomainen asia on tuo työntekijä maksaa sivukulunsa itse!

Ens askeleet kapitalismiin SUomessa, kauppa se on joka kannatta!
Anonyymi: Sekinpäivätulee 28.2.2016 16:12

Anonyymi
Kun palkkoja leikataan, onkin Suomen talous sen jälkeen vapaapudotuksessa.
EI jos se suoritetaan sopivasti portaittain vaikka seuraavat 10 vuotta putkeen....julkisella voi vetää nopeemmin leikkaukset ne työpaikat täyttyy aina oli palkka mikä tahansa!
Anonyymi: Julkinenleikkaus 28.2.2016 16:14

Anonyymi
Tasapuolinen ratkaisu saa aikaan positiivisen draivin työn tekemiseen.
Anonyymi: Isokäsi 28.2.2016 16:15

Anonyymi
Hieno juttu, mutta komea näytelmä on ollut turha.


Ei se turha ole ollut. Se lisää tasapuolisuutta vienti- ja kotimarkkinayritysten välillä.

Jos tähän asti vientiyritykset ovat olleet pulassa niin tämän jälkeen myös kotimarkkinayritykset ovat pulassa kun ihmisten ostovoimaa leikataan.
Anonyymi: TasaPuolista 28.2.2016 16:19

Anonyymi
Rakenteelliset muutokset on silti vietävä läpi poikkeuslakiteitse. Kyseessähän on nyt se, että työkyvyttömät vanhenevat alisuorittajat pitää ehdottomasti vaihtaa nuoriin ja nälkäisiin. Mutta mitäs - kun itse annoin työterveyslääkärien avustuksella ja suosituksilla potkuja kaikille yli 40-vuotiaille keskinkertaisuuksille, niin eihän ne sitten sillan alle joutuneetkaan!

Syynä Suomen syöksyyn on 70-luvun kekkosslovakiassa elävä AY-liike, työttömyyspäivärahat sekä vapaat lauantait. Kumma kun työ ei kelpaa vaikka Suomessa on huutava työvoimapula ja työpaikkoja on tarjolla vaikka kuinka ja lisää tulee koko ajan Rovioon ym! Vastiketta ei vaadita, vaikka voisivat aivan hyvin tulla siivoamaan entisen työpaikkansa kahvihuonetta.

Vaaleissa äänestettiin taas kaikenlaisia hörhöjä, mutta onneksi maan johtoryhmään kutsuttiin oikeaa EK-johtajuutta edustavat vastuunkantajat. Nyt on ihan vähimpänä ryhtiliikkeenä tuntuvasti kevennettävä vastuunkantajien verotusta ja kammottavat työttömyyskorvaukset kokonaan pois!

Vastuunkanto, näkemyksellisyys ja $työkykyjohtaminen kunniaan!
Anonyymi: Koivula 28.2.2016 16:22

Anonyymi
Kyllä paikallinen sopiminen pahasti vesittyy, jos ei palkan eväämistä huonona työviikkona sallita. Palkanmaksusta työläisille pitäisi kyllä nyt luopua kokonaan kilpailukyvyn parantamiseksi. Palkkahan on vain outo jäänne 70-luvulta ja yleensä se käytettiin viinan ostamiseen. Working Without Wages® on saatava vihdoin Suomeenkin, osana Tehokkaan Riiston Ohjelmaa (TRO).
Anonyymi: PelleRoos 28.2.2016 16:26

Anonyymi
Tasapuolinen ratkaisu saa aikaan positiivisen draivin työn tekemiseen.


Tämä tosin ei ole tasapuolinen missään kohdassa,koska kaikki kiristykset kohdistuvat palkansaajaan-ja kaikki etu työnantajille.

Mikäli tämä sopimuksen tekele todella syntyy nyt.

Joten mitään syytä iloon tuskin on n. 3 miljoonalla palkansaajalla tässä maassa.''

Motivaatio on mennyt...lopullisesti.Nyt tehdään mitä sitten tehdäänkin,ja sillä tahdilla,jolla viitsitään.Ei sen enempää.
Anonyymi: Make-123 28.2.2016 16:41
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä