Kirjaudu ▼
 

Ranskan presidentti varoittaa: Venäjän ja Turkin välille voi puhjeta sota

STEPHANIE LECOCQ
Ranskan presidentti varoittaa: Venäjän ja Turkin välille voi puhjeta sota
Ranskan presidentti Francois Hollande arvioi perjantaina sodan syttymisen Venäjän ja Turkin välille olevan mahdollista. Hollanden mukaan Moskovan pitäisi luopua Syyrian presidentin Bashar al-Assadin tukemisesta.
20.2.2016 11:32
Taloussanomat–Reuters
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

– On olemassa riski siitä, että Turkki ja Venäjä voivat ajautua sotaan, presidentti Francois Hollande arvioi France Inter -radiokanavan haastattelussa perjantaina.

– Tilanne on kärjistynyt.

Hollanden mukaan maiden välinen sodankäynti ei kuitenkaan olisi suoraa vaan epäsuoraa.

– Lentokoneet pommittaisivat samoja asutuksia Pohjois-Syyriassa, Hollande sanoi.

Venäjä aloitti ilmaiskut Syyriassa syyskuun lopussa. Maa on pommittanut Syyrian kapinallisia ja tukenut Syyrian presidentille Bashar al-Assadille uskollisia joukkoja.

Turkin hävittäjät ampuivat alas venäläisen Su-24-hävittäjän Syyrian rajalla marraskuussa. Turkin mukaan hävittäjä oli loukannut maan ilmatilaa.

EU-maat patistelevat

Euroopan unionin (EU) johtajat kehottivat perjantaina Venäjää lopettamaan länsimaiden tukemien kapinallistaistelijoiden pommittamisen Syyriassa.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

EU-johtajat syyttivät Moskovaa ja Irania rauhanponnisteluiden tärvelemisestä, terroristijärjestö Isisin auttamisesta ja Euroopan pakolaistilanteen pahentamisesta.

– Moskovaa täytyy painostaa, jotta voimme neuvotella, Hollande sanoi.

– Moskova ei voi onnistua, jos se yksin tukee Bashar al-Assadia.

Länsimaat torjuivat lauantaina Venäjän pyrkimykset saada YK:n turvallisuusneuvostolta lauselma, jossa vaadittaisiin Turkin sotatoimien lopettamista.

20.2.2016 11:32
Taloussanomat–Reuters
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (108)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 11
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kyllähän nyt turkkilaiset ja venäläiset saavat asiansa puhumalla sovivuttua, jos jotkut. Sen verran sopuisia, mielyttäviä ja ennen kaikkea pakonomaisesti totuuteen pyrkiviä ovat molemmat kansakunnat.
Anonyymi: hölmöläniäni 20.2.2016 11:53

Anonyymi
Harvinaista, mutta tässä tapauksessa tuen täysin Venäjän suorittamia islamistien pommituksia!
Anonyymi: toiska 20.2.2016 11:53

Anonyymi
Atlantin toisella puolella pitävät peukkuja pystyssä jotta Turkki ja Venäjä kävisivät sotimaan keskenään. Sotateollisuus saisi paljon lisää bisnestä.
Anonyymi: lhzihxoyxihx 20.2.2016 12:00

Anonyymi
Assadin lähtö Syyriasta ei varmaankaan lopeta sotaa, koska siinä on niin monta osapuolta. Vaikka Assad lähtisi, ruumiita ja pakolaisia tulisi silti lisää ja Syyriasta tulisi sellainen Afganistanin ja Irakin kaltainen maa, jossa käytäistiin edelleen jatkuvaa taistelua useiden eri osapuolten välillä.
Anonyymi: Verneri 20.2.2016 12:07

Anonyymi
Kyllä nämä rytinät on USAn vika kun se tuplavahinko BusH meni Irakiin sorkkimaan öljyn takia se se sai aikaan nämä pakolais virrat joten kaikki pakolaiset saisi ohjata Yhdysvaltoihin.
Anonyymi: paroni 20.2.2016 12:14

Anonyymi
Olishan se harmillinen juttu, tuommoinen sota.
Toisaalta se tarjoaisi EUn velkapelleille helpon tavan päästä veloista eroon, yleensä kun kriisiaikoina inflaatio jytisee lukemissa joista eivät EKPssä osaa edes uneksia.
Ja työtäkin sitten riittäisi myös heikostikoulutetuille kielitaidottomille, siinä jälleenrakentamisessa jopa niin että työvoimapula on ihan totta.
Anonyymi: fantsu2 20.2.2016 12:22

Anonyymi
Venäjä Syyriassa Turkin rajalla pommittamassa.
Suomi haluaa hyviä kauppasuhteita Venäjään.
Venäjä harjoittelee Suomen nopeaa haltuunottoa.
Lähettää pakolaisaaltoja Suomeen,uhkailee kyykyttää.
USA ei ole hyökännyt venäjälle koskaan.
Yhteistyö usa:n kanssa myös sotilaallisesti on Suomen etu.
Kysymys on suomen uskottavasta puolustamisesta.
Venäjä kysyy monta prikaatia lentokonetta tykkiä ym Suomella on,ei mitään muuta kun suunittelee offensiiviaan.
Varautuminen uhkaan ei ole uhkailua.
Anonyymi: Yrittäjät 20.2.2016 12:25

Anonyymi
Uskon että jos Venäjän ja Turkin (Naton) välille syttyisi sota, niin Nato maat olisivat mielissään jos siinä tapauksessa Suomi hölmöt pistettäisiin ekana eturintamalle, ottamalla Suomi Naton jäseneksi. Ja että sota käytäisiin Suomen maaperällä.

On kuitenkin nykyisten Nato maiden etu, ettei heille itselleen tule miestappiota, poliittinen kannatus voisi laskea, jos niin kävisi, eturintmalle voisi lähettää Suomi hölmöt ottamalle se jäseneksi Natoon. Ja ettei niiden oma maaperä saastu pysyvästi mm. Uraani ammusten takia.Sotaa käyvälle maalle, esim. Ukrainalle sota on ollut täydellinen taloudellinen katastrofi.

Joten uskon että Nato mailla on nyt tulipalo kiire saada Suomi mukaan sotaan, se on nykyisten Nato maiden etu. Parhaiten se lienee onnistuu, jos Nato maat saavat Suomen provosoimaan Venäjää niin paljon kuin mahdollista. Puolustusministeri niinistö näyttääkin olevan olleen viime päivinä kiireinen Venäjä provosoinnissa. Niinistö on kuin lottovoitto*miljoona nykyisille Nato maille.
Anonyymi: samaaaa 20.2.2016 12:28

Anonyymi
Tuen ennemmin venäjää kuin yhtäkään islami maata ja piste
Anonyymi: korpisoturi1 20.2.2016 12:29

Rekisteröitynyt käyttäjä
Harvinaista, mutta tässä tapauksessa tuen täysin Venäjän suorittamia islamistien pommituksia!


Olen samoilla linjoilla.

Minua on suuresti hämmästyttänyt tämä suomalaisen median tyyli, jossa venäläisten suorittamat islamistien pommitukset on uutisoitu hyvin negatiivisessa sävyssä - mutta samaan aikaan amerikkalaisten ja ranskalaisten suorittamat pommitukset neutraalissa tai jopa myönteisessä sävyssä.

Mistä moinen kaksijakoisuus?

Minun mielestäni on pelkästään hyvä asia, että noita Isis-porukoita pommitetaan ja koitetaan muutenkin saada tuon liikkeen valta-asemaa murenemaan.
Rekisteröitynyt käyttäjä: AsioitaSeurannut 20.2.2016 12:29
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 11
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä