Kirjaudu ▼
 

Jyrki Katainen: Carunan hinnat matalimmasta päästä

Petteri Paalasmaa / AOL
Jyrki Katainen: Carunan hinnat matalimmasta päästä
Jyrki Katainen
Suomen entinen pääministeri kiistää vakuuttaneensa, ettei sähkön siirtohintoihin tule korotuksia Caruna-kaupan seurauksena.
3.2.2016 21:29
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Euroopan unionin komissaari, Suomen entinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kiistää luvanneensa, ettei energiayhtiö Fortumin sähköverkkojen myynti instituutiosijoittajille aiheuta hinnan korotuksia.

Katainen kommentoi Caruna-kohua Facebookissa julkaistussa tekstissä.

– Julkisessa keskustelussa minun on väitetty vakuuttaneen, ettei sähkön siirtoon ole tulossa korotuksia kaupan seurauksena. Etsimisestä huolimatta en ole löytänyt mistään puheenvuoroa, haastattelua tai lainausta, missä olisin näin sanonut, Katainen kirjoittaa.

Caruna Oy Fortum Oyj
Taloustiedot
Y-tunnus 1618314-7
Kotipaikka Espoo
Yhtiömuoto OY
TOL-luokka
Sähkön siirto
Kaikki yrityksen taloustiedot

Suomen sähkömarkkinalaki uudistettiin muutama vuosi sitten isojen myrskyvahinkojen takia. Kataisen mukaan uuden lain jälkeen "jokaiselle" oli selvää, että kasvavan investointivelvoitteen seurauksena hinnat tulevat nousemaan.

– Ilmeisesti Carunan siirtohinnat ovat olleet Suomen matalimmasta päästä ja jäisivät korotustenkin jälkeen keskimääräistä pienemmäksi. Kokonaisuudessaankin siirtohinnat muodostavat keskimäärin vain kolmanneksen sähkölaskusta, Katainen toteaa.

∇ Mainos ∇
3.2.2016 21:29
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Fortum Oyj Caruna Oy
Ihmiset Jyrki Katainen

Kommentit (208)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 21
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Suomen entinen pääministeri kiistää vakuuttaneensa, ettei sähkön siirtohintoihin tule korotuksia Caruna-kaupan seurauksena.
Anonyymi: Taloussanomat 3.2.2016 21:40

Rekisteröitynyt käyttäjä
Etkä varmaan ole ikinä väärentänyt asiakirjoja? ?
Rekisteröitynyt käyttäjä: pölhöpopulistirasist 3.2.2016 21:41

Anonyymi
Ilmeisesti Carunan siirtohinnat ovat olleet Suomen matalimmasta päästä ja jäisivät korotustenkin jälkeen keskimääräistä pienemmäksi.

Kokonaisuudessaankin siirtohinnat muodostavat keskimäärin vain kolmanneksen sähkölaskusta, Katainen toteaa.


Ai siirtokustannusten merkitys on vähäinen kun se on vain kolmannes sähkölaskusta.

Siirtokustannusten osuus sähkön loppulaskusta on kuitenkin kaksi kertaa suurempi kuin mitä on työvoimakulujen osuus vientiteollisuuden looputuotteesta. Silti Kokoomusvaikuttajat ovat sitä mieltä, että työvoimakulujen kalleus on syynä koko Suomen ongelmiin.

Ihmeellistä kuinka työvoimakulujen osuus viennistä on suuri juttu, mutta kaksi kertaa suurempi siirtokustannusten osuus sähkön loppuhinnasta on mitättömän vähän.

Kokoomuslainen matematiikka on aivan oma tieteenlaji.
Anonyymi: Kfkkxkkx 3.2.2016 21:42

Anonyymi
Niskalenkki otettiinkin sähkön käyttäjistä eikä markkinavoimista. Jyrki on kyllä oikeassa ei tarkasti ottaen luvannut mitään eikä tehnyt mitään. Sellainen tyypillinen savolaisukko ja vastuu on kuulijalla.
Anonyymi: aeanaaki 3.2.2016 21:43

Anonyymi
Siilinjärven O-W Kuusinen (Kok) ja ÄlyVapaavuori tekivät lähes maanpetoksen myydessään sähköverkon ulkopuolisille. Turvallisuusriski on kasvanut huomattavasti, kuinka yksityinen taho, Caruna puolustautuu esim. Venäjän verkkohyökkäyksiä vastaan ? Ei mitenkään.

Kataisen (Kok) katastrofaaliset virheet paljastuvat vielä jälkikäteenkin, milloin Katainen (Kok) saadaan vastuuseen ja oikeuden eteen?

Tienataanko me tälläkin....?
Anonyymi: Fantastistako 3.2.2016 21:47

Anonyymi
Miten vtussa minun sähkölaskustani siirtosähkön osuus on puolet?
Anonyymi: VedäKäteenCaruna 3.2.2016 21:47

Rekisteröitynyt käyttäjä
Haista sinä Jyrki oikein iso V....Tuhosit Suomen,ja nyt tuhoutuvat kansalaiset. Kirjoitin jo 2000-luvun alussa, että Jyrki.K tuhoaa suomen. Jyrki K. ja Kokoomus ovat tehneet tämän ihan itse ja muutamassa vuosikymmenessä. Nopeudelle nostan hattua, en tulokselle
Rekisteröitynyt käyttäjä: RubenBloodystiller 3.2.2016 21:48

Anonyymi
Helposti on löydettävissä kuitenkin tämä siteeraus:

"Kataisen mukaan kauppa ei myöskään nosta sähkönsiirron hintaa asiakkaille, koska sähkönsiirtoa ja sen hinnoittelua säädellään tarkasti."

Kaikissa lehdissä 12.12.2013
Anonyymi: Liukasluikku 3.2.2016 21:48

Anonyymi
Niin, kun lähtötaso on alhainen, voi korottaa mielin määrin? Sitäkö hän tarkoittaa?

Ei mene minunkaan jakeluun tämä kokoomusmatematiikka. Kaikki on myyty ja mokattu ulkomaille, rahat ovat kerta kaikkiaan nyt loppu eikä vieläkään ymmärretä, mistä kaikki johtuu.

Pieni ajatusleikki: entä jos Imatran Voimaa ei oltaisi yksityistetty? Miten asiat nyt olisivat, kun sähkö olisi halpaa ja verorahatkin tulisivat täysimääräisesti valtion kassaan? Olisivatko asiat Kokoomuksen mielestä huonommin?

Sama koskee käytännössä kaikkia valtion kruununjalokiviä, jotka on yksi toisensa perään tärvätty ties kenelle hyvälle veljelle.
Anonyymi: ananTunarit 3.2.2016 21:49

Anonyymi
Käteinen kuulluu samaan sarjaan Lipposen ja Liikasen kanssa. Mitä kansa rakentaa em. herrat tuhoaa.
Anonyymi: jaaasimaksaa 3.2.2016 21:53
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 21
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä