Kirjaudu ▼
 

Espanjan sosialistit hoputtavat Rajoyta

© Juan Medina / Reuters
Espanjan sosialistit hoputtavat Rajoyta
Espanjan sosialistipuolue PSOE hoputtaa keskustaoikeistolaista PP:tä muodostamaan hallituksen tai siirtymään syrjään. Kansanpuolue PP:n johtaja Mariano Rajoy ilmoitti perjantaina, ettei hän aio toistaiseksi pyytää parlamentin luottamusäänestystä.
24.1.2016 15:57
Taloussanomat–Reuters
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Espanjan edellisenä pääministerinä toimineen Mariano Rajoyn johtama PP voitti 20. joulukuuta järjestetyt parlamenttivaalit.

Puolue ei kuitenkaan saanut enemmistöä parlamenttiin, minkä takia se on yrittänyt koota hallituskoalition.

Perjantaina Rajoy ilmoitti yllättäen, ettei hän pyydä parlamentilta äänestystä luottamuksesta, koska PP:llä ei ole takanaan muiden puolueiden tukea. Rajoy sanoi kuitenkin pitävänsä itseään yhä parhaana ehdokkaana maan seuraavan hallituksen muodostajaksi.

Verkkosivuillaan julkaistussa lausunnossa PSOE vaatii, että Rajoy äänestyttää luottamuksestaan parlamentissa tai luopuu roolistaan hallituksen muodostajana.

∇ Mainos ∇
24.1.2016 15:57
Taloussanomat–Reuters
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Mariano Rajoy

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Vasemmiston vuoro hallita. Jos Podemon saa pääministeri salkun, niin silloin olisi työntekijöiden helpompi elää maassa jossa oikeisto ajoi maan kurimukseen, mutta maksatti kansalla laskun.
Se on vähän sama kuin täälläkin, kokoomuksen pitkä päämisteriyskausi oli tuhoisa Suomen taloudelle ja nyt sitten täälläkin se maksatetaan pienituloislla, tosin kepu ja persut maksattaa ja kokoomus seuraa vierestä, että näin tapahtuu.
SAK ja ATK ennen kaikkea ovat asiasta toista mieltä, hyvä niin, ehkä se avaa työväestön huomaamaan, kuka on heidän asialla. Se että persut yritti ajaa työväestön asiaa ilmeisti tosissaan. Mutta eihän se onnistu kun Soinin ideologia on Soinin tämän hetkiseen varaisuuteen ja asemaan sidottu. Nyt on herrat etusijalla ja pienipalkkanen saa kiittää siitää, että saa yleensä ruokaa jonosta.
Anonyymi: liitottukeekaikkia 24.1.2016 16:20

Anonyymi
Saman syyn julki tuleminen on syy viivästyksiin, 1.1.2016 piti olla perustuslaki valmiina kaikkialla maailmassa myös espanjassa. Taitaa täti saksan haasteet levitä kuin kulovalkee ympäriinsä.
Anonyymi: valheenpaljastuskone 24.1.2016 16:21

Anonyymi
Kreikka saa vasemmisto kumppanin ja eu-eliitti höpöttää, kuinka kaikki on hyvin ja tilanne hallinnassa. Dragi painaa lisää rahaa ja puhuu pörssin nousuun ei ei huolta huomisesta.
Anonyymi: kkkkkkkkkk 24.1.2016 16:26

Rekisteröitynyt käyttäjä
Pikku virheitä edellä: Espanjan ajoi syvään kriisiin sosialistipuolueen johtama hallitus kahdeksanvuotisella hallituskaudellaan. Oikeistohallitus on neljä vuotta yrittänyt pelastaa maan. Kriisi on takana ja taloudellinen kasvu Euroopan parasta. Kohta olisi ollut jaettavaa, mutta sosialistit tulevat nyt valtaan populistien tuella. Mahtaa rakkikoiran tavoin vaaleissa käyttäytyneellä vasemmistolla olla ihmettelemistä, kun huomaavat mahdollisuuksiensa vähäisyyden! Talous on vielä niin heikko, että vaalilupausten vähäinenkin toteuttaminen syöksee maan uuteen kriisiin! Kirjoittajat edellä haluavat varmaan uuden apua pyytävän maan!
Rekisteröitynyt käyttäjä: Tamu47 24.1.2016 17:49

Anonyymi
Se on vähän sama kuin täälläkin, kokoomuksen pitkä päämisteriyskausi oli tuhoisa Suomen taloudelle ja nyt sitten täälläkin se maksatetaan pienituloislla, tosin kepu ja persut maksattaa


1) Kokoomuksen pitkä pääministerikausi kesti yhden vaalikauden. Suomen pulaan ajaneet virheet on tehty 70-80 -luvuilla, eli silloin kun demarit ja Keskusta hallitsivat Suomea ja Kokoomus oli pakotettuna oppositiossa.
2) Kokoomus on vasemmistopuolue maailman mittakaavassa, ja jopa Pohjoismaiden mittakaavassa. Demaria ja kokoomuslaista ei vasemmisto-oikeistoakselilla pysty erottamaan mitenkään. Demarit ehkä vähän enemmän valehtelevat siitä, että he olisivat köyhien asialla, mutta aivan samoja toimia nuo puolueet ajavat.
3) Suomen talouden nousuun tarvitaan muutakin kuin AKT:n jättäytymistä kaikista neuvotteluista ulos. Myöskään lakkoilu ei nosta Suomea ylös suosta, kuten Kreikan esimerkki hyvin osoittaa. Emme siis kaipaa vasemmistolaista änkyröintiä vaan 70-80 -lukujen virheiden korjaamista.
Anonyymi: virheetkuntoon 24.1.2016 20:32

Anonyymi
Ettekste ymmärrä? Rajoy odottaa sitä Eu virkaa ja sithän ei saa ilman, että tekee jotain eu:n hyväksi (ja omaa maata vastaan). Vielä ehtii kun sinnittelee vallansyrjässä. Joskus ennenmuinoin sitä sanottiin korruptioksi ja jopa maanpetturuudeksi kun toimi vieraan maan tai maiden hyväksi oman maan etuja vastaan, mutta nyt se on Espanjassakin "maan tapa".
Kohta se Stubb ilmoittaa jättävänsä ja siirtyvänsä apu-komissaariksi.
Anonyymi: maanpetos 24.1.2016 20:51

Anonyymi
Niin on perin kummallista, että itsenäistä valtiota voi ajaa toisen osaksi, etenkin ilman kansanäänestystä. Esimerkiksi osaksi EU:ta, tai Natoon.

Pelottelemalla tämä onnistuu paremmin. Kansalaiset pelotellaan ulkoisella uhalla ja valheella.

Maanpetos on rikos. Suomi ja suomalaiset uhri.
Näin menetystarina Suomi EU:ssa on nähtävä. Suomi vietiin valheella EU-jäseneksi. Suomihan piti olla nettosaaja.
Anonyymi: Maanpetosonrikos 25.1.2016 8:47

Anonyymi
Perjantaina Rajoy ilmoitti yllättäen, ettei hän pyydä parlamentilta äänestystä luottamuksesta, koska PP:llä ei ole takanaan muiden puolueiden tukea. Rajoy sanoi kuitenkin pitävänsä itseään yhä parhaana ehdokkaana maan seuraavan hallituksen muodostajaksi.

---
Rajoy:lla ei ole kenenkään tukea, mutta HÄN Itse pitää Itseänsä parhaana ehdokkaana pääministeriksi tai mihin tahansa huippuvirkaan myös globaalissa EU koneistossa.
Kuvasta päätellen olotila on jo edennyt niin pitkälle, että hänkin on valmis keksimään päästään vaikka mitä lukuja.

Tiedättekö muuten, että Espanjassa ei saa politikkoja arvostella tai saattaa naurunalaiseksi mistään heidän lyöppäröinneistään ja kähmimisistään. Siitä saa syytteen. Siitä rangaistaan kansalaisia.

Pitää myös muistaa, että ei ole pitkä aika Diktaatori Frankon ajoista. Julkisuuden pinnan alla samat voimmat touhuavat tänä päivänäkin. Itseasiassa näinä päivinä voimmakkaammin kuin pitkiin aikoihin. Siksipä Operaatio Gladion kaltainen "Vääränlipun Alla Operaatio" on erittäin mahdollinen lähiaikoina myös Espanjassa.

Iso-Britaniassa eräs kenraali oli todennut, että Armeijan johto ei tule sallimaan työväenpuollueen nykyisen puheenjohtajan nousemista pääministeriksi, jos he voittavat seuraavat vaalit.
Kuulemma Kenraalia ei millään lailla rangaistu demokratian vastaisesta lausunnosta. Itseasiassa lausunnosta on oltu hyvin hiljaa tiedotusvälineissä.
Missähän luurasivat ns. tutkivat toimittajat ? Ehkä heidät on jo potkittu viroistaan, niin kuin muallakin.
Anonyymi: HänItse 25.1.2016 13:08

Anonyymi
Pikku virheitä edellä: Espanjan ajoi syvään kriisiin sosialistipuolueen johtama hallitus kahdeksanvuotisella hallituskaudellaan. Oikeistohallitus on neljä vuotta yrittänyt pelastaa maan. Kriisi on takana ja taloudellinen kasvu Euroopan parasta. Kohta olisi ollut jaettavaa, mutta sosialistit tulevat nyt valtaan populistien tuella

Juuri näin - talouskasvu reilut 2.5 % ja työttömyys vähenee. Rajoy on tehnyt hyvää työtä tästä kiitos kuuluu myös kaksipuoluejärjestelmälle joka on mahdollistanut päätöksenteon. Nyt Espanja on ajautumassa epästabiiliin tilanteeseen jossa päätöksenteko halvautuu (vrt. Suomi). Etelä-Amerikasta oppinsa hakeneet vasemmistopopulistiset chavinistit haluavat ajaa maan kaaoksen - el correlito ja työttömyyden kasvu odottavat. Rikkaat kyllä siellä pärjäävät mutta köyhälistölle tulee kylmää kyytiä.
Anonyymi: Vihreä_oksa 25.1.2016 13:12
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä