Kirjaudu ▼
 

Kreikan Syriza: Emme ryhdy vanhojen puolueiden "rikoskumppaniksi"

EPA/SIMELA PANTZARTZI
Kreikan Syriza: Emme ryhdy vanhojen puolueiden "rikoskumppaniksi"
Kreikan presidentti on kutsunut neljä puoluetta vielä tänään neuvottelemaan hallituksesta. Vasemmiston Alexis Tsipras ei aio osallistua. Uusien vaalien järjestäminen kesäkuulle väijyy kulman takana.
14.5.2012 08:26
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Eilen presidentti Karolos Papouliaksen johdolla jatkettuja hallitusneuvotteluja väännetään eteenpäin vielä tänään maanantaina. Presidentinlinnaan on kutsuttu täksi päiväksi vanhat valtapuolueet – konservatiivien Uusi demokratia ja sosialistien Pasok – sekä vaalivoittaja vasemmistolainen Syriza ja pienempi Demokraattinen vasemmisto.

Syrizan 37-vuotias nokkamies Alexis Tsipras on ilmoittanut, että hänen osaltaan neuvottelut vanhojen valtapuolueiden kanssa ovat ohi, uutistoimisto Reuters kertoo.

– He eivät neuvottele sopimuksesta vaan pyytävät meitä rikoskumppaneikseen. Me emme ryhdy heidän avunantajikseen, Tsipras sanoi.

Rikoksella Tsipras viittaa Kreikalta vaadittuihin säästötoimiin, joita sen pitäisi jatkaa tukirahoituksen jatkumiseksi ja eurossa pysymiseksi.

Hallituksen muodostamiseen on
aikaa vain muutamia päiviä

Sosialistien johtaja Evangelos Venizelos sanoi olevansa kaikesta huolimatta edelleen hieman toiveikas hallituksen muodostamisen suhteen.

– Mutta nyt olemme toden edessä – joko saamme hallituksen aikaan tai pidämme uudet vaalit, Venizelos sanoi Reutersin mukaan. Käytännössä aikaa hallituksen muodostamiseen on muutamia päiviä ennen uusiin vaaleihin ryhtymistä.

Fotis Kouveliksen luotsaamalla Demokraattisella vasemmistolla olisi tarpeeksi parlamenttipaikkoja enemmistöhallituksen muodostamiseen konservatiivien ja sosialistien kanssa, mutta Kouvelis on sanonut toistuvasti, ettei liity koalitioon ilman Tsiprasia.

Syriza voittaisi uudet
vaalit

Miepidetiedustelujen mukaan vasemmiston Syriza voittaisi uudelleen pidettävät vaalit. Tsipras on sanonut haluavansa pitää Kreikan eurossa, mutta säästöpakettien vaatimista toimista pitää luopua.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

EU:n mukana tämä on mahdotonsa - säästöohjelmasta poikkeaminen tietäisi tukirahoituksen lopettamista, Kreikan vararikkoon laskemista ja eurosta erottamista.

Mielipidemittausten mukaan selvä valtaosa kreikkalaisista vastustaa pelastuspaketteihin kuuluvia leikkauksia, mutta haluaa pysyä eurossa. 

14.5.2012 08:26
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (74)


Anonyymi
Drakma on fakta. Eteenpäin Kreikka ilman euro EU komentoa.Alku on vaikeaa, mutta tulos parempi kuin nöyryyttävä oleminen EU maiden sylkykuppi.Syriza ei toivottavasti tee Arhinmäkeä ja lähtisi hallitukseen nappiautomaatiksi.


Niin, aivan aluksi jäisivät eläkkeet, valtion palkat ja terveydenhoidon kuluja jne maksamatta.

Edelleen on vähän epäselvää, miten siitä Kreikasta tulisi noin vain kilpailukykyinen dragmassa? Mikä on se kreikkalainen vientituote, joka vetää niin hyvin, että kreikka pystyisi rahoittamaan tuontinsa ilman säätöjä ja yhteiskunnallisia rakennemuutoksia???? Ymmärräthän, Kreikka ei voi käyttää EUROsta eron jälkeen esim. Suomen ylijäämiä EKPssa maksaakseen tuontikulujaan. Aivan, se käyttelee suvereenisti kunnollisten maitten ylijäämiä siellä EKPssä hyväkseen ihan ilman minkäänlaista kontrollia. (Kun Kreikka sitten eroaa EUROsta se ei tule maksamaan noita EKPvelkojaan Suomelle. Ne kaatuvat suomalaisen veronmaksajan piikkiin.)

Ihan varmasti epävakaa, lakkoileva ja riehuva maa ei ole turistien suursuosikki, vaikka halpoja matkoja olisikin tarjolla.

Kreikka ei säästöiltä ja uudistuksilta säästy EUROn ulkopuolellakaan. Siellä se vain joutuu tekemään ne ilman kohtuuttoman suurta, ilmaista tukirahaa.
Anonyymi: Harmaa talous 14.5.2012 11:05

Anonyymi
Tarkoittaako ämä sitä, että punikki peruu vanhojen puolueiden rikoksen eli sijoittajien varojen varastamisen ? Saako syylliset kuoleman tuomion ?
Anonyymi: Nimetön 14.5.2012 11:11

Anonyymi
katainen, Stubb, Häkämies, Urpilainen, Wallin, jne, saattavat olla ihan nokkelia, osaavat esiintyä vakuutavasti ja ovat itsevarmoja omista kyvyistään. Mutta viisaus näyttää kuitenkin olevan jo liian vaativa ominaisuus. Pahintahan on se, että vakuuttavasti luulee tietävänsä kuin että tietäisi luulevansa. Nöyryys omien mielipiteidensä suhteen on myös viisautta. Viisas ymmärtää myöntää virheensä - eihän virheistä voi muuten oppia.

Alkaa olla deadline nyt!
Anonyymi: Perus-hogan 14.5.2012 11:12

Anonyymi
Että noi Kreikkalaiset on tyhmiä. Elävät yli varojensa, eivät halua säästää. Kutsuvat sitä rikolliseksi touhuksi.

Pois eurosta tollaset roskat, konkkaan koko sakki. Kärsikööt sitten kunnolla, että oppivat paremmin säästämään (rikollisiksi:).
Anonyymi: Nimetön 14.5.2012 11:17

Anonyymi
Älä, Kreikkalaiset haluaa luopua säästöistä ja pitää euron (siis tuet). Pitäkööt vaalit ja hallitkoon Syriza, maksaa meille jonkun verran mutta onpa Kreikkalaisten oma valinta ja kantakoon siitä seuraukset. Samalla olisi hyvä esimerkki muille.


Aivan oikein.

Jos Kreikan lähtö tulee kalliiksi muille, mutta vielä kalliimmaksi tämä pakkoauttaminen ajanmittaan tai lähtö myöhemmin. Parempi nyt kuin myöhemmin.

Jos Kreikan vedätys taas palkitaan, muille on annettava sama kohtelu. Kreikka voidaan asettaa esimerkiksi. Eiköhän muualla sitten otetakin lusikka kauniiseen käteen ja ryhdytä hommiin riehumisen sijaan.

EU ei hajoa, vaikka Kreikka EUROsta poistettaisiinkin. Kreikka jää EUhun nostelemaan tukia sen budjetista. Ne tuet kustantaa koko EU, ei yksin EUROmaat, joten tässä toteutuu oikeudenmukaisuus. Samoin Kreikka tipahtaa samalle viivalle muiden EUmaiden kanssa. ItäEuroopan jäsenmaat ovat nyt selvästi heikommassa asemassa EUssa kuin Kreikka, jota paapotaan erityistoimin.

Näin tosin ei käy. Kohta EUROssa rulevat ranskalaiset yhdessä velkamaiden kanssa. Siitä tulee kallista.
Anonyymi: Harmaa talous 14.5.2012 11:19

Anonyymi
Potkitaan kettuun nämäpellet...Äänestäköön ja mellakoikoon itselleen sopivan alkeelliset olot, joissa ovat huipulla...
Anonyymi: varokaa muurahaiset 14.5.2012 11:26

Anonyymi
Suomeen uudet vaalit!

Ei kai kansan enemmistö voi tukea tätä oman taloutemme tuhoavaa Kreikan hyysäystä.
Anonyymi: Parempi tappiot nyt 14.5.2012 11:28

Anonyymi
Äkkiä lisää perusturvaa. Muuten en äänestä Suomen tuhoamisen puolesta.
Anonyymi: Nimetön 14.5.2012 11:34

Anonyymi
Suomen Vasemmistoliitolle takinkääntö ja "rikoskumppanuus" kelpasi. Arhinmäki näkyy viihtyvän hyvin ministerinä.


Poika naatiskelee koko rahan edestä, hän kyllä tietää ettei samanlainen munkki tule hänen kohdalla ikinä toistumaan.
Anonyymi: suomalainen on tuott 14.5.2012 11:37

Anonyymi
Kreikkalaisille pitää tehdä selväksi, että vastikkeettoman rahan jakaminen loppuu mikäli alkavat kukkoilla säästövaatimuksista. Edelleenkään ylipaisunutta julkista koneistoa ei ole trimmattu siellä lainkaan. Säästöt tehdään lähinnä tavallisen kansan kukkaroista.
Anonyymi: Anonyymi 14.5.2012 11:50
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

27.7. Digitoday Facebookissa mainostetaan hämäriä aurinkolaseja ystäviesi nimissä – toimi näin
27.7. Fed piti ohjauskorkonsa odotetusti ennallaan
27.7. Kokoomuksen Vartiainen poistaisi varainsiirtoveron: "Varmasti Suomen vahingollisimpia veroja"
27.7. Trump kiisti jyrkästi kontaktit Venäjälle, eikä aio paljastaa verotietojaan
27.7. Telian osittain omistaman turkkilaisoperaattorin tulos jäi selvästi odotuksista
27.7. Yhdysvalloista yllättävät tilastot – öljyn hinta putosi äkisti
27.7. Jeep vauhditti myyntiä – Fiat nosti tulosennustettaan 10 %
27.7. Digitoday Toimii jo Virossa: Android lähettää sijaintisi hädän hetkellä
27.7. Outotecin rajulla kurssilaskulla selvä syy – "Kilpailijoita pahempia ongelmia"
27.7. Espanja ja Portugali rikkoivat EU:n budjettisääntöjä, mutta välttivät sakot
27.7. Digitoday Tietoturvan peruspilari horjuu: "Lukuisat ihmiset alttiina hyökkäykselle"
27.7. Juncker nimitti Lontoota piinanneen ranskalaisen EU:n Brexit-neuvottelijaksi
27.7. Digitoday Windows 10 -päivitys muuttuu maksulliseksi tällä viikolla – viime hetkellä on jo liian myöhäistä asentaa
27.7. Sanoman Duinhoven: Nyt on syytä optimismiin
27.7. Sulkemisuhan alla oleva Talvivaara ylitti tavoitteensa – loppuvuosi aikaa etsiä rahoitusta
27.7. Tulosjulkistaja Outotecin osake valahti rankasti pakkaselle
27.7. Air France varoittaa: Terrori-iskut karkottavat turisteja
27.7. Japanin Abe julkisti jättimäisen elvytyspaketin: 240 miljardia euroa
27.7. Outotec painui tappiolle, liikevaihto supistui selvästi
27.7. Munksjö-konserni teki tulosennätyksensä
27.7. Britannian talous odotettua paremmassa vauhdissa ennen Brexit-äänestystä
27.7. Digitoday IPhone-myynti rajussa alamäessä – "Hyviä asioita tapahtuu, kun ihmiset eivät odota mitään"
27.7. Italian ongelmapankki yrittää haalia 5 miljardia ennen perjantaita
27.7. Digitoday Teslan Autopilot ajoi ylinopeutta: Näin raju oli kuolemaan johtanut kolari
27.7. Deutsche Bankin tulos romahti
27.7. Kuluttajat luottavat enemmän Suomen kuin omaan talouteensa
27.7. Sanoma teki reippaan tulosparannuksen – kiri etenkin Suomessa
27.7. Teollisuuden luottamus heikkeni hieman
27.7. Hillary Clintonin historiallinen ehdokkuus varmistui
27.7. HS: Hallitus haluaa yrityksille ison veroalen
Asiakastieto

Yhteistyössä