Kirjaudu ▼
 

Solidaarisuusveroa nälvitään: "Rikkaat kiertävät"

Taloussanomat
Solidaarisuusveroa nälvitään: "Rikkaat kiertävät"
Hallituksen kehysriihessään sopima ylempien tuloluokkien niin sanottu solidaarisuusvero on herättänyt paljon arvostelua, koska se voi johtaa verojen kiertämisyrityksiin.
28.3.2012 10:05
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Rovaniemeläisen ylilääkäri Hannu Halmeen mukaan ”raippavero” on ilmeisesti hinta siitä, että sosiaalidemokraattinen puolue suostui nostamaan arvonlisäveroa kokoomuksen ehdottamalla tavalla. Sillä ei kuitenkaan ole haluttuja vaikutuksia.

– Väittämän mukaan erityisesti kokoomus haluaa kurmuuttaa raippaverolla keikkalääkäreitä. Näillä on kuitenkin markkinahintaan yrityksen laskuun työskennellessään mahdollisuus verosuunnitteluun, jota virkasuhteessa työskentelevällä ei ole, Halme toteaa Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan.

Halmeen mukaan väite kiristyvän verotuksen suuntaamisesta keikkalääkäreihin on siten vailla pohjaa, sillä heitä tuskin on suuripalkkatuloisten ryhmässä. Sen sijaan tässä ryhmässä on etenkin keskussairaaloiden virkaerikoislääkäreitä.

– Tästä lähtökohdasta raippaverolla ammutaan suoraan nilkkaan niitä lääkäreitä, jotka eivät ole siirtyneet ulkoistamisen kautta yritysten palvelukseen kiertämään veroja vaan toimivat julkisessa virassa palkkaa nauttien, tulonsa näyttäen sekä verotettavaksi luovuttaen.

Halmeen mukaan seurauksena voi olla, että vero saa myös entistä useamman virkaerikoislääkärin kyllästymään "jatkuvaan kannustuksen puutteeseen ja suuntaamaan virkatyöstä sopimuspohjaiseen työskentelyyn". Vero suututtaa sitä erikoislääkärikuntaa, joka vielä tekee työtään virkasuhteessa julkiseen työnantajaan.

– Julkisessa virassa toimivalle lääkärille verosuunnittelun menetelmiksi jäävät työnteon rajoittaminen ja moderni downshifting.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Myös entinen kansanedustaja Esko Seppänen (vas.) on kiinnittänyt Uuden Suomen blogissaan huomionsa siihen, että solidaarisuusvero peritään ansiotuloista mutta ei pääomatuloista.

– Veron tuotto on samaa suuruusluokkaa kuin oli ollut tuotto siitä varallisuusverosta, joka demareiden valtiovarainministeri Eero Heinäluoman esittelystä poistettiin Suomen rikkailta vuodesta 2006 alkaen, Seppänen kirjoittaa.

Seppäsen mukaan Ylen keräämien verotietojen mukaan Uudellamaalla oli 164 henkilöä, joilla oli pääomatuloja yli miljoona euroa. Heistä vain kolmanneksella oli ansiotuloa yli sadantuhannen euron rajan, jonka perusteella valtio aikoo periä hyvätuloisilta solidaarisuusveroa.

– Meille on tulossa sellainen solidaarisuusvero, jonka Suomen rikkaat pystyvät kiertämään ottamalla yhtiöistään tulonsa pääomatuloina. 

28.3.2012 10:05
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (124)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 13
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Loistavaa työtä vasureilta.Eipä tarvi maksaa soliraalisuus tai kunnallisveroa.Pääomatulo rikastuttaa.
Anonyymi: Hoikkapoika 28.3.2012 10:10

Anonyymi
Kyllä se niin on että rehellinen, kiltti ja lainkuuliainen ihminen ei tässä maailmassa pärjää. Röyhkeimmät, härskeimmät ja törkeimmät ihmiset tässä maailmassa menestyy.

Näillä rahamiehillä ja naisilla on jatkuvasti jotain veronkiertoa, petoksia, hyväveli järjestelmiä ym. hämärän rajamailla olevaa touhua.
Anonyymi: Rehellinen mies 28.3.2012 10:14

Anonyymi
Rikkaat ovat yleensä taitavia verojen kiertäjiä. Rikkaus osin perustuu siihen. Esimerkiksi maailman rikkain sijoittaja Warren Buffett on yhdysvaltain 20 suurimman yhtiön joukkoon kuuuluvan Berkshire Hathawayn johtaja ja ottaa itselleen siitä palkkaa vaivaiset 100 000 dollaria vuodessa minimoiden samalla veronsa. Buffett on yrityksen pääosakas ja yritys ei koskaan maksa osinkoja. Rikkaus perustuukin yrityksen mahtavaan arvonnousuun. Valmisteilla oleva nk. Buffett-tax onkin suuren luokan PR-tempaus Omahan oraakkelilta. Buffettin tuskin on tarkoitus sitä itse maksaa.
Anonyymi: Buffett kuitenkin te 28.3.2012 10:14

Anonyymi
Jutta & SDP taas epäonnistuneet. Kalastelevat vain lisää ääniä kunnallisvaaleihin tällä verolla.
Anonyymi: Lasse 28.3.2012 10:14

Anonyymi
tätä otsikkoa olen odottanut.piti arvata että näin käy.
Anonyymi: verojuristi hoitaa 28.3.2012 10:15

Anonyymi
Halmeen mukaan seurauksena voi olla, että vero saa myös entistä useamman virkaerikoislääkärin kyllästymään "jatkuvaan kannustuksen puutteeseen ja suuntaamaan virkatyöstä sopimuspohjaiseen työskentelyyn".


Kummallisia nynnyjä nämä lääkärit ja johtajat ja muut isopalkkaiset!

Heitä täytyy jollain ihmeen bonuksin ja muin erityisjärjestelyin "kannustaa", jotta he tekisivät työnsä kunnolla.

Tavallisella duunarilla ei mitään tällaisia kannustimia ole, vaan heiltä odotetaan täysimääräistä työpanosta automaattisesti jo muutenkin.

Olisiko ihan oikeasti aihetta vähän tarkistaa noita asenteita?
Anonyymi: Asioita seurannut 28.3.2012 10:16

Anonyymi
Taitaa Sarasvuokin laskea, että PR-puhe lisäverojen puolesta poikii Trainer's Houselle lisää julkisen puolen konsulttikeikkoja.
Anonyymi: Rahaa voi myös lahjo 28.3.2012 10:16

Anonyymi
"Tästä lähtökohdasta raippaverolla ammutaan suoraan nilkkaan niitä lääkäreitä, jotka eivät ole siirtyneet ulkoistamisen kautta yritysten palvelukseen kiertämään veroja vaan toimivat julkisessa virassa palkkaa nauttien, tulonsa näyttäen sekä verotettavaksi luovuttaen."

Yksityisessä yrityksessä voi kiertää veroja? Ei muuten voi. Pitää olla yhtiön osakkeenomistaja, jotta ansiotuloja voisi osittain muuttaa pääomatuloiksi. Mutta jotta voisi olla osakkeenomistaja, tulee omistaa yhtiön osakkeita ja siihen joutuu sijoittamaan huomattavasti rahaa. Lisäksi omista yhtiön hyväksi tehdyistä palkattomista töistä tienaa sitten jokainen muukin osakas, mikä ei ole suinkaan tarkoituksena verosuunnittelussa.

Myös entinen kansanedustaja Esko Seppänen (vas.) on kiinnittänyt Uuden Suomen blogissaan huomionsa siihen, että solidaarisuusvero peritään ansiotuloista mutta ei pääomatuloista.


Esko Seppänen puhuu pötyä.
Pääomatuloissa on juuri nyt myös vastaavasti uusi progressiivinen porras solidaarisuusveroksi: yli 50 000 euron pääomatuloista maksetaan 2 prosenttiyksikköä korkeampaa veroa! Ansiotuloissahan tuo veronkorotus on vain yksi prosentti yli 100 000 euron tuloista.
Anonyymi: Nimetön 28.3.2012 10:16

Anonyymi
Seppäsen mukaan Ylen keräämien verotietojen mukaan Uudellamaalla oli 164 henkilöä, joilla oli pääomatuloja yli miljoona euroa. Heistä vain kolmanneksella oli ansiotuloa yli sadantuhannen euron rajan, jonka perusteella valtio aikoo periä hyvätuloisilta solidaarisuusveroa.

Niinpä niin... Suomessa vain ei ole tarpeeksi paljon rikkaita ja hyvätuloisia - muualla kuin vasemmiston vihapuheissa.
Anonyymi: Nimetön 28.3.2012 10:18

Anonyymi
Ainoa hyvä asia solidaarisuusverolla on, että se kohdistuu myös eläketuloihin.
Anonyymi: Nimetön 28.3.2012 10:19
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 13
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

25.8. Uutuuskoneen lentoja perutaan – syöpyvätkö moottorit?
25.8. Kuluttaja, näin verkkokauppa houkuttelee sinua ostoksille
25.8. Digitoday Kuorma-auton kuljettaja aiheutti liikennekuoleman: Pelasi kohupeliä
25.8. Digitoday Loppu nettiriesalle? Google alkaa rangaista näitä verkkosivuja
25.8. Uber maksaa kuskeille tukiaisia – teki alkuvuonna miljarditappion
25.8. Terrori-iskut herättivät: Auttaako matkavakuutus?
25.8. Puola myi ensimmäiset juan-lainansa
25.8. Ilta-Sanomat Verottomana käteen 560 €/kk – 2000 suomalaista mukaan perustulokokeiluun
25.8. Onnibus.com hyväksyy kilpailijan lipun Porvoon ja Helsingin välillä
25.8. Senttiosake FIT Biotech nousukiidossa pörssissä – teräsyhtiöt painuvat
25.8. Digitoday Facebookin mieli muuttui: Alkaa hyödyntää Whatsapp-tietoa mainonnassa
25.8. Digitoday Pirate Bay -Sunde vaatii tuomionsa purkua ja korvauksia suomalaisilta levy-yhtiöiltä
25.8. Mediatalot perustavat yhteisen digimainonnan markkinapaikan
25.8. Pörssikauppa Finnlinesin osakkeella loppui tänään
25.8. Posti aloittaa taas yt:t – nyt syynä Anttilan konkurssi
25.8. Antti Riivarista Patentti- ja rekisterihallituksen uusi pääjohtaja
25.8. Analyysi Leimaako pitkäaikaistyöttömyys ihmisen? – "Yhtä yleistä kuin rasismi"
25.8. Kone tekee jättikaupat kiinalaisesta GiantKoneesta
25.8. Palkansaajien ansiot nousivat – aloissa on eroja
25.8. Digitoday Uskomatonta mutta totta: Reititin tunnistaa sinut kävelystä ja lukee huulilta
25.8. Saksalaisyritysten näkymät odotettua heikommat
25.8. Digitoday Nyt ei hyvältä näytä: Jopa Applen perustaja varoittaa iPhone-uudistuksesta
25.8. Suomen uudet vientiyritykset poikkeavat vanhoista
25.8. Analyytikko Baltian pankkifuusiosta: Nordeasta varteenotettavampi peluri
25.8. Kesäsää tuki Olvia – tulos ja markkinaosuus kasvoivat
25.8. Vähittäiskaupan myynti väheni keskikesällä
25.8. Yhdysvallat hyökkää EU:ta vastaan Applen verokiistassa
25.8. Nordea ja DNB yhdistävät toimintonsa Baltiassa
25.8. EK arvostelee uudistusta sähköiseksi tulorekisteriksi – "byrokraattinen ja kallis"
25.8. Yle: Ara teettää erityistilintarkastuksen Nuorisosäätiössä
Asiakastieto

Yhteistyössä