Kirjaudu ▼
 

Solidaarisuusveroa nälvitään: "Rikkaat kiertävät"

Taloussanomat
Solidaarisuusveroa nälvitään: "Rikkaat kiertävät"
Hallituksen kehysriihessään sopima ylempien tuloluokkien niin sanottu solidaarisuusvero on herättänyt paljon arvostelua, koska se voi johtaa verojen kiertämisyrityksiin.
28.3.2012 10:05
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Rovaniemeläisen ylilääkäri Hannu Halmeen mukaan ”raippavero” on ilmeisesti hinta siitä, että sosiaalidemokraattinen puolue suostui nostamaan arvonlisäveroa kokoomuksen ehdottamalla tavalla. Sillä ei kuitenkaan ole haluttuja vaikutuksia.

– Väittämän mukaan erityisesti kokoomus haluaa kurmuuttaa raippaverolla keikkalääkäreitä. Näillä on kuitenkin markkinahintaan yrityksen laskuun työskennellessään mahdollisuus verosuunnitteluun, jota virkasuhteessa työskentelevällä ei ole, Halme toteaa Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan.

Halmeen mukaan väite kiristyvän verotuksen suuntaamisesta keikkalääkäreihin on siten vailla pohjaa, sillä heitä tuskin on suuripalkkatuloisten ryhmässä. Sen sijaan tässä ryhmässä on etenkin keskussairaaloiden virkaerikoislääkäreitä.

– Tästä lähtökohdasta raippaverolla ammutaan suoraan nilkkaan niitä lääkäreitä, jotka eivät ole siirtyneet ulkoistamisen kautta yritysten palvelukseen kiertämään veroja vaan toimivat julkisessa virassa palkkaa nauttien, tulonsa näyttäen sekä verotettavaksi luovuttaen.

Halmeen mukaan seurauksena voi olla, että vero saa myös entistä useamman virkaerikoislääkärin kyllästymään "jatkuvaan kannustuksen puutteeseen ja suuntaamaan virkatyöstä sopimuspohjaiseen työskentelyyn". Vero suututtaa sitä erikoislääkärikuntaa, joka vielä tekee työtään virkasuhteessa julkiseen työnantajaan.

– Julkisessa virassa toimivalle lääkärille verosuunnittelun menetelmiksi jäävät työnteon rajoittaminen ja moderni downshifting.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Myös entinen kansanedustaja Esko Seppänen (vas.) on kiinnittänyt Uuden Suomen blogissaan huomionsa siihen, että solidaarisuusvero peritään ansiotuloista mutta ei pääomatuloista.

– Veron tuotto on samaa suuruusluokkaa kuin oli ollut tuotto siitä varallisuusverosta, joka demareiden valtiovarainministeri Eero Heinäluoman esittelystä poistettiin Suomen rikkailta vuodesta 2006 alkaen, Seppänen kirjoittaa.

Seppäsen mukaan Ylen keräämien verotietojen mukaan Uudellamaalla oli 164 henkilöä, joilla oli pääomatuloja yli miljoona euroa. Heistä vain kolmanneksella oli ansiotuloa yli sadantuhannen euron rajan, jonka perusteella valtio aikoo periä hyvätuloisilta solidaarisuusveroa.

– Meille on tulossa sellainen solidaarisuusvero, jonka Suomen rikkaat pystyvät kiertämään ottamalla yhtiöistään tulonsa pääomatuloina. 

28.3.2012 10:05
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (124)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 13
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Loistavaa työtä vasureilta.Eipä tarvi maksaa soliraalisuus tai kunnallisveroa.Pääomatulo rikastuttaa.
Anonyymi: Hoikkapoika 28.3.2012 10:10

Anonyymi
Kyllä se niin on että rehellinen, kiltti ja lainkuuliainen ihminen ei tässä maailmassa pärjää. Röyhkeimmät, härskeimmät ja törkeimmät ihmiset tässä maailmassa menestyy.

Näillä rahamiehillä ja naisilla on jatkuvasti jotain veronkiertoa, petoksia, hyväveli järjestelmiä ym. hämärän rajamailla olevaa touhua.
Anonyymi: Rehellinen mies 28.3.2012 10:14

Anonyymi
Rikkaat ovat yleensä taitavia verojen kiertäjiä. Rikkaus osin perustuu siihen. Esimerkiksi maailman rikkain sijoittaja Warren Buffett on yhdysvaltain 20 suurimman yhtiön joukkoon kuuuluvan Berkshire Hathawayn johtaja ja ottaa itselleen siitä palkkaa vaivaiset 100 000 dollaria vuodessa minimoiden samalla veronsa. Buffett on yrityksen pääosakas ja yritys ei koskaan maksa osinkoja. Rikkaus perustuukin yrityksen mahtavaan arvonnousuun. Valmisteilla oleva nk. Buffett-tax onkin suuren luokan PR-tempaus Omahan oraakkelilta. Buffettin tuskin on tarkoitus sitä itse maksaa.
Anonyymi: Buffett kuitenkin te 28.3.2012 10:14

Anonyymi
Jutta & SDP taas epäonnistuneet. Kalastelevat vain lisää ääniä kunnallisvaaleihin tällä verolla.
Anonyymi: Lasse 28.3.2012 10:14

Anonyymi
tätä otsikkoa olen odottanut.piti arvata että näin käy.
Anonyymi: verojuristi hoitaa 28.3.2012 10:15

Anonyymi
Halmeen mukaan seurauksena voi olla, että vero saa myös entistä useamman virkaerikoislääkärin kyllästymään "jatkuvaan kannustuksen puutteeseen ja suuntaamaan virkatyöstä sopimuspohjaiseen työskentelyyn".


Kummallisia nynnyjä nämä lääkärit ja johtajat ja muut isopalkkaiset!

Heitä täytyy jollain ihmeen bonuksin ja muin erityisjärjestelyin "kannustaa", jotta he tekisivät työnsä kunnolla.

Tavallisella duunarilla ei mitään tällaisia kannustimia ole, vaan heiltä odotetaan täysimääräistä työpanosta automaattisesti jo muutenkin.

Olisiko ihan oikeasti aihetta vähän tarkistaa noita asenteita?
Anonyymi: Asioita seurannut 28.3.2012 10:16

Anonyymi
Taitaa Sarasvuokin laskea, että PR-puhe lisäverojen puolesta poikii Trainer's Houselle lisää julkisen puolen konsulttikeikkoja.
Anonyymi: Rahaa voi myös lahjo 28.3.2012 10:16

Anonyymi
"Tästä lähtökohdasta raippaverolla ammutaan suoraan nilkkaan niitä lääkäreitä, jotka eivät ole siirtyneet ulkoistamisen kautta yritysten palvelukseen kiertämään veroja vaan toimivat julkisessa virassa palkkaa nauttien, tulonsa näyttäen sekä verotettavaksi luovuttaen."

Yksityisessä yrityksessä voi kiertää veroja? Ei muuten voi. Pitää olla yhtiön osakkeenomistaja, jotta ansiotuloja voisi osittain muuttaa pääomatuloiksi. Mutta jotta voisi olla osakkeenomistaja, tulee omistaa yhtiön osakkeita ja siihen joutuu sijoittamaan huomattavasti rahaa. Lisäksi omista yhtiön hyväksi tehdyistä palkattomista töistä tienaa sitten jokainen muukin osakas, mikä ei ole suinkaan tarkoituksena verosuunnittelussa.

Myös entinen kansanedustaja Esko Seppänen (vas.) on kiinnittänyt Uuden Suomen blogissaan huomionsa siihen, että solidaarisuusvero peritään ansiotuloista mutta ei pääomatuloista.


Esko Seppänen puhuu pötyä.
Pääomatuloissa on juuri nyt myös vastaavasti uusi progressiivinen porras solidaarisuusveroksi: yli 50 000 euron pääomatuloista maksetaan 2 prosenttiyksikköä korkeampaa veroa! Ansiotuloissahan tuo veronkorotus on vain yksi prosentti yli 100 000 euron tuloista.
Anonyymi: Nimetön 28.3.2012 10:16

Anonyymi
Seppäsen mukaan Ylen keräämien verotietojen mukaan Uudellamaalla oli 164 henkilöä, joilla oli pääomatuloja yli miljoona euroa. Heistä vain kolmanneksella oli ansiotuloa yli sadantuhannen euron rajan, jonka perusteella valtio aikoo periä hyvätuloisilta solidaarisuusveroa.

Niinpä niin... Suomessa vain ei ole tarpeeksi paljon rikkaita ja hyvätuloisia - muualla kuin vasemmiston vihapuheissa.
Anonyymi: Nimetön 28.3.2012 10:18

Anonyymi
Ainoa hyvä asia solidaarisuusverolla on, että se kohdistuu myös eläketuloihin.
Anonyymi: Nimetön 28.3.2012 10:19
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 13
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

11:26 Vanhanen Ylelle Suomen Pankin johtajavalinnoista: Sukupuolella on merkitystä
10:19 Venäjä aikoo myydä osuutensa kahdesta öljy-yhtiöstä
07:12 Saksalainen ruuvijätti sijoittaa voittojaan taiteeseen ja perustaa taidemuseoita
06:14 Digitoday Yksi kuva sen kertoo – tässä näppärin tapa käyttää nappikuulokkeita
06:05 Kaikki irti matalista koroista – selvitimme, pitäisikö nyt ottaa asuntolainaan 10 vuoden korko
30.9. Venäjä heltyi tiukasta osinkovaatimuksesta
30.9. Taksi- ja bussikyydit samalla maksulla – keksintö leviää Suomen kaupunkeihin
30.9. Biotie poistui tänään Helsingin pörssistä
30.9. Huhu leviää: Deutsche Bankin osake ampaisi
30.9. Italian ongelmapankin roskalainoille löytyi ehkä ostajia
30.9. Kolumbialaiset äänestävät rauhasta – maa odottaa turisteja ja investointeja
30.9. S-ryhmä lähetti oudon laskun – "Kaikkien näkökulmasta hullua"
30.9. Digitoday Hyvästi Rosetta: Tässä luotaimen viimeinen kuva ennen törmäystä
30.9. CGI vähentää 215 työntekijää
30.9. Keskisuomalainen: Jatkamme ostokohteiden katselua, tase on vahva
30.9. Kulutusluottojen määrä kääntyi kasvuun
30.9. Arvio: Pörssi kärsii, jos USA:n presidentinvaalista tulee tiukka
30.9. Digitoday Suomen Microsoftin Windows-pomo vaihtuu
30.9. Pankkihermoilu jatkuu pörssissä
30.9. Turismi tukee Espanjaa – elokuu oli ennätyskuukausi
30.9. Digitoday Merikaapeli alkaa näkyä: Palvelinkeskusjätti avaa Suomeen solmukohdan
30.9. Deutsche Bankin pääjohtaja rauhoitteli henkilökuntaa: Huhut asiakaspaosta perusteettomia
30.9. Keskisuomalainen ostaa Mediatalo ESA:n
30.9. Deutsche Bankin osake syöksyi pohjalukemiin – myös Commerzbank selvässä laskussa
30.9. Päätös tuli: Componentan yrityssaneeraus käynnistyy
30.9. Lindholm MT:ssä: Varusteleka otti mallia Ikeasta
30.9. Digitoday IPhonen salaava viestisovellus: Totuus on hieman toinen
30.9. Sekä vienti että tuonti laskivat selvästi heinäkuussa
30.9. Vakuutusyhtiö pidättelee remonttireiskoja: pieni unohdus voi maksaa tonneja
30.9. Weidmann: Saksa ei kaipaa lisää budjettielvytystä
Asiakastieto

Yhteistyössä