Kirjaudu ▼
 

Näin Kreikka vaikenee vakuussopimuksesta

Valtiovarainministeriö
Näin Kreikka vaikenee vakuussopimuksesta
Tämä on ainoa julkisuuteen toimitettu valokuva vakuussopimuksen allekirjoittamisesta. Suomen mukaan Kreikka esti viestimien pääsyn tilaisuuteen.
Suomen Kreikalta saamien vakuuksien todellisesta luonteesta on mahdotonta saada tarkkaa kuvaa. Tämä johtuu siitä, että sopimus on piilotettu tehokkaasti julkisesta keskustelusta Suomessa. Salailu jatkuu myös Kreikassa.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Suomi ja Kreikka allekirjoittivat 20. helmikuuta sopimuksen, jonka olisi tarkoitus suojata Suomen etuja, jos Kreikka ei pysty maksamaan takaisin saamiaan lainoja. Valtiovarainministerit Jutta Urpilainen ja Evangelos Venizelos allekirjoittivat yhteisymmärryksen vakuusjärjestelystä Brysselissä.

Kreikka-vakuudet on toteutettu monimutkaisella ja Taloussanomien analyysin mukaan mitä todennäköisimmin myös varsin kalliilla tavalla.

Julkisuuteen on kerrottu, että salauspäätöksellä on tarkoitus suojella järjestelyyn osallistuvien kreikkalaispankkien mainetta. Pankkien nimet eivät kuitenkaan ole enää salaisuuksia.

Uutistoimisto Reuters on nimittäin kaivanut pankit tietoonsa ja kertonut, että vakuusjärjestelyn kreikkalaisbulvaanit ovat National Bank, Alpha, Eurobank ja Piraeus.

Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpään arvioi Ylen uutisille, ettei sopimuksen salaamiselle ole lainmukaisia perusteita.

Paine sopimuksen julkistamiseen on silti kova, sillä perussuomalaiset harkitsee valituksen tekemistä salauspäätöksestä, jos uusi harkinta ei johda vakuussopimuksen sisällön julkistamiseen.

Yksityiskohdat
ovat salaisia

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Suomen vakuusjärjestelyn tarkat yksityiskohdat eivät ole siis selvillä. Valtiovarainministeriö on määrännyt sopimuksen salaiseksi. Eduskunta ei voi purkaa valtiovarainministeriön päätöstä. Päätökseen voi hakea muutosta vain valtiovarainministeriöltä tai oikeusteitse.

Taloussanomat tiedusteli vakuussopimusta Kreikan valtiovarainministeriöstä maanantaina 5. maaliskuuta. Ministeriön kakkosmiehen Philippos Sachinidisin sihteeri ilmoitti vastaanottaneensa sähköpostikyselyn ja "jäi pohtimaan asiaa".

Taloussanomat lähetti myös Kreikan suurimman liikepankin, The National Bank of Greecen, toimitusjohtajalle Apostolas Tamvakakisille sähköpostitse 6. maaliskuuta kysymyksen, voidaanko sopimus julkistaa.

Taloussanomat tavoitteli toimitusjohtajaa myös puhelimitse, mutta toimitusjohtajan toimistosta soitettiin myöhemmin tiistaina. Viesti oli: no comments.

Pankista painotettiin, että se kieltäytyy ehdottomasti kommentoimasta mitenkään asiaa, koska kyse on kahden maan välisistä luottamuksellista asioista.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Lisää Aiheesta

Kommentit (73)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 8
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Eivät Urpilainen ja Katainen mitään ymmärrä mutta pahinta ovat heikkotasoiset avustajat.

Tuloksista on käynyt ilmi että avustajaporukka on täysin ammattitaidotonta.
Kaikki mitä tehdään salataan ja paljastuttuaan sopimukset ovat katastrofeja.
Esimerkiksi vastuupaketti kaksinkertaistui kun korot otettiin mukaan!

Katainen selitti mokaa virkamiesten väsymystilalla!
Anonyymi: avustajat ensiksi va 9.3.2012 6:23

Anonyymi
"Valtiovarainministerit Jutta Urpilainen ja Evangelos Venizelos allekirjoittivat yhteisymmärryksen vakuusjärjestelystä Brysselissä."

Miksi juhlapuheissa ylistetään avoimuutta ja kansalaisten osallistumista yhteisten asioitten hoitoon?
Anonyymi: Nimetön 9.3.2012 6:29

Anonyymi
Hyvä talsa että yrittitte edes. Kyllä se vielä meillekkin avautuu.
Anonyymi: aamukaffeella 9.3.2012 6:29

Anonyymi
Mahtaa olla todella hyvä sopimus. :D Mitkä ihmeen vakuudet? Vai että salauksen syynä on Suomen etu? Kyllä kreikkalaiset veivät taas kotiin päin, eivät olisi muuten mitään "sopimusta" tehneet.
Anonyymi: Tuota noin vaan 9.3.2012 6:30

Anonyymi
Kuka nyt tienaamisistaan kertoisi
Anonyymi: jykä vaan 9.3.2012 6:35

Anonyymi
Vaikka sopimus on salainen myös Kreikassa, paikalliset kyllä nauravat partaansa, kellä sellainen on. Sikäläiseen kulttuuriin kuuluu kaikki se mikä tähän mennessä on nähty. Luvataan mitä luvataan, tehdään mitä tehdään. Jos jotain ylimääräistä tarvitaan, palkataan ulkopuolinen taho väärentämään asiakirjat, mitättömän kokoisista väärenöksistä selvitään omin avuin. Viljellään esimerkikisi tupakkaa suuremmalla alueella, kuin koko viljelykelpoinen maa-ala, kasvatetaan lampaita enemmän, kuin mikään laidunnettava maa-ala antaisi myöten. Sitten ovat vielä nämä, sokeat, lesket , kuolleet ja ties mitkä. Kaikkeen on EU:lta saatu runsaat korvaukset, ainoastaan kirjoittamalla numerot lomakkeeseen ja nimi alle. Kyllä niitä Kreikkalaisia naurattaa, ihan julkisesti ei salassa.
Anonyymi: Ponkke 9.3.2012 6:40

Anonyymi
Ymmärtääköhän Urpilainen tuossa kuvassa, mihin pistää nimensä? Alakoulun opettajan pätevyydellä. Koko Suomen puolesta.


Kyllä toki. Hän tietää, että siinä on paperi ja tuohon kohtaan pitää kirjoittaa se harjoiteltu nimikirjoitus.
Anonyymi: Toki tietää 9.3.2012 6:43

Anonyymi
Demokratian ydin on valistuneessa kansalaiskeskustelussa, mutta miten se on mahdollista esim. vakuuksista, kun kansalle ei ole edes juuri kerrottu mitä ne pitää sisällään ????

Väitöskirjan tiedot
Kuronen Timo:
Demokratian ydin on valistuneessa kansalaiskeskustelussa
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:c2-P75Qeui8J:acta.uta.fi/teos.php%3Fid%3D3809+kansalaiskeskustelu+demokratia&cd=2&hl=fi&ct=clnk&client=firefox-a&source=www.google.com

Asiaa ei mitenkään muuta se, että joku kansanedustaja, jolla on vaitiolovelvollisuus, käy sitä katsomassa. Ei vaikka se olisi kiinaksi.
Anonyymi: Demokratia in my ass 9.3.2012 6:49

Anonyymi
Eduskunta voisi säätää lain, jolla se julkistettaisiin.
Anonyymi: Ja kävellä valtiovar 9.3.2012 6:50

Anonyymi
Miksi taas kerran Kreikka on sopijapuolena ehtoja latelemassa, ihme kommetti tämä kreikkalaisten pankkien vaatimus. Suomi ottaa hatun käteen lainatessaan ja tarjotessaan ulkomaille, kotona sitten komennellaan.
Anonyymi: Nimetön 9.3.2012 6:51
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 8
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä