Kirjaudu ▼
 

Eduskunta äänestää Kreikka-paketista tiistaina

Eduskunnan odotetaan äänestävän uudesta Kreikka-paketista ensi viikon tiistaina. Hallituksen on huomenna torstaina määrä antaa tukipaketista tiedonanto eduskunnalle, joka keskustelee asiasta perjantaina.
22.2.2012 12:44
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Suomen osuus 130 miljardin euron suuruisesta lainapaketista on arviolta 2,3 miljardia euroa. Lainaohjelman lisäksi tukipakettiin kuuluu muun muassa yksityisten sijoittajien saamisten leikkaaminen, jota koskevaa tarjousta odotetaan Kreikalta tällä viikolla.

Euroalueen johtajat ja yksityiset sijoittajat pääsivät Kreikan toisesta tukipaketista yhteisymmärrykseen varhain tiistaiaamuna.

Viimeinen este Suomen hyväksynnälle kaatui maanantaina, kun Suomi ja Kreikka allekirjoittivat sopimuksen vakuuksista Suomen rahoitusosuudelle. Suomi oli ainoa euromaa, joka halusi vakuudet.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallituksella on eduskunnassa 124 paikallaan ehdoton enemmistö. Hallituspuolueet ovat luvanneet tukensa sopimukselle.

∇ Mainos ∇
22.2.2012 12:44
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (104)


Anonyymi
Älkää kitistkö. Tasan varmaan äänestitte kokoomusta, SDP:tä tai jotain muuta hallituspuoluetta. NYT SAATTE SITÄ MITÄ OLETTE HALUNNEET!
Anonyymi: Sellaiset päättäjät 22.2.2012 13:35

Anonyymi
Financial Times (FT) sai maanantaina käsiinsä 10 sivua pitkän Kreikan velkaa käsittelevän raportin, joka jaettiin euroalueen virkamiehille viime viikolla.

Parhaassakin tapauksessa säästötoimet ovat ajamassa Kreikkaa niin syvään taantumaan, ettei uusi kolmivuotinen tukipaketti riitä nostamaan sitä velkakuopasta, raportissa varoitetaan.

Raportti myös varoittaa, että kaksi tukipaketin pääperiaatetta on tuomittu epäonnistumaan. Kun Kreikka pakotetaan säästämään, julkisen velan määrä voi nousta ja vahingoittaa pahasti taloutta. Velkojen uudelleenjärjestely puolestaan voi säikäyttää tulevat sijoittajat tiehensä ja vaikeuttaa maan paluuta rahoitusmarkkinoille.

Pahimmassa tapauksessa Kreikka tarvitsee vuoteen 2020 mennessä uuden, jopa 245 miljardin euron tukipaketin, raportissa arvioidaan. Vaikka kaikki sujuisi odotettua paremmin ja Kreikka saisi taloutensa kasvuun, uusi, noin 50 miljardin tukipaketti olisi raportin mukaan tarpeen.

Lista raiteiltaan ajautuneista säästötoimista on lannistavan pitkä, FT kirjoittaa. Esimerkiksi Kreikan pankkien pääomarakenteen muuttaminen on tulossa 20 miljardia luultua kalliimmaksi. Yksityistämissuunnitelma puolestaan tulee viivästymään viidellä vuodella ja tuottamaan 20 miljardia luultua vähemmän, raportissa arvioidaan.

http://www.iltalehti.fi/talous/2012022215237288_ta.shtml
Anonyymi: Urpilainen Hymyilee 22.2.2012 13:38

Anonyymi
Vain paluu drakhmaan voi pelastaa EU:n vaikka sekin pelastautuminen tulee tekemään kipeää.Velkaa velan pääälle ja tahti vaan kiihtyy.
Anonyymi: Varainsiirtounion 22.2.2012 13:39

Anonyymi
10 ehdottomasti parasta syytä hyökätä Iraniin

Yhdysvallat on keskellä sotarumpujen pärinää. Valtamedian otsikot kirkuvat Iranin uhkaa ja valmistaa USA:n kansaa sotaan. David Swanson Globalresearch -sivustolta keräsi yhteen parhaat syyt ja perustelut - miksi G.I. Joen tulee marssia kohti Persiaa, ehdottomasti!

Iran on uhannut taistella vastaan jos sitä vastaan hyökätään, ja se on sotarikos. Sotarikoksista pitää rangaista.

Televisiossa sanotaan että Iranilla on ydinaseita. Olen varma, että se on tällä kertaa totta. Ihan niin kuin Pohjois-Koreassakin. Olen varma, että Iran on seuraava. Me pommitamme oikeasti ainoastaan paikkoja, joissa on ydinaseita, ja jotka ovat "pahan akselia". Paitsi Irak, joka olikin eri juttu.


Eikä Irak niin huonosti mennyt. Ottaen huomioon miten huono sen hallintokin on, paikka on paljon parempi, kun niin moni on lähtenyt sieltä tai kuollut. Tosiaan, homma ei olisi toiminut paremmin, ellemme me olisi suunnitellut sitä.

Kun me uhkaamme katkaista Iranin öljyviennin, Iran uhkaa katkaista Iranin öljyviennin, joka on täysin häikäilemätöntä. Mitä me tekisimme ilman sitä öljyä? Ja mitä kivaa on ostaa sitä, jos he kerran haluavat myydä sitä?

Sitä paitsi Iran oli 9/11 terrori-iskujen takana. Luin siitä netistä. Ja jos ei ollut, vielä pahempi. Iran ei ole hyökännyt toiseen maahan satoihin vuosiin, joka tarkoittaa sitä, että seuraava hyökkäys on tulossa pian.

Iranilaiset on hulluja uskonkiihkoilijoita, toisin kuin israelilaiset ja amerikkalaiset. Useimmat israelilaiset eivät halua hyökätä Iraniin, mutta pyhä Israelin hallinto haluaa niin. Ja tuon päätöksen vastustaminen olisi syntiä jumalaa vastaan.

Iranilaiset on niin tyhmiä, että kun me murhasimme heidän tiedemiehiä, he yrittävät palkata automyyjän Texasista palkkaamaan huumejengin Meksikosta murhaamaan Saudi-Arabian lähettilään Washingtonissa, ja sitten he eivät edes tee sitä --- vaan luovat meistä surkimuksia kun nappaamme heidät.

7 b. Ai niin, tyhmät ihmiset pitää pommittaa. He eivät ole sivistyneitä.

Sota on hyväksi USA:n taloudelle, ja Iranin taloudelle myös, koska joukkomme Iranissa ostavat kaikkea kamaa. Ja naiset jotka selviävät sodasta saavat lisää oikeuksia. Ihan kuten Virginiassa. Me omistamme iranilaiset tämän jälkeen, ja pienen välijakson jälkeen sitten 1953.

Tämä on ainoa tapa miten yhdistämme alueen. Joko me pommitamme Irania ja se lupaa ikuista rakkautta meille. Tai, jos tarpeellista, me miehitämme Iranin ja vapautamme sen kuten sen naapurimaatkin. Jonka ei pitäisikään kestää kauan. Katsokaa vaikka miten meillä Afganistanissakin on mennyt!

He eivät anna takaisin meidän taistelulennokkia. Eiköhän tässä ollut tarpeeksi.


Alkuperäinen lähde:

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=29414
Anonyymi: Nimetön 22.2.2012 13:41

Anonyymi
Enkä äänestänyt,enkä ainakin tunnusta
Anonyymi: Eurososialisti 22.2.2012 13:41

Anonyymi
Vastahan Iltalehti kertoi vuodetusta raportista, jossa kerrotaan rahojen valuvan kankkulan kaivoon. Kreikan romahdusta vain pitkitetään sen velkoja suuremmilla summilla - Saksalaiset ja Ranskalaiset pankit kiittävät.

Jyrki, Jutta, Olli ja muut kettinkiselkäiset poliittiset broilerit suksikaa vihkoon.


tämä junkerin esitys annettiin julki jo eilen mm.france24.
valtionvarainministereille se annettiin ennen maanantaisen kokouksen alkua.
urpilainenkin tiesi ja tietää yhä että koko pelastuspaketti ei toimi kuin hetkellisesti.
ilmoittaako urpilainen tästä dokumentista muille eduskunnassa?
Anonyymi: Nimetön 22.2.2012 13:42

Anonyymi
Katainenhan lähes vannoi, että Suomi lähtee mukaan 1,9 miljardilla, eikä summa siitä nouse. Nyt jo puhutaan 2,3 miljardista. Eikö siinä ole riittävästi syytä luopua hankkeesta, vai puhuuko meitin pääministeri (taas) läpiä päähänsä.

Olen muuten sitä mieltä, että jotenkin pitäisi saada oikeusoppineet tutkimaan näiden toimien lainmukaisuutta, siis Suomen lakien, jotka lienee vielä Suomessa käytännössä voimassa.
Anonyymi: Vasko Takamaa 22.2.2012 13:42

Anonyymi
Tienataan hyvin, kun lainataan Kreikalle ja saadaan sit kaikki takaisin niin mahdotoman suurella korolla, ettei tiedä mihin sellaisen rahamäärän vois ollenka sijoittaa.

Eikös Vanhanen ja Katainen ollu samaa mieltä vajaa vuosi sitten.
Anonyymi: Hyvä sijoitus? 22.2.2012 13:46

Anonyymi
http://www.iltalehti.fi/talous/2012022215237288_ta.shtmlSalainen EU-raportti tuli julki: Karu totuus KreikastaKeskiviikko 22.2.2012 klo 11.56


Mutta eikö Financial Times ole samojen juutalaisten omistama kuin muutkin propagandaa suoltavat jenkkilehdet?
Anonyymi: Totuus? 22.2.2012 13:47

Anonyymi
Antakaa nyt vähän armoa. Jykällä ollut ihan pirullista rallia koko alkuvuosi. Ensin piti lomailla koko tammikuu, sitten Brasiliaan sambakarnevaaleilla ja nyt perheen kanssa hiihtolomailla. Pidä siinä sitten hyvinvointovaltiota vielä pystyssä. No toivotaan että Lapissa olis hyvät hiihtokelit. Siellähän niitä loistoideoita on ennenkin syntynyt.
Anonyymi: Kaamos Jaska 22.2.2012 13:47
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

09:23 Työllisyys paranee – "Positiivisia merkkejä" etenkin yhdellä alalla
08:45 Sanoma teki alkuvuonna selvän tulosparannuksen
08:27 IMF varoittaa Aasian ripeästä velkaantumisesta
08:11 Digitoday Suomeen uusi puhelinoperaattori – täysin erilainen laskutusmalli
07:59 Hygieniajätti todettiin syylliseksi – 48 miljoonan korvaukset syöpään sairastuneelle
07:12 Kolumni Tuplajuhlasta hieman toivoa
06:07 Digitoday Testi: Huawei P9 on hinta-laatusuhteeltaan huippupuhelimista paras
06:02 Näin suomalaiset startupit haastavat pankit
2.5. Digitoday Suomalaismiehet hyväksyvät kaverikutsuja vierailta naisilta: "Uskoisin, ettei mitään hyvää seuraa"
2.5. Deutsche Bankille moitteita: Vakavia puutteita terrorismin rahoituksen ehkäisemisessä
2.5. Ferrarilla hyvä alkuvuosi – uudet luksusmallit innostivat etenkin Euroopassa
2.5. Digitoday Postia Marsiin? SpaceX lupaa toimittaa perille vuonna 2018
2.5. EKP:n Draghi: Matalat korot eivät ole vaarattomia
2.5. TTIP-pelkoja toppuutellaan: "Mahdotonta, että EU hyväksyisi suuria riskejä sisältävän sopimuksen"
2.5. Video Miljardiosingon kuittaava Zaran perustaja liikuttui syntymäpäiväyllätyksestä
2.5. Sijoitusrahastoista suli alkuvuonna 1,7 miljardia euroa
2.5. Digitoday Viestintävirasto varoittaa vaarasta verkkoselaimille: Parilla klikkauksella perikatoon
2.5. Tietovuoto järisyttää vuosia jatkuneita TTIP-neuvotteluja – näin suomalaismepit arvioivat hankalaa tilannetta
2.5. Anvian yt-neuvottelut päätökseen – 70 työtehtävää vähenee
2.5. VR:n ja bussien hintakisa toi uusia asiakkaita – "Ilman meitä he eivät matkustaisi"
2.5. Yhdysvaltoihin kuuluva Puerto Rico on ajautumassa konkurssiin
2.5. Digitoday Bitcoin-miehen tunnustuksessa aukkoja: Nämä asiat epäilyttävät
2.5. Suomen Lidlin ensimmäinen vetäjä Motonetin johtoon
2.5. Tuloksestaan varoittanut Honkarakenne vajoaa pörssissä
2.5. Miljardööri paljasti: Tässä vaiheessa vedän rahat pankista
2.5. Digitoday EU-lähteet: Google ajautumassa sakkoihin nettihauista
2.5. EKP:n Coeure: Kreikan velkaa pitäisi leikata
2.5. Digitoday Kehittäjä astui julkisuuteen – Bitcoinin arvo reagoi heti
2.5. Digitoday Tietomurtajat saivat juuri uuden ykköskohteen
2.5. VR nopeuttaa junavuoroja – liikenne lakkaa kolmella asemalla
Asiakastieto

Yhteistyössä

Kommentoiduimmat nyt