Kirjaudu ▼
 

Talvivaaran perillinen saa 38,5 miljoonaa lisäpääomaa

Jarno Kuusinen/AOP
Talvivaaran perillinen saa 38,5 miljoonaa lisäpääomaa
Hallitus esittää kaivoyhtiö Terrafamelle 38,5 miljoonan euron lisäpääomaa.
18.2.2016 17:06
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Hallitus esittää kaivosyhtiö Terrafamelle 38,5 miljoonaa euroa lisäpääomaa, Terrafame kertoo tiedotteessaan. Sen mukaan hallitus esittää pääomittamista eduskunnalle antamassaan lisätalousarvioesityksessä.

Uudet pääomat tulevat viime vuonna myönnetyn 209 miljoonan euron päälle. Rahojen piti arviolta riittää kahdeksi vuodeksi.

Terrafamen toimitusjohtajan Matti Hietasen mukaan yhtiön kassa on kulunut nopeammin kuin viime kesänä laadituissa laskelmissa arvioitiin. Lisäksi nikkelin halpa maailmanmarkkinahinta heikentää Terrafamen tulovirtaa.

– Kaivoksen ylösajo on edennyt suunnitellun budjetin mukaisesti tiukan kustannuskurin ansiosta. Samalla kuitenkin Terrafame on joutunut esimerkiksi investoimaan arvioitua enemmän kaivoksen laitteistoihin, eli ylösajon edetessä korjaustarve on osoittautunut kesällä 2015 tehtyjä arvioita jonkin verran suuremmaksi, Hietanen sanoo yhtiön tiedotteessa.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Esitetty lisäpääoman suuruus on sama, jonka peruuttamista hallitus on lisätalousarvioesityksessään esittänyt vuonna 2015 Talvivaara Sotkamon konkurssipesälle myönnetyistä määrärahoista, Terrafame sanoo.

Yhtiön mukaan lisäpääomaa voidaan käyttää Terrafamen toiminnan jatkamiseen tilanteessa, jossa yksityistä rahoitusta ei ole varmistettu.

18.2.2016 17:06
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (60)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Suomen hallitus on tänään torstaina esittänyt lisätalousarvioesityksessään eduskunnalle, että Terrafame Groupin omaa pääomaa korotettaisiin 38,5 miljoonalla eurolla.
...
Viime vuonna valtio pääomitti Terrafame Groupia yhteensä 209 miljoonalla eurolla."


Veronmaksaja taakka kasvaa. Kainuun kankkulan kaivos on pohjaton. Mikään ei riitä kainuulaisten elintasoksi. Kainuussa syödään kaviaaria ja juodaan shampanjaa. Etelä-Suomen veronmaksajan piikkiin toki.
Anonyymi: eijumalautataasko 18.2.2016 17:10

Anonyymi
Tuo summa riittää reilu 3 kuukaudeksi. Noilla 250 miljoonalla mitä tuohin pelleilyyn on uponnut nyt veronmaksajien rahoja niin "tehdas" olisi ajettu alas aivan kevyesti. Pankeilla on satoja miljoonia euroja kiinni tuossa ja paikallisisa asuntovelallisissa. Siitä syystä tuota ei laiteta kiinni luottotappioiden pelossa. Aivan idiottien puuhastelua, eikä koskaan tule olemaan kannattavaa toimintaa.
Anonyymi: SisäinenKreikka 18.2.2016 17:19

Anonyymi
Muistakaa äänestäjät kaikki, tämä kepun ylläpitämä hanke, millä ei ole mitään liiketoiminnallista edellytystä toimia kannattavasti.

Muistakaa äänestäjät kaikki, tämä Talvivaaran yritelmä, joka päivä synnyttää valtavia lisäkustannuksia Suomen valtiolle myös tulevaisuuteen ympäristöllisesten vahinkojen johdosta.

Muistakaa äänestäjät kaikki, tämä kepun sekoilu aiheuttaa Suomelle vähintään 1 mrd euron tappiot.

Muistakaa äänestäjät kaikki, kepun ministeri Rehn väittää Terraframe-hankkeen muodostuvan voitolliseksi ja tukia ei enää tarvita vuonna 2017, siis ensi vuonna.

Muistakaa äänestäjät kaikki, kuka teidän rahojanne vie jatkuvasti perusteettomilla ja kansantaloutta vahingoittavilla tuilla - se on Suomen Keskustapuolue.

Suomen Keskustapuolue aiheuttaa jatkuvasti olemassa olollaan kustannuksia Suomen veronmaksajille. Älkää äänestäkö ko. puoluetta seuraavissa vaaleissa.
Anonyymi: pyyntö 18.2.2016 17:20

Anonyymi
Puoluepoliitikoille taa "lisarahoitusta". Eiko mikaan riita"? Vestigia terrent, 1918 tapahtumat toistuvat 10x voimakkaampina.
Anonyymi: Saddam 18.2.2016 17:31

Anonyymi
Ei toimi liuotus ja rahanhaaskuu pitäisi tutkia vahingonkorvauksineen heti.
Anonyymi: PelkkäVedätys 18.2.2016 17:31

Anonyymi
Talvivaara on kepun ikioma verosyöppö.
Anonyymi: Silleen 18.2.2016 17:33

Anonyymi
Kas.kas. ei valtiolla rahasta puutetta koska on varaa
aluepolitiikan takia syöttää rahaa firmaan josta ei saa
koskaan tuottoa.Australiassa oli samanlainen biokasliuotus
joka todettin toimimattomaksi.Mutta Suomen valtio syytää
rahaa surutta,samoin Fennovoiman ydinvoimalalle joka
kaatuu kuntien/valtion niskaan.
Anonyymi: lappilainen 18.2.2016 17:33

Anonyymi
Valtion varoilla saastutetaan kainuun luontoa, vihreät missä olette nukkumassa? Vihreät taitaa nöyristellä rahan edessä, niin tyypillistä.
Anonyymi: Moraali_kadoksissa 18.2.2016 17:33

Anonyymi
Paljos tonne on tungettu rahaa yhteensä? 2,7 mrd? Eikä vieläkään pelitä?
Anonyymi: Lehtozaari 18.2.2016 17:34

Anonyymi
Sipilän kärkihanke on Talvivaara ja matujen hyysäys bisnes toinen,ei uskoisi että lesta miljonääri pääministeri on ajamassa Suomen ja kansan etua.

Samalla pakkolait odottavat ja Stubbin uhkailut lisäleikkauksista kaikesta huolimatta kävi miten kävi toteutuvat että maa saataisinn 30 luvulle takaisin.

Maassa juoksee Jenkkejä yhtenään "harjoittelemassa" ja Venäläiset rankaisevat kyseisestä asiasta Suomea, päästämällä Suomeen lisää tuhansia matuja,presidentti käy Moskovassa mukamas neuottelemassa mutta Medjedev suoraan kettuilee ukolle ja pressa tulee aina maitojunalla takaisin Suomeen leikkimään NATO:n kanssa yhteenliittymisestä lähitulevaisuudessa.

Kokkareet ja keskusta ovat Suomen tuho.
Anonyymi: Natsi_sipilä 18.2.2016 17:34
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä