Kirjaudu ▼
 

Verkkopalvelu laajenee hotellien siveään tuntikäyttöön – myös Suomeen?

Mood Board/REX/AOP
Verkkopalvelu laajenee hotellien siveään tuntikäyttöön – myös Suomeen?
Ranskalainen startup-yhtiö murtaa hotellien perinteistä varausmallia. Se on paketoinut päiväkäytön siistiksi verkkopalveluksi matkailijoille ja hotelleille. Palvelua ei ole Suomessa, mutta kiinnostusta kyllä.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Ranskalaisyhtiö Dayusen mukaan noin 70 prosenttia maailman hotellihuoneista on päiväsaikaan tyhjillään. Yritys lupaa hotelleille jopa kymmeneksen liikevaihdon kasvua, kun ne liittyvät sen päivävarausten verkkopalveluun.

Palvelu on levinnyt jo 14 maahan, kaupungeista esimerkiksi Lontooseen, Berliiniin ja New Yorkiin. Kulmakarvoja nostattava "tuntihotellipalvelu" on muuntumassa näin laatuhotelleiden tarjonnaksi monenlaisille asiakasryhmille.

Idea kiinnostaa Suomessa myös Restel-hotelliketjun Helsingin aluejohtajaa Gabor Pusztaita. Päiväasiakkaat ovat pieni ryhmä, mutta eivät mikään uusi ilmiö. Näin pitkälle konseptoitu päivävarausten palvelu sen sijaan on, Pusztai huomauttaa.

Restel Oy
Taloustiedot
Y-tunnus 0828237-2
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto OY
TOL-luokka
Rahoitusalan holdingyhtiöiden toiminta
Kaikki yrityksen taloustiedot

– Ilman muuta, aiomme harkita tätä. Siitä täytyy vain riisua pois määrätty sivumaku ja erottaa palvelu ei-toivotusta kysynnästä.

Dayusen hinnat ovat 30–70 prosenttia normaalihinnoista. Pusztain mukaan Restelin ketjun hotelleissa päivähuoneen voi saada noin puolella normaalihinnasta.

Vanha varausmalli jäykkä

Restelissa, kuten alalla muutoinkin, hotellipalveluiden kysynnän muutokset ovat erityisen tarkan tutkinnan alla, kun uudet asunnonvälityspalvelut valtaavat majoitusmarkkinaa. Pariisissa Airbnb-huoneiden määrä ylittää jo hotellien.

Kysyntää on nykyään monentyyppisiä, alkaen suihkun tarpeesta ja lyhyistä lepohetkistä, Pusztai sanoo.

– Uskon, että hotellipalveluiden tarjonta tulee laajenemaan. Vanha "yksi huone 150, ota tai jätä" -malli on mennyttä. Airbnb-palvelukin on leviämässä ja tuo osaltaan meille haasteita.

Ranskalaisyritys uskoo juuri vahvistavansa perinteisen hotellibisneksen kilpailuasemaa nostamalla hotellien käyttöastetta. Sijoittajatkin uskovat ideaan, sillä vuonna 2010 perustettu yhtiö aikoo tänä vuonna laajeta merkittävästi, uudella 15 miljoonan euron kasvurahoituksella, matkailusivusto Travelpulse kertoo.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Sydämiä ja käyttöehtoja

Ystävänpäivä näkyi Dayusen helmikuun tarjouksissa, pinkkiä ja sydämiä, kainon vihjailevasti. Britannian yleisradio BBC esittelee pariisilaisyhtiön palvelua suorasukaisemmin. "Vapaa markkinatalous yhdisti jälleen voimansa vapaaseen seksuaalisuuteen, tällä kertaa "iltapäivän ilojen" suosion kasvattamiseksi, BBC vitsaili.

– Tietysti on myös pariskuntia, jotka käyttävät Dayusea – ja heidätkin toivotamme tervetulleiksi. Mutta he eivät ole pääryhmämme, Dayusen liiketoimintajohtaja Lorenzo Sciotti linjaa BBC:lle.

Hänen mukaansa kohderyhmänä ovat bisnesmatkustajat, jotka haluavat levätä lentojen välillä, virkistyä spassa tai uima-altaalla tai käyttää huoneita vaikka liikeneuvotteluissa.

Mielikuvia ruokkii osaltaan, että huoneen voi varata ilman luottokorttia ja peruuttaa vapaasti. Mahdollisia kiusallisia todisteita hotellivarauksista ei siten jää.

Restelin Pusztai arvelee, että helppoudella yhtiö haluaa lähinnä tehdä tilaa markkinassa.

Dayuse toteaa sivuillaan, että se kieltää kaikenlaisen laittoman toiminnan, prostituution, pedofilian tai huumekaupan, tai muun Ranskan lainsäädännön vastaisen toiminnan.

– Tämä on tärkeä asia – ilman päivähuoneitakin. Laittomasta tai epäsopivasta toiminnasta on aina oltava tarkkana, ja antaahan tämä palvelu myös siihen mahdollisuuden, Pusztai sanoo.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Jokaisen tuntihotellin käyttäjän tulee allekirjoittaa ilmoittautumiskaavakkeen yhteydessä ns.siveyskaavake jolla lupautuu olla ryhtymättä mihinkään laivastaiseen, moraalittomaan tai avioliiton ulkopuoliseen seksisuhteeseen.Hotellien myös tulee valvoa asiakkaittensa toimintaa hotellihuoneissaan ns.sisäisen tv-kameran avulla josta kerrotaan tietysti ilmoittautmisen yhteydessä. Vasta nämä toimet takaavat moraalisesti korkeatasoisten tuntihotellien yleistymisen.
Anonyymi: Moraalinen 21.2.2016 13:24

Anonyymi
Bordelli soikoon ja hyvä bisnes suomeen koska täällä on anteliasta naisväkeä joka maksaa palveluista.
Anonyymi: vaatimus 21.2.2016 14:30

Anonyymi
Ei tuo ole ihme että on Ranskasta lähtöisin tuo päiväpanoidea. Siellähän sitä eniten tarvitaan ja kun lainsäädäntö on feministien avulla Suomessakin ajettu tiukalle on tämä meilläkin hyvä bisnesidea. Valvonta saadaan näin täysin kierrettyä ja kohta poliisi toteaa ettei meillä esiinny ollenkaan maksettua rakkautta, mitä nyt poliisit sitä tuntuvat harjoittavan virka-ajallaan kuten Aarnion tapauksestakin on käynyt kai ilmi vai mitenkä se oli.
Anonyymi: otto_ja_pano 21.2.2016 14:56

Anonyymi
Näin liikematkalaisena tätä on odotettu vuosikymmenet. Tarvitsen hotellilevähdystä pelkästään päivaikana. Yritystapaamisten ja julkisten liikenneyhteyksien lomassa on pakko levätä jossain. Usein matkustaminen voi alkaa yölennolla tai junalla aamuksi kohdekaupunkiin. Max 8 h työtehtävissä loppu odotelua illan paluumatkaan. En todellakaan halua viettää aikaa ostoskeskuksissa tai baaritiskillä vaikka ei perhettä olekkaan. Toivottavasti hinnoittelu ei pilaa hyvää ideaa!!!!!!!!!!!!!!!
Anonyymi: Maatkamies 21.2.2016 15:33

Anonyymi
Ei tuo mikään ihme ole. Jos tulee aamulennolla tai -junalla uuteen kaupunkiin ja asiakaspalaveri on vasta puoliltapäivin olisihan se mukava pari tuntia hengähtää hotellissa sen sijaan, että tappaa aikaa jossain kahvilassa tai hotellin aulassa. Muutaman kympin tuosta voisi maksaa vaikka menisikin omaan piikkiin.
Anonyymi: 00530HKI 21.2.2016 15:39

Anonyymi
Ihmettelen, miksi talousalan lehti käsittelee aihetta ensisijassa alleviivaten ilmiön mahdollisia negatiivisia sivuvaikutuksia, käyttämällä adjektiiveja kuten "kulmia nostattava".

Olen jo vuosia ihmetellyt, mikseivät hotellit nosta käyttöastettaan vuokraamalla tyhjiä huoneitaan palaveri- yms. käyttöön tuntihinnoittelulla. Toimistohotellien ja tuntityötilojen tarve on ollut aina olemassa ja perinteisillä hotelleilla on ollut fasiliteetit käytössään jo paljon ennen toimistohotellien rantautumista Suomeen.

Toivottavasti tämäkin palvelu siis rantautuu pian myös Suomeen ja Taloussanomatkin malttaa siihen mennessä kirjoittaa aiheesta kohderyhmälleen luontevammalla tavalla.
Anonyymi: Nomadi 21.2.2016 17:14

Anonyymi
Ei suomi-poika sentään mitään taka-aasialaisista Kongia suutele, vaikka roikkuilee perässä ja stadin kinkkilän kulmilla ongelmia itselleen hankkimassa.
Anonyymi: Napalm_de 21.2.2016 23:28

Anonyymi
Bordellit pitäisi saafa Suomeen jottei tämäntyylisiä tuntihotelleja edes tarvittaisi. Kaksi aikuista ihmistä voivat harrastaa keskenään seksiä ja mitä heidän välillään tapahtuu ei kuulu yhteiskunnalle. Eipä nuo hotellit toisaalta nytkään vahdi menemisiä ja tulemisia Suomessakaan.
Anonyymi: liukkaillevaan 22.2.2016 7:58

Anonyymi
Hotellien myös tulee valvoa asiakkaittensa toimintaa hotellihuoneissaan ns.sisäisen tv-kameran avulla josta kerrotaan tietysti ilmoittautmisen yhteydessä. Vasta nämä toimet takaavat moraalisesti korkeatasoisten tuntihotellien yleistymisen.


Ehdottaisin, että tämä valvonta laajennettaisiin koskemaan ihan kaikkia hotelliasiakkaita. Eihän esimerkiksi sovi, että hotelliasiakas liikuskelee huoneessa alastomana ja istuu vaikkapa sohvalle ilman alushousuja tai harrastaa keskellä päivää tai muutoin valoisana aikana seksiä. Hotellin tulisi myös kieltäytyä myymästä parisängyllisiä huoneita muille kuin todistettavasti keskenään avioliitossa oleville pariskunnille, koska esiaviollinen seksi on syntiä.
Anonyymi: Aki77 29.5.2016 21:39
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 

Taloussanomat - Uutiset

14:12 Outotec painui tappiolle, liikevaihto supistui selvästi
14:02 Munksjö-konserni teki tulosennätyksensä
13:25 Britannian talous odotettua paremmassa vauhdissa ennen Brexit-äänestystä
12:49 Digitoday IPhone-myynti rajussa alamäessä – "Hyviä asioita tapahtuu, kun ihmiset eivät odota mitään"
12:07 Italian ongelmapankki yrittää haalia 5 miljardia ennen perjantaita
10:57 Digitoday Teslan Autopilot ajoi ylinopeutta: Näin raju oli kuolemaan johtanut kolari
10:31 Deutsche Bankin tulos romahti
10:14 Kuluttajat luottavat enemmän Suomen kuin omaan talouteensa
09:47 Sanoma teki reippaan tulosparannuksen – kiri etenkin Suomessa
09:22 Teollisuuden luottamus heikkeni hieman
09:10 Hillary Clintonin historiallinen ehdokkuus varmistui
08:29 HS: Hallitus haluaa yrityksille ison veroalen
07:55 Applen tulos heikkeni – puhelinmyynti yli odotusten
06:05 Turkkiin pääsee nyt halvalla – aurinkotuoleista ei tarvitse tapella
26.7. Digitoday Torrent-sivuston perustajalle 150 miljoonan euron taakka – onnitteli Hollywoodia
26.7. Kesko panostaa kymmeniä miljoonia kisaan maanteiden asiakkaista
26.7. Omistajilta vihreä valo: Frankfurtin ja Lontoon pörssit yhdistyvät
26.7. Belgialainen kone kerää huomiota – teki festariväen virtsasta tuhat litraa vettä, josta pantiin olutta
26.7. Anttila aloittaa tänään konkurssialen
26.7. Mitä maksaa ajomatka Helsingistä Turkuun? Uusi sovellus laskee autosi bensakulut ja päästöt
26.7. Yle: Fennovoima alkaa tutkia uutta ydinjätteiden loppusijoituspaikkaa
26.7. Digitoday Surface Pro 3:n akku ei kestä: Mitä tekee Microsoft?
26.7. Brexit lohkaisi brittien eläkevaroja – eläkeläiset tukivat EU-eroa
26.7. Mäkkärin hampurilaisia syötiin odotuksia vähemmän
26.7. Ylituotannon uhka painaa öljyä – hinta valahti kolmen kuukauden pohjiin
26.7. Huawein älypuhelinten myynti harppasi 25 %
26.7. Digitoday Apple pestasi iPad-gurun vetämään autoaan ojasta
26.7. Onnibus lopettaa Virossa – "Byrokratialle ei näy loppua"
26.7. Tulosyhtiöt kannattelevat Helsingin pörssiä
26.7. Inderesin Viljakainen metsäyhtiöistä: UPM on valmiimpi kuin Stora Enso
Asiakastieto

Yhteistyössä