Kirjaudu ▼
 

Älä maksa liikaa – katso mikä kortti on paras

Älä maksa liikaa – katso mikä kortti on paras
Ilmainen luottokortti ei välttämättä ole niin halpa kuin miltä kuulostaa. Luottokorttien vertailu kannattaa, sillä korteissa on isot hintaerot – niin koroissa kuin kuluissakin. Kalleimmista joutuu maksamaan korkoa tuplasti sen mitä halvemmista. Katso mikä kortti on edullisin. Kaikille sama kortti ei ole paras – käyttötarkoitus ratkaisee.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Jos vingutat usein luottokorttia, kannattaa etsiä kortti, jossa on alhaisin marginaali. Jos taas käytät vain satunnaisesti luotto-ominaisuutta, valitse pienikuluinen kortti. Suomen Rahatiedon Taloussanomille tekemä luottokorttivertailu paljastaa, että koroissa ja kuluissa on isoja eroja.

Todellisissa vuosikoroissa on melkoisia eroja. Alhaisin korko, 7,3 prosenttia on tällä hetkellä S-Pankin S-Etukortti Visassa. Ykkösbonus MasterCardissa korko on suurin, 14,7 prosenttia. (Katso tarkemmat tiedot taulukosta jutun lopussa.)

Kovimpia marginaaleja luottoasiakkailta rokottavat Ykkösbonuksen lisäksi Stockmann MasterCard, K-Plussa MasterCard ja Diners Club. Niillä marginaali oli 9–11,5 prosentissa, muilla 5–7,5 prosentissa.

Yleisimmin viitekorkona on kolmen kuukauden euribor. Handelsbanken käyttää prime-korkoa ja EuroCard ja Diners Club kuukauden euriboria.

Hypoteekkiyhdistyksen Visa-korteissa on markkinoiden edullisin luottokorko. Vaikka S-Ryhmän Visa-kortin marginaali on prosenttiyksikön Hypoa suurempi, se nousi halvimmaksi kortiksi kokonaiskustannuksiltaan, koska laskutuspalkkiota ei ole.

Tarkkana vuosimaksujen
kanssa

Vuosimaksuttomia luottokortteja on paljon. Kaupan luottokorteissa vuosimaksua ei yleensä ole, vaan niissä peritään laskutuslisää luotokoron lisäksi. Jotkut pankit tarjoavat ensimmäistä vuotta ilmaiseksi.

Esimerkiksi Handelsbankenin MasterCardissa ensimmäinen vuosi on maksuton, sen jälkeen 30 euroa. Vertailussa Eurocard Goldissa ja Diners Clubissa vuosimaksut olivat kalleimmat eli 50 euroa.

Osassa pankkien luottokortteja maksut määräytyvät asiakaspakettien tai -suhteiden perusteella. Esimerkiksi Sampo Pankki ei käytännössä tee yksittäisiä luottokorttisopimuksia vaan tarjoaa kolmea asiakaspakettia erilaisilla luottokorttivaihtoehdoilla.

– Asiakaspakettien hinnat ovat 0–5,40 euroa vuodessa. MasterCardit ja Visat ovat vuosimaksuttomia. Meillä tällainen asiakaspalvelumalli on todettu hyväksi. Kaikkia paketteja kysytään paljon, Sampo Pankin johtaja Liisa Neimala liiketoiminnan kehittämisyksiköstä kertoo.

Handelsbankenin linja on toinen.

Kaikki luottokorttiasiakkaat ovat samanarvoisia, eli kaikki tietyn kortin asiakkaat saavat samat edut, tuoteasiantuntija Johanna Åkerlund  Handelsbankenista sanoo.

Kortti jäseneduksi
tai vakuutuksella

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Luottokorttien lisäominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Osassa korteissa mukana tulee esimerkiksi matkavakuutus, joka voi tehdä kalliimman kortin halvempaa korttia kiinnostavammaksi, Suomen Rahatiedon toimitusjohtaja Seppo Rekonen sanoo.

Handelsbankenin Åkerlundin mukaan korttiasiakkaat ovat olleet erityisen kiinnostuneita juuri lisäetuuksista.

Monet yritykset, urheiluseurat ja yhdistykset tarjoavat nykypäivänä asiakkailleen tai jäsenilleen omia luottokortteja. Vertailussa oli näistä korttityypeistä mukana Hypon Oma Visa, joka näyttää varsin edulliselta.

Luoton kokonaishinta
näkyville

Uudistettu kuluttajansuojalaki helpottaa korttiluottojen vertailtavuutta ainakin siten, että korttisopimuksissa esitetään nykyään korttikohtainen esimerkkilaskelma luoton kokonaishinnasta. Samaa kaavaa on käytetty myös luottokorttien vertailutaulukossa.

Luottokortteja vertailtaessa euromääräiset kokonaiskustannukset ovat Rekosen mukaan yksi hyvä tapa, kunhan varmistutaan, että oletukset kortin kustannusten laskennassa ovat kaikilla samat.

– Jos sinulla on paljon korttiluottoa käytössä, kannattaa etsiä kortti, jossa on alhainen marginaali. Jos taas käytät vain satunnaisesti luotto-ominaisuutta, kortin kuluttomuus on olennaisempaa. Matalat kulut ja alhainen luottokorko yhdistyvät tällä hetkellä markkinoiden halvimmissa korteissa, Rekonen sanoo.

Jos korttia käyttää vain korottoman maksuajan sisällä eli maksaa aina laskun kokonaan pois, ei luottokustannuksia yleensä synny. Yleensä esimerkiksi pankkien luottokorteissa laskutuspalkkio peritään vasta, kun luottoa on käytössä.


[zoom]

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (103)


Anonyymi
Ottakaapa muuten S-pankista huomioon, että nuo em. hinnat edellyttävät asiakasomistajuutta S-ryhmässä. Asiakasomistajuuden hinta on 100e, jolle toki maksetaan osuuspääomankorotusta vuosittain. Tätä harvoin näkee mainittavat artikkeleissa.
Anonyymi: FYI 9.4.2011 10:25

Anonyymi
Mitä vikaa muka on käteisrahalla maksamisessa?
Anonyymi: rahalla maksava 9.4.2011 10:26

Anonyymi
Minulla on visat kahdesta eri pankista enkä maksa kummastakaan mitään maksuja. Päinvastoin. Pankit maksavat minulle hyvitystä niiden käytöstä. Pankit ovat S-pankki ja OP. S-pankki maksaa tosin vain s-ryhmän ostoksista, mutta OP maksaa 0.25% kaikista visaostoksista.
Anonyymi: Halpaa 9.4.2011 10:31

Anonyymi
Ottakaapa muuten S-pankista huomioon, että nuo em. hinnat edellyttävät asiakasomistajuutta S-ryhmässä. Asiakasomistajuuden hinta on 100e, jolle toki maksetaan osuuspääomankorotusta vuosittain. Tätä harvoin näkee mainittavat artikkeleissa.


Osuusmaksun saa takaisin, jos eroaa asiakasomistajuudesta. Rahalle saa vuosittain korkoa ja se tuo mukavia etuja, kuten tuo ilmainen Visa ja ilmaiset verkkopankkitunnukset (muut pankit tykkäävät laskuttaa tunnuksistakin). Helsingissä osuusmaksu on vain 35 euroa.
Anonyymi: Nimetön 9.4.2011 10:39

Anonyymi
Luottokortti on ainoastaan ulkomailla maksamista varten, jos tarvitset sitä kotimaassa, elät yli varojesi.


Jos ostat jonkun tavaran jonka joudut maksamaan heti mutta saat sen vasta esim. kuukauden kuluttua (huonekalut esimerkiksi), niin tuo maksu kannattaa maksaa luottokortilla. Jos jostain syystä et saa tavaraa, myyjä menee konkurssiin tms, luottoyhtiö ei veloita sinua mutta käteismaksu menee sen siliän tien eikä takaisin tule.
Anonyymi: Nimetön 9.4.2011 10:41

Anonyymi
Käyn 2-3 vuodessa ulkomailla, josta pyrin tekemään kaikki isommat vaatehankinnat. Lisäksi aika paljon pientavaraa (kosmetiikkaa, käsikauppalääkkeitä, alusasuja ym saa mahtumaan lentolaukkuun. Vielä pari pulloa konjakkia mukaan, niin Suomesta ei enää tarvitse ostaa kuin ruuat.


Oikein! Samoin minäkin toimin, en edes muista koska olisin esim. vaatteita ostanut Suomesta, puhumattakaan elektroniikasta tai muusta. Jos jotain jää uupumaan, netistä voi tilata jälkikäteen. Ei tarvitse mennä kuin sunnuntaipäivän ratoksi brunssimatkalle Tallinnaan, jossa merkkivaatteet ovat huomattavasti halvempia tai Aasiasta tulee tuotua paljonkin tuotteita. Duunipuvutkin saa tarvittaessa netistä nopeasti ja edullisesti. Jos vaatteista puhutaan, Italian tai Saksan alennussesongit ja outlet-kylät ovat aivat oma lukunsa - itseasiassa en tajua kuka enää ostaa Armania Stockalta tai Bossia Helsingin myymälästä...
Anonyymi: - 9.4.2011 10:57

Anonyymi
Nordea master card ei mitään kuluja eikä korkoja. Maksu suoravelotuksena tililtä aina kuun vaihteessaeli maksimi luotto noin kuukausi.
S-Pankin visa maksukorttina saa 0,5 % hyvitystä kortilla maksusta eikä mitään kuluja.
Anonyymi: Nimetön 9.4.2011 11:02

Anonyymi
Edellinen viestini koskee myös tallinnan viinakauppaa ja tallinnan Prismoja.
Anonyymi: Nimetön 9.4.2011 11:05

Anonyymi
Luottokortti on ainoastaan ulkomailla maksamista varten, jos tarvitset sitä kotimaassa, elät yli varojesi.


No ei se nyt aivan noin mene. Luottokortilla tarkoitetaan sekä maksuaikakorttia, että luotto-ominaisuudella varustettua korttia. Jos sen korttilaskun maksaa pois eräpäivään mennessä, ei lasku mene luoton puolelle, eikä mene korkoja.
Luottokorttipuolella maksamisessa on paljon hyviä puolia. Saa lisää turvaa ostoksiin, mm. matkatoimiston konkurssissa tuossa vuosi-pari sitten saivat luottokorttimaksajat rahansa takaisin korttiyhtiöltä. Muut odottelivat jotain roposia pitkään. Jos laittaa luottokorttilaskun eräpäivän tilipäiväkseen, voi sitten siirtää käyttötililtänsä heti makoilemasta rahat jonnekin, josta saa edes pientä korkoa. Luottokorttimaksaminen on siis huoletonta ja sillä tienaa vuositasolla, korkotuloina ainakin nyt hyvät pullakahvit.
Anonyymi: Nimetön 9.4.2011 11:07

Anonyymi
Luottokortti on vain nettikauppoja ja ulkomaanmatkoja varten. Myös erittäin harvinaisessa rahanpuutoksessa sitä voi käyttää ilmaisena lainana kun maksaa takaisin heti seuraavasta tilistä niin ei ehdi lähteä korot juoksemaan.
Anonyymi: Kuka tyhmä maksaa lu 9.4.2011 11:07
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

06:09 Digitoday Näin fi-verkkotunnusten haku ja ylläpito muuttuu
06:02 Nyt ollaan "ahneuden ja pelon välimaastossa"
30.3. Soros: Kreikan euroeron todennäköisyys laskenut
30.3. Jatkaako Venäjä eläkevarojen syöntiä? "Toivottavasti väliaikaista"
30.3. McDonald's kokeilee pöytiintarjoilua Saksassa
30.3. Englannin kuningashuoneen työntekijät pohtivat työtaistelua
30.3. Haastattelu Google-hauissa tapahtuu valtava käänne
30.3. Digitoday Windows Defender epäonnistui testissä – taas
30.3. Siivousbisneksellä pyyhkii hyvin: "Kiireinen elämänrytmi vaikuttaa"
30.3. "Virkamiehet katsovat vain pornoa"
30.3. "Bilbo Reppuli" lähtee brittivasemmiston apuun
30.3. Nyt räpsähti harvinainen pörssituomio: "Tekisi mieli valittaa"
30.3. Laina halpenee yhä: vuoden euribor rikkoi uuden rajan
30.3. Digitoday Nyt meni nappiin: Galileo 7 ja 8 päätyivät oikeaan paikkaan
30.3. Suomi mukaan Aasian uuteen investointipankkiin
30.3. Merkel: Suomi ja Saksa samoilla linjoilla eurokriisissä
30.3. Putinin ansiota? Tämä luku yhdistää nyt venäläisiä ja suomalaisia
30.3. OP:n yt:t päätökseen: irtisanoo jopa 278
30.3. Cramon osake vahvassa nousussa
30.3. Älä lankea tv-hassaukseen – tämä merkki pitää löytyä
30.3. Lankapuhelin maksaa yhä enemmän – hinnat +35 %
30.3. Lipponen: Arktisesta ehkä Euroopan suurin investointikohde
30.3. Digitoday Mikä yhdistää Obamaa ja Putinia? Ainakin sähköpostivuoto
30.3. Spondan Inkinen: Kauppa käy kolmen vuoden kuluttua
30.3. Digitoday Törkeä kaappaus: Ihmiset hyökkäävät tietämättään koodisivustoa vastaan
30.3. Lufthansalle ehkä megalasku – "Olisi voinut vaatia, että ohjaamossa on aina kaksi"
30.3. Euroalueelta hyvä uutinen: talousluottamus parani
30.3. Peli kovenee: Applea verrataan jo Hitleriin
30.3. Digitoday Kuihtuva kanadalaisyhtiö yllätti: tulos plussalle ankarilla leikkauksilla
30.3. Valloitusretki alkaa – Volvolta suursatsaus Yhdysvaltoihin
Asiakastieto

Yhteistyössä