Kirjaudu ▼
 

Käänne televisiokisassa: Nelonen Mediasta kaupallisten tv-toimijoiden ykkönen

Käänne televisiokisassa: Nelonen Mediasta kaupallisten tv-toimijoiden ykkönen
Haluatko miljonääriksi? on siivittänyt Nelosen vauhtia.
Helmikuussa Nelonen Median osuus kaupallisten kanavien katselusta 10–44-vuotiaiden joukossa oli ensimmäisen kerran 19-vuotisen historian aikana suurempi kuin kovimmalla kilpailijalla, MTV:llä.
8.3.2016 14:49
Elina Ranta, Sami Hernesaho
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Nelonen Median alkuvuosi on ollut ennätyksellisen vahva, ja se on nyt kaupallisten tv-toimijoiden ykkönen. Nelonen Median kanavien (Nelonen, Jim, Liv ja Hero) 10–44-vuotiaiden kaupallinen katseluosuus oli helmikuussa 37,2 prosenttia, kun MTV:n kanavien (MTV3, Sub, Ava) osuus oli 35,8 prosenttia.

Nelonen Media nappasi markkinajohtajuuden myös kaupallisesti tärkeimmässä 25–44-vuotiaiden kohderyhmässä.

MTV Sisällöt Oy Sanoma Oyj
Taloustiedot
Y-tunnus 1093944-1
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto OY
TOL-luokka
Televisio-ohjelmien tuott. ja lähettäm. (pl. maksull)
Kaikki yrityksen taloustiedot

Markkinajohtajuuden taustalla ovat isot kotimaiset menestysohjelmat, kuten Nelosen suursuosikit The Voice of Finland, Suomen suosituimman tv-juontajan Jaajo Linnonmaan juontama Haluatko miljonääriksi? ja Sami Hedbergin isännöimä Jimin Grillit huurussa.

– Markkinajohtajuus on ollut tavoitteenamme koko Nelosen 19-vuotisen historian ajan. Nyt tuo merkittävä etappi on saavutettu, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo.

Kilpailija MTV keskittyy yhä vahvemmin laajennettuun 10–54-ryhmään. Kanavalla ei olla vielä huolissaan kärkipaikan vaihtumisesta. MTV vastaa Nelosen suosikkeihin alkavilla ohjelmillaan sekä urheilulla keväällä.

– Aloitimme uusien ohjelmien tuomisen kanaville tänä vuonna viime vuotta myöhemmin, ja tämä on vaikuttanut tietoisesti alkuvuoden lukuihin, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund sanoo.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Nelosella Haluatko miljonääriksi? nousi helmikuussa kaikkien aikojen katsotuimmaksi tv-ohjelmaksi ohi Vain elämää -sarjan Vesa-Matti Loirin isännöimän jakson.

– Jaajo tuli meille tekemään Suomen suosituinta radio-ohjelmaa, ja nyt hän on myös Suomen suosituin tv-kasvo. Uskon koviin katsojalukuihin myös tulevaisuudessa, sillä kevään ja ensi syksyn ohjelmatarjonta vaikuttaa todella vahvalta, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo.

– Yksittäiset ilmiöt ovat merkittäviä mutta vielä merkityksellisempää on kanavien tasainen päivittäinen suorituskyky, Nordlund katsoo.

Taloussanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

8.3.2016 14:49
Elina Ranta, Sami Hernesaho
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (36)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kaikilla telkkarikanavilla on yksi yhteinen piirre.
Uusintoja uusintojen perään, joten paljonkohan on niitä televisioita, jotka ovat yksinään auki, eikä ketään ole katsomassa?
Anonyymi: Ripanteri 8.3.2016 15:15

Anonyymi
Kas yllätys. Bonnier osti mtv3 ja senjälkeen mtv3 mennyt alaspäin kun ruotsalaisia sijoittajia ei kiinnosta suomalaisten ohjelmamaku.
Anonyymi: Joukop 8.3.2016 15:16

Anonyymi
Kaikilla telkkarikanavilla on yksi yhteinen piirre.
Uusintoja uusintojen perään, joten paljonkohan on niitä televisioita, jotka ovat yksinään auki, eikä ketään ole katsomassa?

Minä ainakin aukaisen alkuillasta TV:n ja lähden sitten dokaamaan lähipubiin. Kun aamuyöllä tulen himaan pirkon kanssa, suljeme TV:n. Sinä varmaan teet samoin poikakaverisi kanssa.
Anonyymi: make2 8.3.2016 15:20

Anonyymi
Voi olla että Nelosen katsojaluvut on huippua mutta silti minun "arvoasteikossa" kanava on vasta 4-5 sijalla. Johdossa ehdottomasti Ylen Teema lostavilla elokuvilla, sen jälkeen ylen ykkönen, Yle fem,
Minua ei nuo kaupallisten kanavien typerät valmiiksi nauretut ohjelmat voisi vähemmän kiinnostaa. Kohta ollaan varmaan sataan kertaan nähty typerät poliisiopistot, rambot, beckit, wallanderit, frendit, frasierit. Sama jatkuva ruokaohjelmien virta, jotenkin huvittaa ensin tulee ruokaohjelma sitten itketään laihdutusohjelmassa ja taas ruokaa??? En edes muista milloin Mtv3 tai Nelonen olisi lähettänyt elokuvan mitä jaksaa katsella 15 min pidempään
Anonyymi: sepänsälli 8.3.2016 15:26

Anonyymi
Millä lihaksella MTV3 käyttää slogania "Parasta uutispalvelua"? Onko tutkittu ja kuka on tutkinut? Kunhan Nelonen taas aloittaa uutisensa, se on siinä, MTV3.
PS. Muuten, MTV3:han on jo ulkoistanut uutisensakin.
Anonyymi: Kupla_mikä_kupla 8.3.2016 15:29

Anonyymi
Nelonen ei aliarvioi katsojiaan, ainakaan yhtä pahasti kuin kilpailijansa.
Maikkari pukkaa samoja naamoja, näitä Akuhirviniemiä ja Roopesalmisia, joka ohjelmaan. Hirviniemi on ammattilainen, mutt kyllästyyhän sitä aina samoihin naamoihin.
Anonyymi: SamojaNaamoja 8.3.2016 15:42

Anonyymi
Katseluajalla ja ohjelmilla on erinlainen vaikutus katsojalukuihin erikanavien välillä.

Uusintojen ja vanhojen leffojen kierrätys toimii dementikoille hyvin. Jos ei muista mitään kaikki on uutta taas seuraavana päivänä.

Esim. on turha niistä uusinnoista luetella mutta jos sama elokuva tulee 2 tunnin päästä uudestaan ja sarjoja kaikilta kanavilta samoista sarjoista kierrätettynä uusintoina tai toive uusintoina on taso vain heikentynyt kun MTV 3 1980 luvulla aloitti kaupalliset ohjelmansa.

FOX ym. kaupalliset kanavat kierrättää myös ja LIV ym. kanavat pyörittää vain sarjojensa uusintoja viikosta toiseen. Jos näistä haluaa ostaa paketin erikseen 29.99 euroa/kk niin saa niitä sitten katsoa muiltakin kanavilta uusintoina.

FOX sentään tuottaa elokuvia ym. toisin kuin Nelonen joka ostaa jätevarstot halvalla. Tv ensi-iltoja tai katsottavia sarjoja on aika vähän.

Beck ja Wallander on kiertänyt MTV3,YLY ja YLE fem, nyt muillakin alkaa uusintana tullut AVA Millenium sarja....

YLE ei juuri ole parempi onhan sekin maksullinen verovaroista tosin ja kierrätys on toive uusintoja joka viikko useaan kertaan viikosta ja kuukaudesta toiseen. Esim. Amerikkaan muuttajat ym. dokumentit!

Ajankohtaista paskaa on siis tarjolla paljon, asia ohjelmia tai elokuvia vähän. Kierrätyskeskuksia siis on paljon tarjolla.

Suomi jätteen kierrätyksen lempilapsi. Ydinjäte, mediajäte,elokuvajäte,asia ohjema jäte.... vaitse mieluisa ja ole onnellinen. Taitaa olla zombeja jotka näitä ufo ym. leffoja valitsee.
Anonyymi: enron 8.3.2016 15:46

Anonyymi
Ohjelmatarjonnassa ratkaisee huoliteltu ja yhteneväinen kokonaisuus sekä monipuolinen tarjonta. Ei kaikkea kaikille - vaan jollekkin jotakin, kuuluu sanonta. Tämä on näköjään otettu hieman liiankin tosissaan, kun panostetaan ainostaan huippusuosion tuotantoihin kuten vain elämää, haluatko miljonääriksi, putous, posse, tanssii tähtien kanssa jne. Niiden ohella kanavalta ei tule mitään katsomisen arvoista ja katsojat siirtyvät toiselle kanavalle. Esimerkkinä viime vuosina tapahtunut täysi asiaohjelmien alasajo, mistä esimerkkinä nelosen uutiset ja mtv:n 45 minuuttia, mistä toki on kulunut jo tovi. Uskon että yhtenäinen kokonaisuus mikä pitää katsojaosuuden tasaisena ja luo yhteisön kanavan ympärille, toimii myös omistajan näkökulmasta paremmin kuin satsaukset suuryleisöjä vetäviin tuotantoihin jolla saadaan miljoona ihmistä tunniksi tv:ääreen kerran viikossa. Oli sitten kyse komediasta ja viihteestä tai kodisisustuksesta sekä ruuasta. Suomalaisten yritysten ongelma on identiteetin puute.
Anonyymi: Kokonaisuusratkaisee 8.3.2016 15:49

Anonyymi
Ei ihme, kun kattoo millasta ohjelmaa kanavalta tulee. Pelkkää uusintaa, jos ei viikonlopulta, niin sitten aloitetaan toiveuusinta kierros jostain 10 osaisesta sarjasta, joka loppui edellisellä viikolla.
Tai sitten lopetetaan sarjan esittäminen mitenkään asiasta ilmoittamatta(Rouva Ministeri).
Anonyymi: Juda71 8.3.2016 15:52

Anonyymi
Itse kun katselen lähinnä vain leffoja, niin Nelonen on valinta yleensä HD-kuvan vuoksi. Täällä päin ei kaapeli-TV:ssä näy MTV vielä HD-tasoisena. Ylellä taas on harvoin mitään katseltavaa.
Anonyymi: HD_puuttuu 8.3.2016 15:52
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 

Taloussanomat - Uutiset

12:05 The Guardian: Muovipussien käyttö romahti Englannissa
11:34 Monte dei Paschille pelastus yllättävältä suunnalta – jenkkipankit odottavat enää EKP:n lupaa
10:45 Hälventävätkö stressitestien tulokset pelkoja pankkikriisistä? ”Tilanne ei ole muuttunut”
10:17 Finanssivalvonta: Suurimpien Suomessa toimivien pankkien vakavaraisuus säilyi hyvänä
07:15 Näkökulma Saksalaiset eivät ilku, vaikka Brexit olikin oma maali
06:16 Digitoday Suomen kiristysohjelmakurimus alkoi vihaisesta miehestä: "Maksoin sen halvatun sakon"
06:04 Tiesitkö, että taloyhtiö voi mennä konkurssiin? Nämä ovat riskitekijät
00:06 Stressitestit julki – Nordea ja OP saivat puhtaat paperit, Italian kriisipankki Euroopan kehnoin
29.7. BMW:n, Audin ja VW:n käyttämällä automaalilla linkkejä lapsityövoimaan
29.7. Digitoday Lähde: Apple muutti autohankkeensa suuntaa
29.7. Norjan Statoil ostaa öljykentän Brasiliasta 2,5 miljardilla dollarilla
29.7. Ekonomisti: Ruotsin talouskasvu on hidastunut merkittävästi
29.7. Digitoday Iskikö Venäjä taas Yhdysvaltain presidenttikisaan? FBI tutkii
29.7. Öljyn hinta painui heinäkuussa eniten vuoteen
29.7. Näin Norjassa: Kruunu sen kuin vahvistuu ja inflaatio puksuttaa vahvana
29.7. Opiskelijan syöpäkuolema muutti mainonnan sääntöjä Kiinassa – hakukonejätti Baidun tulos romahti
29.7. Elon Musk kehui 87 vuotta vanhaa kirjaa – harvinaisuus myytiin hetkessä loppuun ja hinta pomppasi 1 500 %
29.7. Googlelta selvä tulosparannus – tukea mainostuloista
29.7. Euroalueen talouskasvu ylsi odotuksiin – työttömiä 16,3 miljoonaa
29.7. Digitoday Putinin mahdoton nettihaaste: FSB keksi jo ratkaisun?
29.7. Yhdysvaltain talouskasvu jäi roimasti odotuksista
29.7. Pörssi loivassa laskussa – tappiolle jäänyt Pöyry -8 %
29.7. Taloyhtiöt ottavat lainaa ennätystahtia – kotitalouksien velkataakka kasvaa nyt kahta kautta
29.7. Turkulaisyrityksille jättitilaus matkustajalaivan suunnittelusta
29.7. Microsoftin Suomi-yt:t osuivat pahimmin 1 441 työntekijään – EU-komissio tukee miljoonilla
29.7. Lentoyhtiöjätti IAG:n tulos parani – varoittaa tulevaisuudesta
29.7. Digitoday LM: Helsingissä saa nyt olutta 500 euron viinarannekkeella – viranomaiset ihmeissään
29.7. Digitoday Mercedes-Benz peruu E-sarjan mainoksiaan: Syytetään harhaanjohtamisesta
29.7. Kuka tahansa työtön ei saa opiskella – Akava: Lupaprosessi on vaikea ja mielivaltainen
29.7. Brexit-äänestys painoi Ilmarisen sijoitustuottoja – olivat kuitenkin plussalla
Asiakastieto

Yhteistyössä