Kirjaudu ▼
 

HS: Johtajan lisäeläke tulee yhteisestä kassasta

Heini Karjanmaa
HS: Johtajan lisäeläke tulee yhteisestä kassasta
Töissä käyvät suomalaiset maksavat vielä vuosikymmenten ajan toimihenkilöiden ja johtajien lisäeläkkeet, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
1.5.2014 09:24
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Eduskunta on päättänyt lakkauttaa rekisteröidyn lisäeläkkeen vuoden 2016 lopussa, mutta käytännössä lisäeläkkeitä maksetaan yhteisistä eläkevaroista vielä vuosikymmenten ajan, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Eläketurvakeskus arvioi, että vuonna 2015 työeläkejärjestelmä maksaa lisäeläkkeistä noin 130 miljoonaa euroa, vuonna 2030 noin 80 miljoonaa euroa ja vuonna 2060 noin neljä miljoonaa euroa.

Maksajia ovat työeläkemaksujen maksajat eli palkansaajat. Heitä itseään jättieläkkeiden maksaminen ei hyödytä. Helsingin Sanomien mukaan yritys- ja työeläkejohtajat ovat toistuvasti korostaneet, että johtajien lisäeläkkeet tulevat henkivakuutusyhtiöiden kanssa tehdyistä vakuutusjärjestelyistä.

Rekisteröity lisäeläke on perustettu 1960-luvulla. Se perustuu työnantajan ja –tekijän väliseen sopimukseen eikä pakolla vakuuttamiseen. 

∇ Mainos ∇
1.5.2014 09:24
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Lisää Aiheesta

Kommentit (39)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ei ole mitään yhteisiä eläkekassoja eikä kenelekkään makseta mitään ylimääräistä.
Jotain rotia näihin juttuhin.
Anonyymi: Anol_shalom 1.5.2014 9:37

Anonyymi
Eläketurvakeskus arvioi, että vuonna 2015 työeläkejärjestelmä maksaa lisäeläkkeistä noin 130 miljoonaa euroa, vuonna 2030 noin 80 miljoonaa euroa ja vuonna 2060 noin neljä miljoonaa euroa.


Vitsi kun on iso !! Siis kolmasmiljardi!

Ja kaikille lisäeläkkeille olemassa verovähennykset?

Siis MIKÄ IDEA? Ja näillekö joudutaan nyt maksamaan suuria eläkkeitä, eikä kenelläkään muulla ole sitä mahdollisuutta enää??

Korruptoitunut maa.
Anonyymi: hyvävelisysteemi 1.5.2014 9:55

Anonyymi
poliittinen juttu lakkauttaa tällaiset laittomat yhteisen kassan ryöstöt!varsinkin tällaist kuplan rakennus jutut!ei ole ihme jos eläkemaksut eivät riitä.eläkekatto myös säädettävä!ilmaisia lounaita ei ole olemassakaan,se paljastui jälleen!
Anonyymi: keskisormeanäille 1.5.2014 10:18

Anonyymi
Lisäeläkkeitä verotetaan eri tavalla kuin työ- tai kansaneläkettä.

Pieneläkeensaajalle lisäeläke saattaa olla suhteessa kovemmin verotettu kuin työeläke.
Anonyymi: arvannetkosen 1.5.2014 10:21

Rekisteröitynyt käyttäjä
Lumedemokratiassa kaikki on mahdollista.Ainut mikä on varmaa on tavallisen hölmön riistäminen.
Rekisteröitynyt käyttäjä: lumedemokratia 1.5.2014 10:24

Anonyymi
Kommenteista päätellen vappusimoissa oli eilen potkua.
Anonyymi: kahvittelija 1.5.2014 10:30

Anonyymi
"Rekisteröity lisäeläke on perustettu 1960-luvulla. Se perustuu työnantajan ja –tekijän väliseen sopimukseen eikä pakolla vakuuttamiseen."

- "Unohtui" tietysti mainita, että näiden lisäeläkkeiden teko lopetettiin vuonna 2001 ! Siis pian 15 vuotta sitten.

- Ja kun tekstissä mennään tuttuun "yritysjohtajat"-kulma edellä, olisi toki myös mielenkiintoista tietää, kuinka suuri osa näistä lisäeläkkeen saajista ja "johtajista" on JULKISELLA, ja miten iso yksityisellä puolella ?
Anonyymi: rtyuiop789 1.5.2014 10:31

Anonyymi
Sosialistisesti suuntautuneita varmaan helpottaa tieto, että 2/3 lisäeläkkeiden maksuista veloitetaan yksityissektorin palkoista...

Onko lisäeläkkeiden saajista myös 2/3 yksityissektorilta, vai sattuisiko olemaan Köpejä mukana yli 1/3..?

"Re­kis­te­röi­tyyn li­sä­elä­ke­ra­has­toon koo­tut va­kuu­tus­mak­sut tuot­toi­neen riit­tä­vät ni­mit­täin peit­tä­mään vain kol­man­nek­sen kus­ta­kin li­säe­läk­kees­tä. Lo­put ra­hat eli kak­si kol­man­nes­ta mak­se­taan yh­tei­ses­tä ta­saus­ra­has­tos­ta.

Ta­saus­ra­has­toon va­rat pe­ri­tään kai­kil­ta edel­leen työs­sä ole­vil­ta va­kuu­te­tuil­ta eli pal­kan­saa­jil­ta ja työ­nan­ta­jil­ta. Esi­mer­kik­si vii­me vuon­na yk­si­tyi­sen alan työn­an­ta­jat ja työn­te­ki­jät pu­lit­ti­vat re­kis­te­röi­ty­jen eläk­kei­den osuu­te­na noin 142 mil­joo­naa eu­roa, jo­ka oli 66 pro­sent­tia mak­se­tuis­ta 214 mil­joo­nas­ta li­säe­lä­ke-eu­ros­ta."

"Jär­jes­te­lyyn eh­ti mu­kaan kui­ten­kin run­saas­ti lä­hin­nä hy­vä­tu­loi­sia pal­kan­saa­jia: re­kis­te­röi­tyä li­sä­elä­ket­tä nos­taa edel­leen 92 000 suo­ma­lais­ta, mi­kä tar­koit­taa jo­ka kym­me­net­tä työ­eläk­keen saa­jaa."
Anonyymi: e4r56t7 1.5.2014 10:38

Anonyymi
Mitäs jos aletaan maksaa kaikille lisäeläkettä?
Anonyymi: Pohjatonkaivo 1.5.2014 10:39

Anonyymi
Uusia rekisteröityjä lisäeläkesopimuksia ei ole enää vuoden 2001 jälkeen voitu tehdä. Hyvä niin, mutta vanhojen sopimusten hoitaminen tulee todella kalliiksi. Vuodessa lähes 140 milj. euroa. Vuosittain maksettava summa tosin pienenee, kun osa porukasta kuolee.

Kaiken kaikkiaan ns. perusduunarit maksavat nämä lisäeläkkeet, vaikka eivät itse ole niihin oikeutettuja. Täytyy sanoa, että perusduunarit ovat reiluja johtajilleen. Tämä on suomalaista solidaarisuutta. Moni perusduunari kuolee jo ennen eläkeikää, joten hänen maksamansa kaikki eläkemaksut menevät muille.
Anonyymi: jerry 1.5.2014 10:49
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä