Kirjaudu ▼
 

Eläkevaikuttaja HS:ssä: Fivan selvitettävä eläkeyhtiöiden osakekaupat

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Eläkevaikuttaja HS:ssä: Fivan selvitettävä eläkeyhtiöiden osakekaupat
Suuromistajien väitetään voivan myydä osakkeitaan eläkeyhtiöille kalliilla ja ostavan ne takaisin halvalla.
8.5.2012 09:07
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Sosiaali- ja terveysministeriön entinen ylijohtaja Tarmo Pukkila vaatii tuoreessa mielipidekirjoituksessaan Finanssivalvontaa (Fivan) selvittämään eläkeyhtiöiden osakekauppoja.

Tiistaina Helsingin Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan Pukkila viittaa HS:ssä huhtikuussa julkaistuun mielipidekirjoitukseen.

Aiemmassa mielipidekirjoituksessa "suuromistajien ja finanssitahojen" väitetään voivan myydä osakkeita eläkeyhtiöille kalliilla, kun talous on romahtamaisillaan. Kirjoituksen mukaan samat tahot voivat kuitenkin ostaa osakkeensa takaisin halvalla talouden nousun alkaessa.

– Väite on niin raju, että Finanssivalvonnan tehtävänä on tehdä asiaa koskeva selvitys ja julkistaa sen tulos. Kyse on työeläkejärjestelmän uskottavuudesta, STM:n ex-ylijohtaja kirjoittaa.

Kirjoituksessaan Pukkila kritisoi myös finanssikriisin aikana säädettyä lakia, jolla muutettiin työeläkeyhtiöiden vakavaraisuutta koskevia vaatimuksia. Pukkilan mukaan "sijoitusriskin kasvattamisstrategia on epäonnistunut".

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Pukkila tunnetaan aktiivisena keskustelija eläkejärjestelmään liittyvissä kysymyksissä. Vuonna 2010 Pukkila esimerkiksi kritisoi eläkejohtajien palkkioiden kovaa tasoa Taloussanomien haastattelussa.

– Tämä on ennen kaikkea moraalinen ongelma, Pukkila sanoi tuolloin.

8.5.2012 09:07
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Tarmo Pukkila

Kommentit (40)

Sivut:1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tuo on todella paukku, jos noin on. Pienempiäkin juttuja on. Esimerkiksi työeläkelaitosten erilaisille hallintoelinten jäsenille maksetaan lisäeläkettä työeläkevaroista. MIKSI? Ei niitä varoja sitä varten ole kerätty. Vai onko? Paljon olisi korjattavaa ja ilmeisesti myös tutkittavaa, mutta vastaus lienee aina se normaali: ei mitään aihetta epäillä mitään eikä ketään. Maan tapa vain.


Työeläkeyhtiöt maksavat vuosittain useiden satojen miljoonien arvosta eläkkeitä henkilöille, jotka eivät ole maksaneet ko. eläkemaksuja. Tämä alkaa olla jo enemmän kuin maantapa, ja maksajanhan tiedätte.
Anonyymi: Lazy 8.5.2012 11:00

Anonyymi
Voisi melkein sanoa että muutama guru entiseltä AP:n keskustelupalastalta pyörittäisi Valtion nykyistä osakkeiden ostobusinestä halvalla ja tehokkaasti!

Mutta näinhän ei edes haluta että tilanne olisi, pitää olla mahtipalkkaiset suojatyöpaikat joissa ostetaan kun kurssi on Pilvissä ja myydään kun tappio on Mahtava!
Anonyymi: Palkkiovirat/Pääjoht 8.5.2012 11:01

Anonyymi
Siltähän tuo kurssivaihtelu on näyttänyt pitkään.
Anonyymi: Osakesäästäjä 8.5.2012 11:24

Anonyymi
Poliisi tutkimaan ja heti!!!
Vastaan itse,että poliisi ei eikä muutkaan viranomaiset rupea tukijaansa tutkimaan.
Eläkeyhtiöiden hallitukset koostuvat AMMATTIYHDISTYS LIIKKEEN nokkamiehistä " Lyly. Rinne . Ahonen.ym ym ja ek sekä merkittävimmät kansanedustajat.
Tämä on loistava esimerkki siitä miten suomalaisia vedätetään. Ovat 90%:sti SAK:n/ SDP:n jäseniä ja nämä järjestöpomot toisaalta kusettavat jäseniään.
Naurattaa miten tyhmää sakkia voi ollakkaan.
Anonyymi: Nimetön 8.5.2012 11:28

Anonyymi
Ainoa keino päästä ns. yksityisten ja keskenään "kilpailevien" TyEL -yhtiöiden ylivallasta Suomen talouselämässä, kytköksistä hyvä-veli kerhoon, TyEL -johtajien täysin kohtuuttomuuksiin nousseesta palkka- ja palkkiotasosta sekä jatkuvasti ilmitulevistä työeläkevarojen väärinkäytöstä ja huonosti hoidetusta sijoitustoiminnasta on lopettaa koko 1962 aivan toisissa olosuhteissa perustettu nykyinen TyEL -järjestelmä.

Työeläkevarojen hoito pitää siirtää yhteen Eduskunnan valvonnassa ja virkamiesjohdolla toimivaan uuteen Suomen Työeläkevirastoon. Liikekulusäästöt olisivat vuositasolla ? 450 milj. ja samalla työeläkevarojen sijoitusten hoito tehostuisi merkittävästi sekä valvonta paranisi aivan oleellisesti.
Anonyymi: Miekka ja Kilpi 8.5.2012 11:33

Anonyymi
Pakolliset veroluotoiset eläkemaksut pois,niin että ihmiset itse voisivat itse huoletia eläkkeistään haluamallan tavalla.
Anonyymi: Sword at sunset 8.5.2012 13:02

Anonyymi
Tämä osittain selittäisi eläkeyhtiöiden innon ostaa Nokian osakkeita yhä kiihtyvällä tahdilla vaikka sen kurssi menee päin p*rsettä...
Anonyymi: Nimetön 8.5.2012 13:57

Anonyymi
Nytkö vasta huomataan että suursijoittajat ja pankkiirit myyvät kalliilla ja ostavat halvalla?...
Anonyymi: Tuota noin vaan 8.5.2012 14:22

Anonyymi
Milloinkahan Varmankin temput saadaan läpinäkyviksi.
Erityisesti Vuorian aktiivinen toiminta omien ja kumppaniensa lähtöbonus-ja lisäeläkejärjestelyissä huolettaa.
Vuoria on bonusten saannin eteen tuhonnut paljon yhteistä omaisuutta,Neste,IVO,Fortum ja nyt menossa ovat eläkerahamme.
Anonyymi: kähmijät kuriin 8.5.2012 16:39

Anonyymi
Älkääs nyt.

Kokkarien tukimiehet kyllä torppaavat heti tällaiset selvitykset.
Anonyymi: Nimetön 8.5.2012 20:08
Sivut:1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä