Kirjaudu ▼
 

HS: Taxellilla oli asuntoetu, osti arvotalon Koneelta salaiseen hintaan

HS: Taxellilla oli asuntoetu, osti arvotalon Koneelta salaiseen hintaan
Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen asuntokauppojen ja yhtiön hallituksen työhönjäämisbonusten kätilönä toiminut Christoffer Taxell on itsekin nauttinut asuntoedusta, Helsingin Sanomat kertoo.
29.4.2012 10:58
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Rkp:n, Elinkeinoelämän keskusliiton ja Finnairin hallituksen entinen puheenjohtaja, suomalaisen liike-elämän harmaa eminenssi Christoffer Taxell perheineen asui Helsingin Sanomien mukaan pitkään Turun Vartiovuorenkadulla sijaitsevassa jugendlinnassa Partekin työsuhde-etuna.

Kun Kone valtasi Partekin vuonna 2002, Taxell perheineen osti Koneelta koko kolmikerroksisen arvotalon. Talossa on kaksi yli 150 neliömetrin huoneistoa, kaksi pienempää yksiötä sekä yhteistiloja. Kauppasummaa tai sen määräytymisperusteita Taxell ei paljasta. Hän pitää niistä kyselemistä yksityisasioihin puuttumisena.

Taxell neuvoi Finnairin hallituksen puheenjohtajana työeläkeyhtiö Ilmarista ostamaan Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen Helsingin keskustassa sijaitsevan arvoasunnon, johon Vehviläinen jäi vuokralle. Poliisi tutkii kauppoja.

Taxell järjesti Finnairin johtajille myös ylimääräiset bonukset yhtiöön jäämisestä. Lisäksi hänen valtapiiriinsä kuuluvan Åbo Akademin ja puolustusministeri Stefan Wallinin asuntokaupoista syntyi vastikään kohu.

∇ Mainos ∇
29.4.2012 10:58
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (169)


Anonyymi
Kaikista viisainta olisi nyt kansakuntana ja yhteiskuntana keskittyä henkisen kehityksen, jalojen arvojen, moraalin, henkisen ja fyysisen kansanterveyden, yhteisöllisyyden ja joukkuepelaamisen LUOMISEEN. Hyvät arvot, luomiskyky ja itsetunto tuovat varmasti hyvinvointia. Kun luopuu yksilötasolla itsekkäästä materian tavoittelusta niin yhteiskuntana rikastumme ja tervehdymme juuria myöten.
Anonyymi: Perus-hogan 30.4.2012 8:39

Anonyymi
Miksi niin vihaisia kommentteja tästä uutisesta?

Ymmärrän, että esim. Finnair-Ilmarinen-kuvio herättää tunteita, kun kyseessä valtionyhtiö ja eläkevakuutusyhtiö. Ja Taxell henkilönä voi tietenkin myös herättää tunteita.

Mutta... Eihän tässä Koneen ja Taxellin kaupassa ole mitään niin kummallista: osakeyhtiö (jossa valtaa käyttää vahva omistajasuku Herlin, ei esim. Valtio) myy omaisuuttaan yksityishenkiölle sopivaksi katsomallaan hinnalla, ja ilmeisesti yritysjärjestelyn yhteydessä. Mitään ei siis viedä veronmaksajilta tms eikä ketään huijata.

Kysyn siis: mikä juuri tässä uutisessa herättää näin intohimoisia reaktioita?


Verojen välttely! Tosin verot on aina ja kaikkialla kerätty enimmäkseen pienituloisilta koska heitä on niin runsaasti suurituloisiin verrattuna. Suurituloiset ja varakkaat pystyvät myös harjoittamaan ns. verosuunnittelua eli verojen välttelemistä. Se taas ei onnistu pienituloisille, juurihan korotettiin mm. liikevaihtoveroa joka ei suurituloisia juurikaan kirpaise.
Anonyymi: eläkeukko 30.4.2012 9:06

Anonyymi
Ja mitä tapahtuu päivänpolitiikassa taustalla nyt? Miksi kaivetaan näitä vanhentuneita juttuja otsikoihin? Toimittajat voisivat keskittyä kaivelemaan tämän hetken virityksiä.
Anonyymi: :) 30.4.2012 9:24

Anonyymi

Hienoa todella reipasta sisäpiiritouhua...

"Taxell järjesti Finnairin johtajille myös ylimääräiset bonukset yhtiöön jäämisestä. Lisäksi hänen valtapiiriinsä kuuluvan Åbo Akademin ja puolustusministeri Stefan Wallinin asuntokaupoista syntyi vastikään kohu."
Anonyymi: Kuu-ukko 30.4.2012 10:02

Anonyymi
Näyttää siltä että pahin korruptio puolue onkin RKP. Näyttää siltä että koko RKP johto noudattaa tätä "hyvä ruotsalais" veli kerhoa. Ilmankos niitä pidetään elitisteinä.


Keksi nyt vielä miten Herlinit liittyy tähän kuvioon. Käsitykseni mukaan Koneen hallitsevat Herlinit ovat aika hyviä kauppamiehiä, olisivatko myyneet talon halvalla?
Anonyymi: jake 30.4.2012 10:16

Anonyymi
Olen sanaton, kaunko tätä pitää sietää?

Tätä jatkuu tasan niin kauan kuin ruotsinkielisiä on olemassa Suomen maaperällä.


Hohojaa, persut osti juuri puoluetoimiston säätiön nimiin, aiaksemmin Kanerva & kump., Nova-yhtiöt, Nuorisosäätiö, jne ovat jääneet kiinni hieman omituisista järjestelyistä.
Anonyymi: eipä taida sittenkää 30.4.2012 10:22

Anonyymi
"Kun Kone valtasi Partekin vuonna 2002, Taxell perheineen osti Koneelta koko kolmikerroksisen arvotalon. Talossa on kaksi yli 150 neliömetrin huoneistoa, kaksi pienempää yksiötä sekä yhteistiloja."

RKP:n loinen yhdessä Herlinien kanssa teki pikkuvoitot veronmaksajien kustannuksella. Veronmaksaja maksaa, kun ruotsinsuomalainen ihmishirviö sikailee. Se kun on kiva kuulua bättre folkkiin, niin ei tarvitse osata mistään mitään ja voi vapaasti varastaa toisten tulevaisuuden.


Kauppaa kun aikanaan hierottiin oli kyllä Taxell ja Partekin omistaneet säätiöt tyytymättömiä kauppahintaan mutta Valtio päätti silti myydä Partekin Koneelle joten jos joku möi veronmaksajien omaisuutta halvalla ei se ainakaan olla suomenruotsalainen taho.
Anonyymi: matti 30.4.2012 10:27

Anonyymi
Eräs huomionarvoinen seikka on myös, että näissä "maan tapa"-jutuissa on usein osallisena nämä vanhemman, suuren sukupolven edustajat. He kahmivat kaikki etuudet itselleen, vaikka vähempikin riittäisi. Nuorille ei jää mitään muuta, kuin säästötalkoot ja vastuunkanto. Eikä ole oikein enää mistä säästää, kaikki on viety. Näiden suurien ikäluokkien ei juuri tarvi säästää, massia on mitä käyttää. Mielestäni näiden pitäisi näyttää nuorille esimerkkiä, miten sivistyneessä yhteiskunnassa eletään. Tässä sitä esimerkkiä. Millainen on Suomi 30-vuoden kuluttua? Aika pelottavaa ajatella...
Espanjassa sentään nuoret kaduilla, vaatimassa jotain näiltä ahneilta psskoilta päättäjiltä.
Kyllä suomessakin jonkinlaista kansannousua vaaditaan, muuten eliitti putsaa koko kassan tyhjäksi, ellei ole jo putsattu.
Anonyymi: pertza 30.4.2012 11:09

Anonyymi
Tämän keskustelun voimakkaat reaktiot perustellaan siis mm. sillä, että Partekin suurin omistaja oli Valtio (ja näin ollen asia kuluu veronmaksajille). Mutta eihän siinä ole logiikkaa!Kone teki tarjouksen 25 % yli Partekin pörssikurssin ja Valtiolle maksettiin käteisellä. Tämän jälkeen Koneesta tule Partekin emoyhtiö. Kun Kone (ei-valtionyhtiönä) tässä tilanteessa myi konsernin omaisuutta Partekin entiselle TJ:lle, tämä on kyllä mielestäni täysin Koneen (lähinnä Herlinien) ja Taxellin välinen asia. Ei meillä ulkopuolisilla ole mitään tekemistä sen kaupan ehtojen kanssa. Valtio oli jo saanut omansa.


Osakeyhtiö ei saa tehdä ali/ylihintaista kauppaa edunsaajien tai näiden lähipiirin kanssa.

Jos tavallinen talliainen tätä yrittää niin heti kärähtää.

Laki ei ole sama kaikille.
Anonyymi: talliainen 30.4.2012 11:10

Anonyymi
Millaisella sopimuksella Taxell asui 9 kk entisessä työsuhdeasunnossaan Koneen Partek-kaupan jälkeen? Paniko Kone asunnon julkiseen myyntiin vain miten asunnon hinta määriteltiin?
Anonyymi: tietopula 30.4.2012 11:52
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

28.11. Öljyn raju alamäki jatkuu – rupla taas uusiin pohjiin
28.11. Isot erot – näin eri kaupungit rahoittavat kulttuuria
28.11. Uber-asiakkaat pommittavat väärää numeroa – sade pahentaa ongelmaa
28.11. Miljardööri joutuu maksamaan 423 miljoonaa avioerossa
28.11. Venäläisyritykset ihmeissään: mistä saamme rahoitusta?
28.11. Hallitus sai EU:lta nuhteita ylioptimismista
28.11. Öljyn hinta ei nouse ehkä vuoteen – Suomi hyötyy
28.11. EK väläyttää: duunari pulittaisi lakkosakot itse?
28.11. Tässä ovat kohutun talousblogin kirjoittajat
28.11. Talvivaaran konkurssipesä julkisselvitykseen – "suuruudeltaan omaa luokkaansa"
28.11. Pörssi pakkasella – Neste Oil nousee
28.11. Vapaavuori: Fennovoiman kotimaisuudesta ei tingitä
28.11. Eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain
28.11. Uutta asuntolainaa sai entistä halvemmalla
28.11. Suomen budjetti täyttää pääosin komission vaatimukset
28.11. Euroopan työttömyys viidettä kuukautta 11,5 prosenttia
28.11. Ilta-Sanomat Seuraa suoraa lähetystä tasa-arvoisesta avioliittolaista
28.11. Euroinflaatio painui alimmilleen viiteen vuoteen
28.11. Suuri kauppaketju kaipaa Moskovaan – ei Helsinkiin
28.11. Talvivaara: Konkurssi rikkoi sopimusta Nyrstarin kanssa
28.11. Paatero kommentoi Sipilän kasvurahastoa
28.11. Paatero: Finnairia omistettava huoltovarmuuden takia
28.11. Venäläinen öljypohatta aloitti heti nokittelun: Nyt USA:n öljytoiveet romahtavat
28.11. Ruotsin heinä-syyskuu: +2,1 %
28.11. Talvivaara sai jatkoaikaa tammikuun loppuun
28.11. Asuntojen hinnat kääntyivät nousuun lokakuussa
28.11. Suomen tuonti Venäjältä rojahti kolmanneksen
28.11. Kesko vaihtoi kiinteistörahaston yhteisyritykseen
28.11. Argentiinan verottaja paljasti suurpankin salaiset tilit
28.11. Rakennusyrittäjä osti firmansa takaisin – palkkaa 50 % lisää väkeä
Asiakastieto

Yhteistyössä